İçeriğe Yönlendir

Ev İçin Ses Sistemi

Görkem Azizoğlu

Recommended Posts

Görkem Azizoğlu

Arkadaşlar ablamgil evlerine 5.1 ses sistemi almak istiyorlar. Eniştem maçları stat ortamında izlemek istiyormuş. :bravo:

Öncelikle bir kaç sorum olacak.

1) Hangi markayı, niçin önerirsiniz?

2) 5.1 ses sistemini televizyona direkt bağladığımızda performansı nasıldır? (LG LCD televizyon)

3) Kaç watt olması uygundur salon 30-35 m2 desek. Apartman dairesi.

4) "Yanına da şu DVD player güzel gider ama" derseniz çok iyi olur. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Microlab:Fiyatı aşırı uçmaz, basları toktur. Yalnız tv yayını içinde 5+1 özelliğinde ses geliyor mu? Hiç sanmam?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
En önemlisi bu bence,eşek-semer olayına dönmesin sonra..

LG, at mı eşek mi onu tam bilmiyorum Gökhan. :dil:

Yani tv ye ev sinema sistemi bağlanınca pek tadı olmuyor mu? Konu hakkında hiç bilgim yok.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
bütçe ne kadar?

650-700 üst limit olabilir.

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy

TV yayınından 5+1 ses bilgisi gelmiyor. Gerçi bazı orjinal DVD lerde her nedense Türkçe dublajlı filmlerinde bile 5+1 ses bilgisi yok dolayısıyla eğer bu şekilde kullanırsanız arkada ki hoparlörlerden hışırtı hariç bir şey duyamayacaksınız. En azından benim tecrübem ve bilgim bu yönde ustaları varsa bizde öğreniriz.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
İyi bir amfi,iki güçlü hoparlör işinizi orta kalite 5+1 lerden daha iyi görecektir.

Şayet tv den maç izlemekse amaç.

Tek amaç o değil fuat Hocam. Ablamın DVD den film izlemek gibi gizli emelleri var sanırsam. :dil:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Logitec z5500 güzel bir sistem. Creative thx550'de güzel bir sistem ama üretimi artık yok ve 2. el dışında bulunması zor.

z5500'ün fiyatı 600TL'nin üzerinde diye biliyorum. Benim evimde 2 takım 5.1 ses sitemi var. Bu gibi sistemler bilgisayarlara bağlantığında güzel ses veriyorlar ve 5 kanaldan ses alabilmeniz için ses kartı olması gerekiyor. Aksi taktirde en fazla 5 hoparlörden stereo ses alırsınız. 5.1 gibi kullanamassınız. Basslarda berbat olur.Bir süre sonra kafanızı şişirir ve kapatırsınız.

Zaten bilgisayarda da DVD filmlerde ve oyunlarda sistemten 5.1 verimini alabiliyorsunuz. Normal klip ve mp3'lerde ya stereo kullanıyorsunuz yada 5.1 ses almak istediğinizde şarkılar mp3e çevrilirken çoğu özelliğini kaybettiği için arka hoparlörlerden belli belirsiz derinden garip sesler geliyor.

PC'de kullanmayacaksanız ve televizyona bağlayacaksanız sizin için en güzeli dvdli vs ev sinema sistemleri. Harika ses çıkışları oluyor. Mp3 bile dinleseniz keyif alırsınız. Basslar çok tatlı oluyor ve sesi kapatmıyor. Seste çok yumuşak oluyor.

Ev içinde bass güçü olarak gerçek 60watt subwooferlı sistem yeterli olur. Aşağı yukarı 100 watt'a uyduların toplamı yeterli olur.

Şöyle birşey olabilir. Seslerini dinleyerek alırsanız daha iyi olur.

img_1200770728.jpg

Sinema sistemi değilde illahi 5.1 pc ler için olan bir sistem istiyorsanın güzel bir 2.1 alın ve takın. Çünkü 5.1 de stereo olarak çalışacak ve boşuna extra 3 hoparlör odada kalabalık yapacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bir adet yamaha receiver/amfi ve yanında hoparlor sistemi alın.

Watt ile apartman dairesinin ilgisi olmaz. Yüksek kaliteli alırsanız çok açmaya gerek kalmaz.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
Philips Ev Sinema Sistemi HTS3540/12 önerebilirim.

Tek kalemde tüm dertlerinizi çözer. Giriş seviyesi 600tl civarı bir üründür ama orta seviye ürünlerin çoğuyla yarışabilir.

evphhts3540.jpg

Görünüşü güzel bir ürün bi kaç yere bakayım internetten en iyis.

Uygun fiyatlı olarak(170 civarı)

LG ht 202 var.

50w subwoofer ve 5x30w uyduları var.

mp3 dvd vs okuyor.

