İçeriğe Yönlendir

Park Sensörü Hakkında Herşey

Abdurrahman Korkmaz

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
  Mehmet Mert Erdogan yazdı:

Isiklarda ayagim frende ekliyorum onunde araba var oter durur :(

Dibine kadar girme :D

Peki orjinaller ötmez mi bu durumda.. 

Eğer, sürekli ötmesin 30 saniye sonra her halukarda iptal olsun dersek bu çok kolay.. zor olan aynı anda basılı tuttuğun sürece devrede tutmak.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hız sensörü okumak, onu yorumlamak benim için imkansız... 

Kendi yapabileceğim bir çözüm olmalı.. 

+ kapatma düğmesi diyorum.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Mehmet Mert Erdogan yazdı:

Geriye takinca 2dk devrede kalmali+kapatma dugmesi yeterli olacaktir bence

Bu da mantıklı... 

ve gerektiğinde Açma kapama düğmesi.. 

Tabi geri vites sonrası kapamaya gerek yok.. Gerektiğinde açabilmek için bir düğme..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ufuk İnan

geri görüş kamerası neden düşünmüyorsunuz acaba daha güzel olmuyor mu bende 2011 c max var http://www.ebay.com/itm/230590503410?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 ürününü ve http://www.aliexpress.com/snapshot/254740941.html ürünlerini aldım kamera geldi tam orjinal ölçüleri birebir oldu c max ı olan düşünebilir aynada daha gelmedi yolda o da gelsin tesisatı çekmek oldukça kolay sensör yerine bu sistem daha iyi olmaz mı acaba monitör olarak geri görüş kamerası olarak ta kullanılan navigasyonlar var onları da tavsiye ederim yaptığım zaman fotoları yüklerim inşallah

Yorum bağlantısı
Ufuk İnan

evet o zaman tabiki olmaz da ayna kararıyor park sensörü yok he abi. bu araba firmalarını anlamak ne mümkün ya. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Atalay

Konu ön sensöre kadar gelmiş sanırsam...

Pşyasada 360 derece ölçüm yqpan senwör var mı hiç araştırmadım

Bende sadece arka var ve zqten küçük olan arabayı çok daha rahat park edebiliyorum

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
(düzenlendi)

Merhabalar hepsiburada dan alıp iki aracıma da takıp çok memnun kaldığım Cyclone park sensörünü bugün montaj yapmaya karar verdik tamponları kutudan çıkan aparatla deldik fakat diğerleri gibi olmadı, çünkü içinden çıkan aparat bir boy büyük çıktı sıkı geçmesi gerekirken sensör gözleri gevşek geçti bende japonla yapıştırdım, park sensörü takacak veya taktıracak arkadaşların delmeden önce kutudan çıkan aparatla sensör gözlerinin uyumlu olup olmadığını mutlaka kontrol etmelerini tavsiye ediyorum saygılar...

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Merhabalar. Park sensörünü nereye taktırmalıyım? Aşağıda kırmızı noktalara mı yoksa mavi noktalara mı? Kıstasım, hassas olsun, üzerini boyamak istemiyorum (bazı yorumlarda boya hassasiyeti öldürüyor denmiş) ve maksimum verim almalıyım. Tampon boyalı kısma taktırmak (mavi noktalar) daha sağlıklı deniyor ancak ben aşağıdaki kırmızı noktalara taktırmak istiyorum. Yukarıya doğru hafif kalkık bir kısım olduğundan sorun olmayacağını düşünüyorum. Park sensörüm bu http://www.hepsiburada.com/liste/cyclone-westin-ekranli-4-lu-park-sensoru-34f006/productDetails.aspx?productId=otm34f006&categoryId=20024958&SKU=OTM34F006&navq=fh_start_index%3D20%26fh_sort_by%3D-order_stock_attribute_pl%252c%252bmin_actual_price_pl%26sc%3D8%26fh_secondid%3Dotm34f006%26fh_lister_pos%3D21%26fh_location%3D%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dcyclone%26fh_refview%3Dsearch

Değerli fikirlerinizi rica ediyorum.

agfec6A.jpg?1

Yorum bağlantısı
  Kerem Minaz yazdı:

Merhabalar. Park sensörünü nereye taktırmalıyım? Aşağıda kırmızı noktalara mı yoksa mavi noktalara mı? Kıstasım, hassas olsun, üzerini boyamak istemiyorum (bazı yorumlarda boya hassasiyeti öldürüyor denmiş) ve maksimum verim almalıyım. Tampon boyalı kısma taktırmak (mavi noktalar) daha sağlıklı deniyor ancak ben aşağıdaki kırmızı noktalara taktırmak istiyorum. Yukarıya doğru hafif kalkık bir kısım olduğundan sorun olmayacağını düşünüyorum. Park sensörüm bu http://www.hepsiburada.com/liste/cyclone-westin-ekranli-4-lu-park-sensoru-34f006/productDetails.aspx?productId=otm34f006&categoryId=20024958&SKU=OTM34F006&navq=fh_start_index%3D20%26fh_sort_by%3D-order_stock_attribute_pl%252c%252bmin_actual_price_pl%26sc%3D8%26fh_secondid%3Dotm34f006%26fh_lister_pos%3D21%26fh_location%3D%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dcyclone%26fh_refview%3Dsearch

Değerli fikirlerinizi rica ediyoru

siyah bölge yerden 40 cm yüksekse oraya daha güzel olur, boyatmayı düşünmüyorsanız siyahta sırıtmaz ama kaportada çok çirkin görünüyor siyah sensörler , ben 3 aracıma da taktırırken boyattım sıkıntı olmuyor,

Yorum bağlantısı
  Erol Eser yazdı:

siyah bölge yerden 40 cm yüksekse oraya daha güzel olur, boyatmayı düşünmüyorsanız siyahta sırıtmaz ama kaportada çok çirkin görünüyor siyah sensörler , ben 3 aracıma da taktırırken boyattım sıkıntı olmuyor,

Ölçmedim ama 40 cm den alçak tahminim. Yalnız bu kısım hafif yukarıya bakıyor. Yani 40 cm üzeri farklı ortadan kaldırır mı acaba?

Yorum bağlantısı
  Kerem Minaz yazdı:

Ölçmedim ama 40 cm den alçak tahminim. Yalnız bu kısım hafif yukarıya bakıyor. Yani 40 cm üzeri farklı ortadan kaldırır mı acaba?

max. verim almak istiyorum demişsiniz ozaman kırmızı noktadan vazgeçeceksiniz:):)  , yukarı yada aşağı bakmamalı sensör, en uygunu tamponu delip yapmanız 10 tl ye güzelce kaportacıda boyatırsınız bir gün bekler öyle takarsınız.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Muharrem Karagülle

Galip bey sensörlerin sadece dış çersçevesini boyayıp algılayıcılarını boyatmamışsınız bunun özel bir nedeni varmı?Bende dün toolmax park sensörünü komple boyayıp taktırdım  sorun yaratırmı ?

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Benim park sensörü 3 aydır kutusunda durduğu halde boyatmadan takmak istemedim.Zamanla atma yaparsa boya koduna göre sprey boya hazırlatıp kendimde boyarım diye boyatıp taktım ama sizinkisi söylediğiniz gibi uyumlu olmuş.Güle güle kullanın.

Galip Kandemir yazdı:

Boyatmayi dusundum fakat zamanla atma yapiyor guzel durmuyor.birde algilama sorunu olabilir dusuncesiyle hic riske girmedim.zaten alt difuzor piano black boyali olmasi sebebiyle bir nevi aksesuar gorunumu olusturdu

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Bende şimdiye kadar hiçbir aracımda park sensörü kullanmadığımdan henüz alışamadım.Sesli uyarısı aracın hızına yetişemiyor yavaş hareket etmek gerekiyor sizinkiside o şekildemi?Birde hafif eğimli garajdan geri geri çıkarken  yolu algılayıp mesafe ölçmeye başlıyor?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Gökhan Çoşkun

sadece sesli olanlardan taktırmak istiyorum orjinal donanım gibi. gösterge istemiyorum. Arabayı aldığım kişi çok yer söküp takıyolar diye taktırmamış ama eksikliği hissediliyor.

sadece sesli ikazı olanlar nasıl montaj yapılıyor ? mecburi akü den kablo çekiliyormu yoksa arkadan her hangi bi yerden enerji çekiliyormu ? 

Birde marka olarak ne almalıyım ? 

Yorum bağlantısı
  Gökhan Çoşkun yazdı:

sadece sesli olanlardan taktırmak istiyorum orjinal donanım gibi. gösterge istemiyorum. Arabayı aldığım kişi çok yer söküp takıyolar diye taktırmamış ama eksikliği hissediliyor.

sadece sesli ikazı olanlar nasıl montaj yapılıyor ? mecburi akü den kablo çekiliyormu yoksa arkadan her hangi bi yerden enerji çekiliyormu ? 

Marka önemli değil. Ucuz olan en iyisidir  :biggrin: Aküden filan kablo çekilmiyor. Geri vites ışığına bağlanıyor. Gücü oradan alıyor. Ekran olmadığından öne bir tesisat çekilmiyor. Sadece arka tarafa uygun bir yere hoparlör monte ediliyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun
  Kerem Minaz yazdı:

Marka önemli değil. Ucuz olan en iyisidir  :biggrin: Aküden filan kablo çekilmiyor. Geri vites ışığına bağlanıyor. Gücü oradan alıyor. Ekran olmadığından öne bir tesisat çekilmiyor. Sadece arka tarafa uygun bir yere hoparlör monte ediliyor.

sağolasın abi. o zaman sadece tampon delinecek o kadar :)  

önümüzdeki günlerde yaptırıcam inş.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
  Gökhan Çoşkun yazdı:

Sensörler takılır, geri vites lambasından elektrik alınır, kablolar tampon altından bagaj döşemesi sökülüp içeri getirilir...Ünite bagajın köşesine yapıştırılır, ön tarafa hiç geçmeye gerek yok... Ses zaten rahatlıkla ön tarafa geliyor..  ;)

Yorum bağlantısı
  Serkan Toker yazdı:

Sensörler takılır, geri vites lambasından elektrik alınır, kablolar tampon altından bagaj döşemesi sökülüp içeri getirilir...Ünite bagajın köşesine yapıştırılır, ön tarafa hiç geçmeye gerek yok... Ses zaten rahatlıkla ön tarafa geliyor..   ;)

Hatta o gelen ses, rahatsız bile ediyor ve sökmek isteniyor  :fiuw:  :D  :D

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...

duble din ekranım park kamerasını desteklemediği için park sensörü vacip oldu,ürünün siparişini verdim fakat aşağıda kırmızıyla işaretli yerlere montajını yapsam yedek lastik sürekli öttürür mü? Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verir se sevinirim.

IMG_20141113_132556727.jpg

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
A.Rahim Filizel

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bugün cmax sahibi oldum. Chia larda park sensörü opsiyonel mi? Sensörlü modelleri varmı? Ne taktırmamı önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Orjinalinde yoktur, genelde bayiler hediye ederlerdi alıcılarda servis taktı diye orjinal sanarlardı ama genellikle 30-40 liralık sensör takarlardı.. Benim arabada vardı söktüm attım ama taktıracak olsam kaliteli bir şey tercih ederim.. Onunla geri geri gideceksem hata yapmamalı.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...