İçeriğe Yönlendir

Tek Yumurta İkizleri?

Mert Yeldan

Recommended Posts

Mert Yeldan
(düzenlendi)

Bugün sohbet esnasında nasıl olduysa konu tek yumurta ikizlerine geldi. Aynı DNA'lara sahiplermiş. Ve sadece parmak izlerinden ayırt ediliyormuş.

Bana biraz saçma geldi. Madem aynı DNA neden parmak izleri farklı??

Sonuçta parmak izi 3 yaşında da 30 yaşında da aynı.

E Dna'da insanın kalıtsal kod haritası olduğuna göre. İki insanda aynı kod haritasından meydana geldiğine göre nasıl parmak izi farklı oluyor?

Bknz. Tek Yumurta İkizi

Bknz. Tek Yumurta İkizi

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bugün sohbet esnasında nasıl olduysa konu tek yumurta ikizlerine geldi. Aynı DNA'lara sahiplermiş. Ve sadece parmak izlerinden ayırt ediliyormuş.

Bana biraz saçma geldi. Madem aynı DNA neden parmak izleri farklı??

Sonuçta parmak izi 3 yaşında da 30 yaşında da aynı.

E Dna'da insanın kalıtsal kod haritası olduğuna göre. İki insanda aynı kod haritasından meydana geldiğine göre nasıl parmak izi farklı oluyor?

Bknz. Tek Yumurta İkizi

Bknz. Tek Yumurta İkizi

Yaradanın hikmetinden sual olunmaz.. Öyle istemiş yapmış... Başka türlü de izah edilmez zaten..

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Bir yumurta ile spermin birleşmesinden bir zigot oluşur.Bu zigottan iki ayrı hücre oluşur.Bu hücreler ayrı ayrı ana karnında gelişerek iki ayrı canlı oluştururlar.Bu canlılar bir zigottan meydana geldikleri için kromozom yapıları ve tüm kalıtsal özellikleri ki göz rengi ,kan grubu ,cinsiyeti,saç rengi,ve ten renkleri aynıdır...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

DNA'lar aynıymış.. Dün Kanıt dizisinde öyle söylüyordu...

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Yine Kanıt programında parmak izlerini belirleyen faktör olarak rahmin kenarına çocuğun yakınlık ve uzaklığının belirlediğinden bahsedilmişti.

Cümle düşük oldu da toparlayamadım. :kafa:

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Bugün sohbet esnasında nasıl olduysa konu tek yumurta ikizlerine geldi.
Yaradanın hikmetinden sual olunmaz.. Öyle istemiş yapmış... Başka türlü de izah edilmez zaten..

öğrencilik günlerimi hatırladım :kafa:

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Tek yumurta ikizlerinin DNA'ları aynıdır...

Üniversitede tartışmıştık bunu...Parmak izi oluşumu DNA ile bağlantılı değil...Akrabalık benzerliği yok parmak izlerinde...Anne karnında bebekte meydana gelen deri değişimleri sırasında oluşuyor izler ve bilmem kaç haftadan sonra sabitleniyor...Vücudun diğer bölümlerindeki deriden daha farklı olan elin ve ayağın iç kısmındaki deride de izler oluşur...Olar da farklıdır...Velhasıl tesadüfen şekilleniyor denilebilir...En azından 15 yıl önceki bilgiler öyleydi... :fiuw:

Şu lafı derste kullansam her ders en fazla 5 dakika sürerdi... :kafa:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şu lafı derste kullansam her ders en fazla 5 dakika sürerdi... :lol2:

Ben de konu 5 dakkada kapanırmı görmek istemiştim :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Silvy nin filmi vardı, "Yargıç" mıydı ne, ordan biliyom, DNA ları ayni :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Yine Kanıt programında parmak izlerini belirleyen faktör olarak rahmin kenarına çocuğun yakınlık ve uzaklığının belirlediğinden bahsedilmişti.

Cümle düşük oldu da toparlayamadım. :lol2:

Evet anne karnında beklerken oluşan birşey. Çevresel denilebilir. Bıçak yarası gibi düşünün. Hep kalır.

Aslında ikizler de birbirine tam benzemez. Ama anlamak için farklı noktalara dikkat kesilmek ve buna alışmak lazım.

Yorum bağlantısı
Misafir
Aslında ikizler de birbirine tam benzemez. Ama anlamak için farklı noktalara dikkat kesilmek ve buna alışmak lazım.

+1 anneler bunu ciddi şekilde ayırabilme yetenegine sahiptir.babalara yuhhh.bende dahil. :blush::wub:

tek yumurta ikizide olsa parmak izi benzemiyor.discovery bi ara yumurta dönemiyle dogum sonrası belli yaşa kadar büyüyene dek yapılmış belgesli izlemiştim çokkk detaylıydı.

rabbimin yarattıgından sual asla olunmaz.yazısıyla sabittir.parmak izlerine kadar aynen dirilecekler deniliyor.bu kadar açık ve net bence.

anlatım şekilleri ne kadar farklıda olsa varılan sonuç aynı.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

biyoloji okudum tam benim konum ama söylenecek herşey söylenmiş zaten.

burada temel oluşum nedeni, yumurta tek bir sperm tarafından dölendikten sonra belirli bir evrede yumurtanın ikiye ayrılması ve 2 zigot oluşup aynı kese içinde gelişimini sürdürmesidir. yavru kromozomlarının yarısını anne , yarısını babadan aldığı için birbirinin aynı dna yapısı ortaya çıkıyor. ( çocuğun cinsiyetini ve birçok özelliğini erkek belirliyor)

parmak izi oluşumu ise hamileliğin 3.-6.aylarında oluşuyor ve sabitleniyor, ikizlerin parmak izleri birbirinden çok farklı değil ancak %5 farklılık bile günümüz parmak izi taramalarında farkedilebiliyor.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

DNA'lar aynı, hatta amerika'da ikizlerden biri cinayet işleyip sadece dna'sını kanıt olarak bırakırsa, hangisinin hapse gireceği belli olmadığından ikiside serbest kalır ve dava hiç kapanamaz. Ancak hükme bağlanır.

Discovery öyle diyordu :blush:

Mehmet abi, cevabına da bayağı güldüm. Ama doğrulu tartışılmaz :wub:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...