Nuri Başer 29 Ocak 2011 Paylaş 29 Ocak 2011 Arkadaşlar 1.5 dCi motor gurubu genel olarak Delphi enjeksiyon kullanması dışında iyidir (hee diyeceksiniz ki ne kullansın sanki bosch-siemens-denso arıza yapmıyormu? ki haklısınız fazla seçenek yok).. Delphi yakıt ve kullanım olarak hem pompa hem de enjektörde biraz nazlı.. (bizzat söküp dağıttığım için söylüyorum ).. 1.5 dCi motorlar 68, 80, 85, 100, 105 beygirlik farklı seçeneklerle üretildi.. 80 lik olan (yani benim kullandığım) versiyon 1.5 dCi K9K-722 kodlu motor.. Sabit geometrili turbo, SOHC, 8 valf gibi teknolojik olarak fazla yüklenilmemiş, performansı pek önemsemeyen ekonomik bir motor.. az yakıyor.. (100 TL ile 650-700 km leri gördüm) 2006 sonrası rönonun megane faz 2 lerde kullandığı 100 beygirlik K9K 1.5 dCi daha da güzel.. değişken geometrili turbo motoru hayli canlandırmış.. yazılım ve enjektörler de farklı sanırım.. Şimdilerde megane 3 ve fluence de kullandığı K9K 1.5 dCi lar üzerinde çalışılmış motorlara benziyor.. turbosu biraz uğulduyor ama elektrikli intake flap sayesinde sessiz sedasız stop ediyor.. 105 PS ve 240 tork kendini hissettiriyor.. akselerasyon başarılı olduğundan gaza basma dürtüsü yaratıyor ve yakıt ortalaması da beraberinde dürtükleniyor.. 1.5 dci eski ve yeni nesil motor taşıyan 2 aracı da (2004 80 PS dizel megane ve 2011 105 PS dizel fluence) sürekli kullandığım için söylüyorum, 1.5 dCi lar güzel ama narin ve nazik davranılması gereken motorlar.. yakıtları rakiplerine göre ekonomik.. yaktığına oranla ürettiği güç tatminkar.. bahsedildiği gibi sessiz.. biraz geç ısınıyorlar.. Yanlış anlaşılmasın rönocu değilim.. fordçu da değilim.. Röno kullanan FordClub çıyım.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Ocak 2011 Paylaş 29 Ocak 2011 dci 100 otomatik sürmüştüm, privilege. hoşuma gitmişti ama şehri içi (istanbul trafiği gibi) 7 litre yakıyordu. Çok zorlamadım ama şanzıman yamuk yapmamıştı. Hiç olmazsa düz vitesler gibi gaza bastıkça vites yerınden oynamıyor Yorum bağlantısı
Nuri Başer 29 Ocak 2011 Paylaş 29 Ocak 2011 dci 100 otomatik sürmüştüm, privilege. hoşuma gitmişti ama şehri içi (istanbul trafiği gibi) 7 litre yakıyordu. Çok zorlamadım ama şanzıman yamuk yapmamıştı. Hiç olmazsa düz vitesler gibi gaza bastıkça vites yerınden oynamıyor Mustafa bir de düz vitesli Fluence dene.. Ara gazlarda Anadolu ateşi dans gösterisi var.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts