İçeriğe Yönlendir

Sms Ya Da Msn Dili Saçmalığı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
  Alıntı
Istediginiz servisi araayin brabus yazilimi yukleticem diye.. Bak naasil yukluyolaar garantiyi bozmadan.. Ama 2bin euro civarinda para aliyolr. siz. Ayrilmissiniz ama birgun gelin buyrun istanbula misafirim olun ford kent'e gidelim. Gorelim yada hic ugrasmiyalim o kadar sana stock fiesta ile video cekip aatym. Yazilimla hp alindgni gor?? Custom yazilim. Maaax 10 hp veriyo turbosuz aaraca. Kisaa zamaanda video yollrm size

Merak ettiğim şu:

Diğer dillerde de bu tür saçmalıklar yapılıyor mu... ?

Mesela ingilizce chat dili nasıl bişeydir.. Veya almanlar msn'de nasıl yazıyor.. ?

Peki ya çince, heralde çincede komple kelimeden tasarruf ediyorlardır..

Yabancı forumlar takip eden, ileri derecede yabancı dil bilenleriniz vardır, merak ediyorum, ingilizce bir forumda mesajlar nasıl yazılıyor.

Bileniniz var mı arkadaşlar, kendi dilini bizim kadar aşağılayan, bizim kadar rezil hale getiren başka toplum var mı ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Hakan Gürsoy yazdı:
Ohooo. Sen ingilizceyi gör. Çince bilmiyorum; ama, ingiliz forum sitelerini okumakta zorlanıyorum.

Normal, sen Dingiliz değilsin ondandır belki. Vesile ile, Sms lerde türkçe karakter, mesajı pahalı fiyatlandırıyor dediler, millet kuzu gibi ingilizce alfabesine döndü, buna da hayret :p , meyilli milletiz sanırım. Gurur kelimesini de sözlükten atalım olsun bitsin bu iş.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
  Mehmet Özyürek yazdı:
Bileniniz var mı arkadaşlar, kendi dilini bizim kadar aşağılayan, bizim kadar rezil hale getiren başka toplum var mı ?

:):p Günün sözü :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ben amarikalılarınkini çözemiyorum :p bazen çok kısaltıyorlar :p

hadi ben gibi arada klavyeden kaynaklı hata olsa neyse. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yoo Türkçe ingilizce karakteri olayı değil bence.. resmen üşeniyorlar çünkü nasıl beceriyorlarsa i yerine ı basıyorlar hep..

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
  Hakan Gürsoy yazdı:
Eee dingiliz değilsem de az çok anlarım. Bunları pek anlayamıyorum.

U R 4ever in my hrt...:p:)

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Mehmet abi, İngilizce kullananlar da aynı saçma kısaltmaları malesef ki yapıyorlar. Tabi bunlar İngiliz mi değil mi bilemem.

You= U

for=4

your =ur

vs vs...

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
  Hakan Gürsoy yazdı:
ÜDS kaç poşeeet?

70. poşet kim oğlum, sen okurken ben askerdin be ya...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
  Onur Berktaş yazdı:
Bu mesajı kim yazmışşsa kelimeleri kısaltmamışki aksine uzatmış :p (araayın,yüklüyorlaar,maax,kısaa,zamaanda) okumaktan yoruldum valla :)

Kelimelere efekt vermek bu olsa gerek :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Süleyman Çetin yazdı:
Mehmet abi, İngilizce kullananlar da aynı saçma kısaltmaları malesef ki yapıyorlar. Tabi bunlar İngiliz mi değil mi bilemem.

You= U

for=4

your =ur

vs vs...

Bunlar kısaltma.. genel kabul görmüş ise, kullanabilirler..

Peki w yerine v yazıyorlar mı ?

veya i yerine ı ?

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin
  Mehmet Özyürek yazdı:

veya i yerine ı ?

