İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1.0 - 1.6 Ecoboost Motorlar Hakkında / Sorunlar

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Gökhan Kızılkaya

Arkadaşlar;

Ford un yeni motoru ecoboostta kullanacağı turbo honeywell olacakmış.Bu turbo markasını bilen yada iyi/kötü ününü duyan varmı.Ayrıca yeni focus 1.6 ecoboost 240 tork ve 160 veya 180 hp seçenekleriyle geliyormuş.

Bu konu daha önce açılmışsa moderatör arkadaşlar taşısın ama ben arattım bulamadım.Kusuruma bakmayın.

Bence bu yeni motor hemen alınmaz.Şöyle 2-3 yıl çalışsın kronikler giderilsin.

Autoshow 2010 Istanbul u heyecanla bekliyoruz

Arkadaşlar;

Ford un yeni motoru ecoboostta kullanacağı turbo honeywell olacakmış.Bu turbo markasını bilen yada iyi/kötü ününü duyan varmı.Ayrıca yeni focus 1.6 ecoboost 240 tork ve 160 veya 180 hp seçenekleriyle geliyormuş.

Bu konu daha önce açılmışsa moderatör arkadaşlar taşısın ama ben arattım bulamadım.Kusuruma bakmayın.

Bence bu yeni motor hemen alınmaz.Şöyle 2-3 yıl çalışsın kronikler giderilsin.

Autoshow 2010 Istanbul u heyecanla bekliyoruz

Şimdi tekrar aradım ama varmış konu.Kusura kalmayın.Esas merak ettiğim turbo nun markası niye değişiyor.İyimi kötümü olacak?

Yorum bağlantısı
Misafir

Teknik kısmını bilmiyorum ama turbo değişiyorsa mantıken sanki daha iyi olmalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Honeywell dünyaca ünlü bi markadır.

Bir çok sektörde yer alır.

İLGİLİ LİNK

İnceledim de Garret zaten Honeywell in markasıymış.Honeywell firması araç turbolarını garret adı altında çıkartıyormuş.

Değişiklik yok yani

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

aha :nazar:

Biz bayisiyiz. İklimlendirme-Isıtma&soğutma sektöründe otomasyon çözümleri sunuyor.

Kontrol panolarından tutunda kalorifer radyatör vanasına kadar her şey vardı. Turbo da eklendi :nazar:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
aha :)

Biz bayisiyiz. İklimlendirme-Isıtma&soğutma sektöründe otomasyon çözümleri sunuyor.

Kontrol panolarından tutunda kalorifer radyatör vanasına kadar her şey vardı. Turbo da eklendi :bravo:

Güvenlik sektöründe de çok büyükler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Yıllarca bilgisayar da yaptılar. ev otomasyonunda, fabrika otomasyonunda elektronikte de varlar. Bilgisayarları büyüklere oynardı. sonra kapandı.

merak edenlere http://www51.honeywell.com/honeywell/about...ur-history.html

ayrıca turboyu da abd de ikinci dünya savaşında üretmeye başlamışlar.

dps6_plus.jpg

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Doğu Kemik

Aramızda 1.6 180 ps ecoboost motor kullananlar varsa yakıt tüketimleri hakkında bilgi verebilir mi?

F3 lerde 115 ps dizel ile 180 ps ecoboost'un yakıt ortalaması konusunda firma iddialı görünüyor :shok:

http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/teknik-ozellikler

Gerçekten firmanın iddia ettiği gibi yakıt tüketimleri dizel almayı gerektirmeyecek kadar düşük mü? (yakıt ortalaması farkı 1.5 lt olarak belirtiliyor) Bilgilendirirseniz sevinirim :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Uzun bir test seyretmiştim orda kullanan bakalım uzun yolda dedikleri gibi 5 litre yakacakmı demiş ve sakin kullanarak test (çekimler sanırım Bodrum civarlarıydı) denemesi yaptı. Kullanımı sonunda gerçekten 5 litreye indiğini söylemişti. 0-100 ve son sürat performans olarak ele aldığınızda 1,0 ecoboost 125 hp ile dizel 115' liğin performans değerleri birbirine daha denk gibi. Bence olaya birde o açıdan bakmak lazım. Tüketim ortalamada 0,6 litrelere düşüyor, fiyatta 8,000 tl daha hesaplı.Bence ekonomi düşünen ve yılda 10-15,000 km yol kullananlar için ford'da 1,0 ecoboost çok mantıklı bir motor. Performans ve +1 litre fazla tüketim için 180' lik çok çok iyi bir araç. Kısa bir test yapmıştım sıkı gidiyor...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

sıkıldınız mı fiestadan? :)

Artık değiştirme zamanı geldi:)

Bugünlerde Fiestası olanları kaşıntı basıyor. :)

:D

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Uzun bir test seyretmiştim orda kullanan bakalım uzun yolda dedikleri gibi 5 litre yakacakmı demiş ve sakin kullanarak test (çekimler sanırım Bodrum civarlarıydı) denemesi yaptı. Kullanımı sonunda gerçekten 5 litreye indiğini söylemişti. 0-100 ve son sürat performans olarak ele aldığınızda 1,0 ecoboost 125 hp ile dizel 115' liğin performans değerleri birbirine daha denk gibi. Bence olaya birde o açıdan bakmak lazım. Tüketim ortalamada 0,6 litrelere düşüyor, fiyatta 8,000 tl daha hesaplı.Bence ekonomi düşünen ve yılda 10-15,000 km yol kullananlar için ford'da 1,0 ecoboost çok mantıklı bir motor. Performans ve +1 litre fazla tüketim için 180' lik çok çok iyi bir araç. Kısa bir test yapmıştım sıkı gidiyor...

Fatih Bey yanımıyorsam NTV de yayınlanan bir programdı ben de seyretmiştim hem 1.0 hem de 1,6 ecoboost focusları test etmişlerdi.O zamandan itibaren aklımda bir soru işareti olarak kaldı çünkü 2011 focus titanyum dizel aracım Yozgat şehir içinde 5.5-5,6 lt yakıyordu. Aracım 5300 km de pert olduktan sonra 2011 model benzinli focus titanyum aldım ve onun yaktı tüketimi ise aynı koşullarda 13,5 lt idi. Bİr önceki kasalarda yakıt tüketimi bu kadar fazla iken bu yeni motorlarda her ne kadar 180 ps kullanılmış olsada yakıt tüketimini başarabildiler mi yoksa bir pazarlama tekniği mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Aramızda 1.6 180 ps ecoboost motor kullananlar varsa yakıt tüketimleri hakkında bilgi verebilir mi? F3 lerde 115 ps dizel ile 180 ps ecoboost'un yakıt ortalaması konusunda firma iddialı görünüyor :shok:http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/teknik-ozellikler Gerçekten firmanın iddia ettiği gibi yakıt tüketimleri dizel almayı gerektirmeyecek kadar düşük mü? (yakıt ortalaması farkı 1.5 lt olarak belirtiliyor) Bilgilendirirseniz sevinirim :)

broçürdeki tüketim değerlerinden hesap yaparsanız, yanarsınız :D

Yorum bağlantısı
İhsan Candan
(düzenlendi)

Artık değiştirme zamanı geldi:)

:D

facedeki grupta satılık olduğunu gördüm zaten o yüzden 2 kelam sohbet maksatlı, yorum yapayım dedim :biggrin:

tarihinde İhsan Candan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Fatih Bey yanımıyorsam NTV de yayınlanan bir programdı ben de seyretmiştim hem 1.0 hem de 1,6 ecoboost focusları test etmişlerdi.O zamandan itibaren aklımda bir soru işareti olarak kaldı çünkü 2011 focus titanyum dizel aracım Yozgat şehir içinde 5.5-5,6 lt yakıyordu. Aracım 5300 km de pert olduktan sonra 2011 model benzinli focus titanyum aldım ve onun yaktı tüketimi ise aynı koşullarda 13,5 lt idi. Bİr önceki kasalarda yakıt tüketimi bu kadar fazla iken bu yeni motorlarda her ne kadar 180 ps kullanılmış olsada yakıt tüketimini başarabildiler mi yoksa bir pazarlama tekniği mi?

Eğer 115 lik motor ile 13,5 yaktıysanız verimlide olsa 180 lik ilede 11-12 çok rahat yakarsınız. Ş.dışı %90 tutuyorda oda 90-100km hız ile giderseniz. ş,içi yoğun trafikte çok değişiyor....

Pazarlama tekniği değil. Testler belirli bir standartda yapılıyor. O standartlarda şehirden şehire değişiyor. İstanbulda 2 katına kadar çıkabilir Bilecikte tutabilir yada % +1 litre ile yakalayabilir belki...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet YILMAZ

Arkadaşlar Ben bu araçtan şu an çok memnunum.

bu araç ile paylaşımlarınızı bekliyorum.

aracımın rengi gece grisi boya koruma yaptırmak istiyorum, kol dayama desteği yok focus III'ler de böyle bir aksesuarı nerden bulabilirim. birde camlara rüzgarlık yaptırmak istiyorum ama balıkesirde bulamıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Forumun ilk 1.0'ı gelmiş. Hayırlı olsun. :)

İzlenimlerinizi paylaşırmısınız ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Tanışsaydık :)

Hoşgeldiniz. Detayları herkes merak ediyor.

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Yeni aracınız hayırlı olsun.

Kol dayama orjinal olarak epey pahalı olur, fakat sonradan takılan ürünlerin içinde en iyisi olan armster marka kolçak taktırabilirsiniz.

http://urun.gittigid...dayama-54829122

Cam rüzgarlığı içinde bu firma ile görüşebilirsiniz.

http://www.sahibinde...classifiedTitle

tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Benim arabanın çeyreği bu :D

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...