Taygun Mertcan 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Ankara'da Şehir içindeki yollardaki Mobese Kameralarından alınan görüntüler ve ceza makbuzları adreslere gönderilmeye başlanılmıştır. Ekteki bir araç 78 km ile 130 TL radar cezası, diğer araç yaya kaldırımı çizgisinin üzerinde durduğu için 62 TL ,üçüncü araç ise kırmızı ışık ihlali yaptığı için 130 TL para cezası gelmiştir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Hımm. sadece radar değil demekki... Güzeel 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Yakıt vergisi hafifler, iyi, ama Angara da %50 si iptal olur bu cezaların 1 Yorum bağlantısı
Fatih Karaca 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Yakıt vergisi hafifler, iyi, ama Angara da %50 si iptal olur bu cezaların +1 "Sen benim kim olduğumu biliyon mu" amcaları %25, Zaten devletin kullanımında olan araçlar da %25 desek Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 böyle giserse trafik kurallarına uymayan kalmaz Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Denizlim Denizlim güzel Denizlim Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Yaklaşık 29 milyon liraya mal olan bu kamera sistemi, kısa sürede amorti edecek gibi maliyetini Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Ankaraya bu son gidişimde baya dikkat ettim. Ankaralı sürücülerin çoğunun bu olaydan haberi yok galba, kırmızı ışıkta beklemeyip geçen çok sürücü gördüm. yarın ceza geldiği zamanda kıvranıp duracak. hayırlısı olsun diyelim. Yorum bağlantısı
Ali Kaya 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 (düzenlendi) Hız kameralarında herkes birden 70e düşüyor geçince tam gaz O sahneyi görünce ben çok gülüyorum,2 dk önce yanımdan 130 ile geçen araç,ilerideki radarı görünce 40 lara 50 lere düşürüyor hızını. 15 Aralık 2010 tarihinde Ali Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Kimse kırmızıda geçmiyorda.çizginin üstünde duruyorlar veya yaya çizgisinin üstünde duruyorlar..onlarada ceza geliyor..Dikkat edin çizginin hem önü hem arkası kesik asfaltın altında sensör var beyaz çizgiyi geçtiğin zaman .....şipşak.. sensör asfaltta değil, kameranın kalibrasyonu yaya çizgisine göre, belli bir sınırı geçince yazıyor cezayı. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Beyler aslında bazı durumlarda korkulacak bir şey yok.Abim taksi de çalıştığı için bunları topluca çağırmışlar.Bir toplantı yapılmış.Burada kameralar detaylı şekilde tanıtılmış,anlatılmış.Sorular cevaplanmış.Mesela Arkadan ambulans geldi sende yaya çizgisi önüne çıkmaya mecbur kaldın...Ne olacak kameralar hemen seni çekecek.Cezalı duruma mı düşeceksin ?Cevap hayır...Mesela acil hasta taşıyorsun dörtlülerin yanık şekilde ilk kavşakta hız ihlali yaptın,kırmızıda geçtin.. Yine 2 ve 3. kavşaklarda da aynı şekilde geçtin..Sonra ne oluyor ceza yazılıyor mu? Cevap hayır...Genel olarak polisler şunu söylemişler.Biz kimin ne yaptığını görüyoruz.Eğer sen ambulansa yol vermek için ileri çıkmışsan bunu da görüyoruz,eğer dörtlülerin yanarak hastane önünde durup hasta indirmişsen bunu da görüyoruz demiş.Olayda kasıt yoksa durduk yere kimseye ceza gelmez demiş.Otomatik bir cezai uygulama yok demiş.Bizim filtremizden geçiyor,anlık takip ediyoruz demiş...Mesela şunu da söylemişler her kavşakta çizgi ihlali yapıp duran aracı da görüyoruz.Bunu alışkanlık haline getirdiği için ceza yazıyoruz demişler.Bazen polis oluyor geç diyor bakıyorum ışık kırmızı ne olacak? Otomatik sistem olsa herkes ceza yer...O anda orada polis varsa kamera ışık ihlalini çekse bile ceza yazılmıyor... Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Bir haftadır Ankara'daydım. İnşallah bana da yazmamışlardır. Kamera manyağı yapmışlar memleketi. 