Zafer Uğur 2 Ocak 2011 Paylaş 2 Ocak 2011 Siyah ford fiesta 7 sahibi olarak, aracında bu zamanlarda sayısı konusunda artış olması nedeniyle bir iki değişiklik yapmak istiyorum. başlangıç olarak body kit takmak oldu ve yaptırdım şimdi ise jantları orange yaparak siyah ve turuncu uyumunu araç üzerinde gerçekleştirmeyi planlıyom. *İnternetten Jant modellerine bakarken bijon sayılarına bakarak beğeniyorum.Doğrumu bakıyom bilmiyom. Beğendiğim model 5 bijonlu çıkıyor ama benim arabaya olmaz diye düşünüyorum. *Araç 4 bijondan 5 bijona upgrade edilebilirmi? *Son olarak beğendiğim jant modeli O.Z. Alleggerita Orange, jant 4 bijonlu fiestam'da 4 bijonlu uyarmı acaba? Bijon aralıkları çok önemlimi? *Alacağım jant ve lastik tipi 16" jant 205x45 lastik yerine 17" jant 205x40 lastiği tavsiye edermisiniz. Aracın kullanıldığı yolların durumu açısından söyleyim İzmit İstanbul arasında otobandan gidip gelen birisiyim. *Birde aracın yanına aşağıdaki resimde olduğu gibi turuncu renkte stiker yapmak istiyom. Nerden bulabilirim? Aracın aşağıdaki modelde olamamısına üzülmüyom onun üzerindeki renk uyumlarını kullanarak Fiesta'ya başka bir hava katmak tek isteğim. Birde bu foto var... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ocak 2011 Paylaş 2 Ocak 2011 Bijon sayısı ve ölçüsü mm cinsinden tutacak başka çaresi yok, 205/40/17 ile sıkça lastiksiz kalırsınız. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 2 Ocak 2011 Paylaş 2 Ocak 2011 Değişik bijon aralıkları da uydurulabiliyor ama sakıncalı bir durum. Siyah-Turuncu kombinasyonu benimde çok hoşuma gider. En basitinden saatim bile bu şekildedir Kolay gelsin. 4x108 ford jantın bijon aralığı et değerlerini hatırlamıyorum. Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 2 Ocak 2011 Yazar Paylaş 2 Ocak 2011 Bijon sayısı ve ölçüsü mm cinsinden tutacak başka çaresi yok, 205/40/17 ile sıkça lastiksiz kalırsınız. Bildiğiniz bir O.Z. bayisi varmı tercihen İstanbul tarafında. sadece fotodan gördüğüm için jantın bijon aralıkları hakkında bilgi sahibi olmak istiyom. Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 Teşekkürler Can Bey yarın verdiğiniz OZ distrübitorunu aramayı düşünüyom çünkü istediğim bu jantın bijon aralığı 4x100 müş. Bizim ford fiestalarda 4x108 bijon aralığı olduğundan bu konuda yapacakları bir şey olurmu diye soracam. Eğer ki Bijon aralıklarında oynama yaparsak olur derlerse tavsiye edermisiniz? Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Teşekkürler Can Bey yarın verdiğiniz OZ distrübitorunu aramayı düşünüyom çünkü istediğim bu jantın bijon aralığı 4x100 müş. Bizim ford fiestalarda 4x108 bijon aralığı olduğundan bu konuda yapacakları bir şey olurmu diye soracam.Eğer ki Bijon aralıklarında oynama yaparsak olur derlerse tavsiye edermisiniz? Bu modelde karar verdiyseniz bence onlar araca uygun bijon ve Et değerlerinde jant bulacaklardır size. Oynama yaptırmayın bence. Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 Bu modelde karar verdiyseniz bence onlar araca uygun bijon ve Et değerlerinde jant bulacaklardır size. Oynama yaptırmayın bence. kararımda kesinim çünkü başka markalara da baktım bir de könig de buldum aynı desenden ve renkten ama ondada 15" 4x100x37 üretiliyormuş. başka da hiç bir markada full turuncu renkte jant yok senin bildiğin tavsiye edeceğin bir jant varmı turuncu renkte veya siyah/turuncu kombinasyonlu jant? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Jant-Otomobil:Anahtar-Kilit. Bijon aralığı,ET değeri ve ağırlık altın 3 kural. Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 Jant-Otomobil:Anahtar-Kilit. Bijon aralığı,ET değeri ve ağırlık altın 3 kural. işin içine girince yukarda bahsettiklerinin hepsini anladım, yanlız şurada kafam karışık Jant=otomobil ise istediğim jant modelinin aracıma görede üretilmesi lazım diye düşünüyom. yoksa okadar jant içinden beğenmediğim bir jantı takmak hiç mantıklı gelmiyor. şu OZ turuncu jantın fiestanın bijon aralıklarına ve et değerine göre üretse çok iyi olacak. ağırlık konusunda karşılaştırma yapamadım ama bu jantın ağırlığı 6,29kg sence nasıl bir değer? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Adı Oz olan bi jant kalite ve ağırlık bakımından kötü olmaz zaten. Ama dediğim gibi bijon aralıkları tutan modellerden beğenip,gerekirse boyatabileceğini unutmadan jant almak gerekir. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 kararımda kesinim çünkü başka markalara da baktım bir de könig de buldum aynı desenden ve renkten ama ondada 15" 4x100x37 üretiliyormuş. başka da hiç bir markada full turuncu renkte jant yok senin bildiğin tavsiye edeceğin bir jant varmı turuncu renkte veya siyah/turuncu kombinasyonlu jant? Valla hiç turuncu jant bakmadım. Ama Oz da 4.100 varsa 4.108 de vardır tahminimce. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Ocak 2011 Paylaş 4 Ocak 2011 OZ 4x108 de genelde 17" ve üzeri ebatta üretim yapar ki nadirdir. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 4 Ocak 2011 Paylaş 4 Ocak 2011 OZ 4x108 de genelde 17" ve üzeri ebatta üretim yapar ki nadirdir. Arkadaşın bulduğu da 17" değil mi turuncu olan ? Ben mi yanlış anladım Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Ocak 2011 Paylaş 4 Ocak 2011 Arkadaşın bulduğu da 17" değil mi turuncu olan ? Ben mi yanlış anladım Fiesta'ya 17 büyük kaçar. 16 bile büyükmüş öyle diyorlar. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 4 Ocak 2011 Paylaş 4 Ocak 2011 (düzenlendi) Fiesta'ya 17 büyük kaçar. 16 bile büyükmüş öyle diyorlar. Param olsun hiç gözünün yaşına bakmam Velhasıl Fiestama 17" takmamamın tek nedeni yaydır 4 Ocak 2011 tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 4 Ocak 2011 Yazar Paylaş 4 Ocak 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar bu Türkiye O.Z. distributorüde fos çıktı. Bu gün aradım bu jantı istiyom diye cevapları şu oldu; bu jant yeni çıktı O.Z ile yapılan kontratta Alleggerita için anlaşamadıklarını söylediler. o yüzden de bu jant için sipariş veremiyoz dediler. 6 ay sonra yeniden kontrat imzalanacak ozmn yeniden Alleggerita söz konusu olacak dedi. başka varmı dedim bu tarz ve renkte jant yine yok dediler sadece elimizdekiler var onlardan isterseniz tedarik edebiliriz dendi. Anladığım kadarıyla ellerindeki stokları bitirmeye çalışıyorlar başka sipariş almamak için. Yukardaki tarz jant bulan olursa lütfen paylaşşınlar ben yine aramaya devam edicem. 24 Şubat 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Ocak 2011 Paylaş 4 Ocak 2011 Sadece renk içinse,grisi alınır,150-200 liraya fırınlı boya yaptırılır,bundan bile güzel olur. Bu modelin gri ve siyahı Türkiye'de mevcut çünkü. Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 4 Ocak 2011 Yazar Paylaş 4 Ocak 2011 Alleggeritta değildir belki sizin dediğiniz(gri ve siyah) Bu yeni ürünmüş ve çok hafif bir jant olarak geçiyor.Bildiğiniz bir yer varsa söyleyebilirmisiniz. Bir kaç arkadaşa daha haber verdim bulabilirsek o şekilde tedarik edicem veya yurt dışından araştıracam yakın zamanda sefere çıkma ihtimalim var. Olmadı sizin dediğiniz gibi yaptırırım OZ dan bir jant beğenip fırınlamalı boyama işlemi... Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 renkler falan güzelde arkadaşlar polis konusunu nasıl çözmeyi düşünüyosunuz polis arkadaşlarımızın böle şeylere pek göz yumacağını zannetmiyorum... Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 5 Ocak 2011 Yazar Paylaş 5 Ocak 2011 bende görüşme yaptım arkadaşlarım ile söyledikleri şu oldu can biz özel sipariş alamıyoruz ancak her 6 ayda bir 8 ila 10 konteyner mal çekiyoruz anlaşmamızda bu yönde mayıs ayında yeni sipariş listeleri oluşturulucak ancak ozaman bizde siparişimizi veririz 7 ayın başlarında elimize gecer dediler bence o.z ultra leggera alıp istediğim renge boyatırın derim hatta şansınız varsa fırınlı statik boya ile boyatırsanız kolay kolay cizilme bile olmaz (çok hafif olması ile bilinen ulta leggera lar size avantaj sağlayacaktır) Yok yok yok bulamıyom arkadaşlar bu jantı. Büyük ihtimal boyattıracaz bir jant. Can bey "hatta şansınız varsa" derken yapılması zor bir işlemmi acaba? Birde nerde yaptırabilirim bilgi verirseniz... (Ultraleggara 6,9kg - Alleggerita 6,2kg ) Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 5 Ocak 2011 Yazar Paylaş 5 Ocak 2011 renkler falan güzelde arkadaşlar polis konusunu nasıl çözmeyi düşünüyosunuz polis arkadaşlarımızın böle şeylere pek göz yumacağını zannetmiyorum... Yok be o kadarda değildir heralde polisin ne haddine arabanın jant renginden. Kimseyi rahatsız edici bir unsur değil, sürüşüde tehlikeye atacak bir şey yok ne zararı olabilirki trafiğe? Araç renginin turuncu veya fosforlu olmasınada karışsınlar o zaman. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Yok be o kadarda değildir heralde polisin ne haddine arabanın jant renginden. Kimseyi rahatsız edici bir unsur değil, sürüşüde tehlikeye atacak bir şey yok ne zararı olabilirki trafiğe? Araç renginin turuncu veya fosforlu olmasınada karışsınlar o zaman. cam filminin yasak olduğu bir ülkede bunun başına gelmeyeceği ne malum ? Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 5 Ocak 2011 Yazar Paylaş 5 Ocak 2011 ya bir tane ustamız var ancak suan elinde 4 adet camel tropy cıkması discovery şaselerini ve tabanını boyamaya hazırlıyor biliyorsunuz işlemde kumlama ile eski boya ve pastan arındırılıyor aşağı yukarı 3 ay falan ustaya ulaşamayız ben jipimi yaptırırken 2 ay sonraya sözleşmiştik şuan 3 adeti arkadaşımın olmak üzere 4 discovery yapıcak can k.bakma ben alamam jantları dedi zaman kaybettirir boş olsam lafı bile olmaz dedi ancak araştırırsanız bulursunuz ben 1 yer tanıyor ve kullanıyorum k.bakmayın bu konuda yardımcı olmak isterdim ama en kötü ihtimal ile çok ama çok iyi fırın boya yapıcak ustamız var birlikte gider konusuruz isterseniz. Tamam ben size tekrardan ulaşıcam, yarın Ataşehir'e bir jant bakmaya gidicem. anlaşırsam burdan haberleşiriz yeniden. Yorum bağlantısı
Zafer Uğur 5 Ocak 2011 Yazar Paylaş 5 Ocak 2011 Zafer Bey arkadaşın bahsettiği konunun jantlar olduğunu sanmıyorum. Aracınıza uygulatmayı düşündüğünüz şeritlerden söz etmiştir herhalde ve bunu ruhsata işletmediğinizde sorun olur. o şeritlerden düşünmüyom zaten fazla abartıya kaçmasın diye sadece yan kapılarında ufak bir iki turuncu renkte boya veya stiker işlemi ve yan aynaların üst kısımlarını boyatıcam, jantlar ile biraz uyum sağlaması amaçlı.Ama ilk önce şu jantları ayarlamam gerekiyor. Cam filmi sürücünün trafik te görüşünü engelliyor diye yasaklama getiriyorlar. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Zafer Bey arkadaşın bahsettiği konunun jantlar olduğunu sanmıyorum. Aracınıza uygulatmayı düşündüğünüz şeritlerden söz etmiştir herhalde ve bunu ruhsata işletmediğinizde sorun olur. jantıda dikkat dağıtıcı bir unsur olarak görebilir... Yorum bağlantısı
Recommended Posts