İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1.0 - 1.6 Ecoboost Motorlar Hakkında / Sorunlar

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Mehmet YILMAZ

arkadaşlar servise bakıma (15.000km dolan veya 1 yıl gecen ) giren varmı ?

fiyat ne aralıkta

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

arkadaşlar servise bakıma (15.000km dolan veya 1 yıl gecen ) giren varmı ?

fiyat ne aralıkta

Yağ kanalı temizleme vs gibi önerilen herşeyi yaptırırsanız 600-650 TL yi buluyor. Ama Yağ, hava ve polen filtreleri ile motor yağını değiştirirseniz 500 TL. Sadece Motor yağı (Castrol 5w-20) 265 TL tutuyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet YILMAZ

Yağ kanalı temizleme vs gibi önerilen herşeyi yaptırırsanız 600-650 TL yi buluyor. Ama Yağ, hava ve polen filtreleri ile motor yağını değiştirirseniz 500 TL. Sadece Motor yağı (Castrol 5w-20) 265 TL tutuyor.

servisin 400-450 tl arası

arkadaşlar araç 1 yılı geçti allaha şükürler olsun şu ana kadar bir arıza falan çıkarmadı, inşallah böyle devam eder

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Abi biz kazıklanmişiz haberin varmı.. Acık aynı yağ daha ucuz..

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

servisin 400-450 tl arası

arkadaşlar araç 1 yılı geçti allaha şükürler olsun şu ana kadar bir arıza falan çıkarmadı, inşallah böyle devam eder

Alırken bazı arkadaşlarım hele biraz kullansın millet, kronik sorunları falan vardır belki diyerek beni ikaz etmişti ama ben Ford'a güvendim. Allaha şükür tık demedi, benden fazla km yapanlarda olmuştur. Herhalde kronik bir arızası yok denilebilir artık.

Abi biz kazıklanmişiz haberin varmı.. Acık aynı yağ daha ucuz..

Burdaki servis açık yağ kullanmadı ama, elinde var mıydı bilmiyorum benim araca normal orjinal castrol bidonu geldi ve beraber açtık yağı. Ama bir daha ki sefere eğer yine pahalı olacak olursa yurt dışından getirtme dahil her yolu deneyeceğim. Bu arada açık yağ kaç paraymış.

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bugün aracım bakımdan çıktı.Aklıma takılan bir konu var.Forumdan araştırdım ecoboost bakımında kullanılan yağın fiyatı 265 tl yazıyor.Benim aldığım dökümanlarda ise 107 tl yazıyor ve birim olarak ta 4 litre.Acaba yanlış yağ koyma ihtimalleri varmı.Ayrıca polen filtresi değişmiş ancak ben faturada bunu göremedim.Fordun 2.elde kdv bizden kampanyasından yararlanarak bakım ücreti olarak 315 tl ödedim.Yağ konusu kafamı kurcaladı ne yapmak lazım?

Bence direk servisi arayıp bildirin yanlış yağ koyulmuş..  Aracı kullanmayın.. 

Nasıl yetkili servis anlamıyorum ruhsattan kayıt açmyorlarmı ? Ruhsatta kocaman 1.0L ECOBOOST yazıyor..

Ya biz kazıklandık yada Yanlış yağ koydular..

örnek bir  Fatih Mehmet USLU abinin faturası en uygun en aşşağıda tutacak minumum fiyat. örneği.

örnek iki benim Bütün işlemler dahil yapılan bakım faturası.. minumum fiyat üstü..

İki faturada da yağ fiyatı aynı. Bir yanlışlık var bence hemen servise bildirin ve servise gidin..

Bakıma gitmeden 1 gün önce aradım yağ konusu için.Ellerinde olduğunu söylediler.bugün özellikle tekrar sordum servis danışmanına evet 5-20 koyduk dediler.Ama içim hala rahat değil.5-20 koyduk diye ısrar ederlerse şayet nasıl anlıyacağız peki yanlışlık olup olmadığını

Bizim msj larimizdan fatura resimlerinin ciktisini alip, bu serviste bu para sizde niye boyle diye sorun. olmadi yaqi geri bosalttirip rengine bakabilirsiniz ama yag konuldukdan sonra ne.kadar kullandiniz araci motorda dolasmasini etkisyle rengi yesilden donmustur.

Fatura resmini cekip ekleme sansiniz varmi

merak ettim bakalim bi faturaya..

