İçeriğe Yönlendir

Aracım Su Eksiltiyor...

Tolga Kara

Recommended Posts

Tolga Kara

2006 model focus'um var. aracımla haftada ortalama 200 km yol yapıyorum. araç haftada yarım litre kadar su eksiltiyor. ford yetkili servisine götürdüm bu miktarın normal olduğunu söylediler. radyatöre basınç verdiler herhangi bir kaçırma yapmadı. bana motoru ilk çalıştırdığında kontrol et egzozdan su geliyorsa conta yakmıştır dediler. sürekli kontrol ediyorum ancak sorunu çözemedim.

not: radyatörde antifriz yok.

değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Su eksiltme normal bir durum değildir. Soğutma sistemi kapalı devre çalıştığı için, soğutma sıvısının yıllarca bile eksilmemesi gerekir. Harici bir kaçak yoksa conta yanıktır. Değişmesi gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Normal değil.. Su eksiltmemesi gerekir..

Aracınızda lpg varsa, bağlantılarını kontrol ettirin..

Ben 7 yıl focus kullandım.. Hiç su eklememişimdir.. Şu anki mondeomda biraz eksiliyordu, geçen gün lifte kaldırınca farkettim, lpg bağlantısında kullanılan T parçadan sızıyordu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaca

1. Bu kadar su eksiltmesi normal değil.

2. Basıncı sadece radyatöre değil tüm soğutma sistemine vermeleri gerekirdi, böyle yapmadılarsa ilginç.

3. Conta yakıp yakmadığının tespitini size bırakmışlar, bu daha da ilginç.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hangi yetkili servis bu? İstanbul da hangi semtlere yakınsınız? Su eksiltme problemleri, genelde 100-500TL ye giderilir, giderilmez ise 2000TL larden konuşmaya başlanır.

Yorum bağlantısı
Tolga Kara

servis masko'nun arkasındaki bağcılar-güngören sanayi sitesi içerisindeki özel bir ford servisi. basıncı su eklediğimiz hazneden verdiler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

LPG varsa mutlaka T şeklindeki plastik parçayı demir olan ile değiştirin.Şimdi değilse bile bir süre sonra su kaçıracaktır.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Benimde su eksiltiyordur. Lpg'nin T şeklindeki bağlantının kenarı hep antfiriz olmuştu, vidaları sıktım şimdi sorun yok. :)

tarihinde Ali Alp G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

su pompasınn kaçırdığı su pek görülmez. Bakıldı mı?

Yorum bağlantısı
Tolga Kara

bugün gaziosmanpaşa'da bulunan SANKO sitesinde bir tamirciye gittim tavsiye üzerine aracı bilgisayara bağladılar ve hararet 105 C derecelere çıktı ve fanın düzensiz çalıştığı tesbit ettiler bunun üzerine usta devir-daimi söktü. parçanın tırnaklarının birkaç tanesinin kırıldığını gördük. parça değişti inşallah su eksilme probleminin bununla alakalı olabileceğini söyledi. lifte kaldırılıp kaçak arandı fakat başka birşeye rastlanmadı.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
bugün gaziosmanpaşa'da bulunan SANKO sitesinde bir tamirciye gittim tavsiye üzerine aracı bilgisayara bağladılar ve hararet 105 C derecelere çıktı ve fanın düzensiz çalıştığı tesbit ettiler bunun üzerine usta devir-daimi söktü. parçanın tırnaklarının birkaç tanesinin kırıldığını gördük. parça değişti inşallah su eksilme probleminin bununla alakalı olabileceğini söyledi. lifte kaldırılıp kaçak arandı fakat başka birşeye rastlanmadı.

Eğer orada tırnaklardan dolayı su kaçağı yoksa bence sorununuz düzelmemiştir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik
antalyada kullanıldığından hiç antifiriz koyulmayan skodanın radyatörde antifiz eklediğimde kalbur gibi su kaçağı oluştu.. günde yarım litre.. kesmez ama diyerekten şu toz iri taneler halinde olan bir malzeme ekledik... kesti.. 3 yıldır bu şekilde biniyorum. çok şükür sorun yok... küçük deliklerei kapatıyor. bir deneyin isterseniz?

bir süre önce sattığım arabamda aynı tozu ben de kullanmıştım. sızıntıyı hemen kesmişti. ancak sonra soğutma problemleri yaşadım. uzun süre az da olsa bu problemleri yaşayarak kullandım. daha sonra radyatörü değiştirme zamanı geldiğinde radyatörcü bu tozun kesinlikle kullanılmaması gerektiğini, radyatörü tıkayabileceğini söylemişti. kullanmadan önce iyi araştırmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

conta yanıksa , antifiriz koy bir gece beklesin sabah çalıştır vapur gibi duman çıkar eksozdan.

Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik

hararetle ilgili olarak gerek müşürden gerekse soğutma yetersizliğinden muhtelif sorunlar yaşamıştım. ancak müşürle ilgili olanlarda fan hiç çalışmıyordu. termostattan kaynaklanma ihtimali daha yüksek gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Soner Kayışlı

son 1 ay dır benim 2004 focustata su eksiltme sorunu var haftalık 1 LT. kadar eksiltiyor. problem acaba lpg deki t parçasından mı kaynaklanıyordur. bu nerede bulunuyor. bi foto eklene bilirse sevinirim.. iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

o T parçasını eksozun yanına koymuşlardı benimkinde iyice gevremiş kağıt gibi ufalandı , sizinkide aynı olabilir.Motorun arka kısmına doğru kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Tolga Kara

konuyu açan kişi olduğum için bu konuda baya mücadele ettim ve Tüpün T parçasından olduğu belirlendi. 20 tl ye değiştiriyorlar çok önemli degil. yeri belli olmuyor tüpü takan bayisi farklı yerlere de koyabiliyor bazen.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Murat Güntay

Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum ve kafamı karıştıran bir sorun var. 2006 model FocusII aldım 3 ay önce. su an 98bın km'de. Fakat radyatör su eksiltiyor. Gecen hafta antifiriz koydurttum max sevıyedeydı fakat aradan 4 günde min seviyeye geldi. Problem ne olabilir ve maliyeti hakkında bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Cemil Aktaç

Aynı sorun bende de vardı...hareret yaptıktan sonra çıktı ortaya...2005 ford fiesta benzinli...Ama servise götürdüğümde conta da herhangi bir sorun olmadığını sadece radyatör su deposunda çatlak vardır ondan yapıyor dedi...Su deposunu değiştirdiğimde sorun ortadan kalktı...Ama servise götürmende fayda var...wink.png

Yorum bağlantısı
Murat Güntay
(düzenlendi)

Forum baya bir hızlı yalnız sağolun yanıtlar için.. Aracım lpgli evet.. Dediğiniz gibi bir ustaya göstermek gerekiyor sanırım. Bu arada ben aracı yenı aldım yaklasık 3 ay oluyor ve bu ilk arabam. Güvenilir bir usta varmı bildiğiniz?

Bu arada hararetim hiç 90'ı geçmedi yani yüksek derecede bir hararet söz konusu olmadı.

tarihinde Murat G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

LPG ile alakalı ne kadar kelepçe varsa kontrol ettirin.genelde T hortumları var onlardan birde erişilmesi zor yerde olan beyin denilen buharlaştırıcı daki hortumdan kaçırıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg bağlantılarında kaçak vardır... radyatör delinmiş olabilir, genleşme kabında çatlak olabilir..

Sabah arabayı yürütmeden altına bakın, yerde su var mı... ?

Her yer sağlam ve su kaçağı yoksa yağ seviyenize bakın... seviye artıyor mu... ?

Yorum bağlantısı
Murat Güntay

yerde su vardı bu sabah..ayrıca motora baktıgımda radyatöre bağlı hortumun uc kısımlarında ıslaklık gördüm. sanırım hortumla alakalı..Umarım uğraştırıcı bir şey değildir hafta sonu götürüp göstereceğim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...