İçeriğe Yönlendir

Ankara Mobese Cezalar Başladı

Taygun Mertcan

Recommended Posts

Ayhan Onaran
Bazı yerlerde ışık yeşilden hemen sarıya ve kırmızıya geçiyor.yeşil yanıp sönmüyor.hal böyle olunca ışıgın çok yakınına gelmişken durmak sorun oluyor.yavaş bile olsak.böyle durumlarda geçmek daha güvenli olabiliyor.biz dursak bile arkadaki duramayabilir bu gibi durumlarda.böyle her sıkışan durmak için uğraşırsa arkadakilerin vay haline.arkadan çarpmalar dahada çok artar.

Aynen dediğin şekilde olaylar çok sık oluyor.Bana gelen ceza da bu şekil bir şeydir.Bazen duramıyorsun pat diye kırmızı oluyor.Dursan bir türlü gitsen başka türlü :lol2: Öncelikle tüm ışıklar kırmızıya geçmeden fasılalı yeşil yanmaya ayarlanmalı.Sonra ceza kesilmeli...

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Aynen dediğin şekilde olaylar çok sık oluyor.Bana gelen ceza da bu şekil bir şeydir.Bazen duramıyorsun pat diye kırmızı oluyor.Dursan bir türlü gitsen başka türlü :lol2: Öncelikle tüm ışıklar kırmızıya geçmeden fasılalı yeşil yanmaya ayarlanmalı.Sonra ceza kesilmeli...

Tam tersine ceza yazmak için bir bir iptal ediliyor. Hem fasıla hem ışık üstündeki saniye sayaçları.

Bu arada Batıkent - Sincan yolundaki azami hız sınırı kaç km? Trafik levhalarında 50 görünüyor, hız kameralarında 70 görünüyor.

Yorum bağlantısı
Engin Oynak

Aynen aslında fasıla olayı uygulansa hem vatandaşlar(duyarlı ve sabırlı) ceza yemekten kurtulur hemde arkadan gelene zorluk olmaz ama nerdeee bizim ülkemizde nerden nasıl ceza yazarız diye araştırıyorlar adeta

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya-2

Bence de tüm ışıklarda bir standart olmalı.. Bakıyorsun yeşil yanıyor ben de sabit hızımda gelirken bi bakıyorum ana! Sarı derken kırmızı. Şimdi dursam yaya geçitinin üstünde durucam ceza, arkamdan geleni düşünmek istemiyorum kaza, geçtiğimde acaba ihlal mi diye içim içimi yiyor..

Aslında böyle düşününce ışıkların bazılarının fasılalı yeşilden sonra sarı ve kırmızı yanarken bazılarının direk değişmesi gerçekten sistem; tamamen ceza yazmak, bundan para kazanmak üzerine mi kurulmuş diye aklımdan geçmiyor değil..

Yorum bağlantısı
Misafir

böyle durumlarda duralım diye yapıyorlar.arkadaki çarpsın.kazaya karıştık diye her iki tarafta ceza ödesin devlet para kazansın.tamircilerde bu vesileyle para kazasın :unknw: :lol2: kaybeden hep biz olalım.

Yorum bağlantısı
Osman Bala
Yok gözükmüyor...Sorgulanacak her yerden baktım hiç bir şey gözükmüyor.

Belki de olabilir.Akşam ceza kağıdını elime alınca anlarım.Büyük ihtimalle Çankaya civarlarında ki ışıklarda fotolandım :mangal:

Görünmüyorsa ödeme Ayhan.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar korktuğum şey başıma geldi.Cezayı aldım inceledim.Fotoğrafta kavşakta polis olmasına rağmen,bana devam et demesine rağmen ceza yazılmış.Kırmızı ışık yansa bile bazen polisler yoğunluğu azaltmak için devam et diyorlar.Bende ki ceza fotoğraflarında da polis çok net belli olmasa da var...Ve o günü hatırladım.Polis olduğu için ceza yazmazlar herhalde demiştim ama yanılmışım :) İtiraz etmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Geçmiş olsun Ayhan abi ne yapacağımızı şaşırdık valla ..

