Misafir 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Yalnız bu rakam cidden çok iyi. Şehirler arası için ok. Peki kısa mesafeli kullanımlarda tüp'ün bir dez avantajı oluyor mu? Yanlış hatırlamıyorsam formda bir kullanıcı böyle bir bilgi vermişti. Kısa mesafede tasarruflu olmuyor diyordu. ( Mesela Git-Gel 3-4 km)şehir içi 26krs falan yakıyor uzun yolda 17-18krs ben bu yolculuğu 3 yetiskin full bagaj ile yaptım performans da çok kayıp yok rampa vs hiç bayilmadim tabi turbolu kadar rahat çıkmaz ama ben genel anlamda çok memnunum benzine göre 1-2 lt fazla yakar lpg fiyatida hemen tolere eder Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Eren Tekin diye bir adam var duymuşsunuzdur test sürüşü falan yapıyor. O bile testin büyük bölümünde 2 ve 3. viteslerde sürekli gazlayarak kullanmış ve buna rağmen 7,5 litre yaktı demişti 1.0 ecoboost için. Ben Van'da kullanıyorum ama evim Merkez seviyesinden 150 metre yukarıda, sürekli rampa çıkıp iniyorum. Buna rağmen 7 litreyi şimdiye kadar hiç görmemiştim. Bu aralar görüyorum ama karda kullandığım için sürekli yavaş gitmek ve dakikalarca arabayı ısıtmak için boş çalıştırdığım için gördüm. Bence şehir dışı 6 litre şehir içi de 7-7,5 litre olarak yakıtını düşünün ki bu rakamlar maksimum yakacağı değerlerdir abartmadan kullandığınız sürece. Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 ............ Bu arada Acelemiz olmadığı için aracı hız sabitlemede kullandım gayet az yaktı . yola cıkmadan önce ibre kırmızının altında idi yolda petrol ofisinden 100 tl lik benzin aldim bu arada pederin baro kartıyla litresi 4.650Tl ye geldi ortalama 100km-125km hz ile sabitliyerek geldim aracın bilgisayarı 100 kmde 5.5 gösterdi en düşük ve yine eco şampiyon oldum fabrikaya vardığımda ileri eco sürücüydüm fabrikada kameraları taktıkdan sonra eco şampiyon oldum .d akşam dönerken sağdan sağdan 90 km ye sabitliyerek geldim belli bi süre sonra iki şeritli yolda mecburen basmak durumunda kaldım genel olarak 80 tl gibi bi rakam yakti 330km de , 80-100 arası sabit hızda araba hiç bişi yakmıyor.. ve biraz cekebildiğim resimler, sabit hızla giderken cektiğim resim anlık yakıtı güneş yansımasından göremiyorum ama 3. lü bişiydi fabrikaya vardiğimizda 125 sabit hızla 100 km ortalama yakıt 5.5lt Bakırköy sahil yolunda yakıt aldığımda sıfıramıştım kmyi 144 km fabrika kapısında bu arada yakıt bakirköyde yarım dı .d Fabrikaya vardığımızda kalan yakıt 235 km gösteriyodu yola cıkarken 100 tl aldığımda 385kmydi fabrikada gezerken eco şampiyonu oldum fabrikada gezerken ortalamayı biraz yükseltmişim ve gün sonu ewe az kalmişti.. benzin ışığımız yandı yine .. .d Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 34 TL Lpg ile Karabük'den Ankara Etimesgut ( Elvankent ) Geldim Sabit 110 CC ile (205 km ) Hangi araçla,ne zaman Yorum bağlantısı
Cem Boneval 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) Bu konu çok tartışma götürür ve uzar... Nedeni de kullanıcı verilerini esas aldığınızda sürüş tekniği, yol ve trafik durumu, iklim şartları, mesafe gibi standardize edilemeyen pek çok faktör bulunmasıdır. Aşağıdaki tabloda fabrika verileri ve ortalama sürücü için yaklaşık alt ve üst değerlerde km başı maliyeti kuruş olarak verdim. Son LPG zammından sonra 1.0 EB ile kıyaslandığında çok önemli bir kazanç olmadığını tahmin ediyorum siz de fark edeceksiniz. Bir iki noktaya değinelim: 1. Küçük motorun vergi avantajın nedeniyle de tasarrufu var (yıllık 300 TL civarı) 2. Güç ve torkun devir bandına dağılımı daha akıcı sürüşe izin veriyor 3. Şimdiye kadar kullanıcılardan şikayetçi olan duymadım, okumadım, bizde de Fiesta var, memnunuz. 3. Yeni bir motor, ömür konusunda kuşku var, ancak ayrıntılı test yapmadan piyasa sürülmemiştir ve Ford bugüne kadar motorlarının sağlamlığı ile bilinir. Küçük turbo 100k km sonra değişim gerektirir mi? Belki. Ancak... 4. LPG sistemlerinin de montaj maliyeti düşük değil ve bazen kalibrasyon sorunları olabiliyor, sorunsuz sistemler değiller, üstelik motor arızasında servisin garanti dışı bırakması, olası sorunlarda LPG olduğu için dokunmak istememesi gündeme gelebilir. 5. Kısa mesafede benzin-LPG geçişi nedeniyle LPG'den tam faydalanmak kolay değil.Zaten o kadar kısa mesafede toplu taşıt araçlarını veya tabanvayı kullanmak daha mantıklı. Bugünkü koşullarda ben fazla düşünmeden 1.0EB almayı yeğlerdim. Bu verilerle karar size kalmış. 17 Aralık 2013 tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Bu ara soğuklardan yakıt tüketimi arttı. 1.6 ecoboost 7.2 iken 1 ayda 7.5 oldu. Daha da artacak gibi. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Cem bey gerekenleri en güzel şekilde izah etmiş. Artık gerisi sizin önceliklerinize kalmış. Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Bu konu çok tartışma götürür ve uzar... Nedeni de kullanıcı verilerini esas aldığınızda sürüş tekniği, yol ve trafik durumu, iklim şartları, mesafe gibi standardize edilemeyen pek çok faktör bulunmasıdır. Aşağıdaki tabloda fabrika verileri ve ortalama sürücü için yaklaşık alt ve üst değerlerde km başı maliyeti kuruş olarak verdim. Son LPG zammından sonra 1.0 EB ile kıyaslandığında çok önemli bir kazanç olmadığını tahmin ediyorum siz de fark edeceksiniz. Bir iki noktaya değinelim: 1. Küçük motorun vergi avantajın nedeniyle de tasarrufu var (yıllık 300 TL civarı) 2. Güç ve torkun devir bandına dağılımı daha akıcı sürüşe izin veriyor 3. Şimdiye kadar kullanıcılardan şikayetçi olan duymadım, okumadım, bizde de Fiesta var, memnunuz. 3. Yeni bir motor, ömür konusunda kuşku var, ancak ayrıntılı test yapmadan piyasa sürülmemiştir ve Ford bugüne kadar motorlarının sağlamlığı ile bilinir. Küçük turbo 100k km sonra değişim gerektirir mi? Belki. Ancak... 4. LPG sistemlerinin de montaj maliyeti düşük değil ve bazen kalibrasyon sorunları olabiliyor, sorunsuz sistemler değiller, üstelik motor arızasında servisin garanti dışı bırakması, olası sorunlarda LPG olduğu için dokunmak istememesi gündeme gelebilir. 5. Kısa mesafede benzin-LPG geçişi nedeniyle LPG'den tam faydalanmak kolay değil.Zaten o kadar kısa mesafede toplu taşıt araçlarını veya tabanvayı kullanmak daha mantıklı. Bugünkü koşullarda ben fazla düşünmeden 1.0EB almayı yeğlerdim. Bu verilerle karar size kalmış. Cem bey gerçekte çok teşekkürler. Hem benim için hem de diğer kullanıcılar için net ve faydalı bir bilgi oldu. Konuyu sabitlemek lazım. Yıllık 15.000 km yapacağımı var sayarsak ortalama; 10 lt LPG = 4.650 TL (LPG 3,1 TL) 7.5 lt EcoBoos = 5.512 TL (Benzin 4.9 TL) Yani LPG yıllık 862 TL gibi bir avantaj sağlıyor. Bunun için değer mi? Aslında değmez. 3. Yeni bir motor, ömür konusunda kuşku var, Sadece sizinde bahsettiğiniz bu kuşku kalıyor insanın içerisinde. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Sadece sizinde bahsettiğiniz bu kuşku kalıyor insanın içeri Ben bu kuşkuyu da oldukça yersiz görüyorum. Bakın bir-iki sayı vereyim. Halen Almanya'da 1.0 EB motor üretimi günde 1000 adete çıkarılmak üzere. Avrupa genelinde üretilen bineklerde bu motorun bulunma oranı B-MAX'te %43, Focus'ta %32, Fiesta'da %26 ve C-MAX/Grand C-MAX'te %24. Eylül ayında tüm EB motor üretimi dünya genelinde 2 milyon adete ulaşmıştı. Yani bu saatten sonra kötü bir sürpriz olasılığı LPG ile sorun yaşama ihtimalinden yüksek değil bence. Tabii paranoyak olmamız takip edilmediğimiz anlamına gelmez...! Kolay gelsin... 2 Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 İstanbul gibi bi şehirde trafiğin cile olduğu yerde kullanarak örnekler verdim en fazla 8.0lt görürsün. Dediğim gibi şu olay cok farklı.. ..!Dikkat asıl ince detay burada.!! Uzun yoldan geldim 5.5lt ortalamam duruyor ben bunun üstüne istanbul trafiğinde gezince ortalamam en fazla 7.8lt oldu. İstanbul da bi ara şehir içinde sıfırladım 9-10lt arasında kaldı bi hafta kadar öyle sürdü.. Yani ben cesaret edipte İstanbul şehir içinde sıfırlayıp tam ölçmedim.. (yakıyorsa yakıyor ne ölçüp kendimi sinir etcem ) Verdiğim ,ortalama değerler.. Sonra alırsın ecoboost şehir içi sıfırlarsın görürsün 9-10-11lt Dersinki hani bu araba 8.0Lt geçmiyodu diye aman ... Senin için denim bugun.. Bak bunu bugun denim bakim kaç olucak akşam eve gelince video koyarım . Şehir içi ortalama ne göstercek bakalım.. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Bireysel sonuçlar kuşkusuz yol göstericidir, ama yanıltıcı da olabilir. Kullanım tarzı önemlidir, trafik yoğunluğu farklıdır vb. Bu nedenle ben hep fabrika verilerine bakmayı öneririm. Aradaki farkı da kıyaslama katsayısı olarak kullanırım. 1.0 EB ile 10L yakan, LPG'li 1.6 ile de aynı koşullarda 15L'ye kadar yakabilir. Küçük hacimli turbo motorların ekonomik olma potansiyeli ancak doğru kullanıldıklarında gerçekleşir bunu da unutmamak gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Bireysel sonuçlar kuşkusuz yol göstericidir, ama yanıltıcı da olabilir. Kullanım tarzı önemlidir, trafik yoğunluğu farklıdır vb. Bu nedenle ben hep fabrika verilerine bakmayı öneririm. Aradaki farkı da kıyaslama katsayısı olarak kullanırım. 1.0 EB ile 10L yakan, LPG'li 1.6 ile de aynı koşullarda 15L'ye kadar yakabilir. Küçük hacimli turbo motorların ekonomik olma potansiyeli ancak doğru kullanıldıklarında gerçekleşir bunu da unutmamak gerekir. Haklısın abi, istanbul da olacağı için hemen hemen hep trafik oluyor.. Bu arada gaz tepkimeleri de farklı olursa yakıt dahada aza inebilir.. Ecobost motora alışıncaya kadar biraz fazla yakar. sebebi ise, Ecoboost cok sesssiz bi motor ben eski aracımda 3.bin devir kullanırken focust a motor sesi duyulmuyor ve 4 bin devirlere kadar dayanıyor.. Buna dikkat edilirse 1..500-2000 devirde vites değişiirse az yakar. Şu anda az yaksın diye gaza dokunmuyorum bile Tasaruf 1.500-2.000 devirde başlar 2.500deviri cok nadir geçiyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Hangi araçla,ne zaman Ergin Şuan imzam da bulunan araç ile 1,5 ay kadar oldu. Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Senin için denim bugun.. Bak bunu bugun denim bakim kaç olucak akşam eve gelince video koyarım . Şehir içi ortalama ne göstercek bakalım.. Kralsın. Şu konu kesinlikle doğru. Kişisel kullanım yakıt tüketimini çok çok etkiliyor. Sen sakin bir kullanıcısın o belli. Araçlar için şuan verdikleri fiyatlar: 1.6L :43.700 TL (Sigorta ve masraflar dahil.) EcoBoost :47.200 TL (Sigorta ve masraflar dahil.) 1.6L alıp LPG taktırsan zaten EcoBoost ile aynı hesaba gelecek ama EcoBoost'da da tasarruf yapacağım diye acayip stratejilere girmem dimi? ) Akşamki verilerini heyecanla bekliyorum. Umarın seni de hüsrana uğratacak sonuçlar çıkmaz. Yani bu saatten sonra kötü bir sürpriz olasılığı LPG ile sorun yaşama ihtimalinden yüksek değil bence. Tabii paranoyak olmamız takip edilmediğimiz anlamına gelmez...! Kolay gelsin... Yorumsuz. Çok teşekkürler. Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Kralsın. Şu konu kesinlikle doğru. Kişisel kullanım yakıt tüketimini çok çok etkiliyor. Sen sakin bir kullanıcısın o belli. Araçlar için şuan verdikleri fiyatlar: 1.6L :43.700 TL (Sigorta ve masraflar dahil.) EcoBoost :47.200 TL (Sigorta ve masraflar dahil.) 1.6L alıp LPG taktırsan zaten EcoBoost ile aynı hesaba gelecek ama EcoBoost'da da tasarruf yapacağım diye acayip stratejilere girmem dimi? ) Akşamki verilerini heyecanla bekliyorum. Umarın seni de hüsrana uğratacak sonuçlar çıkmaz. Yorumsuz. Çok teşekkürler. Bugun acayip trafik vardı bende şaşirdim Ortalama normal gün olarak hesaplarsa 8.0lt geçmessin ... Senin sayende 9-10 lt ye kadar gördüm şimdi ben bunu düşürmek için cebelleşirim :D 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Bu gün nazar değdi Eco dostuma Dik rampada uyarı verdi.. Düze inince uyarı gitti düzeldi.. Ama ilk fırsatta servise uğrucam Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Ergin Şuan imzam da bulunan araç ile 1,5 ay kadar oldu. Muazzam bir değer Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 (düzenlendi) Bugun acayip trafik vardı bende şaşirdim Ortalama normal gün olarak hesaplarsa 8.0lt geçmessin ... Senin sayende 9-10 lt ye kadar gördüm şimdi ben bunu düşürmek için cebelleşirim Şafak cidden Kralsın! Ellerine sağlık. Öncelikle Allah nazarlardan saklasın, kazasız belasız kullanırsın inş. diyeyim. Dediğin gibi bir taraftan yaktığın benzini öğrenmene vesile oldum. Bence tam bir şehir içi incelemesi olmuş. Dolaşmadık yer bırakmamışsın. Gerçekçi veriler olmuş. Yani İstanbul içerisinde sık sık karşılaşılabilecek trafiklerin olduğu semtlere uğramışsın. Benim için çok iyi oldu çünkü Ümraniye'deyim ve ağırlıklı güzergahım Ümraniye - Kadıköy - Beşiktaş. (Bazende Merter. Fakat Merter'e E-5'den gideceğim için yakıtı çok etkilemez.) Bu güzergahta da trafik son yıllarda anormal arttı. Hele ki Ümraniye kendi içerisinde bir kaos. Sakin trafik için normal bir benzinliye göre yaptığı tasarruf göz ardı edilemez fakat benim için ne kadar uygun bilemedim. Bir de "LPG ile tasarruf edemezsin." dedin. Onu anlamadım. : Tabi ki benzinin yaktığı yerde LPG'de yakacak ama LPG'nin de 10lt yaktığını düşünsek ortalama 10 krş gibi bir fark oluşuyor arada. Bu gün nazar değdi Eco dostuma Dik rampada uyarı verdi.. Düze inince uyarı gitti düzeldi.. Ama ilk fırsatta servise uğrucam Umarım fren yağları da motor yağı gibi pahalı değildir. 17 Aralık 2013 tarihinde Erkan Mutluu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Şafak cidden Kralsın! Ellerine sağlık. Öncelikle Allah nazarlardan saklasın, kazasız belasız kullanırsın inş. diyeyim. Dediğin gibi bir taraftan yaktığın benzini öğrenmene vesile oldum. Bence tam bir şehir içi incelemesi olmuş. Dolaşmadık yer bırakmamışsın. Gerçekçi veriler olmuş. Yani İstanbul içerisinde sık sık karşılaşılabilecek trafiklerin olduğu semtlere uğramışsın. Benim için çok iyi oldu çünkü Ümraniye'deyim ve ağırlıklı güzergahım Ümraniye - Kadıköy - Beşiktaş. (Bazende Merter. Fakat Merter'e E-5'den gideceğim için yakıtı çok etkilemez.) Bu güzergahta da trafik son yıllarda anormal arttı. Hele ki Ümraniye kendi içerisinde bir kaos. Sakin trafik için normal bir benzinliye göre yaptığı tasarruf göz ardı edilemez fakat benim için ne kadar uygun bilemedim. Bir de "LPG ile tasarruf edemezsin." dedin. Onu anlamadım. : Tabi ki benzinin yaktığı yerde LPG'de yakacak ama LPG'nin de 10lt yaktığını düşünsek ortalama 10 krş gibi bir fark oluşuyor arada. Lpg masrafı baş ağrıtması vs + kısa mesafede ısınına kadar benzinde calışacak araç .. lpg+benzin olarak hesaplaman lazım.. 1.6 ecoboost motora lpg takılırmı bilmiyorum ama 1.0lt eco 3 silindir servis takılmaz demişti takılsada ayar tutmaz cok baş ağrıtır demişti.. Ben şuan gördüğüm değer kışın 8.0lt gibi niye dersen sürekli rampa cıkmıyorum, bugun olduğunca güzel uzun rampalar cıktım anlık yakıt 30 lara kadar cıktı.. Taksim deki rampalar felaket zaten helede dolapdere yokuşu.. Yazın klima acık 7-8 lt arası oynar . Benim tercihim , görüşüm bütceni artırabilirsen dizel al dizelleri cok az yakıyor.. Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Lpg masrafı baş ağrıtması vs + kısa mesafede ısınına kadar benzinde calışacak araç .. lpg+benzin olarak hesaplaman lazım.. 1.6 ecoboost motora lpg takılırmı bilmiyorum ama 1.0lt eco 3 silindir servis takılmaz demişti takılsada ayar tutmaz cok baş ağrıtır demişti.. Ben şuan gördüğüm değer kışın 8.0lt gibi niye dersen sürekli rampa cıkmıyorum, bugun olduğunca güzel uzun rampalar cıktım anlık yakıt 30 lara kadar cıktı.. Taksim deki rampalar felaket zaten helede dolapdere yokuşu.. Yazın klima acık 7-8 lt arası oynar . Benim tercihim , görüşüm bütceni artırabilirsen dizel al dizelleri cok az yakıyor.. 1.0 EcoBoost'a LPG takılmıyor. Zaten benzin içinde değerlendirdiğinde bu kadar tasarruflu olan bir motora LPG takmak pek akıl kârı bir iş olmaz. Dizel 2.el'de kârlı fakat 0'ı cidden ateş pahası. Ama bunlara rağmen kararım EcoBoost gibi görünüyor... **Ford'un da sevmediğim tek özelliği araçları 40 bin paketlere bölmeleri. Özellikle güvenlik konusunu paketler ile satın alınabilir bir hake getirmeleri bence tahammül edilemez bir şey. Bir çok marka güvenlik donanımlarını standart yapıyor. Fakat Ford 45.000 TL verdiğiniz Titenyum Fiesta'a bile ESP eklemior. Kabul edilebilir igib gelmiyor bana. Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Valla ben işlerimi hallederken senin hatrına güzel bi inceleme yaptım karar sana kalmış Ben onu 7 li küsüre düşürürüm ,biraz düz yolda kullanım Bugun cok rampa cıktım bide felaket trafik vardı.. Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Valla hakkın ödenmez. Sen daha çok çorlu taraflarına gidiyorsun sanırım? Bu vesileyle İstanbul içinde de ne yaktığını görmüş oldun. Gerçi yakındır LPG'e bir 30krş daha zam yaparlar. Biz de boşuna hesap kitap yapmış oluruz. Aynı yola çıkar ikisi de. Şafak tekrardan çok teşekkürler. Çok faydalı oldu bu video. Benim dışımda da form ziyaretçileri de faydalanmış olacak. Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Önemli değil , işlerimi hallederken arada birer dakikalık video cektim alt tarafı Trakya oto cam fabrikasının işini aldığımız için bu ara oraya gidip gelincek yoksa normalde istanbul şehir içi kullanıyoruz , yıldı bi defada memlekete gitme olayı var.. Senin aklındaki 1.0Lt ecoboost mu ? Yoksa 1.6lt Ecoboost mu ? Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Önemli değil , işlerimi hallederken arada birer dakikalık video cektim alt tarafı Trakya oto cam fabrikasının işini aldığımız için bu ara oraya gidip gelincek yoksa normalde istanbul şehir içi kullanıyoruz , yıldı bi defada memlekete gitme olayı var.. Senin aklındaki 1.0Lt ecoboost mu ? Yoksa 1.6lt Ecoboost mu ? 1.0 Ecoboost düşünüyorum ben. 1.6'nın satışı durmuş olabilir mi? Çünkü fiyat listesinde yer almıyor. Yorum bağlantısı
Safak Acar 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Arayıp sormak lazim Listede olmasa bile bayilerde 2013 model illaki vardır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts