Seçkin Muratdağı 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 Merhaba Arkadaşlar, 98 model ford mondeo ghia kullanmaktayım. Bildiginiz üzere klima açarken kademe tuşunu sola çevirerek içeri devirdayım yaptırıyoruz ve içeri moduna aldığımızda fan daha güçlü çalışıyor. Fakat benim aracımda içeri kademesi ile dışarı kademesi aynı seviyede çalışmakta. Buda klimayı açtığımda daha az performans vermesine sebep olmaktadır. Düşüncem iç kademedeki ikinci fanın çalışmaması yönünde. Konu ile ilgili olarak ne yapmam kimden yardım almam gerekir. Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 (düzenlendi) sorununuz hakkında forumumuzda konular ve cevaplar var.arama kısmına yazınca çıkıyor.dügme sorununa benziyor gibi.fan olmayabilir. oto far var googleda arama yaptır çıkıyor.işlerinde iyiler oraya gidip yaptırabilirsin. 27 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Seçkin Muratdağı 27 Kasım 2010 Yazar Paylaş 27 Kasım 2010 sorununuz hakkında forumumuzda konular ve cevaplar var.arama kısmına yazınca çıkıyor.dügme sorununa benziyor gibi.fan olmayabilir. Baktım ama göremedim varsa link gönderebilir misiniz.? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 İç sirkülasyonda daha kuvvetli olan bir sistem yok, dıştan alınan hava, polen filtresinden geçtiği için, aynı hızda çalışan fan, daha az hava üfleyebiliyor, sizde ya polen filtresi yok, ya yepyeni, ya da kağıt filtre, havayı süzmüyor. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Baktım ama göremedim varsa link gönderebilir misiniz.? 278 72 25 tel.. Yorum bağlantısı
Seçkin Muratdağı 27 Kasım 2010 Yazar Paylaş 27 Kasım 2010 arkadaşımda aynı mondeo dan var. iç sirkülasyonda daha kuvvetli hava üflüyor. dış sirkülasyonda daha az. fakat bendekinde iç dış aynı şekilde. bu bir sorun mu ne yapmam gerekli? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 Kalorifer kazanı içinde, torpidoyu sökerek çıkan parçanın içinde yani, neden sordun Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 Motor soğutma suyu akışkan halde mi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Fıstık 13 Aralık 2010 Paylaş 13 Aralık 2010 değerli üyeler 98 model mondeo glx arcımda kaloriferin ayar konumunu cam a getirdiğimde çalışma hızı kaçıncı kademede olursa olsun klima devreye giriyor. sizlerde de böyle mi yoksa benim arabada bi arıza mı var? cevaplarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2010 Paylaş 13 Aralık 2010 Mondeoda böyle bir ssitem yok, düğmeden yeşil klima ışığı mı yanıyor, yoksa klima kompresörü devreye mi giriyor? Düğmede arıza olabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Fıstık 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Mondeoda böyle bir ssitem yok, düğmeden yeşil klima ışığı mı yanıyor, yoksa klima kompresörü devreye mi giriyor? Düğmede arıza olabilir?yeşil ışık yanıyor ve kompresör devreye giriyor. aceba bi yerde temas mı oluyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Mondeoda böyle bir ssitem yok, düğmeden yeşil klima ışığı mı yanıyor, yoksa klima kompresörü devreye mi giriyor? Düğmede arıza olabilir? Benimki cama çevirince klimayı açar Çağlar.. Glx'lerde böyledir belki.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Benimki cama çevirince klimayı açar Çağlar.. Glx'lerde böyledir belki.. evet, büyük ihtimalle glx lerde böyle, dügme cam kısmına getirdiginizde klima kapatılamaz, diger konumlarda kapatılabilir, ama kapatmayın zaten düşündügünüz gibi yakıtı etkilemiyor, içeride buhar oluşmuyor sizde rahat ediyosunuz. Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 (düzenlendi) Benimki cama çevirince klimayı açar Çağlar.. Glx'lerde böyledir belki.. evet, büyük ihtimalle glx lerde böyle, dügme cam kısmına getirdiginizde klima kapatılamaz, diger konumlarda kapatılabilir, ama kapatmayın zaten düşündügünüz gibi yakıtı etkilemiyor, içeride buhar oluşmuyor sizde rahat ediyosunuz. Aracımda digital klima var. Aynısı bende de oluyor. Sanırım sizdeki düğmeler resimdeki gibi klima ayarı için olan düğmede işaretlediğim 2 numaralı konum yani cam buğu çözmeye getirince klima benim aracımda da devreye giriyor. Onun bir solunda 1 ile işaretlediğim ayakları ve cam buğu çözme işaretine getirince klima devreden çıkıyor cama ve ayaklara veriyor. Cam buğusu çözmek için klimayı açması normal aslında sıcaktan dolayı buğu yapıyor biraz daha serin bir hava vererek buğuyu çözüyor. Yakıt konusunda ise kısa süreli kullandığınız için belki farketmiyor olabilirsiniz ama klima çalıştığı sürece ne kadar yakıtı etkilerse buğu çözmede klima devreye girince yakıtınızı o kadar etkileniyor. Aslında 2 numara ile işaretlediğimde buğuyu çözdükten sonra 1 numaralı işaretlediğime alırsanız içerideki buğulanmayı dengelemiş oluyorsunuz klimaya da ihtiyaç duyulmuyor. Ayrıca sadece GLX lerde böyle değil. Şirketimizde bulunan 2012 fiesta ve connectlerde de durum aynı (digital olmayan modeller) ayrıca bir önceki aracım digital klimalı laguna idi aynı özellikteydi. Bende olmuyor valla böyle bir şey Yukarıdaki resimde bulunan yönlendirme düğmesindeki konumlardan hangisini cam buğusu çözmek için kullanıyorsunuz? 5 Aralık 2012 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 (düzenlendi) mondeo 97 glx var bende düğmeyi cam konumuna getirince klimanın otomatik çalışması gibi bir durum yok, klimanın yeşil ışığı yanmıyor, yani çalışmıyor , ama ayrıca düğmeye basıp yeşil konumuna getirip çalıştırabiliyorum. 20 Aralık 2012 tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlhan Kol 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 benim araçtada kafasına göre çalışıyor ayak kısmına getirince yüze üflüyor yüze getirince ayağa üflüyor cama çok az gidiyor bu düğmeleri nerden bulabilirim istanbul anadolu yakasında çıkmacılarda bulamadım. Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 benim araçtada kafasına göre çalışıyor ayak kısmına getirince yüze üflüyor yüze getirince ayağa üflüyor cama çok az gidiyor bu düğmeleri nerden bulabilirim istanbul anadolu yakasında çıkmacılarda bulamadım. Aracınızdaki sorun yönlendime düğmesi ile ilgili olmayabilir. Bence havalandırma için iyi bir usta bulup sorunun ne olduğuna baktırmalısınız. Forumda Ford araçlar için İstanbul da birçok usta öneriside mevcut. Forumda arama yaparsanız iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 1. mondeo da otomatik açmaz klimayı 2. yönlendirmede gariplik varsa, önce arkadaki vakum bağlantılarına bakmalı Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 1. mondeo da otomatik açmaz klimayı manuel klimalar için değil mi üstad? Yorum bağlantısı
Recommended Posts