İçeriğe Yönlendir

Yakıtta Su Algılandı Uyarısı?

İsmail Güler

Recommended Posts

İsmail Güler

Arkadaşlar bugün servisten aradılar aracı çağırdılar. Aracı bıraktım akşamüstü aracı teslim aldım. Araç artık uyarıyı vermiyor. Yurtdışı ile yapılan yazışma sonucunda yazılımsal bir sorun olduğunu ve yeni yazılım ile hallettiklerini ilettiler. Hatta bu hata için servislere bilgi iletilmiş. Şimdilik benim araç sorunsuz. Sorun yaşayan arkadaşlar İzmir Otokoç'tan bilgi alın derim. Benim araç orada tamir gördü. Ayrıca cevap yazan, fikir ileten herkese tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaca
Arkadaşlar bugün servisten aradılar aracı çağırdılar. Aracı bıraktım akşamüstü aracı teslim aldım. Araç artık uyarıyı vermiyor. Yurtdışı ile yapılan yazışma sonucunda yazılımsal bir sorun olduğunu ve yeni yazılım ile hallettiklerini ilettiler. Hatta bu hata için servislere bilgi iletilmiş. Şimdilik benim araç sorunsuz. Sorun yaşayan arkadaşlar İzmir Otokoç'tan bilgi alın derim. Benim araç orada tamir gördü. Ayrıca cevap yazan, fikir ileten herkese tekrar teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Guest Kemal Ak

Bende 2 gün önce 2011 focus titanium tdci satın aldım. bendede aynı hata verdi. servis aynen formda yazılanları söyledi, arıza otosana bildirildi, beni çağıracaklarını söylediler.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Onur Demir

Haftasonu Ankara'daydım. Cuma geceden yola çıktım Bankanın aracını götürüp yenisini getirdim. Yeni araçlar Focus TrendX 1.6tdci. Park yerine gittiğimde plaka beğendik(400Tane aynı araçtan vardı ve hepsi "0" kilometredeydi) , hemen kontağı çevirdim; yakıtta su algılandı dedi. hoop hemen başka bir araca, ondada aynı sorun. 3-4 aracın kontağı açıp kapattım hepsi aynı hatayı verdi diye bende dedim herhalde depo çok boş ondan öyle gösteriyor. Neyse hemen ilk enzinlikten eurodizel aldık ve yola devam ettik. Ama o uyarı halen devam etmekte. 600küsür km kullandım İzmir'e getirdim. Bugün Müdür Bey'de söyledi hala veriyomuş o uyarıyı. Ne iş ya 4-5 tane sıfır aracın kontağı çevirdim hepsimi aynı olur. Çok komik.

Ama 2011 focus 1.6tdci 109hp olanı çok sevdim. Yol tutuşu vs. çok güzel. Yol sesi, sesler plastik aksam vs. hep nasıl şikayet ediyorlar araç sahipleri anlamıyorum. Ben çok memnun kaldım 600km boyunca.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Şeytan kulağına kurşun benim aracımda çıkmadı böyle bir sorun.

Ama 2011 focus 1.6tdci 109hp olanı çok sevdim. Yol tutuşu vs. çok güzel. Yol sesi, sesler plastik aksam vs. hep nasıl şikayet ediyorlar araç sahipleri anlamıyorum. Ben çok memnun kaldım 600km boyunca.

Aynı kanıdayım :lol2:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Haftasonu Ankara'daydım. Cuma geceden yola çıktım Bankanın aracını götürüp yenisini getirdim. Yeni araçlar Focus TrendX 1.6tdci. Park yerine gittiğimde plaka beğendik(400Tane aynı araçtan vardı ve hepsi "0" kilometredeydi) , hemen kontağı çevirdim; yakıtta su algılandı dedi. hoop hemen başka bir araca, ondada aynı sorun. 3-4 aracın kontağı açıp kapattım hepsi aynı hatayı verdi diye bende dedim herhalde depo çok boş ondan öyle gösteriyor. Neyse hemen ilk enzinlikten eurodizel aldık ve yola devam ettik. Ama o uyarı halen devam etmekte. 600küsür km kullandım İzmir'e getirdim. Bugün Müdür Bey'de söyledi hala veriyomuş o uyarıyı. Ne iş ya 4-5 tane sıfır aracın kontağı çevirdim hepsimi aynı olur. Çok komik.

Bu olay bir seferde benim sattığım benzinli focus titanium da oldu. Ancak benim sorun biraz dha değişik oldu. 8 yaşında bir oğlum var aracın içinde çizgi film seyretmiş uzun süre akü tam boşalmak üzereyken yetiştim. Hatta araba marşı zor bastı. AAraç çalışınca motorda su algılandı uyarısı verdi. Biraz daha çalıştırdım. şarj olduğunu düşününce arabayı stop edip yeniden çalıştırdım. uyarı kesildi. Bana göre elektronik bir arıza bu. Ama özellikle şimdi daha dikkatli olmak lazım gerçekten bu arızayı veren bir üye aracı olursa amaaan nasılolsa yazlımsal diyip yürürse o zaman ne olur bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Salim Akkülah

bende aynı sorunla karşı karşıyayım. sıfır aldığım aracta bu sorun oldu. banada yazılımsal sorun olduğu söylendi . fakat ben şuna kanaat getirdim adamlar 50 bin liralık arabaları yapıyorlar ama ne fabrika çıkısı nede baska bir yerde bir kalite kontrol mekanizması yok. zira bu sorun varsa bu benim önüme aracı teslim alırken gelmemeli.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Arkadaşlar sakın sizin Ford'lara korsan yazılım yüklemiş olmasınlar. :D

KORSANA HAYIR !!!

Şaka bir yana da araştırmak lazım. Tahminim şöyle olabilir.

Araçlar yazılım yüklenerek üretimden cıktı. Kontrol OK!

Bu sırada yazılım sürümü yükseltildi. Yeni üretilen araçlar bu yazılım yüklenerek üretimden cıktı Kontrol OK!

Eski araçlara da yeni yazılım sürümü yüklendi. Kontrol tam yapılamadı. Zaten önceden kontrol etmiştik de demişlerdir. Ahanda bunlar sizin aldığınız araçlar

Oluyor bazen böyle biz de yapıyoruz.

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Muti

Merhaba arkadaslar.Once sunu sorayım bu arac makyajlı kasa dızel focus ıse aracı calıstırınca yazı ortadan kaybolursa bu aracın deposundakı sudan kaynaklanmıyor. Bu aracın gosterge saatındekı yalnıs yazılımdan kaynaklanıyor.Aracın gosterge saatı yenıden kodlanırken saattakı kodlamaların bır kısmı degıstırılerek yenıden kodlanıyor ve bu ısı sadece yetkılı servısler yapabılıyor.Bence sızde hıc vakıt kaybetmeden yetkılı bır servıse gıdın ve gosterge saatını yenıden kodlayın...

saygılarımla... :):)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Tekin-2

Bende yeni aldım arabamı ve bende de aynı sorun çıktı. Ford Gerçek'ten almıştım, hemen götürdüm yazılım yenilediler düzeldi.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Lemi Sam
Merhabalar,

Aracımı dün teslim aldım. Doğru opete gittim. depoyu doldurdum. Ogün yazıyormuydu bilmiyorum ama bugün arabayı çalıştırırken "yakıtta su algılandı" uyarısı verdi. Servise götürdüm, usta acil bir durum değil, yarın getir bilgisayara bağlayalım dedi. Daha önce başına böyle bir durum gelen oldumu acaba. Sıkıntılı bir durummudur. Yakıtı herzaman kullandığım (önceki arabamda dizeldi) istasyondan aldım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar

öncelikle geçmiş olsun umarım bir sorun çıkmaz

aracınız nedir acaba?

Bu uyarı hangi model araclarda verilir?

Yol bilgisayarı ekranındamı yoksa takometre ekranında mı uraı veriliyor?

2007 ghia da var mı?

Yorum bağlantısı
Ali Eren

ben de yaşadım aynı sıkıntıyı. aracı aldıktan iki gün sonra başıma geldi. yazılım güncelleyerek düzelltiler. bide mazot filtresini temizlediler.

Yorum bağlantısı
  • 8 yıl sonra...
Süleyman Arslan
(düzenlendi)

Konuyu 8 yıl sonra hortlatmış olacağım ama aynı problem benim başımada geldi. Yakıtta su algılandı, hız azaltıldı, motor korumaya alındı şeklinde hata verdi. Göstergedeki hız ve devir ibresi bazen sıfıra düştü. Öncelikle göstergeyi internetten izlediğim bir videoya bakarak tamamen söktüm. Elektronikten anlayan bi arkadaşım soketin tam arkasına denk gelen kısımda bulunan lehimleri tekrar attı. Sorun çözüldü. (Aracım 2008 model makyajlı focus 2)

tarihinde Süleyman Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...