Sağol Erkan.Güzel bir dilekçe yazıp itiraz edeceğim.Bakalım sonuç ne olacak.Orada duran polis geç diyor kameradan izleyen polis ışık ihlali yazıyor.Tam Türkiye'ye göre bir uygulama.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Geçmiş olsun... Ceza yazıldıktan ne kadar süre sonra elinize ulaşmış acaba? Bu KGYS sisteminin hızını merak ediyorum?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Geçmiş olsun... Ceza yazıldıktan ne kadar süre sonra elinize ulaşmış acaba? Bu KGYS sisteminin hızını merak ediyorum?

Teşekkür ederim.Ceza 27.12.2010 da yazılmış 21.01.2011 de tebliğ edildi...25 günde gelmiş.Ancak internet sorgulamalarında ceza hala gözükmüyor.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
Teşekkür ederim.Ceza 27.12.2010 da yazılmış 21.01.2011 de tebliğ edildi...25 günde gelmiş.Ancak internet sorgulamalarında ceza hala gözükmüyor.

Yaklaşık 1 ay... iyi sayılabilecek bir süre yine :) Benim bir trafik cezam yaklaşık 5 ay sonra gelmişti. Sorgulamada gözükmüyordu, denemek için indirimin son gününe kadar yani 15 gün bekledim... Hala gözükmüyordu, gittim ödedim sonra. Nasıl bir sorgulamaysa artık :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Yaklaşık 1 ay... iyi sayılabilecek bir süre yine :) Benim bir trafik cezam yaklaşık 5 ay sonra gelmişti. Sorgulamada gözükmüyordu, denemek için indirimin son gününe kadar yani 15 gün bekledim... Hala gözükmüyordu, gittim ödedim sonra. Nasıl bir sorgulamaysa artık :good1:

Aziz, herhangi bir bankaya gitmeden de internetten beyanlı ödeyebiliyorsun eğer sistemde görünmüyorsa...Belki biliyorsun ama ben genel bilgi olarak yazdım...

Ayhan, bende ambulansa yol verdim eğer ceza yazmışlarsa olay çıkaralım beraber...Geçmiş olsun, bence itiraz etmelisin...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yarın dilekçeyi veriyorum :D Ödemeden itiraz edeceğim.Sanırım mahkeme kararı olumsuz çıksa bile yine erken ödeme indirimi devam ediyormuş.İtiraz ettiğimizde erken ödeme zamanımız 10 gün kalmışsa yine 10 gün hakkımız varmış.Bu durumu da net olarak öğrenip dilekçeyi öyle vereceğim.2-3 ay sonrasına sonuç anca çıkıyormuş...

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
Aziz, herhangi bir bankaya gitmeden de internetten beyanlı ödeyebiliyorsun eğer sistemde görünmüyorsa...Belki biliyorsun ama ben genel bilgi olarak yazdım...

Evet abi biliyorum... Ben sistemi test etmek için beklemiştim bir bakıma. :flowers:

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Ayhan, bende ambulansa yol verdim eğer ceza yazmışlarsa olay çıkaralım beraber...Geçmiş olsun, bence itiraz etmelisin...

Buna güvenmeyin, elinizdeki makbuzla Yeğenbeye gidip (diğer şehirdekiler bulundukları Vergi dairesine) sisteme işletin ve orada veya internetten ödeyin. İlerde sorun çıkabiliyor.

Ambulansa yol verdiğin için ceza yemezsin, kamerada herşeyi görebiliyorlar.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ayhan Onaran

Ben detayları yazmayı unutmuşum.Bana gelen cezaya itirazımı yaptım.Hakimin yanında olayı anlattım.Çekilen kamera fotoğraflarında polis memuru belli oluyordu.Gösterdim işte burada memur görev yapıyordu bana geç dedi dedim..Hakim bey sağolsun baktı tamam dedi.Dilekçenin sağ alt köşesine kavşakta aynı zamanda polis memuru bulunduğundan... diye bir not düştü.Şimdi kararın yazılmasını bekliyorum ama %90 iptal oldu :) Kameradan bakıp cezayı yazan polis memuru oradaki polisi farketmemiş ki cezayı düzenlemiş.Benim gibi 5-6 araç daha geçmişti.Yazık durduk yere belkide cezayı ödediler...

