İçeriğe Yönlendir

1 Haftalık My Fiesta Sağ &#246n Paspası Su Doldu

Sezgin İslamoğlu

Recommended Posts

Sezgin İslamoğlu

2 ay önce 2009 model Yeni Fiesta aldım 1,4 tdci titanium. aracın içine ön taraftan fren pedalının yanından su giriyor araç hareket halinde iken. Giren su arka koltuğun ön tarafına kadar ilerliyor. Durumu fark edince aracı bursada yetkili servis şentürklere götürdüm aracın su aldığı yeri tesbit edip problemi giderildi diye teslim ettiler ancak birsonraki gün yamur yadığında yine arka döşemede su olduğunu farkettim ve 2. defa aynı problemden yine servise götürdüm. 1 haftadan fazla serviste kaldı araç bu süre zarfında otosan kiralık araç temin etti ve servise aracımı teslim almaya gittiğimde komik bir açıklama yaptılar. ilk servise bırakıldığında paspaslar iyi kurutulmadığı için ilk giren sular tekrar yüzeye çıkmış heryerini incelemişler ama su giren başka biryer bulamamışlar. Yapılan işlemler ile ilgili servis raporu istedim, tam bir kurnazlık ve amatörce cevaplar. aracın 2. kez aynı problemden servise girdiğine dair rapor düzenlenmemiş, aracın servise giriş çıkış hiçbir kaydı yok. şu anda yamur yamadığı için problemin devam edip etmediğini bilemiyorum ama adi kusura giren bir hata ve aracın etkin ve yeterli personel tarafından incelenmesini istediğim halde 18 yaşında çıraklar ilgileniyor arabalarla serviste. otosan müşteri hizmetleri geri aradığında kurumsallık hikayeleri anlatıyor. Ben bunu sonuna kadar takibini yapacağım ve yurtdışına da Almanya üretim fabrikasına bu problemi ileteceğim. Aynı problemi yaşayan başka fiesta kullanıcısı var mı aranızda?

Yorum bağlantısı
Misafir

Aynı aracın trend modeli benimde var , ben bugüne kadar böyle bir probleme rastlamadım . Ama can sıkıcı bir durum Ford ilk defa araba yapıyo sanki . Bence 2. servis kaydını nyaptırıp derhal bir avukatla ihtarname çekin derim.

Yorum bağlantısı
Ulaş Kankaya

özgür abi sen şanşlısın yav ford en sağlam aracı sana üretmiş vallaha :D

bakalım bizim aracta neler cıkacak daha 75 km de şuan bişey yok gibi umarım da çıkmaz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her markada, yeni çıkan modellerde problemler olur, şanssızlık ve üzücü.

Yorum bağlantısı
Sezgin İslamoğlu

2. servis raporu için servis müdüründen imzalı belge aldım ancak ford a bu şikayetimi bildirdiğimde çok normal bir durummuş gibi karşıladılar.

Yorum bağlantısı
Sezgin İslamoğlu

Servis de aynı açıklamayı yaptı, yeni modeller 1 yıl problemli oluyor diye,. Ancak bu kabul edilemez bir mazeret dünyada milyonlarca satan bir arabanın dizayn ve test süreci 5 yıl önceden başlıyor, ozaman ilk çıkan modelleri ucuza satarlar risk faktörünü göze alarak satın alırsın.

Servisin bu bahanesini Almanyaya bugün mail attım

Yorum bağlantısı
Ulaş Kankaya

geçmiş olsun sezgin bey su alması normalmiş yani biz tekne yada yelkenli kayık almıyoruz ki normal olsun yaaa

araba alıyoruzz avuç dolusu para say 0 km arac al sefasını süreceğimiz yere cefasını cekelim

ne anlama kaldı 0 araç almanın içine su alıyo 2 de balık atalım içine akvaryum olsun bari 30 bin ytl lik akvaryum

bu ne vurdum duymazlık yaptıkları işin bile arkasında durmuyorlar.

Yorum bağlantısı
Hasan Karaduman

Arkadaşlar,

Burda yazdım yine yazıyorum, bende Lada da var. Ne su aldı ne yağmur

klasik benzin pompası ve beyin arızaları.Beyin 55 YTL pompa ise 25 YTL.

4-5 yılda bir beyin yılda birde pompası arızalanıyor.Biraz met etmiştim.

Ayhan Şentürk arkadaşım itiraz etmişti.

Diğer konu bir daha yazıyorum. AVRUPA KENDİ ÜLKELERİNE YEŞİL

BİZİM GİBİ ÜLKELERE SARI,IRAK GİBİ ÜLKELERE KIRKIZI AMBAR

ÜRÜNLERİ GÖNDERİYOR. Başka yazımda anlamlarını yazdım.

Bu olay Almanyada olsa yer yerinden oynar başvurduğun yetkililer yerinde

epeyce rahatsız olurdu.İlk çıkan arabalar her zaman sorundur.Belli süre deneniyor ama

rekabet gereği bir an önce yarattığın model deneme sonuclarına tam ulaşmadan piyasaya

sürülmesi gerekiyor.Müşteriden gelen şikayetlere görede model üzerinde düzeltici faaliyet açılıyor.

Bazı firmalar paranın karşılığı olsa gerek test süresini ve arge kapsamını uzunca tutup çok dikkat ediyor.

Sonuç :Gerçek anlamda tüketiçi örgütlenmesi.

Hasan KARADUMAN

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Gelişmeleri ve sonucu heyecanla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Guest G
(düzenlendi)

2009 yeni fiesta aracım benimde sağ taraftan su alıyor.

sağ arka yolcu paspas altı şokur şokur ıslanıyor. çocuk su döktü sandım. günlerce uğraştım sonunda pes edip servise götürdüm.

sağ ön de de su olduğunu fark ettik. Araç serviste silikonlanıyor.

Fakat çözüm mü araç daha ilk kışında yağmur alırsa o silikon ne kadar dayanır ki. Ne yapmalıyım??

tarihinde Fuat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Sorununuz illaki çözülecektir..Ama mutlaka preblem ikinci defada çözülmezse,aracınızı servis müdürüne teslim edip;Ya bu aracı sorunsuz alırım yada yenisini verirsiniz, deyin ve komple iç detaylı temizlik isteyin..Bakın bi daha su giriyormu... :)

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Saygın Çekin

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar,

Bu forumda ilk mesajım, geçen hafta my fiesta dizel aracı teslim almıştım. cumartesi izmirde yağan şiddetli yağmur sonrası sabah sağ paspasın su içinde kaldığını gördüm.

Aracı yarın sabah servise götürücem, su testi yapılacakmış. Ön konsolun sökülmesi soz konusuymuş.Biraz tadım kaçtı açıkçası, sıfır araca su alması üzücü, umarım ses gelme problemleri yada su alma problemleri olmaz, tabiiki de umarım en kısa sürede sorun çözülür 1 hafta olmadan sorun çıktı..

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Saygın Çekin

Teşekkür ederim ilginiz için, umarım en kısa zamanda çözüm bulunur dediğiniz gibi :D

Yorum bağlantısı
Saygın Çekin

Arkadaşlar merhaba,

Forumda yeniyim, dün benzer konuya mesaj yazdım ancak cevap alamadım, biraz eski kalmış bu yüzden olacağını düşünüp yeni konu açtım.

Geçen hafta sıfır aldığımız my fiesta araç ilk haftası dolmadan durduğu yerde ilk şiddetli yağmurda sağ ön paspası su ile doldu.

Bu sabah servise bıraktım, akşam aradıklarında yapıştırıcı ile onarıldığı kuruması gerektiği için yarın alabileceğim söylendi. Teknik detayları yarın öğrenebileceklerini söylediler.

Aklıma takılan şu, bir arkadaşım da focus aracında öndeki havalandırma peteklerinin dolması sonucu aynı yerden su aldığını söyledi, servis bunu uzun süre bulamamış, onun yerine silikon ile lastiği yapıştırmışlar.

Acaba bizdeki sorun hangisidir, sıfır araçta neresi açık geliyor ve su alıyor anlamadım açıkçası..

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

sorun nedir aramayın bile. direkt yetkili servise götürün, onlar düşünsün :)

focuslarda polen filtresi değişirken plastik tırnaklar kırıldığından sağ ön taraf su alıyordu yoksa genel bir sorun değil bildiğim kadarıyla..değiştiren elemanın bilgisizliği diyelim :)

foruma da hoş geldiniz :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Makyaj da yedi sayılır ama böyle bi sorun şaşırtıcı. Bence de servisi iyice zorlayın çözüm bulmaları konusunda.

Yorum bağlantısı
Saygın Çekin

teşekkürler cevaplarınız için,

ileride tekrar sorun çıkarmasından biraz çekiniyorum açıkçası, şu an araç yeniyken böyle birşey çıkması kötü oldu..

dediğiniz gibi servise verdim, aracı teslim alırken de tekrar sorun olursa ne yapacaklarını sorarım.

hoşbulduk ;)

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
Servis de aynı açıklamayı yaptı, yeni modeller 1 yıl problemli oluyor diye,. Ancak bu kabul edilemez bir mazeret dünyada milyonlarca satan bir arabanın dizayn ve test süreci 5 yıl önceden başlıyor, ozaman ilk çıkan modelleri ucuza satarlar risk faktörünü göze alarak satın alırsın.

Servisin bu bahanesini Almanyaya bugün mail attım

Allah'a çok şükür bende ne su girmesi ne de marşpiyel kısımlarında boya dökülmesi yaşamadım aracı da ötv düştüğü zaman nisan ayında almıştım ve ist da bütün bayiler içinde kalan son araba idi şans işi gibi birazda sanki...Ama ne olursa olsun kimsenin başına gelmesini de istemem sonuçta parayı havadan kazanmıyoruz...

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Ben de Ford niye Fusion'da, kasa makyajı/yenileme yapmıyor diye düşünüyordum. :( Su geçirmezliği ispatlanmış diye herhalde... :D

Geçen hafta öyle bir yağmur yağdı ki; kaldırım boyunu geçti, apartmana bile su girdi. Dolayısıyla marşpiyere kadar su yükseldi, ama maşallah arabanın içi kupkuru.. :)

Yorum bağlantısı
Saygın Çekin

herkese merhabalar,

sağ alt kısımdan su aldığını ve burayı bir malzemeyle kapatıp aracı vermişlerdi, ben de 1 hafta denedim ve sorunum çözüldü gibi duruyor, kar ve yağmurda yolculuk yaptık herhangi bir su alma durumu olmadı, umarım tekrarlamaz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...