100-110 la akarken trafik birden süt dökmüş kediye dönüyor millet 60-70'e düşüyor kamerayı geçer geçmez gaza devam, ilginç olmuş vesselam Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Hayırlı olsun arkadaşlar Sarıyer civarında oturanlar bilirler, Büyükdere de kazıklı yol üstünde de radar sistemi var artık , girişte ve çıkışta kameralar fotoğraf çekiyor , ortalama hıza göre ceza yazıyorlar , bilginiz olsun . Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 sensör asfaltta değil, kameranın kalibrasyonu yaya çizgisine göre, belli bir sınırı geçince yazıyor cezayı. Ankara KGYS 'nin görüntüleme sistemi projesindeki yazılım mühendislerinden biri olarak sensörlerin bazılarının asfatta bazılarının ise görüntü işleme teknikleriyle sanal olarak oluşturulmuş olduğunu söyleyebilirim. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 Hayırlı olsun arkadaşlar Sarıyer civarında oturanlar bilirler, Büyükdere de kazıklı yol üstünde de radar sistemi var artık , girişte ve çıkışta kameralar fotoğraf çekiyor , ortalama hıza göre ceza yazıyorlar , bilginiz olsun . sadece giriş ve çıkışta varsa İBB kamerası olabilir ali bey... Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 (düzenlendi) Beyler aslında bazı durumlarda korkulacak bir şey yok.Abim taksi de çalıştığı için bunları topluca çağırmışlar.Bir toplantı yapılmış.Burada kameralar detaylı şekilde tanıtılmış,anlatılmış.Sorular cevaplanmış.Mesela Arkadan ambulans geldi sende yaya çizgisi önüne çıkmaya mecbur kaldın...Ne olacak kameralar hemen seni çekecek.Cezalı duruma mı düşeceksin ?Cevap hayır...Mesela acil hasta taşıyorsun dörtlülerin yanık şekilde ilk kavşakta hız ihlali yaptın,kırmızıda geçtin.. Yine 2 ve 3. kavşaklarda da aynı şekilde geçtin..Sonra ne oluyor ceza yazılıyor mu? Cevap hayır...Genel olarak polisler şunu söylemişler.Biz kimin ne yaptığını görüyoruz.Eğer sen ambulansa yol vermek için ileri çıkmışsan bunu da görüyoruz,eğer dörtlülerin yanarak hastane önünde durup hasta indirmişsen bunu da görüyoruz demiş.Olayda kasıt yoksa durduk yere kimseye ceza gelmez demiş.Otomatik bir cezai uygulama yok demiş.Bizim filtremizden geçiyor,anlık takip ediyoruz demiş...Mesela şunu da söylemişler her kavşakta çizgi ihlali yapıp duran aracı da görüyoruz.Bunu alışkanlık haline getirdiği için ceza yazıyoruz demişler.Bazen polis oluyor geç diyor bakıyorum ışık kırmızı ne olacak? Otomatik sistem olsa herkes ceza yer...O anda orada polis varsa kamera ışık ihlalini çekse bile ceza yazılmıyor... Ayhan sağolasın tam kafamdaki soruların cevaplarını yazmışsın Işıklı kavşakta Kırmızı ışık kamerası yok diye güvenip kesinlikle geçmeyin. Geçen gün acil iş için taksiye bindim. Sokullu caddesinden Dikmen Caddesine çıkarken Işıkta Taksi durdu, Bende şaşırdım yol boş ve sağa döneceğiz, öyle büyük bir kavşak değil, arkadaki kornaya bastı bu sola yanaştı geçte cezayı ye dedi. Nerde kamera var dedim, tam karşımızda bize doğru bakan mobese kamerasını gösgterdi. Abi bu kameradan arkadaşlara çok ceza geldi diyor. Mobese kameralarındanda ışık ihlali takip ediliyormuş. 8 Ocak 2011 tarihinde Ruhi G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 askerdeyken her gün defalarca gecerdim kepekliden hemen hemen hergün radar kurulurdu yol yavaşlardı o saatte genelde öğleye doğru Allahtan görev kağıdıma acil görev aracı yazardı ve plakam askeri idi. şimdi merak ettim oraları Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 askerdeyken her gün defalarca gecerdim kepekliden hemen hemen hergün radar kurulurdu yol yavaşlardı o saatte genelde öğleye doğruAllahtan görev kağıdıma acil görev aracı yazardı ve plakam askeri idi. şimdi merak ettim oraları Kepezde şu anda hem seyyar radar kuruluyor, hemde kameralı radar var, herkes tın tın gidiyor, ama geçtikten sonra gazı sona dayıyorlar. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 Dikmen Caddesindeki EGM nin ünündeki Lazerli kamerayı göreniniz olmuştur. Bir türlü ayarını yapamamışlardı, 40 ile geçmeme rağmen bana bile kırmızı ışık çaktı. Beceremediler ayarını, ya plakalar okunmuyordu, ya yanlış ölçüyordu, 8.000 araca ceza kesince çözümü yerinden sökmekte buldular Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 Beyler aslında bazı durumlarda korkulacak bir şey yok.Abim taksi de çalıştığı için bunları topluca çağırmışlar.Bir toplantı yapılmış.Burada kameralar detaylı şekilde tanıtılmış,anlatılmış.Sorular cevaplanmış.Mesela Arkadan ambulans geldi sende yaya çizgisi önüne çıkmaya mecbur kaldın...Ne olacak kameralar hemen seni çekecek.Cezalı duruma mı düşeceksin ?Cevap hayır...Mesela acil hasta taşıyorsun dörtlülerin yanık şekilde ilk kavşakta hız ihlali yaptın,kırmızıda geçtin.. Yine 2 ve 3. kavşaklarda da aynı şekilde geçtin..Sonra ne oluyor ceza yazılıyor mu? Cevap hayır...Genel olarak polisler şunu söylemişler.Biz kimin ne yaptığını görüyoruz.Eğer sen ambulansa yol vermek için ileri çıkmışsan bunu da görüyoruz,eğer dörtlülerin yanarak hastane önünde durup hasta indirmişsen bunu da görüyoruz demiş.Olayda kasıt yoksa durduk yere kimseye ceza gelmez demiş.Otomatik bir cezai uygulama yok demiş.Bizim filtremizden geçiyor,anlık takip ediyoruz demiş...Mesela şunu da söylemişler her kavşakta çizgi ihlali yapıp duran aracı da görüyoruz.Bunu alışkanlık haline getirdiği için ceza yazıyoruz demişler.Bazen polis oluyor geç diyor bakıyorum ışık kırmızı ne olacak? Otomatik sistem olsa herkes ceza yer...O anda orada polis varsa kamera ışık ihlalini çekse bile ceza yazılmıyor... 600 küsür tane kamera var sanırım. Bunları tek tek mi takip ediyorlar Bizim burdaki göbekteki ışıklarda, eskiden kamera olmadığı zamanlarda kırmızı yanacak olurken yeşil fasılalı şekilde 3 kez yanıp, akabinde sarı ve kırmızıya dönüyordu. Kamera sistemi taktılar, artık direk pat diye kırmızı yanıyor... Ve çok sık arada kalıyorsun Sistemin cebimize yönelik olduğunu düşünüyorum ben. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 600 küsür tane kamera var sanırım. Bunları tek tek mi takip ediyorlar Bizim burdaki göbekteki ışıklarda, eskiden kamera olmadığı zamanlarda kırmızı yanacak olurken yeşil fasılalı şekilde 3 kez yanıp, akabinde sarı ve kırmızıya dönüyordu. Kamera sistemi taktılar, artık direk pat diye kırmızı yanıyor... Ve çok sık arada kalıyorsun Sistemin cebimize yönelik olduğunu düşünüyorum ben. Bu durum yüzünden İstanbul Bakırköy'de kırmızı ışık cezası yedim. Yeşilden hemen sonra kırmızıya geçen lambalara sövmekten kendimi alamıyorum. 60 70 ile giderken 1-2 saniye içinde nasıl durulur anlamış değilim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 600 küsür tane kamera var sanırım. Bunları tek tek mi takip ediyorlar Belki ceza kesilmeden önce tekrar seyredip kanaat kullanıyorlardır...Otomatik ceza sonradan incelenip makbuza dönüşüyor olabilir... Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 Bu akşam bi tane de ben yedim sanırım Lamba yeşilden sarıya dönerken geçmek durumunda kaldım,tamamen geçtiğimde eminim halen sarı yanıyordu,yemişmiyimdir Kavşağın ortasındayken ışık kırmızı ise büyük ihtimal gelir. Gelen cezada detaylı şekilde fotoğraflar var. Işık ihlalleri yüzünden kaç insanın hayatını kaybettiğinide yazıyorlar fakat o ışığın neden birden kırmızı olduğunu yaz(a)mıyorlar. Ama ceza uygulamaları devlete gelir için değil tamamen güvenli bir ortam için doğru ya şimdi aklıma geldi o da tamamen duygusal... Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 Niye sökmüşler , şimdiden özledim o kamerayı Randımanlı çalışmadığı için sökmüşler Çokmu kırmızı çaktı yoksa sana Çok sakat yerdeydi birde, çoğu kişi bilmiyor, öndeki arabalar birden yavaşlayınca kaç kez zincirleme kaza gördüm. Bu arada güvenilir kaynaktan aldığım bilgiye göre Eskişehir yoluna , İstanbuldaki yeni sistem gibi bir sistem kurulmasına karar verilmiş. Polatlıya kadar hız süre hesaplaması yapılacakmış. Artık radarı geçtikten sonra gaza bas olayının önüne geçmek için önlemler alınmaya başladı, bilginize. Yorum bağlantısı
Recommended Posts