İçeriğe Yönlendir

Far Ampülü Değiştirme

Berker Mert

Recommended Posts

Berker Mert

forumda arattım ama bulamadım farın içindeki ampüle nasıl ulaşır ampülü değiştiririm detaylı bi şekilde sökme işini anlatırsanız teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Market otoparkında , taze değişim yapmış bir üyemiz vardı, bilgisi tazedir anlatır :ninja:

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

öncelikle plastik ızgarayı çıkarınız ford amblemi olan daha sonra farların yanlış hatırlamıyorsam torch anahtarla üstte 2 altta bir civatayı sökerek ve arkasındaki elektrik soketini sökerek farı hafifçe kendinize çekiniz daha sonra ampulü yuvasına yerleştirip yuvasına yerine tekrar oturtunuz

komple sökmek lazım kısaca

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Farın kendisini tutan 3 vida var onları sökün farı çıkarın. Sonra far kasasının arkasında kapak var saat yönünün tersine çevirip açın. Daha sonra yay mekanizması gibi bir mekanizma var o demire bastırıp sola alın ve ampülü serbest bırakın soketinden çıkarıp yenisini takın.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
abi valla sen benden iyi anlatmışsın :)

Estafurullah. Bende amblemin ordaki vidayı unutmuştum zaten. :ninja:

Yorum bağlantısı
Berker Mert
(düzenlendi)

acaba farı sökmeden olurmu diye düşündüm ama sökmek lazımmış teşekkürler..

birde farı değiştirince far ayarı bozulur mu 15 gün kadar oldu ayar yaptıralı..

tarihinde Berker Mert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Vidaları sıkarken kaydırıp vidalamayın bozulmaması lazım.

Yorum bağlantısı
Berker Mert
Vidaları sıkarken kaydırıp vidalamayın bozulmaması lazım.

çok teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Market otoparkında , taze değişim yapmış bir üyemiz vardı, bilgisi tazedir anlatır :D

Önce market otoparkına gidilir...:wub:

Farın kendisini tutan 3 vida var onları sökün farı çıkarın. Sonra far kasasının arkasında kapak var saat yönünün tersine çevirip açın. Daha sonra yay mekanizması gibi bir mekanizma var o demire bastırıp sola alın ve ampülü serbest bırakın soketinden çıkarıp yenisini takın.

Bende aynen böyle iki farın ampulünü birden değiştirdim... :D

Yorum bağlantısı
İbrahim Özdoğan

Bende far sökülür biliyordum benim oto elektrikcisi arkadaş iki seferdir farı sökmeden el yordamıyla değiştiriyor.Bana kalsa bende farı sökerim o ayrı mesele.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
Önce market otoparkına gidilir...:p

Bende aynen böyle iki farın ampulünü birden değiştirdim... :blink:

Benimde 2 ampül aynı anda kulu makasında patlamıştı Serkan abi. Uzunları yakıp far konumunu 4 e alıp tşof a kadar gelip orda iki farıda değiştirdim. :lol2: Bagajda 2 ampül vardı ikiside sağlam şansıma.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Farı sökmek zor gibi gözüksede dikkatli söküldüğünde kolay. İlk sökme ve takmada zor gelebilir ama ondan sonrakileri rahat yaparsınız.

Ön logolu ızgarayı söküp farın vidalarını söküyorsunuz. Dikkatli bir şekilde takılan noktalardan kurtarıp çıkartıyorsunuz. Uygulama yapmadan anlatmak zor. Farı tam çıkartmadan far soketini sökmeniz gerekiyor. Farın klips şeklinde kilintlenmeli yerleri var. Önce farı biraz yanınıza çekip oralarda kurtarıyorsunuz. Daha sonra uygun bir şekilde çevirerek yada takılan noktalardan kurtararak çıkartıyorsunuz. Çıkmıyor diye zorlamayın, doğru çıkartıldığında çok kolay çıkıyor.

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Cihan Yaşar

2003 fıestamın far ampulu   arızalandı.ampulun ustunde osram bilux 64193 12v 60/55w yazıyor .h4 mu  h7 mı almam gereklı .takması kolay mıdır?kendım takabılırmıyım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...