Cihan Tiftik 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 Aslında iyi olmuyor kameraların artması ama bizim milletimiz başka türlü düzeleceği yok gibi ümidi kestim ben Düzelemez bizim insanımız cezalarla devam anca böyle durdururuz. Yasakçı düzen diyorsun. Ne yapalım,bazıları güzellikle bazıları zorla işte. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 Ben bu mobeseleri anlamıyorum ; ben 70 le giderken millet sürekli yanımdan yıldırım gibi geçiyor; ya bu kameralar feyk yada millette para çok.. 2 Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 Ben bu mobeseleri anlamıyorum ; ben 70 le giderken millet sürekli yanımdan yıldırım gibi geçiyor; ya bu kameralar feyk yada millette para çok.. Çalışmıyordur. Ankara'da millet resmen yere çakılıyor kameradan geçerken. Hatta öyle ki,şehir içinde yardır yardır giden sayısı ciddi şekilde düştü son 1 yılda. Yine var tabi aralarda ama yakındır onların iflağının kesilmesi de. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 Denemesi bedava olsa deneyecemde ; neyse 70 iyidir Yorum bağlantısı
Sedat Oral 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 ankarada gecenin saat birinde bom boş yolda kırmızıda beklerken yaya çizgisi üstünde kurmuşum diye ceza yazmışlar bana bu kameralar da hiç merhamet yok:) Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 Mesa koru kavşağına da hem u dönüşü yasak tabelası hem de kamera takılmış. Yav Eskişehir olunda 70'lik radardan geçerken 50'ye düşmüyorlar mı, her gün sinirleniyorum orada. Daha yavaş gidince üste ödeme yapıldığını sanıyorlar herhalde. Aynen. Bir de Artık İstanbul yolu boyunca ve tüm sapaklarında EDS sistemi devrede. Radarın altından isterlerse 10 la geçseler de... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 Şu hız tabelalarında defalarca denk geldi. Bazen çok sacma hızlar gösteriyor. 60 ile geçerken 90-100 gösterdiği oluyor. Etrafıma bakıyorum. Okadar hızlı giden yok.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 EDS dediğin ışıklardaki kamera mı? 1-Mobesenin de hız kontrolü 2-Ortalama hız hesabı. Yani kamera yokken bas bas,kamerada yavaşla yok artık. Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir 20 Ocak 2012 Paylaş 20 Ocak 2012 1-Mobesenin de hız kontrolü 2-Ortalama hız hesabı. Yani kamera yokken bas bas,kamerada yavaşla yok artık. o sistemi devreye soktular mı ya? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 Desene İstanbul yolu felç olacak.. Sanırım yapmazlar onu ya.. yapıyorlar yapcaklar yapsınlar. Yorum bağlantısı
Osman Bala 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 Sivrihisar'a kadar var böyle bir sistem. Otoyol kavşağında plakanı yazıp, hızını yazıyor, sonra Polatlı ve Sivrihisar'da son 50 km, son 100 km hız ortalamanız şu diyor. Plakayı nasıl okuyor arkadaş ya. Yorum bağlantısı
Osman Bala 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/225228-hiz-tutkunu-soforleri-plakali-radarlar-yakalayacak/ Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 Ceza tek başına çözüm değil bence.. Kurallara uyma konusunda dikkatli olanlara ki kamera onlarıda görüyor. Fairplaylık araç kullananlara da ödül verilmeli. Vergi indirimi, yakıt indirmi, bir depo benzin fena olmazdı hani... Kurallara uymalı doğru ama insan faktörü olduğu zaman %100 lük beklenti hayal olur. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 (düzenlendi) Sivrihisar'a kadar var böyle bir sistem. Otoyol kavşağında plakanı yazıp, hızını yazıyor, sonra Polatlı ve Sivrihisar'da son 50 km, son 100 km hız ortalamanız şu diyor. Plakayı nasıl okuyor arkadaş ya. Abiciğim bunlar bir saniye içinde 250km/h ile giden araçlardan 30 unu tespit etme yeteneğine sahip.Okumayı ön taraftan değil arka taraftan yapıyor.Arka da plaka yoksa yırtarsın Sistem fotoğraf da çektiği için ön taraftan çekilen fotolar da şahıslar da görüntülendiği için dava konuları olmuş zamanında bu yüzden sistemler arkadan çalışıyor.Ancak hala bazı ülkelerde ön taraftan görüntü de alınıyor. Ceza tek başına çözüm değil bence.. Kurallara uyma konusunda dikkatli olanlara ki kamera onlarıda görüyor. Fairplaylık araç kullananlara da ödül verilmeli. Vergi indirimi, yakıt indirmi, bir depo benzin fena olmazdı hani... Kurallara uymalı doğru ama insan faktörü olduğu zaman %100 lük beklenti hayal olur. 10 yıl içinde hiç ceza yemeyene 100 lt yakıt bedava kampanyası düzenlenmeli.. 21 Ocak 2012 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 İşin şakası bir tarafa vergi cezalarına af ve taksit geldikçe hayıflanırım. Ocak 15 i geçtimi aman vergi geçikmesin. Faturalar hep otomatik ödeme. Eee sonra. Ben görevimi yapıyorum doğru ama yapmayana faizi sil 12 ay taksit yap ne ala dünya. Cezalandırmak kadar ödüllendirme de önemli. Eğitimci olarak fikrim bu. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 Yakıt vergisi hafifler, iyi, ama Angara da %50 si iptal olur bu cezaların Neden iptal olur abi anlamadım...Artık delil olduğu sürece iptal edemezler... Denizlim Denizlim güzel Denizlim Sizin denizlininde ihalesi yapıldı..... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 Sizin denizlininde ihalesi yapıldı..... Hakan için sorun yok ; 70 i geçemiyor onun araba Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 (düzenlendi) Mesleğim gereği en çok şikayet ettiğim durumlardan birisi de bu, türkiyede uygulanan ceza yasasından son derece şikayetçiyim.Kanımca herkes şikayetçi, cezalarda alt indirim üst indirim iyi hal uygulaması ve benzeri durumlar söz konusu, Trafik konusunda ise durum dahada hassaslaşıyor benim düşüncem ise herşey yerinde ve zamanında yapılır.Ancak trafik kanunlarının yeniden düzenlenmesi, cazaların daha yüksek ve caydırıcı düzeyde olması ki bana göre trafik cezaları halen yeterli değil.Daha bu sabah 18 kişilik minübüsün içinde 27 kişi saydım.Yapıştıracaksın o minübüse 2500 tl ceza bir ay trafikten men bakalım yapacakmı , üç kere alkollü yakalanan şoförün aracına devlet el koyacak ve preste ezecek kendisinede 1 yıl hapis cezası verecek paraya çevirmeyecek bakın bakalım bir daha bu verdiğim en basit örnek.Fransada üç defa aşırı hızdan yakalanan spor arabalara devlet el koyuyor ve imha ediyor... 21 Ocak 2012 tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 (düzenlendi) Kameralar ve radarlar gayet mantıklı ancak mantık çevresinde olmak lazım. Geçen hafta arkadaşım Anadolu bulvarında 61 ile ceza yedi,bilmeyenler için 3 şeritli otoban gibi bir yol. Teknolojiyi ceza için kullanmak yerine, şu ışık sistemlerini elden geçirseler , yeşil dalga olayını ışıklara uygulasınlar. Hoşdere caddesinde 50 ile giderseniz tüm ışıklara yakalanıyorsunuz ( Kırmızı dalga ) 21 Ocak 2012 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 Ceza olmalı hem de ağır olmalı ki ağzı yanan bir daha üfleyerek yesin. Ceza olmadan şu an yolda olan cellatlar düzelmez ama peki bundan 10 yıl sonra ehliyet hayali kuran yavrucaklara kim ne öğretiyor? Asıl sorun bu. Yoksa burda da kemere ceza yazarlar, bakarsın herkes kemer takar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 Ortalama hız şehir içinde değil ama dışında etkili olacak gibi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 23 Ocak 2012 Paylaş 23 Ocak 2012 Her gün bakıyorum ceza var mı diye. Şu limitlerde biraz güncelleme yapsalar amenna da 50 ile giderseniz kaza yaparsınız anadolu bulvarında. Bazen ben de düşünüyorum 70 hızı düşük diye ama, 110'la gidip çiftlik kavşağında sıkıştıktan sonra bir anlamı kalmıyor aslında. Yorum bağlantısı
Recommended Posts