İçeriğe Yönlendir

Park Sensörü Hakkında Herşey

Abdurrahman Korkmaz

Recommended Posts

Hakan İlter

Arkadaşlar merhaba. Ben de forumda yeniyim. Eşim 2009 1.6TDCİ 4K Tİtanyum aytozu gri focus kullanıyor. Park sensörü taktırmak istiyorum. Sadece sesli olan için boyası dahil ford yetkili servisinde 130TL fiyat verdiler. Aslında ben ön ve arka sensör istiyordum ama tavsiye etmedikleri için vazgeçtim.

Park sensörü taktıran arkadaşların yorumunu alabilirmiyim? Ön+Arka mı yoksa sadece arkaya mı taktırmalı? bir de sadece sesli olanından mı taktırmalı yoksa mesafe göstergeliler daha mı kullanışlı?

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Hakan bey aramıza hoşgeldiniz...Ben şu anda aracımda ekranlı olanlarından kullanıyorum yalnız beni çoğu zaman ekran değilde,sesli uyarısı yönlendirdiği için ekransız olması çokta önemli değil bence...Sadece sürekli gelen uyarı sesinden sonra bazen ekrana baktığımda,sensörün hangi taraftaki engel için beni uyardığını biliyorum okadar...

Abi bende ekranlı kullanıyorum hangi köşeden yaklaştığımı görebiliyorum buda baya yardımcı oluyor.paralel park yaparken bir çok kaldırım taşınıda görüyor çok iyi oluyor.ben sadece sesli olanı kullanırken huzursuz oluyorum.ekranlı ile içim daha rahat

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ekranlı kullananlara bir soru...

Yaklaşmanıza mani olan engelin hangi köşede olduğunu anlayınca ne değişiyor.. ?

Bu bir inat yada iddia değil arkadaşlar..

Her iki modeli de uzun süre kullandım... Benim vardığım sonuç: Kablo çekmeye ortada ekran kalabalığı yapmaya, ona bakmaya gerek yok..

Engelin nerede olduğu az çok zaten tahmin edilidiği gibi, bunu bilmek de size bir şey kazandırmayacaktır...

Ha almak isteyen alır takar o ayrı konu ama park sensörünün gerekli olduğu kadar, ekran olması da gereksizdir..

Yorum bağlantısı
Hakan İlter

Sadece sesli olanın yeterli olduğunu düşünüyorum ben de.

Ön+arka park sensörü sonradan taktıran var mı aramızda? Hızlı giderken sürekli öttüğü ve kapatma düğmesi olmadığı söyleniyor?

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli

Park konusunda özürlü biri olarak ekransızdan yana oy kullanıyorum, ekranlı olsun diyelim; ekranda gördük artı uyarı ötmeye başladı ve baktıkki sağdan bir cisim yaklaşıyor, ne yapacağız sola mı kaçacağız? Bence - hayır, bir irkilip aynalardan bakacağız, uzay mekiği yoksa arkamızda uyarı sesi aralıksız ötmeye başlayıncaya kadar yaklaşmaya devam edeceğiz, sonrasında park ettiğimiz yere göre (kalan mesafeyi ezberden biliyorsak) az daha yaklaşabilirim deyip yaklaşıp duracağız. Eminim sizde benim gibi uyarı sesi sürekli ötmeye başladıktan sonra bile ahaa 25 cm im daha var, dur biraz daha gideyim ağır ağır deyip sonra duruyorsunuzdur:)) Böyle yapmayanda vardır tamam kızmayın.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Park sensörü devamlı hangi sensöre daha yakın nesne varsa ona göre öter. Arabanın arkasında birşey yoksa zemine göre öter. Yoldaki dalgalanma, kaldırım veya yoldaki bir taşa göre ötebilir. O yüzden eklanlıya fazla gerek yok. Sesli olan yeterli. Ekrana bakmak yerine aynalara bakmak daha sağlıklı. Park sensörü yanıldığında seside yanlış verir, ekrandaki mesafe bilgisinide yanlış verir. Eğer ekran taktıracak olsam park sensörü ekranı yerine geri görüş kamerası taktırırdım.

Araba çok fazla kirliyse park sensörlerine çok fazla güvenmeyin. Sensörün gönderdiği sinyal dağılıyor yada sinyali geri net alamıyor ve yanlış uyarı veriyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Ekranlaı yada ekransız park sensörü büyük nimet. Bununla park bebek oyuncağı. :p

Yeterki araba sığsın.

Edit:imla

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan İlter
Ekranlaı yada ekransız park sensörü büyük nimet. Bununla park bebek oyuncağı. :nazar:

Yeterki araba sığsın.

