Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Arkadaşlar merhabalar. Bugün 1.0 ecoboost motor aracımı servise bıraktım.Şikayetim motor suyu eksiltmesiydi.Gün içerisinde suyun motor kapağından kaçırdığını tespit ettiler.Aracım 15800 km de.Yukarıdaki yazıların hepsini okudum.Cem Bey sonucu bildirmemiş gördüğüm kadarıyla.Sonucunu bilseydik keşke buna göre bende bir yol izlerdim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Arkadaşlar merhabalar. Bugün 1.0 ecoboost motor aracımı servise bıraktım.Şikayetim motor suyu eksiltmesiydi.Gün içerisinde suyun motor kapağından kaçırdığını tespit ettiler.Aracım 15800 km de.Yukarıdaki yazıların hepsini okudum.Cem Bey sonucu bildirmemiş gördüğüm kadarıyla.Sonucunu bilseydik keşke buna göre bende bir yol izlerdim. Sizin araçta servis dışı LPG varmı veya motora müdehale varmı dışarıdan? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Sizin araçta servis dışı LPG varmı veya motora müdehale varmı dışarıdan?Lpg yok araçta 1.0 motor. Servis dışında hiçbir yere gitmedi bugüne kadar Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Lpg yok araçta 1.0 motor. Servis dışında hiçbir yere gitmedi bugüne kadar Peki size ne diyorlar? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Peki size ne diyorlar?Üretim kaynaklı hataymış. Motor kapağı açılıp conta değişecekmiş. Çok ayrıntı vermediler. Cumartesi gidip ayrıntılı değişecek parçaların listesini istiycem. Hatanın üretim kaynaklı olduğunu belirtir evrak almaya çalışcam Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Opel corsa aracin parasını mahkeme süreci sonucunda almıştı arkadaşım.Mahkeme üç yıl sürdü. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Opel corsa aracin parasını mahkeme süreci sonucunda almıştı arkadaşım.Mahkeme üç yıl sürdü. Açıkcası çok değişen parça olursa bende itiraz edip değer kaybımın telafisini istiycem.Gerekirse motor değişikliği isteyebilirim Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Bosuna dava acmissiniz. Bir ariza oldu diye hemen mahkemeye kosmussunuz. Birakin onarsinlar, ikame aracinizi da vereceklermis ne guzel. Arizanin tekrar edeceginden supheniz varsa; Siz de servisten +1 yil, +50.bin km garanti uzatilmasi talep ederdiniz. Servis zaten bunu kabul ederdi. Benim arabamin da bagaj kapaginin ic tarafinda boyada damla seklinde hata vardi. Ben de dava mi acsaydim? Servis boyuyalim garantiden dedi, ben de gerek yok bana ucretsiz bakom verin dedim. Haha diyip gulduler oyle sey mi olur dediler. Siz forda iletin gerisini bana birakin dedim. Bir hafta sonra onaylandi diye aradilar. Sanırım Cem beye söyledikleriniz. Ben dava açmadım hatta şuanki süreç iki taraf içinde uyum ve anlayış çerçevesinde ilerliyor. Sonuçta çıkarımı düşünseydim farklı davranabilirdim. Benim amacım Cem beyin en son ne gibi sonuçlar aldığını bilmek ve benim yaşadığım süreci buradan aktarıp üyelere bilgi aktarmaktan ibaret. Yorum bağlantısı
Ekin Güney 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Sanırım Cem beye söyledikleriniz. Ben dava açmadım hatta şuanki süreç iki taraf içinde uyum ve anlayış çerçevesinde ilerliyor. Sonuçta çıkarımı düşünseydim farklı davranabilirdim. Benim amacım Cem beyin en son ne gibi sonuçlar aldığını bilmek ve benim yaşadığım süreci buradan aktarıp üyelere bilgi aktarmaktan ibaret. Doğan bey aracınızı hangi yetkili servise götürüyorsunuz Ankara da? Dava açmakla uğraşmayın gereksiz işler bunlar aynı sorun 3 defa tekrarlandığında sandık motor getirip takarlar araca kötü ihtimaller. Sİze garanti uzatması isteyin servisten sadece genel müdürlükten talep etmesini isteyin genel müdürlük mutlaka kabul ediyor. Ben ufacık bir sorundan devirdaimi bile garantiden ücretsiz değiştirtmiştim. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 (düzenlendi) Doğan bey aracınızı hangi yetkili servise götürüyorsunuz Ankara da? Dava açmakla uğraşmayın gereksiz işler bunlar aynı sorun 3 defa tekrarlandığında sandık motor getirip takarlar araca kötü ihtimaller. Sİze garanti uzatması isteyin servisten sadece genel müdürlükten talep etmesini isteyin genel müdürlük mutlaka kabul ediyor. Ben ufacık bir sorundan devirdaimi bile garantiden ücretsiz değiştirtmiştim.Ankara tan otoda araba. Zaten uzatılmış garantiyle 4 yılım daha var. Çarşamba günü çıkacakmış araç aksilik çıkmazsa. Bugün neler değilecek diye sordum. Sadece conta değişecekmiş ve ufak tefek vida tarzı şeyler. Neyseki ufak tamiratla halloluyor sorun.dava konusunu düşünmüyorum bende. Sonuçta çokta büyük olmayan ama insanı üzen arızalar. 28 Kasım 2014 tarihinde Doğan Kurban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Bilge 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Ankara tan otoda araba. Zaten uzatılmış garantiyle 4 yılım daha var. Çarşamba günü çıkacakmış araç aksilik çıkmazsa. Bugün neler değilecek diye sordum. Sadece conta değişecekmiş ve ufak tefek vida tarzı şeyler. Neyseki ufak tamiratla halloluyor sorun.dava konusunu düşünmüyorum bende. Sonuçta çokta büyük olmayan ama insanı üzen arızalar. Geçmiş olsun, umarım kısa sürede istediğin gibi sonuçlanır... Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Geçmiş olsun, umarım kısa sürede istediğin gibi sonuçlanır...Teşekkürler abim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap2 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Herhangi bir gelişme var acaba abi? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Benimki garantiden tamir edildi. Fabrika çıkışından arızalı olduğunu belirtir belge aldım. İkinci kez olursa yasal haklarımı kullancam. Bu seferlik verdikleri hediyeninde hatırına ses etmiyorum. Fakat ikame araç kesinlikle ilk gün verilmeli diye kendileri de kabul ettiler Yorum bağlantısı
Mert Eren 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Herkese selamlar; Mevsimsel midir bilemiyorum fakat bu aralar kalkış anında arabada sanki yeni öğrenen birinin kalkış anına benzeyen bir titreme gerçekleşiyor. Sanki bir güç yetersizliği hissediyorsun gibi geliyor. bu tarz bir durum yaşayan arkadaş varmı? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Baskı balata diycem.. 2013 model araçta zor. Kaç km de aracınız? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Bu turbo yeni nesil araçlarda olabilir. Sükunetle yavaş debriyaj yaparken ani fırlama (ayağı debriyajdan kaçırmış gibi) benim araçta bazen oluyor. Ama bu tam o noktadaki kullanım karakteristiği. Bir arıza değil. "silkeleme" yapıyorsa arızadır. formüller farklı olduğu için bu motorlarda eğer atlama vs yapıyorsa bu henüz olgunlaşmamış kontrol sistem yazılımı ile ilgili. 1 Yorum bağlantısı
Mert Eren 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Baskı balata diycem.. 2013 model araçta zor. Kaç km de aracınız? aracım 28.800 km de ? Baskı balata kontrolünü yaptırdım orada bir sıkıntı çıkmadı. Bu turbo yeni nesil araçlarda olabilir. Sükunetle yavaş debriyaj yaparken ani fırlama (ayağı debriyajdan kaçırmış gibi) benim araçta bazen oluyor. Ama bu tam o noktadaki kullanım karakteristiği. Bir arıza değil. "silkeleme" yapıyorsa arızadır. formüller farklı olduğu için bu motorlarda eğer atlama vs yapıyorsa bu henüz olgunlaşmamış kontrol sistem yazılımı ile ilgili. silkeleme yapıyor denebilir fakat bu sürekli olmuyor. bunu nasıl test etmek gerekir ? tam olarak nasıl anlaşılır. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 (düzenlendi) bir başka aracı kullanmanız lazım. ya da başkasının denemesi. "ha benimki de aynı demesi" otomatik değil di mi? 24 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Eren 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Otomatik değil . öğleden sonra farklı bir ecoboost kullanıcam onu deniyeceğim . problem tamda bu videodaki ilk kalkış anında aracın verdiği tepkiye benziyor. 1 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Otomatik değil . öğleden sonra farklı bir ecoboost kullanıcam onu deniyeceğim . problem tamda bu videodaki ilk kalkış anında aracın verdiği tepkiye benziyor. Videodaki durum, lastiğin patinaja düşmekle yola tutunma arasında kararsız kalması sebebiyle oluyor. Siz bunu hissettiğinizde sert mi kalkış yapıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Şu başlıktaki "ki" yi birleştirebilir miyiz lütfen? Yorum bağlantısı
Safak Acar 27 Aralık 2014 Paylaş 27 Aralık 2014 Titreme ve silkeleme olayı ile videodaki gerçekleşen olay birbirinden çok farklı. Aynı aracı kullanıyorum , videodaki olay yağmurlu havalarda sert kalkış yapınca oluyor. Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan 7 Şubat 2015 Paylaş 7 Şubat 2015 S.a. iki gunce 2011 focus 1.6 ecoboost aldim. Arac su an 57500 kmde. Almadan once ustaya baktirdim motor yagi eksik cikti. Normalde bakimina daha 2 bin km var.bu motorlarda yag eksiktme normal midir ve sizce ivedi olaraj yag degistirmeli be ekletmelimiyim? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Şubat 2015 Paylaş 7 Şubat 2015 (düzenlendi) Ne kadar eksik acaba. Biraz yağ yakması normal. 7 Şubat 2015 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts