İsmail Güler 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Merhabalar, Aracımı dün teslim aldım. Doğru opete gittim. depoyu doldurdum. Ogün yazıyormuydu bilmiyorum ama bugün arabayı çalıştırırken "yakıtta su algılandı" uyarısı verdi. Servise götürdüm, usta acil bir durum değil, yarın getir bilgisayara bağlayalım dedi. Daha önce başına böyle bir durum gelen oldumu acaba. Sıkıntılı bir durummudur. Yakıtı herzaman kullandığım (önceki arabamda dizeldi) istasyondan aldım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Yakıtta su ikazı acil değil ise, domateste solucan ikazı mı acilmiş, ustacık bıraksın bu işleri, manav dükkanı açsın. Ayıptır, müşteriye saygısızlıktır. ford Argesini kovalım, ne gereksiz ikazlar tasarlamışlar, mazotta su olmayacak da petrol mü olacak değil mi ama. Yarın gidince ustaya sorun, o cümlesini servis müdürü ile paylaşmak ister miymiş? Avukat olmayı istediğim günler, işte bu gün! 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Yakıtta su ikazı acil değil ise, domateste solucan ikazı mı acilmiş, ustacık bıraksın bu işleri, manav dükkanı açsın. Ayıptır, müşteriye saygısızlıktır. ford Argesini kovalım, ne gereksiz ikazlar tasarlamışlar, mazotta su olmayacak da petrol mü olacak değil mi ama.Yarın gidince ustaya sorun, o cümlesini servis müdürü ile paylaşmak ister miymiş? Avukat olmayı istediğim günler, işte bu gün! +1 Yorum bağlantısı
Eray Sireli 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Aksine acil bir durum, muhtemelen yakıt filtresinin değişmesi yada temizlenmesi gerek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Vesile ile, muhtemelen yakıt filtresi yenilenecek, opet yakıt garantisi nasıl işliyormuş, izlenimmlerinizi bilmek isteriz, çok seviniriz. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Olaya iki türlü bakmak gerek. 1. Ya oradaki usta isimli o kişi hiç birşeyden anlamıyor. ( olay yakıt sisteminizi darmadağın edebilecek bir sorun, milyarlık hasarlar çıkartabilir) 2. Bazı ustalar para kazanmak için sizin arabanız 100 milyarlık olsada açımaz. Sizi kandırmak için en uygun yalanlarını söylerler. Sorun yok deyip sisteminizin büyük arızalar çıkarmasını isterler ve sonrada oradan para kazanmaya bakarlar... Yorum bağlantısı
Fatih Karaca 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 Makyajlı Focus II araçlarda bu uyarıyı son zamanlarda sık görmeye başladık. Geçtiğimiz hafta bir tanıdığımızın aracında da aynı uyarı çıkınca servise gitti. Açıkçası çok da ilgilenmediler. Biraz zorlayınca baktılar. Ne yakıtta, ne de sistemde herhangi bir soruna rastlanmadı. Programı yeniden yüklendi, gösterge panelinde arıza olduğu söylendi ve garanti kapsamında onarımı yapıldı. Şimdilik sorun yok, ileride bir sorun olur mu bakalım, göreceğiz. Gelen 100 aracın 99 tanesinde sorun çıkmasa, uyarı yanlış da olsa serviste görevli ustanın işi tüm araçları ciddiyetle incelemek, soruna çözüm bulmaktır. Çünkü kalan o tek bir aracın uyarısı gerçekse ve yakıtında su varsa, bu defa arıza garanti kapsamı dışında değerlendirilip araç sahibine büyük maliyetler yüklenme ihtimali doğacaktır. İşini düzgün yapmayan adama lütfen siz de saygı göstermeyiniz ve bu gibi durumlarda geri adım atmayınız. Servis müdürü ile konuştuğunuzda zaten böyle bir arızada risk alınmayacak ve hemen araçla ilgilenilecektir. Yorum bağlantısı
