İçeriğe Yönlendir

Park Sensörü Hakkında Herşey

Abdurrahman Korkmaz

Recommended Posts

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bugün cmax sahibi oldum. Chia larda park sensörü opsiyonel mi? Sensörlü modelleri varmı? Ne taktırmamı önerirsiniz?

Hoşgeldiniz. Aracınız hayırlısı olsun. Doğru bir seçim olmuş. Park sensörü Ghia larda yok. Sensörlü modeller yok. En ucuz yollu bir model taktırabilirsiniz.

Genel olarak aşağıda detaylı konu var. Fikir sahibi olmak adına inceleyebilirsiniz.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/199930-park-sens%C3%B6r%C3%BC-hakk%C4%B1nda-her%C5%9Fey/

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

ben ucuzundan alip kendim taktim (sesli ve görüntülü), yaklasik olarak 1 senedir kullaniyorum, gayette memnunum. ama sunu belitmem gerekir ki tepki süresi biraz uzun. 1sn'den az(ucuz etin yahnisi) yavas manevra yaptiktan sonra problem teskil etmiyor ve dogru okuma yapiyor, zaten park ederken ani hareketler yapmiyorum. hizli tepki verenler ise benim aldigima göre cok pahali. ve o kadar paraya degecegini düsünmüyorum. 

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bugün cmax sahibi oldum. Chia larda park sensörü opsiyonel mi? Sensörlü modelleri varmı? Ne taktırmamı önerirsiniz?

Konunuzu buraya aldım, önceki sayfalarda bilgi vardır..  ;)

Yorum bağlantısı

duble din ekranım park kamerasını desteklemediği için park sensörü vacip oldu,ürünün siparişini verdim fakat aşağıda kırmızıyla işaretli yerlere montajını yapsam yedek lastik sürekli öttürür mü? Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verir se sevinirim.

Tecrübe? Belli mi olur, benimkinde olur senin araçta olmaz. Sensörleri önce bantla yapıştırıp deneyeceksin. Sağlam çalış Erol! :D

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Benim araçtaki 8 sensörlü cenmax park sensörünün öndeki 4 sensörü sürekli devrede. Son birkaç gündür ön sensörler önde bir engel olmasada ara ara ötüyor ve stop yazıyor yani sanki önünde birşey varmış gibi. Bu sabah 2. defa yaptı. Akşam ise yapmadı. Neden olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Benim araçtaki 8 sensörlü cenmax park sensörünün öndeki 4 sensörü sürekli devrede. Son birkaç gündür ön sensörler önde bir engel olmasada ara ara ötüyor ve stop yazıyor yani sanki önünde birşey varmış gibi. Bu sabah 2. defa yaptı. Akşam ise yapmadı. Neden olabilir acaba?

kirlenmis olabilir, arasina pislik, sinek vs. girmis olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tecrübe? Belli mi olur, benimkinde olur senin araçta olmaz. Sensörleri önce bantla yapıştırıp deneyeceksin. Sağlam çalış Erol! :D

Hala girişemedim o işe abi.aynı sensörden rover a geçen montaj yaptım.Birkaç test yaptım muhtemelen ötmeyecek.Enkısa zamanda gündüz ledlerimle park sensörünü takacam.
Yorum bağlantısı
Osman Polat

Arkadaşlar benim park sensörüm sesli uyarı veriyor sadece ama çok geç uyarı veriyor bazen 3 sn filan bekliyorum mesafeyi uyarsın diye acaba sensörlerde mi bir sıkıntı var yoksa makinenin kendisinde mi sensörler sabit kalsa sadece beynini değiştirsem olur mu ya da beyni kalsa sensörleri değiştirsem yoksa 2 sinide değiştirmelimiyim?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hangi markayı hangi modeli tavsiye edersiniz?

Hiç taktırmadım park sensörü, niyetim de yok o yüzden marka bilemiyorum... Perşembe akşamı müsait olursanız yemekli toplantı var, gelin tanışalım değerlendirelim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hala girişemedim o işe abi.aynı sensörden rover a geçen montaj yaptım.Birkaç test yaptım muhtemelen ötmeyecek.Enkısa zamanda gündüz ledlerimle park sensörünü takacam.

Karaoğlan da ne yaptın abi? Taktın mı? Taktıysan nereye?

Yorum bağlantısı

Karaoğlan da ne yaptın abi? Taktın mı? Taktıysan nereye?