Edit:imla

Kendi aracımda ön ve arkda orjinal park sensörü var, sadece sesli. Eşimin aracını park edemiyorum. Sanırım bağımlılık yapıyor. Gerçekten de sensörle park çocuk oyuncağı :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Park sensörü olmayan arabaları parkederken kendimi kör gibi hissediyorum.

Yorum bağlantısı
Ekranlı kullananlara bir soru...

Yaklaşmanıza mani olan engelin hangi köşede olduğunu anlayınca ne değişiyor.. ?

Bu bir inat yada iddia değil arkadaşlar..

Her iki modeli de uzun süre kullandım... Benim vardığım sonuç: Kablo çekmeye ortada ekran kalabalığı yapmaya, ona bakmaya gerek yok..

Engelin nerede olduğu az çok zaten tahmin edilidiği gibi, bunu bilmek de size bir şey kazandırmayacaktır...

Ha almak isteyen alır takar o ayrı konu ama park sensörünün gerekli olduğu kadar, ekran olması da gereksizdir..

alışveriş merkezlerinde park yerine geri geri girerken eğri girmemek için çok faydalı abi :blush:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sensör ekransız olacak. Ekranla uğraşırken başka tarafı kaçırabiliyorsun. Ama kamera derseniz ona lafım yok . Kullanmaya çok alıştım ve çokda faydasını gördüm. Şiddetle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Benimde sistem hakkında tam bilgim yok ama anladığım şu. Geri vitese takıldığında amblem o şekli alarak kamera çıkıyor ve bagaj açılmıyor. Zaten geri viteste ve araba çalışır durumda iken bagaj kapağını kim gelip açmak isterki. Güvenlik açısından da güzel. Araba geri viteste değilse aynı şekilde bagaj kapağı açılabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Benimde sistem hakkında tam bilgim yok ama anladığım şu. Geri vitese takıldığında amblem o şekli alarak kamera çıkıyor ve bagaj açılmıyor. Zaten geri viteste ve araba çalışır durumda iken bagaj kapağını kim gelip açmak isterki. Güvenlik açısından da güzel. Araba geri viteste değilse aynı şekilde bagaj kapağı açılabilir.

Aslında dikkat ettiniz mi bilmiyorum; benim iki focus tada hareket edip durduğumda stop etmemişsem bagaj kilitli kalıyor. İçeriden kiliti açıp kapatınca açılıyor. Sanırım tüm araçlarda bu güvenlik sistemi gibi bir olay.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Aslında dikkat ettiniz mi bilmiyorum; benim iki focus tada hareket edip durduğumda stop etmemişsem bagaj kilitli kalıyor. İçeriden kiliti açıp kapatınca açılıyor. Sanırım tüm araçlarda bu güvenlik sistemi gibi bir olay.

Mantıklı olanda o. Araba çalışıyorsa ve geri vitesteyse bagaj açılmamalı ve arabanın arkasında bagaj ile uğraşan kimse olmamalı. Vites boşa alındığında baga açma düğmesi aktifleşebilir.

Keşke bizim fordların logolarıda geri vitese takıldığında bu şekil dönüp kamera çıksa. Yedide çok müsait.

Arabanın kapıları kilitliyse içeriden bagaj açma düğmesine bassanızda bagajı açmıyor. hareket halindeyken denemedim ama düşük hızlarda giderken deniyeyim bakalım açacakmı. Açmaması gerekir. Sonuçta belli bir hıza çıkıldığında kapıları otomatik kilitleme özelliği var, bagajıda düşünmüşlerdir herhalde.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mantıklı olanda o. Araba çalışıyorsa ve geri vitesteyse bagaj açılmamalı ve arabanın arkasında bagaj ile uğraşan kimse olmamalı. Vites boşa alındığında baga açma düğmesi aktifleşebilir.

Keşke bizim fordların logolarıda geri vitese takıldığında bu şekil dönüp kamera çıksa. Yedide çok müsait.

Arabanın kapıları kilitliyse içeriden bagaj açma düğmesine bassanızda bagajı açmıyor. hareket halindeyken denemedim ama düşük hızlarda giderken deniyeyim bakalım açacakmı. Açmaması gerekir. Sonuçta belli bir hıza çıkıldığında kapıları otomatik kilitleme özelliği var, bagajıda düşünmüşlerdir herhalde.