Öyle yazanını ben görmedim. Biz de bir de "a,e,b" yerine "

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar
  Mehmet Özyürek yazdı:

veya i yerine ı ?

kendi dili ile kendi tarihi ile bir türlü barışamamanın verdiği bir eziklik olsa gerek abi bu. hani demiş ya bir osmanlı sadrazamı yıllarca siz dışarıdan, biz içeriden uğraştık hala yıkılmadı bu devlet diye. bence millet duygusunu millet olabilme duygusunu yıkma politikalarından biri bu, işin içine birazda aşağılık kompleksi girince...

Yorum bağlantısı
Onur Efe

Malesef durumumuz çok kötü.

Bir milleti bütün yapan dili, dini ahlakı ve kültürüdür.

Kültürümüz bitti dinimiz bayram namazlarına kadar sıkıştı. O da uzun tatillere denk gelen bayramlarda yok.

Sokaklarımız yabancı tabellalarla doldu taştı. Fast food, garage, super market, tobacco shop. Cep telefonu mesajı bile oyunun parçası. Hedef yüzyıllardır aynı. Özünden uzaklaştır ki parçalamak kolay olsun. Prçala ki kolay lokma olsun. Velhasıl dilimiz de yozlaştı. İngilizce çakmalı Fransız karışımlı Arap rapi söyler gibi konuşup duruyoruz ve malesef ortada Türkçe kalmadı.

Her kelimenin Türkçesi vardır. Benimseyelim ve kullanalım ki çocuklarımız bizimle konuşabilsin.

Muhlis Ozturk yazdı:
ingilizceden cok cok basit bir ornek :

see you later = c u l8r

"3gen", "1dir1" e lafım yok da,

C u kardeşim olmaz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
  Sadık Taşyürek yazdı:
yeni nesil diye tabir ettiğimiz gençler bu tip kısaltmalara maalesef eğilimli.

taraf değilim, ama olaya birde şu yönden bakın arkadaşlar. eğer bizlerinde gençlik yıllarında hani şöyle 12-18 yaş aralığında bu teknolojik imkanlar olsaydı da Cep tlf. ve bilgisayar kullanıyor olsaydık, acaba bizler nasıl olurduk?

şimdiki aklınızla değil, o zamanki aklınızla düşünerek cevap verin lütfen.

Ben kendi adıma söylemek istiyorum.Bende bir değişiklik olmazdı.Çünkü 90 lı yılların başından beri bilgisayar kullanıyorum :( Cep telefonu, internet yoktu ama olsaydı da değişmezdi.Her zaman için yazışmalara dikkat etmişimdir.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz
  H.Cenk Bayrakçı yazdı:
70. poşet kim oğlum, sen okurken ben askerdin be ya...

üffff :)

(bkz:küfür etkisi olan ama küfür olmayan cümleler)

:)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Cep telefonu için en ideali T9 biçiminde yazmak.

Ama internette ki yazışma için birşey diyemem. İşin kötüsü burda bu tür yazmaya alışarak sınavlarda "yapıcam edicem gitçem" kelimeleri ile kompozisyon yazan arkadaşlarımız var (Üniversite 2. sınıf).

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
  Çağlar Bayur yazdı:
Gurur kelimesi

O neki ? Ne anlam taşır???

Bu arada konu dışı olacak ama koca cihan padişahımız ayyaş, kadın düşkünü olarak sunuluyor. Biz burada Tükçe yazılımı konuşurken medyamız ceddimizi karalamaya kadar uzanıyor..

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
  Servet Aydın yazdı:

Bu arada konu dışı olacak ama koca cihan padişahımız ayyaş, kadın düşkünü olarak sunuluyor. Biz burada Tükçe yazılımı konuşurken medyamız ceddimizi karalamaya kadar uzanıyor..

medyaya sövdürtme şimdi servet abi... hiçbirşeyine inanamıyorum bu basının bi kaçının değil ama hepsinin...

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin
  Servet Aydın yazdı:

O film başlı başına bi sorun zaten abi. İnşallah yayınlanmadan yayından kalkar. Böyle saçma sapan bir fragman olamaz. Kaç cihana hükmetmiş bir padişahı tamamen seks düşkünü birisi olarak göstermişler bu kadar ol(a)maz. Yazık yani hem de çok yazık. :angry:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Öğretmenlerimiz kızacak ama ; eksik eğitimin meyveleri bunlar..

Ben kendi zamanımdaki öğrenciliğime bakıyorum birde şimdiki nesile, alakası yok .. Disiplin diye birşey kalmamış..

Ama öğretmenlerimize bu disiplinide uygulatmıyorlardır oda ayrı bir dert tabi..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
  M. Alper Ekinci yazdı:
Çocuklarının kölesi olan ana babalar birinci derecede suçlu.

+1

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
  Ersen Tapan yazdı:
+1

herkezin çocuğu değerlidir ama artık abartı haline döndü yanı sıra zarar verdiklerini göremez oldu anne babalarda...

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Telefonda mesaj yazarken v yerine w bende çok kullanırım. Nedeni şu.

Mesela Tüvtürk yazacaksınız. Telefonda bunların coğu aynı tuş üzerinde olduğundan yazmanız biraz uzun sürer(bekleme süresi açısından). Ama arada w kullanarak yazınca sürede bir kısalma oluyor ister istemez. Tabi örnek verdiğim cümlede bir tane V olduğu için çok kısalmaz ama ben bu yüzden kullanırım genellikle. Açıklama gereği hissettim nedense :rolleyes: T9 klavye kullanmayanlar için geçerli tabi.

Onun dışında ne yazarken ne de klavyede bu tarz yazı yazmam. Mümkün olduğunca düzgün cümleler kullanmaya dikkat ederim.

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
  Yavuz Selim Bilgin yazdı:
O ne demek ki?

Bende anlamadım. :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
  Mehmet Özyürek yazdı:
Merak ettiğim şu:

Diğer dillerde de bu tür saçmalıklar yapılıyor mu... ?

Mesela ingilizce chat dili nasıl bişeydir.. Veya almanlar msn'de nasıl yazıyor.. ?

Peki ya çince, heralde çincede komple kelimeden tasarruf ediyorlardır..

Yabancı forumlar takip eden, ileri derecede yabancı dil bilenleriniz vardır, merak ediyorum, ingilizce bir forumda mesajlar nasıl yazılıyor.

Bu kadarı yok Mehmet. İngilizce de tabii ki kısaltma kullanıyorlar. Ama onları büyüğünden küçüğüne herkes anlar: BRB, PITA, CU, M8, ASAP gibi...

Hakan Gürsoy yazdı:
Ohooo. Sen ingilizceyi gör. Çince bilmiyorum; ama, ingiliz forum sitelerini okumakta zorlanıyorum.

Aa, ben zorlanmıyorum. :)

Gökhan Tiftik yazdı:
Benim gördüğüm yalnızca teknik terimlerde harf kısaltması yapılıyor.. ''Supercharge=SC'' ''Bluefin=BF'' ''RS2000=RS2k'' vb.

Sadece teknik değil Gökhan; PITA (pain in the ass) örneğin. :)

Mehmet Özyürek yazdı:

veya i yerine ı ?

Hayır, bilidiğim kadarıyla öyle salakça şeylere girmiyorlar.

Ersen Tapan yazdı:
Öğretmenlerimiz kızacak ama ; eksik eğitimin meyveleri bunlar..

Ben kendi zamanımdaki öğrenciliğime bakıyorum birde şimdiki nesile, alakası yok .. Disiplin diye birşey kalmamış..

Ama öğretmenlerimize bu disiplinide uygulatmıyorlardır oda ayrı bir dert tabi..

Ah Ersen'im disiplin diyorsun da bu sistem disiplin mi bırakmış? Herkese çağrı: ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliğini bir okuyun. Disiplin cezası vermemek için ne taklalar atılmış. Şimdiki öğrencilerin azımsanamayacak bir kısmı aileleri tarafından "evde duracağına okula gitsin" mantığıyla gönderiliyor. Ben zaten öğretmen olduğuma pişmanım açtırmayın ağzımı şimdi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...