Bugün yada yarın aynı işaretli yere takacam
Yorum bağlantısı
Osman Polat

Hiç taktırmadım park sensörü, niyetim de yok o yüzden marka bilemiyorum... Perşembe akşamı müsait olursanız yemekli toplantı var, gelin tanışalım değerlendirelim..

Serkan bey geç gördüm davetinizi kusura bakmayın çok isterdim katılabilmeyi ama zaten bugün nöbetçiyim ama bir sonraki toplantınıza seve seve katılmak isterim 

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Park sensörü boyutları standart mıdır? Bozuk sensör herhangi başka sensörle değiştirilebillir mi?

Yorum bağlantısı
Osman Oğuz

Park sensörü boyutları standart mıdır? Bozuk sensör herhangi başka sensörle değiştirilebillir mi?

Park sensoru boyutları standart değil. Farklı iki markanın sensorlerini değiştim sorunsuz çalışıyor. Hepsi için uyar mi bilmiyorum. Benimki kırık olduğundan takayim calismazsa da boş durmasın demiştim. Çok şükür çalıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Onur Oflaz

Bu aralar aklımda ön park sensörü uygulaması var. Düğmeye bağlı olacak. Ancak ileri geri yanaşırken arka sensörle karışmaması için sürekli düğmeden kapa aç yapmamak için geri vitese alınca devreden çıkmasını sağlayabilir miyiz ön park sensörünün?

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu aralar aklımda ön park sensörü uygulaması var. Düğmeye bağlı olacak. Ancak ileri geri yanaşırken arka sensörle karışmaması için sürekli düğmeden kapa aç yapmamak için geri vitese alınca devreden çıkmasını sağlayabilir miyiz ön park sensörünün?

Arka sise bağlatın.

Lazım olunca arka sisi açarsınız.

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Arka sise bağlatın.

Lazım olunca arka sisi açarsınız.

Düğmeye bağlanacak o konuda sorun yok da abi şimdi yanaşıyorum geri gidiyorum. Hem arka hem ön aynı anda ötecek ve benim kafam sürekli karışacak. Park manevrasında sürekli ileri geri sisleri yakmamak için diyorum ki geri vitese takınca devreden çıkarma şansım var mı?

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Geri Vites lambasına baglanmayacak ki,geriye takınca ötsün.

Abi şimdi şöyle park edicem. 7-8 manevra yapıcam. düğmeden açtım ön sensörleri. başladım manevraya. Geri manevra yaparken de açık kalacak. İşte diyorum ki ileri geri yaparken her seferinde düğmeden kapatmak zorunda kalmayayım. Geri manevrada kendi kapansın :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yılmaz Tibukoğlu

herkese merhaba. hem foruma hem de ford kullanıcıları kervanına yeni katılan biri olarak siz tecrübeli kardeşlerimden/ağabeylerimden bir konuda yardım almak istiyorum. 06' makyajlı kasa fiesta'ma park sensörü taktırmak istiyorum. internette araştırınca çok fazla çeşitle karşılaştım. sizlerin önereceği, fiyat-performans açısından makul bir ürün var mıdır? makulden kastım montaj dahil 100 tl civarı :)  ayrıca, montaj için ankarada önerebileceğiniz/bildik bir yer var mıdır? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı

Merhabalar clio için park sensörü alıcam linkteki ürünü alan,kullanan,fikri olan var mı? Yada uygun fiyatlı göstergesiz boyanabilir tavsiye edebileceğiniz başka ürünler nelerdir?saygılar

http://www.n11.com/park-sensoru-orjinal-lens-gorunumlu-yeni-nesil-beyaz-lens-P26543377

Yeni, orjinal tip sensör. Fiyatıda uygun. Alınabilir. Kıstasınız uygun fiyatlı, seri satılan bir ürün olsun. Çok sorun yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı

Kerem bey bunlar hoşuma gitti ancak tampon kesildikten sonra sensör gözü ile tampondaki delik arasındaki kesit ve siyahlık nasıl kapanacak anlayamadım. Az önce oto elektrikçiyede gösterdim boş boş baktı [emoji4]

Aşağıdaki linkte biraz daha güzel ve net foto var. Sensör boyanabilir. Boyandığında herhangi bir siyahlık kalmaz.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/park-sensoru-orjinal-gorunumlu-lens-beyaz-133918284

Ayrıca şu konuyuda detaylı inceleyin. Forumumuzdan Ahmet Bey yapmış. Ve çokta güzel olmuş.  ;)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/265703-2011-fiesta-orjinal-lens-görünümlü-park-sensörü/?p=2557389

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...