Buradan detaylara bakabilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/LG-HT202-5-1-...0QQidZZ31664528

GG de ürün bitmiş galiba Ayhan. Sağol bilgiler için.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
Microlab:Fiyatı aşırı uçmaz, basları toktur. Yalnız tv yayını içinde 5+1 özelliğinde ses geliyor mu? Hiç sanmam?

Evimde kullanıyorum, 5.1 olayı yoksa bile 2 kanalı 6 yapan kablocuklar var onlardan kullanıp geçiniz. Maçları bilmem ama yarışlar çok güzel seyrediliyor :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Abi gaz sesinde sağdan gelmiş soldan gelmiş farketmiyor benim için, araç böğürsün yeterli :D

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
Evimde kullanıyorum, 5.1 olayı yoksa bile 2 kanalı 6 yapan kablocuklar var onlardan kullanıp geçiniz. Maçları bilmem ama yarışlar çok güzel seyrediliyor :D

Bu kablodan nerede bulunur Hakan Bey. Tam adı ne? Bilgi verebilir misiniz biraz?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
Bu kablodan nerede bulunur Hakan Bey. Tam adı ne? Bilgi verebilir misiniz biraz?

Ben gitti gidiyordan 12 liraya almıştım geçen sene. Tam ne yazıyordu ismi aklıma gelmedi ama sanal 5+1 kablosu falan diye aratın çıkar büyük bir ihtimal.

Yorum bağlantısı
Ahmet Güler
(düzenlendi)

O bütçeye alanında tartışmasız lider Logitech Z5500 hoparlör seti en iyi en alınası tercihtir başka hiçbirşey z5500 kadar tatmin etmez emin olun. Z5500 kendi içinde anfi ve dijital decoder bulundurur. Microlab vs. logitech'e yaklaşamaz bile. Optik dijital ve dijital coaxial kablo ile dijital bağlantı yapabilirsiniz. DVD player yerine de popcorn tarzı dijital medya oynatıcıları tavsiye ederim. Bu sayede full hd mkvv filmleri de hem oynatabilir hem de z5500 ile dts 5.1 sesin zevkine varabilirsiniz. TV'nin dijital çıkışı varsa TV'den ses alabilirsiniz bunun yanında digiturk, uydu alıcı veya teledünya kutusunun dijital optik çıkışından da çok kaliteli ses alırsınız.

tarihinde Ahmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Bala
O bütçeye alanında tartışmasız lider Logitech Z5500 hoparlör seti en iyi en alınası tercihtir başka hiçbirşey z5500 kadar tatmin etmez emin olun. Z5500 kendi içinde anfi ve dijital decoder bulundurur. Microlab vs. logitech'e yaklaşamaz bile. Optik dijital ve dijital coaxial kablo ile dijital bağlantı yapabilirsiniz. DVD player yerine de popcorn tarzı dijital medya oynatıcıları tavsiye ederim. Bu sayede full hd mkvv filmleri de hem oynatabilir hem de z5500 ile dts 5.1 sesin zevkine varabilirsiniz. TV'nin dijital çıkışı varsa TV'den ses alabilirsiniz bunun yanında digiturk, uydu alıcı veya teledünya kutusunun dijital optik çıkışından da çok kaliteli ses alırsınız.

+ bir milyon. DVD player işi bitti artık. Bundan sonra media playerlar bir süre idare edecekler. Böylelikle yüksek çözünürlüklü filmleri izleyebilirsiniz. Aldığınız yüksek çözünürlüklü tvlerin ne işe yaradığını görürsünüz. Popcorn'u bende öneririrm. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
Bir adet yamaha receiver/amfi ve yanında hoparlor sistemi alın.

Watt ile apartman dairesinin ilgisi olmaz. Yüksek kaliteli alırsanız çok açmaya gerek kalmaz.

+1907

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Ne marka alırsanız alın ama Surround özelliği olmasına dikkat edin, bu özellik sesi mesela uçak sesini oda içerisinde dolaştırması.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence 600-700 TL gibi rakamlar abartılı...tabii yine de karar sizin.250-300 TL aralığındaki ürünlerde işinizi fazlasıyla görecektir.Ayrıca daire de oturuyoruz alacağınız sistemin özelliklerini tam olarak kullanamayacaksınız.Logitech X-540 70W 5+1 bile işinizi görecektir.Ayrıca Cihan'ın yukarıda söylediği Microlab FC861 5+1 de iyi bir seçenek...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bass kalitesi istiyorsanız subwooferın frekans aralığına bakın. Aralık nekadar düşükse okadar iyi bass alırsınız ve o bass ne kadar güçlü olursa olsun sesleri asla örtmez.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
televizyonun dolby diigtal özelliği olmasının yeterli gelmesi gerekmiyor mu?(doğru mu yazdım onu da bilmiyorum))

Tv'nin desteklemesi önemli değil.Yayın o şekilde olmalı...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...