Hareket halindeyken bağaj açma düğmesi çalışmıyor, denendi :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hmm güzel ozaman :unsure2: Araba çalışıyorken geri vitesteykende denemek lazım.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli

Araçla hareket ettik geldik alışveriş merkezinin girişine güvenlik yaklaşıyor;

1. gün ''-bagaj kontrol'' deyip hamle yapıyor; birinci deneme açamıyor, nasıl ya niye açılmıyor bu bagaj deyip araçtan tam inecek gibi oluyorum bagajı açmaya gitmek için o sırada güvenlik ikinci hamlesiyle bagajı açıyor (içimden beceriksiz ilk seferde açamadı sanırım diyorum:))

2. başka bir gün ''-bagaj kontrol'' birinci hamle açamıyor, Allah Allah geçenki güvenlikte açamamıştı ne iş bu diyen ben artık tecrübenin verdiği pratiklikle bu kez araçtan inmeden cebimden aracın anahtarını çıkartıp uzaktan kumandayla bagajı açıyorum, geçiyorum,

3. daha da başka bir gün; prosedür aynı ilk deneme başarısız, benim kafa şarj/şarj etmeye başlıyor, fordumun mühendislerinin güvenlik endişeleri gözümde canlanıyor, kafamda bir iki ışık yanıyor, bunları düşünürken bir yandan da bunun birde çözümü vardır derken vakit kaybetmemek için son kullandığım yöntemle kumandadan bagajı açarak geçiyorum,

4. e yeter artık:) güvenliğin hamlesini yapacağını yolda düşünmeye başlayan ben önceki 3 olayı gözümde canlandırdıktan sonra olasılık, kombinasyon permütasyon türev integral derken, içerde kapı üstündeki mandaldan kilitlediğim kapıyı açtığımda (kilidi kaldırdığımda) bagajında açılacağı sonucunu çıkartıyorum, sonuç pozitif, geçiyorum. Zafer kazanmış komutan edalarındayım, bitti oğlum bu iş diyecek durumdayım kendime.

artık günler günleri kovalıyor, yeni bir gün; aynı yerdeyiz, son denemesinde kendince başarılı olmuş ben; araç durduktan sonra aynı yöntemi deniyorum olamaz sonuç hüsran, kazandığı maçı son dakika penaltısıyla geri vermiş takım moduna geçiyorum, önümüzdeki maçlara bakacağımız belli artık, önceki girişte yapılan bütün istatistiki ve bilimsel çalışmaların boşa gitmesinin verdiği hayal kırıklığıyla eski yöntemlerle bagajı açıyorum ve geçiyorum,

Sonradan okuyunca ya bir bagaj kilidiyle böyle bir birliktelik olamaz diyebilirsiniz ama öyle değil:) Fordumun mühendisleriyle empati yapmaya kadar gidiyor bu olay, yazan/hazırlayan arkadaşın içinde bulunduğu paranoyak ruh hali sebebiyle karmaşıklaştırdığı kullanma kılavuzuyla çokta barışık olmayan ben nedir bu işin mantığı diyor ve sesleniyorum size;

''-Bagaj kontrol''

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ayak frende iken mi ne açmıyordu FII de bagaj

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fırat Ozan Atılgan

Merhabalar,

2001 model Mondeo aracına park sensörü taktıran varmı acaba forumda? Focusa montajı kendim yaptım komşumuzun mondeo için park sensörü aldık ama arka tampondaki siyah çıtayı sökünce focustaki gibi sensör yerleri göremedim. Siyah şerit ile alt kalan tampon kısmında da delik açmamız gerekecek. Ölçü olarak tam kestiremedim nereleri deleceğimi fikri olan varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Murat Şen

geç olsa da yazayım dedim , park sensörü 1 kez kurtarsa vurmaktan parasini amorti ediyor :nazar:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Savaş Değişli

Arkadaşlar park sensörü araştırıyorum

kablosuz modeller nasıl sizce?tesisat için döşemeleri oynatmak istemiyorum

http://www.hepsiburada.com/Liste/cyclone-spyder-kablosuz-ekranli-4-lu-park-sensoru-34f003/productDetails.aspx?productId=otm34f003&categoryId=20024957

bu model nasıl?kablosuz sıkıntı tapar mı?ekranını direksiyon milinin üstü,kadranın önüne doğru yapıştırsam güzel durur gibi.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

fiestadan sedan focusa geçtiğimde ilk işim park sensörü taktirmak oldu led gösdergeli

bence gerek yok zira sensörle ekran arasında sinyalde gecikme olma ihtimali olabilir buda çarpma riskini arttırır

benim sensörün ekranı solda cama yakın yerde

Ercan bey tesisatı yaparken taban döşemeleri kesiyorlar mı?kenardan geçirme imkanı yok sanırım

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bende bagaj araba hareket edip 10 km/h hızı geçince açılmıyor, boşta viteste farketmiyor, araba durmadan kilit açılmıyor arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...