İçeriğe Yönlendir

Bu Da Benim C-max'ım Ve Yaptığım Ekstralar

Sinan Yalçın Durmuş

Recommended Posts

Sinan Yalçın Durmuş
yapılan kaplamanın düzgün olabilmesi için yüzeyin düzgün olması gerekiyor.belki boyadaki taş izleri sorun çıkarmaz.ben özellikle aynalardaki nikelaj çıkarıldığında yüzeyde kalan yapışkan yada silikon artıkları çok iyi temizlenmeli anlamında söylemiştim onu abi.

Aynaları cift taraflı bant ile yapıştırdım silikon felan kullanılmadı Çağlar tahminim fön makinasi ile ısıtılırsa kendılıgınden bırakır dıye dusunuyorum sonrada sılınıp temızlenır aynalar.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Siyah daha tatlı durmuş.İyi seçim yapmışsın.

Teşekkür ederim Oktay abi musait oldukça yaptıracam yavaş yavaş.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Haftaya arabayı servise bırakacam arka tampon + sağ arka kapı boyanacak

Jantlar hediye olarak boyanacak + hediye olarak komple boya koruma yapılacak.

Bu işlemleri yaptırdıktan sonra en son ön kaputu folyo kaplatacağım.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Yalçın bugün Ankara'daydım, bizim Ali ustayla görüştüm, hız kontrolü için 100 Tl işçilik alırım dedi malzemeyi kendisi alsın diyor sana telefon numarası vermiş orayı devamlı arasın diyor bugün yarın gelecekmiş heralde, mercekli farında gelme olasılığı varmış :D

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Lokman abi ne ara gittin Ankara'ya Ali usta ile cep telefonuyla görüşmüştüm bir kaç kez bir kere numara vermişti evet bende aramıştım orayı yoktu ellerinde tekrar arayamadım pek fazla fırsatımda olmadı Ankara'ya gitmeden önce tekrar Ali ustayı arayacağım zaten ona göre hareket edeceğim mercekli far gelirse alırım fiyatı uygun olursa.

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan
Yalçın bugün Ankaradaydım, bizim Ali ustayla görüştüm, hız kontrolü için 100 Tl işçilik alırım dedi malzemeyi kendisi alsın diyor. sana telefon numarası vermiş orayı devamlı arasın diyor bugün yarın gelecekmiş heralde, mercekli farında gelme olasılığı varmış :)

Hayırdır Abi, sorunmu çıktıda geldin? Bu mercekli far hangi araç için abi? Benimki için varmı acaba?

Çağlar benim kaputta taş izleri ve çukurlar var hafif ve kaputtaki izlere rutuş yapmışlar. o yüzden o kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için karbon fiber kaplatacaktım söktügümde nasıl bi zarar ortaya çıkarki ?

Kaputu boyatmak istesem boyatırdım zaten çokta güzel olurduda malesef kaputu boyattıgım zaman arabanın degeri baya bi düşüyor gerek yok o yüzden boyatmaya eger karbon fiber kaplanıncada sorun olacaksa onuda kaplatmayız :)

Folyoyu 3m den aldım 2 metre 200tl + kargo

Renk Black CA-421

Yalçın Folyoyu çok iyi fiyata almışsınnn, nerden aldın? Burda bir vijdansız benim kapı direklerini kaplamak için 150 TL istemişti. Folyo pahalı diyip durdu, seninkide 3M miş daha ne olsun.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Ruhicim Oğlanı bıraktım okul açıldı ya :) bide geçen sefer yedek anahtarı getirmeyi unutmuştum onu kodladılar. Can veya Sekanda telefonları vardır gösterge aldığınız yerin telefonunu istiyorum de onlara :p belkide vardır veya gelecektir.

Yalçın İhmal etme aramaya devam, telefonu varsa Ruhi abinede özelden gönderirsen belki onun işine yarar :)

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
(düzenlendi)

Ruhi abi sahibinden.com da aldım satıcının numarasını yarın bakayım şirketteki pc de yazıyor sana söylerim 122-100 ebatındaki metresi 100tl sahibinden.comda getle 3m aldım

Tamam abi biraz kendimi toparlayayım yaza doğru Ankara'ya gitmeyi planlıyorum o zaman gitmeden öne Ali ustayı Can abiyi Serkan abiyi hepsini rahatsız ederim

Göstergeler 300-500 arası değişiyor hız kontrolda 200-300 arası değişiyor,bakalım birşeyler yapacağız hayırlısı zaman lazım ama şu anda değil

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Anladım Abi, haberim olsaydı gelirdim, artık başka zamana.

Yalçın teşekkürler, Serkanla birlikte alacağız. Hele bir rengine karar verelim. Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Rica ederim Ruhi abi çalışmanızın resimlerini en kısa sürede bekliyoruz =)

renk kataloğu

3m-carbon-fiber-dinoc-colors.jpg

Yorum bağlantısı
Yavuz Koç

Bende Rıfat arkadaşıma katılıyorum. Jantlar arabanın asil duruşunu bozmuş gibi. Arabaya göre biraz abartılı sanki.

Onun dışında herşey sade ve güzel. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eyleyin.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sinan Yalçın Durmuş

Hemşerim Teşekkür ederim,Evet malesef gaza gelip krom işini fazlasıyla abarttım :seytan: aynalar ve kapı çıtaları krom olmasa daha sade bir görüntü olurdu sanırım :i-ih:

Doğru sölüyorsun hemşerim.Daha araçta çok yapacağım işlemler varda malesef fırsat olmadı ama haftaya servise bırakacağım.Tekrardan ön tampon boyanacak geçen gün hafiften kafa kafaya girdim bir araçla;arka tampon boyanacak;arka sağ kapı boyanacak;boya koruma pasta cila yapılacak;komple döşeme yıkanacak;jantlar boyanacak

K&N Hava filitresi takılacak.

Haftaya bunları yapacağım bakalım yavaş yavaş yapıyoruz birşeyler.Aklımda daha çok şey var,Hız sabitleyici,Follow me home,yeni tip 2010 göstergeler,ön kaput karbon kaplama, zamanla yapacağım bunları da

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Vallahi hemşerim çok plan varda para lazım malesef zamanla yavaş yavaş yapıyoruz.

Aklımda Ford st jant ve lastik değiştirmede varda onu anca yaza doğru kayısılardan sonra artık :seytan: değiştiririm

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sinan Yalçın Durmuş

18.04.2011 tarihinde aracımı boya için özel servise bıraktım 1hafta sonra aldım

25.04.2011 tarihinde serviste jantlarıda boyatmak için anlamıştım 150tl demişti ben 100 demiştim =)) tamam demiştik

arabayı almaya gittigimde 375tl jantlar için diyince zaten bi şok ordan oldum=)) tanesi için 100 tl demiş dedim zaten abi üste 400tl versem istedigim sıfır jantı alırım ne geregi var boyatmanın yanlışmıyım neyse bi aramızda konuşma oldu 300e bagladık geri ortasını bulduk. 220tl boya mazemesı tuttu dedi jant için sedefli boya dedi abi her neyse tamam dedik konuyu kapattık.

aracımda yapılan işlemler 1 haftada

3 gun jantlar sürmüş temizlemesi felan baya uzun surdu jantlar o kadarda güzel olmamış istedigim gibi.

*Jantlar boyandı

*diskler boyandı özel boya ile

*Ön tampon boyandı

*Arka tampon boyandı

*Arka sağ yolcu kapısı boyandı

*arka üst sporley boyandı mat siyaha güneş yanıgı vardı

*Kompile boya koruma pasta cila yapıldı

jantlar hariç diger işlemler kaskodan yapıldı jantlarda biraz kazık yedim=))

bugun aracımı kompile detaylı yıkamaya verdim iç dış motor koruma felan hepsi dahil döşemeler tavan taban her yer. onun içinde 100tlye anlaştım. yarın öglen aracımı teslim alacam. bugun öglen 1 gibi bıraktım aslında sabah erken bıraksaydım akşam alabilirdim.

Yapılacak İşlemler.

Adanaya gittigimde müsait oldugumda ön kaputu karbon fiber kaplatacam 3m görüştüm 200tl ye yapacaklar.

Ön kaputta taş izleri kötü görüntüyü yok etmek için kaplatıcam.

Arka stopların beyaz olan kısmına stop fimi çektirecem bakalım nasıl duracak=).

Şu anda bu kadar yarın arabayı yıkamadan aldıktan sonra arabanın içinin temiz halinde resimlerinide eklerim =) resimler pek net degil cep telefonundan çektim kusura bakmayın arkadaşlar

234.jpg

242.jpg

248.jpg

252.jpg

257.jpg

262.jpg

267.jpg

272.jpg

277.jpg

280.jpg

311.jpg

315.jpg

319.jpg

325.jpg

324.jpg

bunları bugun yaptım tekrardan arka tampon şerit

345.jpg

349.jpg

uzaktan bi resim :rolleyes:

326.jpg

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Yalçın lastikler orjinalinden çap olarak küçükmü ?

Servet abi üstünde 205-55-16 vardi ben orjinalları söküp

Araca uygun 205-50-17 aldim küçük değil

ama yazin durumum musait olursa kaliteli bi lastikle 215-45-17 olarak değiştirecem bu üstündekiler

zeetex marka çok kalitesiz uzun yolda çok aşırı ses yapıyor sessiz bi lastik almam lazım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Teşekkür ederim Erkan :rolleyes:

Carbon folyo hangi renk sence

3m-dinoc-carbon-fiber-colors.jpg

Black nasıl durur acaba benım düşüncem black.

Carbon yapınca aynalara felan dikizlere orta kapı çıtasına bi plan proje düşünüyorum=)))

Jantlar için biraz kazık yedim abi hiç sorma

sağlık olsun neyse :D

Saygılar... :lol:

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Teşekkür ederim Mustafa abi sağollasın :rolleyes:

Aynaları ve aslında kapı çıtalarını söktürüp boyatacaktım tekrardan yada kapı çıtalarının yenısını alacaktım. geri baya masraf çıkıyordu vaz geçtim.

En kısa sürede bu krom fazlalıklardan kurtulacam abi=) özellikle dikiz aynalarındaki ve orda kapı çıtasındaki.

Karbon olarak ön kaput düşünüyorum sadece şu anda ama başka planlarımda var onlarıda yaptırınca deneyip görecem

Aynalar ve kapı çıtalarından bende nefret ediyorum:D

Kapı kolları ve cam cıtaları fena durmuyor:D ama cam cıtaları olmayıp sadece kapı kolları olsa daha sade daha güzel olurdu diye düşünüyorum

zaten bi dahaki arabam allahtan bişe olmazsa 2008 model üzeri mondeo olacak ozaman kesinlikle töbe krom aksesauar arabanın orjinalligini hiç bozmiyacam bi tek yapacagim şeler

jant lastik 3.5cm yay ve cam film olacak

Bencede black başkası olmaz zaten kaputa..

962.jpg

Bencede abi aynı fikirdeyiz:D bi 200tl + 50tl de mazot parasına bayılıp en kısa sürede yaptıracam

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Yalçın tertemiz olmuş Maşallah,güle güle kullan,Carbon folyo bencede çok yakışacaktır fakat Erkan hocamın dediği gibi kromlarıda folyoyla kaplatsan daha iyi olur bence..

Teşekkür ederim hemşerim sağollasın :rolleyes: yarın bi yıkamadanda alim kompile içi motor felan iyice temizlenmiş halde resimleri yükliyecegim cekip.

Carbon folyo için kesin kaputu kaplatacam kaputta cünkü cok fazla taş izi felan var görüntüsü güzel durmuyor. o kötü görüntüyü kaldıracaktır ortadan güzel bi görüntü çıkacaktır aynalarda cift taraflı bantla yapıştırılı kromlar aslında çıkması kolay olur. temiz olması için tekrardan boyanırsa güzel olur aynalar. kapı çıtalari için aynısını söliyemiyecem cünkü kapı çıtalarında cıft taraflı bant + silikonda var sökülmesi imkansız. anca kapıt çıtalarınıda değiştirmem lazım 4 kapınında ozaman olur.

Krom iyidirde senin aracın gövde rengine zıt. Siyah veya gri kasada çok uyumlu

Krom bazı arabalara çok yakışıyor ama ben baya abarttim abi=))) kapı çıtaları ve aynalar hariç diger yerler güzel ama ginede kötü durmuyor kompile hepsi fena durmuyor yav:D

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Yalçın güzel olmuş aracın temiz temiz bin Kardeşim Ama Bahsi geçen boyacının önünden birdaha sakın geçme 300 tl baya bir fazla olmuş

Ama yinede güzel olmuş aracın pırıl pırıl Bende geçen gün 4 jant için doğrultma fiyatı alıyım dedim sıradan bir yere gittim jant doğrultucaz ne olur dedim adedi 70 tl dedi 450 tl ver bana jantla lastikler senin olsun dedim :lol: Arkadaşıma gittim 4 jant doğrultma + rot balans 100 TL verdim .

Teşekkür ederim Can abi sağollasın :rolleyes:

Boyacı galiba sigortadan para az gelince 350tl aldı sigortadan para bana kilitledi=)) çok iyi hatırlıyorum cunku 150tl dedi hepsine ben 100tl demiştim. tamam demiştim yaptırdıktan sonra hiç sorma 400tl diyince zaten çok oldum :D)) 200tl verdim jantlar için 100tl duruyor o dursun birazcık.

Ginede fena olmadı boya koruma felan baya güzel duruyor araba baya parlıyorum çünkü. bende jantları sana verim dedim bana 400 ver=))) hahahah çünkü benim istegim 17 inc st janttı üste 450tl verdimmi sıfır jant alabiliyordum. vallahi tanesine 70 lira x4 280tl nere 100tl nere :p)

abi vallahi senin arabaya hastayim ben bi gün yolum düşerse senin arabayı bi kullanmak isterim.

Yalçın, saç kurutma makinesi ile ısıtarak ayna kapaklarını çıkart,

sonra bizim elektronikte kullandığımız mavi kapaklı sprey ile bant atıklarını temizle ve güzelce yıkayıp kurula. Bişey kalmaz.

Kurtul onlardan ;)

En kısa sürede aynaları çıkartıyorum abi :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...