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
Ben detayları yazmayı unutmuşum.Bana gelen cezaya itirazımı yaptım.Hakimin yanında olayı anlattım.Çekilen kamera fotoğraflarında polis memuru belli oluyordu.Gösterdim işte burada memur görev yapıyordu bana geç dedi dedim..Hakim bey sağolsun baktı tamam dedi.Dilekçenin sağ alt köşesine kavşakta aynı zamanda polis memuru bulunduğundan... diye bir not düştü.Şimdi kararın yazılmasını bekliyorum ama %90 iptal oldu :) Kameradan bakıp cezayı yazan polis memuru oradaki polisi farketmemiş ki cezayı düzenlemiş.Benim gibi 5-6 araç daha geçmişti.Yazık durduk yere belkide cezayı ödediler...

Hakkınızı aramaktan çekinmediğiniz,boşver kim uğraşacak bununla demediğiniz için sizi tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Teşekkür ederim.Ayrıca diğer illerde ki durumu bilmiyorum ama Ankara da adliye içinde 2 tane trafik mahkemesi var.Aslında sulh ceza mahkemeleri ama artık görevleri değiştirilmiş.Tamamen trafik suçlarına yönelmişler.Dilekçeyi vermek falan çok basit.Getirilmesi gereken evraklarda kapısında yazıyor.Herhangi bir harç,ücret alınmıyor...Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız mutlaka itirazlarınızı yapın.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bizim müdürlerden 3 kişi , iş için Ankara MKE 'ne gidiyorlar. Ocak ayı 3. haftasında. Hızdan dolayı Gençlik caddesinde yedikleri ceza , geçen hafta fabrikaya posta ile adrese teslim geliyor. Üstelikde araç resmi plaka ve sürücü resmi ile önde oturan ve arkadan çekilmiş plaka belirgin haldeki resim dahi var. Hiç bir itiraz seçeneği bırakmamışlar.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Acaba ceza yedim mi diye düşünmekteyim. Dün sabah beşevlerdeki kavşaktaydım. Tepede de kameralar, trafik de yoğun. Yeşil yandı bize, hareket ettik adım adım... Işığa geldiğimde baktım 12 sn var daha, geçerim dedim devam ettim... Yolu bilenler bilir, ışıktan sonra da bir süre yol devam ediyor kavşağa girmeden. Neyse işte ben de tam yola giremeden sıkışan trafikte kaldım. Tabii bu arada bize kırmızı yandı, hemen arkamdaki trafik ışığında yani. Yeşil yanana kadar aynı pozisyonda bekledim. O sırada önümdeki trafik de açıldı. Arkamdakiler selektör ile birlikte hareket edince ben de hareket ettim. :tirs: Ama ben orada beklerken sistem cezayı kesmiş olabilir. Aslında yapabilecek hiçbir şeyim yoktu. Ki kırmızıda da geçmedim sonuçta... Ama bunu makine anlamaz muhtemelen... :rofl:

Bakalım, gelirse ceza itiraz etmeyi düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
Eee bu cezalarda bir hafta içinde tebliğ edilmek zorunda diye birşey yok muydu? Hatta emniyet kargo şirketleriyle görüşmeler yapyordu erken tebliğ edebilmek için.

Lütfen okuyun: http://www.gazete28.com/haber_detay.asp?haberID=1736

Bir hafta içersinde tebligat çıkartılması zorunlu.

Ama tebligat muhataba illa bir haftada ulaşacak diye bir şart yok. Ceza makbuzunun düzenlenip 7 gün içersinde postaya teslimi yeterli.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sistem kendisi ceza kesiyor ancak memur tarafından bunun onaylanması lazım.Yani memur bakarak ceza kesmiyor sistem onun önüne cezaya düşen araçları sesli olarak çıktısını veriyor.Memurda bakıyor herhangi bir olağanüstü durum varsa bunları onaylamıyor.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
(düzenlendi)
Sistem otomatik ceza kesmiyor , ordaki memur bakarak yorumluyarak kesiyor cezayı :mangal:

Yasalarımız gereği ceza makbuzunda cezayı yazan memurun sicil numarası olmak zorunda sistem kendi ceza yazamıyor kısacası.

Sistem kendisi ceza kesiyor ancak memur tarafından bunun onaylanması lazım.Yani memur bakarak ceza kesmiyor sistem onun önüne cezaya düşen araçları sesli olarak çıktısını veriyor.Memurda bakıyor herhangi bir olağanüstü durum varsa bunları onaylamıyor.

İyiymiş o zaman. Teşekkürler arkadaşlar... Bekleyip göreceğiz bakalım. :D

tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...