Emre Erdoğmuş 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Öncelikle merhabalar ford club ailesi. İki gündür aracımda ABS lambası sürekli olarak yanıyor. Forumdaki eski konulara baktım, daha çok yanıp sönme olayları var. Benim araçta sürekli yanıyor, sönme yok. Neden olabilir? Teşekkürler şimdiden. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Emre Erdoğmuş yazdı: Öncelikle merhabalar ford club ailesi. İki gündür aracımda ABS lambası sürekli olarak yanıyor. Forumdaki eski konulara baktım, daha çok yanıp sönme olayları var. Benim araçta sürekli yanıyor, sönme yok. Neden olabilir? Teşekkürler şimdiden. Forumda abs ile ilgili birçok konu var illaki birisi size uyuyordur.. Abs sensörlerinde veya tesisatta sorun olabilir. Zincir kullandıysanız büyük ihtimalle sensör arızasıdır. Birde aracın altını güzelce yıkamakta sorunu çözebilir, kir çamur sensörlerin çalışmasını engelleyebiliyor.. örnek Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 31 Aralık 2010 Yazar Paylaş 31 Aralık 2010 (düzenlendi) Ersen Tapan yazdı: Forumda abs ile ilgili birçok konu var illaki birisi size uyuyordur..Abs sensörlerinde veya tesisatta sorun olabilir. Zincir kullandıysanız büyük ihtimalle sensör arızasıdır. Birde aracın altını güzelce yıkamakta sorunu çözebilir, kir çamur sensörlerin çalışmasını engelleyebiliyor.. örnek Teşekkür ederim Ersen Bey. Zincir kullanmadım. Ama malum kış şartlarından etkilenmiş olabilir. İnşallah aracın altını yıkatınca geçer. Malum vergi ayına giriyoruz masraflar çoğalacak yoksa. 31 Aralık 2010 tarihinde Emre Erdo?mu? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Abs lambası ile beraber, el fren lambası da yanıyor mu? Abs lambası kontağı açınca yanıp söner. Sİzinki hiç mi sönmüyor, yoksa sönüyor, sonra yola çıkınca mı tekrar yanıyor? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 fren hidroliğni kontrol edin. aynısı connectte başıma geldi abs yi denedim devreye girmedi (abs'siz iyi kayıyordu) hemen baktım hidrolik epey azalmış tamamladım düzeldi sizinki aynı sorun olmaya bilir ama yinede bakmanızı öneririm Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 31 Aralık 2010 Yazar Paylaş 31 Aralık 2010 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: Abs lambası ile beraber, el fren lambası da yanıyor mu? Abs lambası kontağı açınca yanıp söner. Sİzinki hiç mi sönmüyor, yoksa sönüyor, sonra yola çıkınca mı tekrar yanıyor? El freni lambası yanmıyor Çağlar Abi. ABS lambası kontağı açınca yanıyor ve hareket halindeyken de öylece yanık kalıyor. Hiç sönmüyor. Oğuzhan Demir yazdı: fren hidroliğni kontrol edin. aynısı connectte başıma geldi abs yi denedim devreye girmedi (abs'siz iyi kayıyordu) hemen baktım hidrolik epey azalmış tamamladım düzeldi sizinki aynı sorun olmaya bilir ama yinede bakmanızı öneririm Araç şu an eşimde. Gelince ilk işim hidroliği kontrol etmek olacak. Teşekkür ederim Oğuzhan Bey. ABS devreye girmiyor denedim. 31 Aralık 2010 tarihinde Emre Erdo?mu? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Hidrolik eksikse ilave yapmayın.fren balatalarınızı kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 yakın bir zamanda aracın altını vurdunuzmu? benim başıma gelen bir olay sol ön teker bilyası dağılmış ve abs sensörü ondan bilgi alıyor bilyada balans olduğu için abs devrede gibi oluyormuş o yüzden sürekli lamba yanıyor önceki konu burada Yorum bağlantısı
Yalçın Karaca2 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Benim araçta abs lambası ile el freni lambası birlikte marştan 3 - 4 saniye kadar yanıyor sonra sönüyor Aküden falan dediler ama aküye baktırdım hiç bir sorun yokmuş. Ama üzerinde ki ilk orjinal aküsü hiç değişmedi.. Yorum bağlantısı
Haluk Bilgin 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Yasin Yakup yazdı: Benim araçta abs lambası ile el freni lambası birlikte marştan 3 - 4 saniye kadar yanıyor sonra sönüyor Aküden falan dediler ama aküye baktırdım hiç bir sorun yokmuş. Ama üzerinde ki ilk orjinal aküsü hiç değişmedi.. Arkadaslar tam konu ile alakalı değil ama benimde bir sorum var. Yaklaşık 10 gün önce 2006 Fiesta TDCI aldım aldıgım arkadas ABS yok dedi ama internetten vergi ödemek için girdiğimde abs li kayıtlı nasıl anlarım ABS varmı yokmu diye.Kaydırmayı denedim kaymıyor Saygılar... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Haluk Bilgin yazdı: Arkadaslar tam konu ile alakalı değil ama benimde bir sorum var.Yaklaşık 10 gün önce 2006 Fiesta TDCI aldım aldıgım arkadas ABS yok dedi ama internetten vergi ödemek için girdiğimde abs li kayıtlı nasıl anlarım ABS varmı yokmu diye.Kaydırmayı denedim kaymıyor Saygılar... Kontağı açtığınızda göstergede abs lambası yanıyor ise abs vardır .. Birde ıslak bir zeminde sert fren yapın katır kutur sesler gelirse ABS vardır.. Yorum bağlantısı
ünsal Ulaş Dağlı 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 arkadaşlar merhaba...arabamı calıstırdıgımda abs lambası sonmuyor sebebi nedir bilen varsa lutfen yardımcı olursa sevınırım Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Bunun bir çok sebebi olabilir ama şu net ki abs niz şuan çalışmıyor.Bilgisayara bağlanıp arızanın tespit edilmesi lazım. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Çalıştırdığında sönmüyor peki hızınız arttığında sönüyor mu ? Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 abs beyni, abs sensör kabloları, poryadaki mıknatıs gibi parçalardan birisi bozuk olabilir. En basiti kabloyu değiştirmek. Yorum bağlantısı
Akif Eren 27 Şubat 2012 Paylaş 27 Şubat 2012 Aynı sorunu arkadaşımın aracında da yaşadık, cumartesi günü ustamıza götürdük. Aracın daha önceki sahibi zincir kullanmış ve abs kablosunu kopartmış sonra iki kabloyu birleştirip basit bir bantla bantlamışlar tabi yağmur, kar, çamur derken kablonun biri bağlantı uçlarından kopmuş ve temassızlık olmaya başlamış. Onun araçta da bir yanıp bir sönüyordu, kablonun uçlarını kestik temizledik sağlam bir bağlantı yapıp kabloyu korumaya aldık. Belli bir süre böyle gider tabi ileride yeni bir kablo almak gerek. Yorum bağlantısı
Mustafa Başkaya 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 ıyı gunler caglar bey 1 haftadan berı abs proplemı benım aracımdada var 2007 fıesta 1.04 tdcı yukarıda baska bır arakadasa sormussunuz el frenı ıle bırlıktemı yanıyor dıye benım aracımda elfrenı ıle bırlıkte 1 sn kadar yanıp gerı sonuyor.yetkılı servıse goturdum butun kontrollerı yaptılar ama arızayı bulamıyoruz. sızce proplem neyden kaynaklanıyor olabılır sımdıden tesekkurler Yorum bağlantısı
Mustafa Başkaya 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 arkadaslar aracımda abs ve el frenı lambası beraber yanıyor arasıra sonuyordu son zamanlarda abs lambası bazen sureklı yanmakta ve ekrandakı bılgıler -------- seklınde gorunmekte hız gostergesı ıse hıc kımıldamıyor ıyıce dıbe ınıyor hareket halınde oldugum halde (her zaman yapmıyor ara sıra yapıyor).kontagı acıp kapatınca duzelıyor sonra tekrar yapıyor.yetkılı servıs abs beynı arızalamıs dıyor.daha once buna benzer proplem yasayan arkadaslar var ıse arızayı nasıl cozduklerı kosunda bılgılerını ve onerılerı beklıyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 Sizin ki Vss(vvs olabilir tam hatırlamıyorum) sensörü arızası gibi görünüyor yani hız sensörünüz değişecek. Yorum bağlantısı
Erdal İleri 18 Aralık 2012 Paylaş 18 Aralık 2012 Mustafa Başkaya yazdı: arkadaslar aracımda abs ve el frenı lambası beraber yanıyor arasıra sonuyordu son zamanlarda abs lambası bazen sureklı yanmakta ve ekrandakı bılgıler -------- seklınde gorunmekte hız gostergesı ıse hıc kımıldamıyor ıyıce dıbe ınıyor hareket halınde oldugum halde (her zaman yapmıyor ara sıra yapıyor).kontagı acıp kapatınca duzelıyor sonra tekrar yapıyor.yetkılı servıs abs beynı arızalamıs dıyor.daha once buna benzer proplem yasayan arkadaslar var ıse arızayı nasıl cozduklerı kosunda bılgılerını ve onerılerı beklıyorum. tıpatıp aynı sorun bende var acaba siz sorunu cözdünüz mü? Yorum bağlantısı
Adnan Bedestencioğlu 30 Temmuz 2015 Paylaş 30 Temmuz 2015 2007 connecttim var.. Baska bir ariza icin bilgisayar baglandi ozel serviste... Ogunden sonra hem abs hemde patinaj lambasi surekli yanmaya basladi... Yardim.bekliyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts