İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1.0 - 1.6 Ecoboost Motorlar Hakkında / Sorunlar

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu

Jettayı almasaydım, ikinci seçeneğim direk bu araçdı, HB olacak kırmızı yada mavi olacak, vs vs :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Bu araci kullanmadim ama bi muhabbette,  kullanan birinden duydugum bi eksiklik var aracta, Teknik bilgilerini tam yansitmiyor demisti.

Cansizlik var kalibina gore beklentim dusuk kalmisti diyordu.tabi beklentiler gorecelidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

RS jant, 3,5 mm spor yay, ön sis angel led, far kaşı, spoiler, vs vs...:wub:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
1 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Bu araci kullanmadim ama bi muhabbette,  kullanan birinden duydugum bi eksiklik var aracta, Teknik bilgilerini tam yansitmiyor demisti.

Cansizlik var kalibina gore beklentim dusuk kalmisti diyordu.tabi beklentiler gorecelidir.

Gaz pedalı tepkisi zayıf biraz, pedalın ilk kısımlarında cansız araba. Yoksa basınca gayet güzel gidiyor, TSI'lar gibi değil alt devirlerde, üst devirleri TSI'dan iyi. Sesi de güzel. 

Bence Ford bu motorun devamını getirmeyerek yazık etti Focus'a. Şimdi Focus alayım desem, bana göre motor yok.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
5 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Bunun hem 1.0 hemde 1.6 olanını kullandım, 1.0 bile 1.6 atmosferiklerden daha canlı gidiyordu, 1.6 sı dehşetti :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Şimdi, Hasan Karabekiroglu yazdı:

RS jant, 3,5 mm spor yay, ön sis angel led, far kaşı, spoiler, vs vs...:wub:

Ben aldığımda noname bir yay, 19 ST Replica jant ve çin malı lastik vardı. Lastikler hiç tutmuyordu, hoşuma gitmedi stocka döndüm tamamen.

Binmeye devam etsem kaliteli bir yay + 18 janta dönerdim ama şartlar elvermedi. Yine de en uzun süre bindiğim araba ünvanı elindedir bu arkadaşın. :) 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
3 saat önce, Selim Bilgin yazdı:

2 sene kadar kullandım, bendeki şeker kırmızı ve en dolu paketti.

Halen keşke satmasaydım dediğim bir otomobildir, sürüşü, gidişi çok keyifliydi. İlk kullanımda 182PS gibi gelmeyebilir, bir kaç dokunuşla iyileştirmek mümkün. Ecoboost'un Eco kısmı için gaz pedalının ilk kısmını biraz hissiz yapmışlar.

Yakıt olarak da üzmez, ben İstanbul'da 9'un üstüne pek çıkmadım depo ortalamasında. Uzun yolda 6'ya düşer efendi kullanımda.

Kronik olarak su hortumlarından birisi kırılıyor ve hararete yol açıyor, aldıktan sonra değişmemişse o hortumu ve önlem olarak taşma kabını değiştirmenizi tavsiye ederim.

Bu arabalara çok baktım. 182 bg olmasına rağmen Giu kadar gitmiyor. Ağırlıkları da çok farklı değil. Sebebi nedir sence?

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)
16 dakika önce, Ahmet Gül yazdı:

Bu arabalara çok baktım. 182 bg olmasına rağmen Giu kadar gitmiyor. Ağırlıkları da çok farklı değil. Sebebi nedir sence?

Motor karakteristiği ve yazılım bence hocam. Bu motorun 150'lik olanı da var, 4000 devire kadar filan grafikleri aynı diye biliyorum, 182'lik versiyon torku üst devirlerde de koruyabildiği için 182PS veriyor. Giu multiair sayesinde iyi iş çıkarıyor ama hacmin etkisiyle yüksek hızlarda Focus Giu'yu geçebilir bence. Ben ibrede 240'ı rahat görüyordum Focus'ta. Giu'yu çok zorlamadım ama gitmiyor o kadar, ya da ibre kalibrasyonları farklı, fabrika verisi giu:218 focus:222.

Focus'a iyi bir yazılım + pedal commander çok farklılaştırır o arabayı, 210-220 PS olarak rahat yürür bence. Ben otomatik ihtiyacından dolayı sattım, powershift versiyonu olsa muhtemelen almış halen biniyor olurdum.

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Giu işin biraz da algı yönüne iyi oynamış, herhalde biraz da ondan götürüyor. Araç D Modda o kadar tepkisel ki bir basıyorsun iki gidiyor algısı yaratıyor. Focus bu gücü daha dengeli yaymış galiba dediklerinden anladığım kadarıyla. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
16 dakika önce, Ahmet Gül yazdı:

Giu işin biraz da algı yönüne iyi oynamış, herhalde biraz da ondan götürüyor. Araç D Modda o kadar tepkisel ki bir basıyorsun iki gidiyor algısı yaratıyor. Focus bu gücü daha dengeli yaymış galiba dediklerinden anladığım kadarıyla. 

Tabi kağıt üzerinde de Giulietta daha hızlı Focus'tan, his olarak da hızlı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
3 saat önce, Selim Bilgin yazdı:

:)

9eb0c32cf169.jpg

En sevdiğim renk 👍

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Gaz pedalı tepkisi zayıf biraz, pedalın ilk kısımlarında cansız araba.

Sesi de güzel. 

O cansızlık şehir içi kullanımını kolaylaştırır Selim abi. Fiesta gibi saçmalamaz, öndekine vurmamak için ayağım hep debriyajda. [emoji4]
Yalnız sesini çok beğendim, ivmelenişi de hiç fena değil, tipik ford, ağırdan ağırdan hızlanmayı seviyor, dengeye ve dağılıma önem veriyor, uçuyor hissi vermemek için.
(Mondeo da öyle 2.0 TDCI 180 beygir olmasına rağmen, sanki 140-150 beygirlik araçlar gibi gidişi, uçmuyor.)

Yakıt tüketimi 7 lerde gezmek işten bile değil bizim memlekette.
1.6 atmosferiği için aynı şeyleri söyleyemem. İçiyor benzini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Çelik2
6 saat önce, Selim Bilgin yazdı:

2 sene kadar kullandım, bendeki şeker kırmızı ve en dolu paketti.

Halen keşke satmasaydım dediğim bir otomobildir, sürüşü, gidişi çok keyifliydi. İlk kullanımda 182PS gibi gelmeyebilir, bir kaç dokunuşla iyileştirmek mümkün. Ecoboost'un Eco kısmı için gaz pedalının ilk kısmını biraz hissiz yapmışlar.

Yakıt olarak da üzmez, ben İstanbul'da 9'un üstüne pek çıkmadım depo ortalamasında. Uzun yolda 6'ya düşer efendi kullanımda.

Kronik olarak su hortumlarından birisi kırılıyor ve hararete yol açıyor, aldıktan sonra değişmemişse o hortumu ve önlem olarak taşma kabını değiştirmenizi tavsiye ederim.

teşekkurlerr

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Çokça kez yazmışımdır lansmanında atmosferik niyetine kullandık forumca. Koparma hissi olmayan 180 beygir beklenti düşükse tat verir. Tabi 1.5 Luk fiestadan iyi. Performans beklentisi ile sürüşte müsrif olacak. Yerine 115 lik TDCİ ve hafif yazılım daha zevkli ve ekonomik olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Çokça kez yazmışımdır lansmanında atmosferik niyetine kullandık forumca. Koparma hissi olmayan 180 beygir beklenti düşükse tat verir. Tabi 1.5 Luk fiestadan iyi. Performans beklentisi ile sürüşte müsrif olacak. Yerine 115 lik TDCİ ve hafif yazılım daha zevkli ve ekonomik olur

yahu iyi ki kalabalıktık birbirimize şahitlik edebildik

10 saat önce, Soner Çelik2 yazdı:

25 yaşındayım araç bana çok performanssız gelıyor.

yanı artık biraz daha iyi giden bir araçla biraz body kit yaparak devam etmek istiyorum.

Leon u tarif etmişsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
3 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

yahu iyi ki kalabalıktık birbirimize şahitlik edebildik

😲

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
13 dakika önce, Selim Bilgin yazdı:

😲

Sen bilmiyorsun tabi. İki adet sedan koydular önümüze biri atmosferik 125 lik dediler biri 182 ecoboost. Herkes tabi ecoboost için sırada. Dedim bende atmosferik ile test edeyim. Nasılsa eski atmosferik focuscuyuz o Zaman. Hatta arkadaşta 1.6 125 lik Mondeo var onla kıyas yapacam. Kullanıyorum. Mondeo dan iyi gidiyor bir tık diyorum kilodan herhalde. Sonra baktım 6 vites . He dedim o da etkili tabi vites aralıkları kısa çıtır seri Mondeo dan. Gün bitti geyik yapıyoz. Teknik veri bakıyoz felan. Atmosferik 6 ileri vitesli yok dökümanda. Diyom biz bindik işte 6 vitesti. Sonra bir gülme alır tabi :) satan adamlar bile ecoboost değil diyince.  

Bide şile rampasında TDCİ testim vardı. Önde w210 kompresör dedim bir yoklama çekeyim. Arkadan yapmıştım selektör felan. Yaşlı amca maytap geçti bizle tabi. Sonra aldığım araba kompresör oldu f3 e hiç heves etmedim :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Eğer o gün kullandığımız 182 bg ise ortağın 1.5 ekobust kuga 250 bg kesin 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Soner Çelik2

Arkadaşlar Herkes bu aracının Gitmediğini söylemiş.

zaten ben kalkıp bu araçla bmw 4 5 serisine felan kafa kaldırmıycam.

Benım ıcın otobanda beni üzmesin uzun yolda yeterli.

Kı hız konusunda bu aracın 160 hp 1.4luk scıroccolara fark attıgını goruyorum okadarda kotu degıl sankı tabı denemeden bılemem

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
10 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sen bilmiyorsun tabi. İki adet sedan koydular önümüze biri atmosferik 125 lik dediler biri 182 ecoboost. Herkes tabi ecoboost için sırada. Dedim bende atmosferik ile test edeyim. Nasılsa eski atmosferik focuscuyuz o Zaman. Hatta arkadaşta 1.6 125 lik Mondeo var onla kıyas yapacam. Kullanıyorum. Mondeo dan iyi gidiyor bir tık diyorum kilodan herhalde. Sonra baktım 6 vites . He dedim o da etkili tabi vites aralıkları kısa çıtır seri Mondeo dan. Gün bitti geyik yapıyoz. Teknik veri bakıyoz felan. Atmosferik 6 ileri vitesli yok dökümanda. Diyom biz bindik işte 6 vitesti. Sonra bir gülme alır tabi :) satan adamlar bile ecoboost değil diyince.  

Bide şile rampasında TDCİ testim vardı. Önde w210 kompresör dedim bir yoklama çekeyim. Arkadan yapmıştım selektör felan. Yaşlı amca maytap geçti bizle tabi. Sonra aldığım araba kompresör oldu f3 e hiç heves etmedim :)

İyi biliyorum o andaki halini. Aha amca sakin sakin kopuyor. Ve şunu dedik 2,5 Focus olsaydı yırta yırta çıkardı. F3' de güç devirlere yayıldığı için his ve performans törpülenmiş.

O gün kü EcoBoost bozuktu bence, bildiğin bozuk. Sonra başka araçlar kullandım gayet te güzel gidiyordu.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Yukarıda da yazdım, iki sene kullandım, benim araba gayet güzel gidiyordu. Sizi ecoboost diye neye bindirdiler bilmiyorum. :) 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
28 dakika önce, Selim Bilgin yazdı:

Yukarıda da yazdım, iki sene kullandım, benim araba gayet güzel gidiyordu. Sizi ecoboost diye neye bindirdiler bilmiyorum. :) 

Bozuk arabaya Yavuz. Bildiğin bozuktu yani :D Araçtan her inen atmosferik sahibi benim araç bundan iyi diyordu.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
4 dakika önce, Tamer Topaç yazdı:

Bozuk arabaya Yavuz. Bildiğin bozuktu yani :D Araçtan her inen atmosferik sahibi benim araç bundan iyi diyordu.

Tam Ford'a yakışır bir hareket lansmana bozuk araba getirmek. :D Satmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Soner Çelik2
47 dakika önce, Selim Bilgin yazdı:

Hocam ben bu aracı alıcam önemlı olan gıdıp gıtmemesı degıl 180 hp bana yetecegını dusunuyorum. benım kafamdakı şu bu motor artık uretılmıyor yanı bana mekanık bır sıkıntı çıkartırmı acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...