İçeriğe Yönlendir

Araç İçine Dökülen Su

Mustafa Öztemiz

Recommended Posts

Mustafa Öztemiz

Merhabalar. Geçenlerde Ankara'ya bir yolculuk yapmıştık, yolculuk sonunda çocuklar arka koltuğpun altınca 1,5 litrelik bir su şişesi unutmuşlar ve nasıl olmuşsa açılmış ve arka taraf ile ön yolcu tarafı su içinde kalmış. Aracın çok kötü kokmaması için kurutmanın kolay bir yolu var mı ? (Kapıları açıp havalandıramıyorum çünkü burada boyuna yağmur yağıyor.)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kuru ve iyi emici bir bezi bastırarak suyu emdirin, artık ememeyecek kadar su azaldığında saç kurutma makinasıyla hücum edin, başka yapacak bir şey yok, bu kadarcık suyla hemen kokmaz zaten.

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz
Kuru ve iyi emici bir bezi bastırarak suyu emdirin, artık ememeyecek kadar su azaldığında saç kurutma makinasıyla hücum edin, başka yapacak bir şey yok, bu kadarcık suyla hemen kokmaz zaten.

Saç kurutma makinasını düşünmedim değil :)

Benim burnuma mı bilmiyorum ama şimdiden kokmaya başladı gibi geliyor :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Saç kurutma makinasını düşünmedim değil :)

Benim burnuma mı bilmiyorum ama şimdiden kokmaya başladı gibi geliyor :nazar:

O zaman hemen saç kurutmayı aktive edin, hemen kokmaz ama bir koktumu hayatta geçmez, iyice kurutun ve döşeme için olan parfumlerden yada temizleyici köpüklerden sıkın.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Benzer bir olayı 2005 senesinde eski A160 aracımda yaşadım, yer döşemesi altından geçen elektrik tesisatım oksitlendiği için cam motorları yanmıştı, 900 TL gibi bir rakama zor şer yaptırmıştım. Bulunduğunuz yerde sonax vs gibi bir oto kuaför var ise onların araç içi kurutma makineleri var elektrik süpürgesine benzeyen, ondan faydalanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz
Benzer bir olayı 2005 senesinde eski A160 aracımda yaşadım, yer döşemesi altından geçen elektrik tesisatım oksitlendiği için cam motorları yanmıştı, 900 TL gibi bir rakama zor şer yaptırmıştım. Bulunduğunuz yerde sonax vs gibi bir oto kuaför var ise onların araç içi kurutma makineleri var elektrik süpürgesine benzeyen, ondan faydalanabilirsiniz.

Korkutmayın beni :nazar: maalesef bulunduğum yer küçük ama yinede oto yıkamacıları bi dolaşayım bakalım kurutma yapan var mı.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

A160'ın durumu daha özeldir aslında,akü ve dolayısıyla tüm elektrik tesisatı kabin içinde, yer döşemesi altındadır. Benim sorunum bundan bu denli büyüdü ama ne olur ne olmaz gene de kurutma yolunu deneyin derim ben.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Halı yıkama makinelerine suyu çektirebilirsiniz.Daha sonra da saç kurutma makinesiyle kurutursunuz...

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

ıslak-kuru elektrikli süpürge veya halı yıkama makinesi ile suyu iyice çektirin, yoksa oto yıkamacıların süpürgelerinin çoğu bu özellikte diye biliyorum onlara müracaat edin.. daha sonra saç kurutma makinesi veya üfleme özelliği olan halı yıkama veya elektrikli süpürgeler ile kurutmayı deneyin...

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz

Az önce bir halı yıkama dükkanına gittim, büyük halı yıkama makinası ile suyu iyice çektirdim. Yarın da kurutma makinası ile kurutacağım sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Muhammet Yazak
Merhabalar. Geçenlerde Ankara'ya bir yolculuk yapmıştık, yolculuk sonunda çocuklar arka koltuğpun altınca 1,5 litrelik bir su şişesi unutmuşlar ve nasıl olmuşsa açılmış ve arka taraf ile ön yolcu tarafı su içinde kalmış. Aracın çok kötü kokmaması için kurutmanın kolay bir yolu var mı ? (Kapıları açıp havalandıramıyorum çünkü burada boyuna yağmur yağıyor.)

Benim araçta ön yolcu tarafına su alıyordu.ön cam fitilinde ayrılma olmuş camı komple tekrar söktürüp yerine taktırdım sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Yeni konu açmadan buradan devam edeyim dedim.

Dün aracımı yıkarken sürücü tarafındaki paspası çıkardığımda döşeme halısının oldukça ıslak olduğunu fark ettim. Kurutmaya çalıştım. Ancak aklıma takılan konu, suyu nereden almış olabilir?

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Tabana bol bol gazete kağıdı döşeyip sık sık değiştirin. Nemi ve ıslaklığı çeker

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Yeni konu açmadan buradan devam edeyim dedim.

Dün aracımı yıkarken sürücü tarafındaki paspası çıkardığımda döşeme halısının oldukça ıslak olduğunu fark ettim. Kurutmaya çalıştım. Ancak aklıma takılan konu, suyu nereden almış olabilir?

Ön camla kaputun birleştiği yerdeki plastik ızgaranın altına giren suyu tahliye için,şasi üzerinde sağlı sollu kanallar var. Buralara toz,kum,yaprak girerek suyla birlikte çamura dönüşüp tıkıyor. Sonra da orada biriken su araç içine giriyor. Söküp temizlemek gerek.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
(düzenlendi)

Dediğiniz gibi o noktaları bir temizletmek gerekecek. Teşekkürler.

tarihinde Ahmet Ertugay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özay Uçar

polen filtresi üzerindeki tahliye kanalı problemli ise oradan da girmiş olabilir...

Yorum bağlantısı
  • 12 yıl sonra...
Selçuk Bakış

Konuyu hortlatayım, bagaja bidondan su dökülmüş, döşemeyi tüp deposu yüzünden sökemedim, kurutma tavsiyesi alabilirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

Konuyu hortlatayım, bagaja bidondan su dökülmüş, döşemeyi tüp deposu yüzünden sökemedim, kurutma tavsiyesi alabilirim.

bol gazete kağdı, 2 günde bir değişilir, etkili olarak emer

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

bol gazete kağdı, 2 günde bir değişilir, etkili olarak emer

Akşamı görmeden değiştiririm, o derece göl 😁

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

Akşamı görmeden değiştiririm, o derece göl 😁

el gireen yerelri süngerle foşfoşlamak lazım o zaman önce ne emse kardır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

el gireen yerelri süngerle foşfoşlamak lazım o zaman önce ne emse kardır

Gazeteye görevi devredene kadar yapayım o şekilde :flowers:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Oto kuaföre gidip araç içine nem çekici attırmak lazım. 

benim arka koltuk altına su döküldü. Pillerin oraya :) oradan arka ayak taban döşemeye inmiş. Trimleri söküp keçeyi kaldırdım. Evdeki nem alma makinesini arabaya koydum sabaha kadar çalıştı kuruttu. 

en basit hava sıcaksa her yerini açıp uzun uzun bekletmek

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...