Taner Irdem 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 arkadaşlar 2011 my fiesta 1.25 aldım. donanım olarak hoşuma gitti. yakıtları ne durumda bilen var mı? Yorum bağlantısı
Gökhan Taşkın 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 (düzenlendi) foruma hosgeldiniz aracınız hayırlı olsun 100km de 6,5 - 7,5 civarı yakıo sanırım sehiriçi 18 Aralık 2010 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Irdem 18 Aralık 2010 Yazar Paylaş 18 Aralık 2010 hoşbulduk arkadaşlar. yılbaşından sonra teslim alacağız inşallah. denizlide yaşıyorum Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 şimdiden Hayırlı olsun Güle güle kullanın, yakıt bahane ne yakarsa yaksın, aracınız şahane, yakıtı boşverip keyfini sürün. Yorum bağlantısı
Caner Korkmaz 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 (düzenlendi) hayırlı olsun bende 1.25 myfiesta kullanıyorum. henüz 400 kilometre yaptım ve ortalama 9.1lt gözüküyor ekranda. konuyla alakasız olucak ama kullanan yada bilgili arkadaşlara bi sorum olacak. yokuşlarda problem yaşıyormusunuz? ben yokuşlarda çok zorluk çekiyorum durduğumda kalkamıyorum 2-3 defa stop ediyorum bazen de stop etmeye yakın araç 400-500 devirde çalışmakta ısrar ediyor 4-5 saniye sonra toparlıyor. yokuş dediğim de öyle dik yokuş değil. beşiktaş'ta barbaros bulvarını bilmeyen yoktur. okuldan 6.30'da çıktığımda saat 8e kadar bekliyorum trafik dinsin diye, yoksa o trafikte yokuşta dur kalk yapmaktam korkuyorum. kalktıktan sonra problem yok ama. şimdiye kadar kullandığım en düşük motorlu araba 1.9tdi boraydı, böyle küçük motorlu araç ilk defa kullanıyorum belki de ondan bana garip geliyor bunlar. sizin araçlarda da böyle oluyor mu? bi de gazı sanki biraz geç alıyor, pedala bastıktan yarım saniye belki biraz daha geç gidiyor. 19 Aralık 2010 tarihinde Caner Korkmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 Bu kadar zayıf olmaması lazım. Birinci vites oranı kısa olduğundan çok fazla zorlanmaması lazım. Yorum bağlantısı
Sezai Özcan 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 arkadasım hayırlı olsun kazasız belasız bınisler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 Denizli de gündelik menziller nasıl bilemem ama benzinli bence iyi tercih olmuş. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 Normale göre biraz daha devirli kullanarak ama yine tam gaz yapmadan kullanırsanız yakıt tüketiminin düştüğünü görürsünüz. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 Denizli de gündelik menziller nasıl bilemem ama benzinli bence iyi tercih olmuş. En uzun mesafe 15 dakika sürer arabayla. Pamukkale bile hafif gaza dokunarak 10 dakika sürüyor abi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Aralık 2010 Paylaş 19 Aralık 2010 Denizli de gündelik menziller nasıl bilemem ama benzinli bence iyi tercih olmuş. Normale göre biraz daha devirli kullanarak ama yine tam gaz yapmadan kullanırsanız yakıt tüketiminin düştüğünü görürsünüz. Devirsiz kullanınca daha az yakıyor, 1600 devir civarı mesela. Yol bilgisayarı şahit. Yorum bağlantısı
Ali Çukur 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 arkadaşlar 2011 my fiesta 1.25 aldım. donanım olarak hoşuma gitti. yakıtları ne durumda bilen var mı? Hayırlı Olsun :lol: My Fiesta Donanımı ile Titanium X Donanımı arasında ne kadar bir ücret var? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 sizin araçlarda da böyle oluyor mu? bi de gazı sanki biraz geç alıyor, pedala bastıktan yarım saniye belki biraz daha geç gidiyor. Sorun aslında geç alma olayından kaynaklanıyor. Makyajlı f1'lede de aynı durum var. Gaza basar basmaz yakıt göndermediği için yokuşlarda kalkışlarda sıkıntı olabiliyor. Esasında bunun sebebi, sanıyorumki aniden gaza basıp çektiğinizde aracın sarsılmaması için alınmış bir önlem. Konfor için olduğunu düşünüyorum. Başka bir sebebi varsa bilmiyorum. En güzel çözüm, yokuşlarda el freni kullanmak. El freniyle kalkış yaparsanız, hem araba geri kaçmaz, hem de gereksiz yere debriyaja yük bindirmez. Yorum bağlantısı
Esref Mostafa 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Merhabalar, hayırlı olsun öncelikle, bendede aynı arabadan var.İstanbulda kullanacaksanız en az 8-9 lt. arası ortalamayı kabul etmiş oluyorsunuz. Katalogdaki şehir içi değerine inanmayın bence o bir avrupa ülkesinde küçük bir kasaba içindeki değer, bir metropol değil yani.ama şehir dışı değeri ise gerçekte tutuyor 90km ye sabitleyin arabayı 4 lt bile görüyor ortalamada ama yol açık diye 150 basarsanız o zamanda range rover gibi harcıyor mübarek. 3000 deviri geçmemeye dikkat edin. Yokuşta kalkma meselesi ise 1000 km yi geçene kadar alışırsınız ilk zamanlar bende zorlandım ama tabi abartı bi durum yok bence araba rahat kalkıyor. ama düğüne giderken 5 kişi binmişse ve yokuşta durursanız o zaman biraz el freni desteği gerekiyor . 1.4 motor zahten normalde yanlış hatırlamıyorsam 150 kg daha ağır zahten oyüzden fazla bişey değişmez sonuçta . Yorum bağlantısı
Taner Irdem 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Umut Hitit 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 merhaba arkadaşlar bende 1.4 ototmatik trend fiesta aldım aracın içi bej renk ama direksiyonu siyah internette bazı bej renkli araçların direksiyonununda açık renkli olanların var.bu tip direksiyonu nereden temin edebilirim.bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Hakan Cibelik 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Selamlar, ben de bugün anlaştım Otokoç ile, yılbaşından sonra teslim ediyorlar My Fiesta 1.25 aracımı. Dediğiniz gibi benim de donanımı hoşuma gitti. Çok yol yapmıyorum zaten. O yüzden dizelden daha pahalıya gelmez size dediler. Fiesta 2007 1.4 TDCI kullanıyordum, 6,2 lt yakıyordu. Pek fark olmayacak, 6,5-7.0 lt yakar diye tahmin ediyorum. En azından satıcı arkadaş böyle söyledi. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Hayırlı olsun, kısa mesafe ve şehiriçi için ideal bir araç. 1.25 motor alışınca yeterli ve az yakıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 otomobil satıcıları( ben dahil) klasik yalanıdır.yılda kaç km yapıyorsunuz?bakın dizel fiyatı benzinle aynı oldu.kaç senede amaorti edeceksiniz ki.müşteride inanır.matematik diye bir bilim var.ne yazık ki bizim ülkemizde sadece korkulan ders modundan çıkaramadık matematiği.1.25 te olsa benzinli araba yakar.ortalama 7.5-8 lt arası benzin 8 lt x 3.87 tl :309 krş dizel 5.5 lt x 3.3o tl :181 krş arada aslanlar gibi 130 krş fark var.yılda 15000 km yapan kişi için :1.950 tl demektir bu. 3 yılda 5.850 tl demektir.zaten aracı satarken benzinliden 3 lira pahalıya satıyorsun(3 yaşında 45.000 km de dizel 2.el araç anında satılır.elde kalmaz,alıcısı bitondur) ee hala benzin diyenlere ben ne diyeyim(bu bahsettiğim orta halli insanlar için geçerli.adamın parası vardır.ses duymak,zevk almak istiyordur.gider evo,subaru alır ona saygım sonsuz...) Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Sadece otomobil satıcılarının değil, bir çok "otomobil uzmanı" böyle diyor. Sadece 30-40 bin km de bile ağır masrafları olan dizeller duyuyoruz. Bu yüzden bence tamamen tercih meselesidir. Az yol yapan biri için bunlara kafa yormak istememesi,peşin yüklü bir miktar vermek istemesi ve kısa mesafede benzinlinin daha çabuk ısınması gibi sebeple, kullanıcının benzinli seçmesi de mantıklı olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 dizel le benzinlinin peryiodik bakımlarında büyük farklar yok. 30-40 binde dizel araç sorun çıkarmaz. ısınma mesele ise klma açılır Yorum bağlantısı
Caner Korkmaz 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 hayırlı olsun bende 1.25 myfiesta kullanıyorum. henüz 400 kilometre yaptım ve ortalama 9.1lt gözüküyor ekranda. konuyla alakasız olucak ama kullanan yada bilgili arkadaşlara bi sorum olacak. yokuşlarda problem yaşıyormusunuz? ben yokuşlarda çok zorluk çekiyorum durduğumda kalkamıyorum 2-3 defa stop ediyorum bazen de stop etmeye yakın araç 400-500 devirde çalışmakta ısrar ediyor 4-5 saniye sonra toparlıyor. yokuş dediğim de öyle dik yokuş değil. beşiktaş'ta barbaros bulvarını bilmeyen yoktur. okuldan 6.30'da çıktığımda saat 8e kadar bekliyorum trafik dinsin diye, yoksa o trafikte yokuşta dur kalk yapmaktam korkuyorum. kalktıktan sonra problem yok ama. şimdiye kadar kullandığım en düşük motorlu araba 1.9tdi boraydı, böyle küçük motorlu araç ilk defa kullanıyorum belki de ondan bana garip geliyor bunlar. sizin araçlarda da böyle oluyor mu? bi de gazı sanki biraz geç alıyor, pedala bastıktan yarım saniye belki biraz daha geç gidiyor. bu arada unutmamışken söylemek istedim, yukarıda söylediğim bütün problemler çözüldü. yokuşta kalkamama problemi tamamen araca alışamadığımdan kaynaklıymış. yokuşu hızımı almışken çıkamama problemim zaten yoktu. araçta 4 kişi varken (2si 90-100kilo arasında) gerçekten dimdik bi yokuşu problemsiz çıktım. sadece yokuşta durunca kalkışta sorun yaşıyordum onu da çözdüm sayılır. düşük devirde kalıp bayılması da yine alışamadığımdan, debriyaj gaz oranını tutturamadığımdan kaynaklı diye düşünüyorum o konuda da bir sıkıntı kalmadı. yanlış bilgilendirme olmasın diye düzeltmek istedim =) bu arada yakıt tüketimim 8,8-9tl/100km Yorum bağlantısı
Hakan Cibelik 17 Ocak 2011 Paylaş 17 Ocak 2011 2011 My Fiesta aracimi alip kullanmaya baslayali 10 gun oldu. Tespitlerimi yazmak istedim. -Henuz 540 km yol yaptim, bir depo benzin bitti (Depo 159 TL ye dolmustu). Su an yol bilgisayarinda 8.2 lt/100 km gosteriyor. -ilk bir iki gun gercekten dizel arac gibi hizlanma konusunda sikinti yasadim, 70 km hizdan sonra 5. vitesi istiyordu ama daha sonra pire gibi kacar oldu, 80 e kadar 3. viteste cikabiliyorum. -Konfor iyi, yol tutus cok iyi. Ben virajlarda araci zorladikca o beni kendine hayran birakmaya devam ediyor. -Tasli ya da hafif kumlu yolda yavas giderken bile aracin icine ses fazla geliyor. Tek olumsuz sey bu arabayla ilgili..Gerci temiz yolda tik yok. -CD calarinin MP3 de okumasi iyi olmus. Benzin tuketimi normale girdiginde tadindan yenmez bir arac olacak benim icin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts