İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1.0 - 1.6 Ecoboost Motorlar Hakkında / Sorunlar

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Erdem Çağla

vw tsi de yakıyor, turbo motorlarda bu sorun var ama normalin altında olması sıkıntı olur.

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Hayırlı olsun. Her motorun bir yağ yakma miktarı vardır. Yağını değiştirip ölçüm yapmak gerekebilir...

Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan

Var hocam mobil 1 yaziyor ama numarasi belli degil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bence yağı değiştirinm kafanız rahat olsun. Ama mümkünse 5w20 yağ olacak. Pahalı ve zor bulunan bir yağ.

Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan

Mutlaka degistirecegim ama maddi nedenlerden oturu onumuzdeki ayi beklemek durumundayim. Bu arada mevcut yag mobil 1 5w 30 imis. Kitapciginda da ayni yag yaziyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir çok konuda 5w20 yağ kullanılması gerektiği belirtilmiş. Ancak ülkemizde henüz bu yağ yok ya da çok pahalı. Bu yüzden 5w30 kullanılmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan

Bugun yag seviyesini bi daha olctum ve min. Da cikinca uzerine shell 5w30 ilave ettim. Bi hafta sonrada tamamini degistirecegim. Ama 13 bin km once yagi degismis bir aracin yag seviyesinin min.a kadar gelmesi normal midir?

Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan

Birde yag seviyesi min.a gelmesine ragmen arac bilgisayari neden uyari vermez ki?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

13bin normal. Ama yılı da dikkate almak lazım. Her yıl yağ değişmeli. Maks ile min arası yaklaşık bir litre oluyor. Lamba yağ biterse yanıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan

13bin normal. Ama yılı da dikkate almak lazım. Her yıl yağ değişmeli. Maks ile min arası yaklaşık bir litre oluyor. Lamba yağ biterse yanıyor.

Evren bey tesekkurler. 4 lt yag almistim. Bugun 1 ltsi ilaveye gitse kalan yag degisim icin yeterli olur mu? Mat. Problemi gibi oldu☺

Yorum bağlantısı
Önder Başböyük

Yapmaniz gereken şu: aracin yagini hemen tamamini bosaltin, uygun olan 5 20 yagi koyun, yag filtresi hava filtresi yakit filtresi polen filtresini degisin daha sonra her 1000 km.de bir seviye kontrolu yapin. Bu sekilde hem kafaniz rahat olur hemde eksiltip eksiltmedigini gormus olursunuz. Birde ben turbo aracta 15 bin bakim periyodunu beklemem 10 binde bir degisin yaginizi. Aracinizin motoru sogukken dip gaz yapmayin yuksek devire cikmayin, kontagi kapatmadan 30 sn rolantide bekleyip stop edin, bu sekilde kullanimla yag eksiltecegini sanmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
serdar çetin

Sizlerin başına henuz geldi mi bilmiyorum ama benim başıma geldi.Ford 2015 nisan bülteninde bahsedildiğine göre bu model araçlar geri çağrılmış(bu bülteni servis gösterme yetkimiz yok diye göstermiyor)Aracım ile çevre yolunda rampa yukarı çıkarken motor arızası (sarı alarm)lütfen servise başvurusu uyarısını görür görmez sağa yanaşım durdum,bu arada araba da çekişten düşmeye

başladı zatenServise götürdüğümde(çekicin ile) radyatör hortumun patladığı ve motorun zarar gördüğü söylenerek bir forma imza attırdılar(ASLA VE ASLA FORMUN ARKASINI OKUMADAN IMZA ATMAYIN ZIRA SERVIS SONRADAN YAPACAĞI IŞ AÇMA EMRIMLE HER TÜRLÜ TAMIR HAKKINI KULLANDIĞINIZ KABULBETTIRILIYOR.

Bu aldatmaya rağmen aracımı yasal olan 30 iş günü süresince tamir edemediler.Şimdi ford ile müşteri durumundan davacı durumuna geldim.

2015 yılı nisan bültenini gören veya bahsettiğim modele ait başka bir kanaldan radyatör hortumunun değiştirilmesi ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Ayrıca Ford bu durumda aracın parasınımı iade ediyor yoksa yerine araç mı veriyor,bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dmir
(düzenlendi)

burada tüm sorumlu otosan ın, bülten çıkınca tek tek çağırmadılar, nasıl olsa bakıma gelir değişir stratejisi güttüler. bunu biz eleştirdik. benim ford yardım da bu konuyla ilgili 2 şikayetim var, tabiri caizse kendime pay çıkarmadan edemeyeceğim, hortumun değişmesine vesile olanlardan biri benim.

eski hortumla, yeni takılan hortum arasında dağlar kadar fark var.. ama aklıma şu takıldı, siz aracı tam olarak ne zaman aldığınız. 2013 ün belli bir döneminden sonra kaliteli hortumla geldi arabalar.. eski çatlayan hortum, ince sert plastik gibi, yeni hortum kalın, yumuşak kauçuk..

ben onu söylemiştim yetkililere, bozulan parça aynısı ile değişir, siz patlayan dandik hortumun yerine yeni kaliteli hortum takıyorsunuz. aracımın garantisi bitse ve bu hortum yüzünden aracıma birşey olursa heryerde hakkımı ararım dedim.

sizin başınıza gelen durumlarda 2 şey yapılıyor.

1- motorun sadece pistonların çalıştığı gövde zarar gördüyse, blok değişiyor buna yarım motor deniyor

2- motor komple hasarlı ise sıfır sandık motor diye tabir edilen motor takılıyor..

sizin yapacağınız tamir kabul etmiyorum sıfır sandık motor takın olsun.. yada 30 iş gününde tamir edemediler diye davanızı açıp paranızı yada aracın sıfırını talep edin.. motor değişimine razı iseniz ikame araçta vermeliler tamir 10 günü geçtiği için.

ben bültenin çıktığını öğrendim 3 gün içinde ve gittim hortumu değiştirttim, onların çağırmasını beklemeden.

*** çevrenizde 2012-2013 model 1.0 motor sahibi kim varsa uyarın, servise gidip hortumu değiştirtsinler, yoksa eninde sonunda çatlıyor bu hortum sıcaktan.

Sizlerin başına henuz geldi mi bilmiyorum ama benim başıma geldi.Ford 2015 nisan bülteninde bahsedildiğine göre bu model araçlar geri çağrılmış(bu bülteni servis gösterme yetkimiz yok diye göstermiyor)Aracım ile çevre yolunda rampa yukarı çıkarken motor arızası (sarı alarm)lütfen servise başvurusu uyarısını görür görmez sağa yanaşım durdum,bu arada araba da çekişten düşmeye
başladı zatenServise götürdüğümde(çekicin ile) radyatör hortumun patladığı ve motorun zarar gördüğü söylenerek bir forma imza attırdılar(ASLA VE ASLA FORMUN ARKASINI OKUMADAN IMZA ATMAYIN ZIRA SERVIS SONRADAN YAPACAĞI IŞ AÇMA EMRIMLE HER TÜRLÜ TAMIR HAKKINI KULLANDIĞINIZ KABULBETTIRILIYOR.
Bu aldatmaya rağmen aracımı yasal olan 30 iş günü süresince tamir edemediler.Şimdi ford ile müşteri durumundan davacı durumuna geldim.
2015 yılı nisan bültenini gören veya bahsettiğim modele ait başka bir kanaldan radyatör hortumunun değiştirilmesi ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Ayrıca Ford bu durumda aracın parasınımı iade ediyor yoksa yerine araç mı veriyor,bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın

tarihinde Mehmet Dmir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
serdar çetin

Aracımı 22 temmuz 2013 te aldım ve servis bugün arayıp araca sıfır motor takıldığı ve motor testininde 10 gün kadar süreceği söylendi.Araç üç yıllık garanti kapsamında ve arıza yaptığı tari ise tam ikinci yıl da yani 22 temmuz 2015.Bu arada servis yasal tamir süresi olan 30 iş günü de epeyce aştı

Bültenin çıktığından nasıl haberdar oldunuz.Ben bu durumda mahkemeye hangi kakkımla m?30 gün iş günü içerisinde yapılmadığımı yoksa ayıplı mal üzerinden mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Dmir

bir ürünün ayıplı olması için bir yılda aynı arızayı 3. kez yaptığında ayıplı olur.. motor yanmış değişmiş, aynı, şanzıman bozulmuş değişmiş gibi.. bozulan parçanın motor olması birşey ifade etmez, hele 2 yaşındayken..  30 iş gününde yapılmadığı için neler alınabiliyor yasayla bilgim yok..  eğer motor komple değişti ise bence iyi birşey, sıfır motorlu aracınız oldu.. ama ikinci elde bu durum artı değilde eksi bir durumsa, değer kaybı davası açabilirsiniz.. en az 5000 tl maddi 10 bin manevi olarak.. moralim bozuldu, araçsız kaldım işlerim aksadı vb..

nasıl haberimiz olmasın adamların başının etini yiyen biziz   :)  çıktı çıkacak bekledik aylarca.. sonunda focus forum da bir arkadaş bakıma gittiğinde değiştirildiğini söyledi, gittim ertesi gün, hortum siparişi verdiler 5 gün sonra benim ki de değişti.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

asm mesajı denir. sizin şase no da listede ise bu bülteni size göstermek zorundalar. yoldan geçen sorarsa göstermezler. bunu söyleyin 444ford u arayaarak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Forum üyesi olmanın avantajı: mehmet demir hocamın yazdığı gibi aylarca konuştuk, bülten gelince de hemen haberimiz oldu ve gittik ücretsiz değiştirdik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracımı 22 temmuz 2013 te aldım ve servis bugün arayıp araca sıfır motor takıldığı ve motor testininde 10 gün kadar süreceği söylendi.Araç üç yıllık garanti kapsamında ve arıza yaptığı tari ise tam ikinci yıl da yani 22 temmuz 2015.Bu arada servis yasal tamir süresi olan 30 iş günü de epeyce aştı

Bültenin çıktığından nasıl haberdar oldunuz.Ben bu durumda mahkemeye hangi kakkımla m?30 gün iş günü içerisinde yapılmadığımı yoksa ayıplı mal üzerinden mi?

Hem geçmiş olsun, hem de hayırlı olsun.

Yasal onarım süresi 20 iş günüdür. 30 iş gününü bırakalı 2 sene olmuştur sanırım. Tüketici hakem heyeti ile başlayarak süreci başlatabilirsiniz. Hakem heyeti sizi muhtemelen mahkemeye sevk edecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bildiğim kadarıyla bu sıkıntı 1.6 eco motorlarda da mevcut. Arkadaşın başına gelmişti ancak biz hareket etmeden evvel fark etmiştik durumu..Sonra garantiden değişmişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...