İsmail Güler 16 Ekim 2010 Yazar Paylaş 16 Ekim 2010 Bugün servisteydim. Depodaki yakıt kontrol edildi. Yakıt pompası, filtresi vs kontrol edildi. Hiç suya rastlanmadı. Mazot filtresi değişti sorun çözülmedi. Muhtemelen Fatih Karaca'nın dediği gibi çıkabilir. Hafta içi yeniden gidicem bakalım. Gelişmeleri paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 Korkunç merak halindeyim, depodaki yakıt nasıl kontrol edildi acaba? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 (düzenlendi) Makyajlı Focus II araçlarda bu uyarıyı son zamanlarda sık görmeye başladık. Geçtiğimiz hafta bir tanıdığımızın aracında da aynı uyarı çıkınca servise gitti. Açıkçası çok da ilgilenmediler. Biraz zorlayınca baktılar. Ne yakıtta, ne de sistemde herhangi bir soruna rastlanmadı. Programı yeniden yüklendi, gösterge panelinde arıza olduğu söylendi ve garanti kapsamında onarımı yapıldı. Şimdilik sorun yok, ileride bir sorun olur mu bakalım, göreceğiz.Gelen 100 aracın 99 tanesinde sorun çıkmasa, uyarı yanlış da olsa serviste görevli ustanın işi tüm araçları ciddiyetle incelemek, soruna çözüm bulmaktır. Çünkü kalan o tek bir aracın uyarısı gerçekse ve yakıtında su varsa, bu defa arıza garanti kapsamı dışında değerlendirilip araç sahibine büyük maliyetler yüklenme ihtimali doğacaktır. İşini düzgün yapmayan adama lütfen siz de saygı göstermeyiniz ve bu gibi durumlarda geri adım atmayınız. Servis müdürü ile konuştuğunuzda zaten böyle bir arızada risk alınmayacak ve hemen araçla ilgilenilecektir. Su gösterge paneline mi kaçmış? İlginç bir durum demek ki bir arızamız daha oldu. 16 Ekim 2010 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 bence de %90 gösterge arızası. Gökçe Öz Bey'in Focus 2 sorunlar bölümünde açtığı konuyu okuyun. Kendisi benim kuzenim. aracındaki arıza aynen böyle başladı. Sonra ilerlerdi ekranda birden fazla arıza belirmeye başladı, gösterge araba çalıştığı halde devre dışı kaldı, arıza ışığı yandı ve motor kendini korumaya aldı. Araba sonunda gösterge yüzünden marş bile basmaz hale geldi. Tabloyu tamir ettirdik , sorun bitti. Buradaki serviste de bize aynı yorumu yaptılar. F2 nin gösterge arızasının sık rastlanan bir durum olduğunu söylüyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 bizim fiestalarda ikaz yok.yakıtta su olduğunu nasıl anlıyacağız? Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan 17 Ekim 2010 Paylaş 17 Ekim 2010 bizim fiestalarda ikaz yok.yakıtta su olduğunu nasıl anlıyacağız? Benim araçta da yok. Arıza büyüdüğünde anlıyacağız galiba :lol2:) Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 17 Ekim 2010 Paylaş 17 Ekim 2010 Merhabalar, Aracımı dün teslim aldım. Doğru opete gittim. depoyu doldurdum. Ogün yazıyormuydu bilmiyorum ama bugün arabayı çalıştırırken "yakıtta su algılandı" uyarısı verdi. Servise götürdüm, usta acil bir durum değil, yarın getir bilgisayara bağlayalım dedi. Daha önce başına böyle bir durum gelen oldumu acaba. Sıkıntılı bir durummudur. Yakıtı herzaman kullandığım (önceki arabamda dizeldi) istasyondan aldım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. İsmail Bey, hangi Opet'ten almıştınız yakıtı? Yorum bağlantısı
Gürkan Türe 17 Ekim 2010 Paylaş 17 Ekim 2010 Yakitta su oldugunu depo nasil anliyor? Ben onu merak ediyorrum. Nasil yakiti analiz ediyor. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 17 Ekim 2010 Paylaş 17 Ekim 2010 Aslında gerçekten yakıtın içindeki suyu algılamıyor sistem. Yakıttaki yabancı maddeyi veya yanlış yakıtı algılıyor. Yani depoya mazot yerine benzin koyarsanız yine 'yakıtta su var 'uyarısı verir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2010 Paylaş 17 Ekim 2010 Depo değil, her mazotlu motordaki filtrede, filtre içinde su altta kalır, mazot daha hafiftir, dipte su yoğunluğuna eşdeğer bir şamandıra vardır, bu yukarı çıkar, siyali tetikler. Benzini algılamaz. Benzinde suyun üstünde kalır. Yorum bağlantısı
Göktuğ Göceci 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 2011 tdci titanium focus sahibiyim,aynı sorun bndde belirti yada ben yeni fark ettim bilmiyorum,ben inandım açıkçası aldığım istasyonu suçladım ve direk opet i aradım:) servise gitmemi söylediler,servise gittim ve bunun bazı serilerde kronik olduğunu düzeltilmeye çalışıldığını ilettiler.aracın şae numarasını aldılar ve güncel yazılım geldiğinde çağırıp yapacaklarını söylediler. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Aslında gerçekten yakıtın içindeki suyu algılamıyor sistem. Yakıttaki yabancı maddeyi veya yanlış yakıtı algılıyor. Yani depoya mazot yerine benzin koyarsanız yine 'yakıtta su var 'uyarısı verir. Cıkk... Öyle değil. Çağlar Bey'in de dediği gibi, filtrenin altında sensör veya şamandıra var. Öyle ki bizim bazı iş makinalarında, tahmini yüzdesini bile yazıyor ve %5 'den fazla ise, sisteme yakıt göndermiyor. Sensör, mazotla suyun farklı iletkenlikte olması prensibini kullanıyor. Mazot ile benzin karışabilir yapıda bildiğim kadarı ile, sensör veya şamandıra bunu ayıramayacaktır. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