Servisten çıkıp işe geldim yaklaşık 5 kilometre mesafe.Faturayı almadım çünkü kdv bizden kampanyasından yararlanırken sorun çıktı pazartesi alacağım.Elimde iş emri çıktısı ve tahsilat makbuzu var.Aslında yağdan numune alabilsek şuan iyi olurdu.ama sizin fatura çıktılarınızı servise göstereceğim pazartesi ve yağın boşaltılıp bakılmasını isteyeceğim bakalım ne diyecekler.

Bende fatih abiden gorunce yagi sordum ,5litrelik yag veriyorlar, bunun 4,5litresi motora konulmus, kalan yarim litre kabn icinde bana verdiler ,konulurken gormedim ama evde bi kaba koydum fatih abinin resminda gozuktuqu gibi yesildi.. Bence baya bi sert cikinn olmadi bizim yaptirdiqimis servis numaralarinda bilgi alin su serviste bana boyle fiyat verdiler gibisinden arastirin . Yag bu sakaya gelmez.. Sonucu bekliyorum

İnşallah fazla uğraşmadan çözeriz.

Bugün servise gittim.bakımı yapan teknisyen,yedekparça personeli ve başteknisyenle görüştüm ve servis yetkilisinden aldığım cevap biz yağı otosandan almıyoruz castrolden varille alıyoruz bu yüzden yağ kodu  bile otosandan farklıdır.sonuç olarakta yağın fiyatı 107 tl tutuyor.Aracınıcza konulan yağ 5/20 bize güvenin.

İçim hala rahat değil ama yapacakta birşey olmadığını düşünüyorum.

Resmen sacmalik.. Kime sordular arabaya yag koyarken acik varil yahi koyuyoruz diye.. Servisten numune isteyin..

Artık servise gitmek istemiyorum şafak.bu gün saatlerce orada bekledim zaten daraldım.Ford direkt hattına durumu anllattım ve şikayet kaydı oluşturdular

En azindan kafan rahat olur.. Sana yagı getirirken , sende beraber git varilden numune verirken gözünle gör.. yag Yeşil ise sorun olmaz inşallah.

Şafak senle konuştuktan sonra yağ dolum kapağını açtım kapaga ve dolum ağzına sıçramış yağa baktım yağın rengi yeşilimsiydi.

Ozaman sıkma canını sorun olmaz..

Simdi biz fazla para verdik kazklandik yani... :lol:

Ford müşteri hizmetlerinden aradılar.Arkasın yağ fiyatının ucuz olmasının sebebi Arkasın kurumsal bir şirket olması nedeni ile yağı kendi nakliye gemileri ve taşıtlarıyla kdv siz ve toptan alım yoluyla yapmış olmasıymış.Bu açıklamalardan sonra içim biraz daha rahatlamış oldu.İzmirden 5/20 yağ isteyen olursa yardımcı olurum.

Uğur aynı yağı ucuza almış .. Biz Paket yağ aldığımız için 15otl fazla vermişiz :D 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Alırken bazı arkadaşlarım hele biraz kullansın millet, kronik sorunları falan vardır belki diyerek beni ikaz etmişti ama ben Ford'a güvendim. Allaha şükür tık demedi, benden fazla km yapanlarda olmuştur. Herhalde kronik bir arızası yok denilebilir artık.

Burdaki servis açık yağ kullanmadı ama, elinde var mıydı bilmiyorum benim araca normal orjinal castrol bidonu geldi ve beraber açtık yağı. Ama bir daha ki sefere eğer yine pahalı olacak olursa yurt dışından getirtme dahil her yolu deneyeceğim. Bu arada açık yağ kaç paraymış.

Aynen abi bende Uğur dan isticem :D

Yağ aynı yağ olsunda acık kapalı farketmez 150 tl az bi para değil,, iki bakım yağı alınır bizim verdiğimiz parayla.

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Aynen abi bende Uğur dan isticem :D

Yağ aynı yağ olsunda acık kapalı farketmez 150 tl az bi para değil,, iki bakım yağı alınır bizim verdiğimiz parayla.

Seve seve yardımcı olurum sizlere.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu

Merhaba,

Formda bu konu hakkında bir çok bilgi var fakat konular o kadar dağılmış ki hem tek bir çatı altında toplamak adına hemde şu günlerde almak istediğim aracı kafamda netleştirmek adına konuyu açmak istedim.

Türkiye'de benzin fiyatları malumunuz çok yüksek. Araç alırken bir çok kişinin düşündüğü ilk şey de tabi ki yakıt tüketimi.

Focus III 1.0L EcoBoost aracı kullananlar yorumlarını eklemiş fakat benim okuduklarım hep 2012 yılında yapılan yorumlar. Sonra o konu almış başını bambaşka yerlere gitmiş. :)

Fabrika verilerine göre 6.4 lt şehir içi yakıt tüketimi olan EcoBoost gerçek kullanıma geldiğimizde tahmin ettiğim ve okuduğum kadarı ile 7 - 7.5 lt'lik bir şehir içi tüketimine sahip. (Gerçi bu verileri veren kullanıcıların bir çoğu İstanbul dışı şehirlerde ikamet ediyor. İstanbul'un köprü trafiğinde bu ne olur merak konusu.)

Focus III 1.6L 125PS' e baktığımızda ise normal olarak durum çok daha farklı. Henüz ne kadar yaktığını kestirebilmiş değilim çünkü kullanıcılar tarafından verilen veriler arasında o kadar farklılıklar var ki tam kestiremiyorsunuz. ( Kullanış tarzı ve şartlar bu farklılıkları kılan en büyük etkenler.)

Benim merak ettiğim 1.6L 125PS'e LPG uyguladığınızda yakıt tüketimi ne kadar oluyor? Focus III 1.6L 125PS alıp LPG taktırmak mı daha mantıklı yoksa EcoBoost almak mı daha mantıklı bilemedim?

EcoBoost bu kadar küçük bir motor olmasına rağmen bu kadar güç ve tork üretmesiyle 15.000 - 20.000 gibi km'ler yaptığınızda baş ağrıtır mı? Zaman içerisinde sanki çok masraf çıkartacakmış gibi geliyor. Yani içimden bir ses öyle diyor sanki  :biggrin:

**Kişisel tahminlerinizden ziyade birebir araçlarda tecrübesi olan kişilerin yorumları çok değerli. Pls  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu

Soruların tam muhatabısın diyebilirim. :)

2. Yılı deviriyorsun, İstabul'da nasıl yakıt tüketimi? Yakıtın dışında verebileceğin kritikler var mı? (Çeşitli başlıklar altında yorumlarını okumuştum ama öenmli tikleri yazsan yeterli :) )

Gerçekten kararsız kaldım ve şu günlerde ciddi bir stok sıkıntısı çekildiği için biran önce bitirmek istiyorum şu işi :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Lpg fiyatından dolayı illaki yakıt da tasarruf yaptıracaktır. Ama kim ne derse desin lpg de illaki bir güç kaybı var ve Benzin gibi keyif ve  sıkıntısızlık garantisi yok. Ama Ecoboost ise 3 silindirli turbo beslemesi ile ve Torku sayesinde atmosferik benzinliden daha keyifli bir sürüş vericekdir. Ama atmosferikde Lpg olayı kesinlikle Tasarruf edeceksiniz. :) 34 TL Lpg ile Karabük'den Ankara Etimesgut  ( Elvankent ) Geldim :) Sabit 110 CC ile :) (205 km )

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Lpg ye sıcak bakıyorsanız, km de 4-5 kuruş ecoboosta göre az yakarsınız. Ama kullanım zevki ecoboostun çok daha iyi. Daha önce de defalarca yazdım; benim için 4-5 kuruşluk fazla tüketim, verdiği zevke göre değer. Ben 15 bin km yi geçtim, bakım dışında servis ihtiyacım olmadı, daha yüksek km de olanlar varsa onların yorumlarına da birlikte bakalım ama ben kronik bir sorun duymadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

İstanbul şehir içi en fazla bu zamana kadar, uzun yolda 5.5 ortalama ile devamında şehir içi en fazla 7.8 lt gördüm..

Bir ara İstanbul da şehir içi ortalama yakıtı sıfırlim dedim, sıkıntıya soktu beni sıfırlamaz olaydım :D 9.5-10lt arasında kaldı şehir içi kullanımda.

Şehir içi dediğimde neresi (zeytinburnu- beşiktaş arası sahil yolu genelde, bakırköy -zeytinburnu, avrupa anadolu yakası geçiş, vs istanbul trafik içi)

Gaza az basarsan 2.500 d geçmessen yakmıyor..  Ama performans alim istanbul trafiğinde fare gibi sağa sola kaçim dersen içmeye başlıyo :D 

Şehir dışı en düşük ,92km/h sabit hızla giderek 100km/5.1lt gördüm genelde 5.5lt Aracı devirli zamanında vites değişimi gerçekleştirerek kullanırsan yakmıyor..

Diğer konulardan alıntı, 

İstanbuldan lüleburgaz/büyükkarıştıran"a  160 km gidiş 160 km de dönüş 60 km de fabrika içinde kamera arıza tespiti yönetime gidip gelme için yaptık toplamda kmnin gösterdiği istanbulda sıfırlamiştim. 385 km yi 100 liraya gidip geldik. 

Giderken 3 şeritli otobanda biraz bastim ama en fazla 120-160 arası  Gelirken akşam trafiğine kalmamk için asırı derecede yüklendim (kimseyi ve kendimi tehlikeye sokmadan) Bi nevi aracıda denemiş oldum düz yolda 215km hıza kadar cikti 6 cı vites 4bin devirde  yokuş aşşağı giderken 5 bin devirde 230 u gördüm  ve bassam daha gidecekti biraktim bi an aklıma(ibrenin döneceği geldi  :D )< ;)>

Kış geldi istanbul şehir içi yaktı baya, geçen hafta fulledim 215tl 46 litre yakıt ile 550-600km anca gitti.

Gecen perşembe Çorluya gidicektim bidaha fuledim. 210tl doldu bu defa çorlu gidiş geliş toplamda 330km de yarım depo yaktı, 

Aracı sabitlemede kullanırsan kendi gidince hiç yakmıyo. 160km/h sabitledimdi 6.6lt gibi bişi gösteriyordu düz yolda anlık.
1ookm/h sabitte 3.3lt gösteriyodu. Rampalarda yükseliyo..

Diyeceğim şehir içi ne yaparsan yap eco meco fayda etmiyor yakıyo.. 

Birde deposu 55 lt ama ben bu zamana kadar 46.5lt fazla doldurtamadım , tam kırmızıya inince alıyorum demekki içinde 7.5-8lt kalıyor yakıt.

Kısa net özetlim.. 

İstanbul şehir içi En fazla sakin kullanımda kışın 7.8lt gördüm.
İstanbul şehir içi               sakin kullanımda kilima acık yazın 7.1 lt geçmedi.
     "          "           agresif kullanımda 7.5lt kışın daha agresif kullanmadım :D

Şehir dışı klima acık en düşük 5.1lt gördüm en fazla 5.6lt yukarıda 100tl ile 380km gittiğimde dönüşde cok bastımdı en fazla 5.6lt gördüm. 180-200-230km/h..        

Yakıt cok önemliyse Dizel bak derim.. Fazla sıkıntı etmezsen İstanbul şehir içinde 8.lt üstüne cıkmazsın. 

Şuanda 18 binde daha 650tl servis bakımından başka hiç birşeye para harcanmadı.
Sıkıntı çıkaracağını sanmam Maşallah diyelim..

Sadece veletin yağı pahalı :D 5lt yağ 265Tl ..

:flowers:

Amma yazmişim be.. Ben olsam okumazdım :p 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

EcoBoost bu kadar küçük bir motor olmasına rağmen bu kadar güç ve tork üretmesiyle 15.000 - 20.000 gibi km'ler yaptığınızda baş ağrıtır mı? Zaman içerisinde sanki çok masraf çıkartacakmış gibi geliyor. Yani içimden bir ses öyle diyor sanki  :biggrin:

**Kişisel tahminlerinizden ziyade birebir araçlarda tecrübesi olan kişilerin yorumları çok değerli. Pls  :biggrin:

Siz kişisel bir tahmin yapmışsınız zaten ama neye dayanarak yapmışsınız onu anlayamadım. Otomobil üretim tarihinde 15,000 - 20,000 gibi km.lerde baş ağratacak bir motor üretildiğini ben hiç duymadım. Sanırımki yoktur bilen varsa çıksın yazsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu

Lpg ye sıcak bakıyorsanız, km de 4-5 kuruş ecoboosta göre az yakarsınız. Ama kullanım zevki ecoboostun çok daha iyi. Daha önce de defalarca yazdım; benim için 4-5 kuruşluk fazla tüketim, verdiği zevke göre değer. Ben 15 bin km yi geçtim, bakım dışında servis ihtiyacım olmadı, daha yüksek km de olanlar varsa onların yorumlarına da birlikte bakalım ama ben kronik bir sorun duymadım.

Evet sürüş keyfini göz önünde bulundurursak 4-5 kuruş belki göz ardı edilebilir ama bu İstanbul trafiğinde tam bir sürpriz olabilir gibi geliyor. Van'da belki 4-5 kuruş ama güzelim Boğaz Köprüsü trafiğinde yüzlerce dur kalk nasıl etkiler acaba. (Tabi ki her Allah'ın günü köprü trafiğinde olmayacağım, yoksa dizel en doğru tercih olurdu ama artık ara sokaklar bile insanı çıldırtıyor.)

Lpg fiyatından dolayı illaki yakıt da tasarruf yaptıracaktır. Ama kim ne derse desin lpg de illaki bir güç kaybı var ve Benzin gibi keyif ve  sıkıntısızlık garantisi yok. Ama Ecoboost ise 3 silindirli turbo beslemesi ile ve Torku sayesinde atmosferik benzinliden daha keyifli bir sürüş vericekdir. Ama atmosferikde Lpg olayı kesinlikle Tasarruf edeceksiniz. :) 34 TL Lpg ile Karabük'den Ankara Etimesgut  ( Elvankent ) Geldim :) Sabit 110 CC ile :) (205 km )

Peki LPG'de araç yükü fazla olduğunda tek kişiye göre yakıt tüketiminde çok farklılıklar oluyor mu? Yada güçten ciddi kayıplar? Çok da güç manyağı birisi değilim, onu geçeyim buna fark arayım demem ama 4 kişi bindiğinde de ışıklarda kalkarken etkilemez herahlde? (1.6 125 PS motor sonuçta öldürmedim dimi? :) :) )

Siz kişisel bir tahmin yapmışsınız zaten ama neye dayanarak yapmışsınız onu anlayamadım. Otomobil üretim tarihinde 15,000 - 20,000 gibi km.lerde baş ağratacak bir motor üretildiğini ben hiç duymadım. Sanırımki yoktur bilen varsa çıksın yazsın.

Verdiğim rakamlar tamamen örnek temsil etmesi için. Evet dediğiniz gibi aslında tamamen kendi içime düşen bir şüphe. Çünkü motor küçük ama güçlü e az da yakıyor. Fiyat olarak 1.6'dan çok da yukarıda değil. İnsan ister istemez kıllanıyor. :)

** (Çok otomobil gurusu birisi değilimdir. :) )

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Bence imkanın olursa her iki aracıda test et hangisi keyif verir ise onu al. Yakıt ve yaktırmak olayı çok farklı bir kavramdır. yılda yapacağın km.10-15,000 lerde ise zaten tüp ile uğraşmana değmez. Eğer atmosforik araç gibi devirli kullanmaya kalkmaz isen 1,0 çok daha iyi verim verecektir.

Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu

Yalnız bu rakam cidden çok iyi. Şehirler arası için ok. Peki kısa mesafeli kullanımlarda tüp'ün bir dez avantajı oluyor mu? Yanlış hatırlamıyorsam formda bir kullanıcı böyle bir bilgi vermişti. Kısa mesafede tasarruflu olmuyor diyordu. ( Mesela Git-Gel 3-4 km)

Yorum bağlantısı
Erkan Mutluu

İstanbul şehir içi en fazla bu zamana kadar, uzun yolda 5.5 ortalama ile devamında şehir içi en fazla 7.8 lt gördüm..

Bir ara İstanbul da şehir içi ortalama yakıtı sıfırlim dedim, sıkıntıya soktu beni sıfırlamaz olaydım :D 9.5-10lt arasında kaldı şehir içi kullanımda.

Şehir içi dediğimde neresi (zeytinburnu- beşiktaş arası sahil yolu genelde, bakırköy -zeytinburnu, avrupa anadolu yakası geçiş, vs istanbul trafik içi)

Gaza az basarsan 2.500 d geçmessen yakmıyor..  Ama performans alim istanbul trafiğinde fare gibi sağa sola kaçim dersen içmeye başlıyo :D 

Şehir dışı en düşük ,92km/h sabit hızla giderek 100km/5.1lt gördüm genelde 5.5lt Aracı devirli zamanında vites değişimi gerçekleştirerek kullanırsan yakmıyor..

Diğer konulardan alıntı, 

İstanbuldan lüleburgaz/büyükkarıştıran"a  160 km gidiş 160 km de dönüş 60 km de fabrika içinde kamera arıza tespiti yönetime gidip gelme için yaptık toplamda kmnin gösterdiği istanbulda sıfırlamiştim. 385 km yi 100 liraya gidip geldik. 

Giderken 3 şeritli otobanda biraz bastim ama en fazla 120-160 arası  Gelirken akşam trafiğine kalmamk için asırı derecede yüklendim (kimseyi ve kendimi tehlikeye sokmadan) Bi nevi aracıda denemiş oldum düz yolda 215km hıza kadar cikti 6 cı vites 4bin devirde  yokuş aşşağı giderken 5 bin devirde 230 u gördüm  ve bassam daha gidecekti biraktim bi an aklıma(ibrenin döneceği geldi 

Kış geldi istanbul şehir içi yaktı baya, geçen hafta fulledim 215tl 46 litre yakıt ile 550-600km anca gitti.

Gecen perşembe Çorluya gidicektim bidaha fuledim. 210tl doldu bu defa çorlu gidiş geliş toplamda 330km de yarım depo yaktı, 

Aracı sabitlemede kullanırsan kendi gidince hiç yakmıyo. 160km/h sabitledimdi 6.6lt gibi bişi gösteriyordu düz yolda anlık.

Birde deposu 55 lt ama ben bu zamana kadar 46.5lt fazla doldurtamadım , tam kırmızıya inince alıyorum demekki içinde 7.5-8lt kalıyor yakıt.

Kısa net özetlim.. 

İstanbul şehir içi               sakin kullanımda kilima acık yazın 7.1 lt geçmedi.
     "          "           agresif kullanımda 7.5lt kışın daha agresif kullanmadım 

Şehir dışı klima acık en düşük 5.1lt gördüm en fazla 5.6lt yukarıda 100tl ile 380km gittiğimde dönüşde cok bastımdı en fazla 5.6lt gördüm. 180-200-230km/h..        

Yakıt cok önemliyse Dizel bak derim.. Fazla sıkıntı etmezsen İstanbul şehir içinde 8.lt üstüne cıkmazsın. 

Kardeşim eline sağlık. Video incelemelerden daha anlaşılır, sağlıklı veriler vermişsin. :) Yağ fiyatı şok etti beni. Cidden pahalıymış.

Aslında senin verdiğin rakamlar bir benzinli araç için gayet güzel. Fakat LPG'nin üstün tasarrufu kafa karıştırıyor.

yakıtı çok düşünüyor olsam dizel alır geçer giderdim ki benzinli araçlarla arasında performans bakımından pek bir fark yok 1.6 ecobostu tenzih ederim.

Dizel için üzerine bir 11.000 TL daha eklemek gerekiyor. Onu gözüm kapalı ekleyebilecek olsam muhtemelen yakıtı da sıkıntı etmiyor olurdum. :)

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Diğer konulardan alıntı, 

Giderken 3 şeritli otobanda biraz bastim ama en fazla 120-160 arası  Gelirken akşam trafiğine kalmamk için asırı derecede yüklendim (kimseyi ve kendimi tehlikeye sokmadan) Bi nevi aracıda denemiş oldum düz yolda 215km hıza kadar cikti 6 cı vites 4bin devirde  yokuş aşşağı giderken 5 bin devirde 230 u gördüm  ve bassam daha gidecekti biraktim bi an aklıma(ibrenin döneceği geldi  :D )< ;)>

Kısa net özetlim.. 

"          "           agresif kullanımda 7.5lt kışın daha agresif kullanmadım :D

Şafak bey 7.8 ortalama tüketimde, ortalama hızınız nedir yazabilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Şafak bey 7.8 ortalama tüketimde, ortalama hızınız nedir yazabilirmisiniz.

Hakan abi ortalama derken aracın verdiği ortalama hızmı yoksa benim anlık yaptığım hız ortalamasımı. 

Perşembe günü çorluya gitmeden önce 100km/7.8lt gösterirken aracın ortalama hız göstergesi 25-30 arasındaydı diye hatırlıyorum. 

İstanbu şehiri içi genelde 40-90km/h  arası değişiyor yaptığım hız .

Cuma gecesi istanbula dönüşte 90-120km/h sabitledim net hatırlamıyorum ama araç ortalaması 70-90km arasında değişmişti.

Yorum bağlantısı
Bülent Candan

1,0 motor ile 1,6 motor arasındaki vergi farkı ne kadar bakmadım ama 1-2 aylık benzin tüketimine eş değer olabilir ilk senelerde.

Bazen küçük hesaplar bile her şeyi değiştirir...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...