İsmail Güler 24 Ekim 2010 Yazar Paylaş 24 Ekim 2010 Mazotu bayraklıda adliye yanındaki opetten aldım. Ancak opetten kaynaklı bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Bundan öncede hep ordan (eski arabamla) alırdım. Hiç sorun olmadı. Hatta birkaçkere oradan mazot almak uğruna neredeyse yolda kalıyordum . Şimdilik servise gidip geliyorum. Ancak bir gelişme henüz yok. Bazı şartların gerçekleşmesini bekliyorum, gerekirse yenisiyle değiştirilmesi için girişimde bulunacağım. Ayrıca Otokoçta servisi şimdilik hiç tatmin edici değil. Bakalım belki yanıltırlar beni. Hadi hayırlısı bakalım. Yorum bağlantısı
Cihat Gümüş 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 geçen gün esp modülünü görmek için plastik koruma parçaları sökünce 2 adet soketli parça çıktı karşıma. Bu soketlerden birini yerinden çıkarıp tekrar yerine taktım. Sonra topladım kapakları taktım yerine. Kontağı cevirince bir de ne göreyim "yakıtta su var" uyarısı ve ardından "motor sistem arızası" tabi ki marş basmadı bile. Düşündüm taşındım tekrar söktüm ve söktüğüm soketi tekrar kontrol ettim. Meğer yerine iyi oturmamış. Düzeltim tekrar yerine taktım. Herşey normale döndü. Bu soketle ilgili bir problemden dolayı olmasın sizlerin sorunu da... Yorum bağlantısı
Erdal Bayram 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 arkadaşlar merhaba herkese... Ben de aracımı 25 gün önce teslim aldım ve ilk depodan itibaren uyarıyı vermeye başladı ... Ben Uyarıyı pek dikkate almadım ama sonra internette bi araştıryaım dedim ve sizleri görünce hemen servise gittim önce filtreleri söküp denediler ve sonra yazılım atacaklarını söylediler ... yazılımı atınca oldu dediler ama 10 dk sonra gene uyarı verdi dediler ve olmadı... yarın sabah depoyu söküp altındaki bi parçaya bakacaklarını tahminen o parçada sorun olabileceğini söylediler... yarın servisden çıkış durumuma göre size gelişmeleri yazarım... Yorum bağlantısı
İsmail Güler 4 Kasım 2010 Yazar Paylaş 4 Kasım 2010 Bende 3. kez servise gittim. İstanbul ile yapılan yazışma sonucu yazılımları güncellediklerini vs. vs. yaptıklarını ancak çözemediklerini söylediler. Yurtdışında fabrikadan yardım istemişler. Şimdilik gelişme bukadar. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar gelişmeleri ve bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Erdal Bayram 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 Bende 3. kez servise gittim. İstanbul ile yapılan yazışma sonucu yazılımları güncellediklerini vs. vs. yaptıklarını ancak çözemediklerini söylediler. Yurtdışında fabrikadan yardım istemişler. Şimdilik gelişme bukadar. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar gelişmeleri ve bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bugün aracımı servise bıraktım ve yaklaşık 4 saat sonra teslim aldım... Söylediğiniz gibi problem yazılımsal ve otosandan haber bekliyorlar .. Program gelince arayıp çağıracaklar ve yazılımı değiştirecekler... Bir sorun yok gönül rahatlığı ile binebilirsiniz ama opetten yakıtı alıp işletmeli ... Yorum bağlantısı
Mete Aldıraklı 10 Kasım 2010 Paylaş 10 Kasım 2010 Aldığım günden itibaren çalıştırmdan önce kızdırma durumundayken sarı ikaz lambası ile bu uyarıyı alıyorum ben de... Önce ciddiye almamıştım ama yarın ilk işim Tan Oto'yu aramak olacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts