Hasan Ekci 21 Kasım 2015 Paylaş 21 Kasım 2015 direksiyon kutusuna bakılacak o zaman Malesef öyle görünüyor. Direksiyon, salıncak burçları,travers burcu, viraj demiri lastiği kalan ihtimaller olsada en muhtemel direksiyon. Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 9 Mayıs 2017 Paylaş 9 Mayıs 2017 Sağa dönüşlerde bozuk yol veya çukurda gelen tıkırtı sesini kendim çözdüm. Ustalar, ya bu sesi duymuyor, ya bu ses normal yada bu kadar ses gelir gittiği yere kadar gitsin diyorlar. veya sırayla komple ön takımı küçükten büyüğe doğru değiştirelim diyorlar. Bende arkadaşla birlikte ne yapabiliriz diye baktık ve sesin kaynağı, sağa dönüşlerde direksiyon mili dışarı çıkıp bir çukurda teker darbe aldığı zaman direksiyon kramiyer mili direksiyon miline çarpıp ses yapıyor. Direksiyon kutusunun yapısı gereği bu mil herhangi bir darbede yamulmasın diye milin arkasına yarım ay şeklinde bir yastıklama ve buna baskı yapan bir yay var. Bu parça sarı pirinçten ve zamanla aşındığı için boşluk yapmış. Bende aşınan noktayı güzelce temizleyip iyice silikon gres sürerek yerine taktım ve ses kesilene kadar yayın baskısını ayarlayan tapayı sıktı. Ve sonuç ses falan yok. Alttaki linkten umarım resimleri görebilirsiniz... https://goo.gl/photos/KMCu94NYRY7AG7fw6 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Kasım 2018 Paylaş 17 Kasım 2018 Bende rot başları falan diyecek diye ustaya gösterdim aracı, lifte aldı bakındı salladı falan alt takımdan sıkıntı yok dedi. Dedim usta olmaz mı çekiçle vuruyorlar sanki alttan dedim. Süreklim dedi çıktık yola. Bozuk yola söktü iki tarafı ayrı ayrı ses yok. Dedim dönerken oluyor, stabilize yolda sağ sol yaparak ilerledi ses gelmeye başladı.Direksiyon kutusundan dedi, 400-450 tamir tutar 1 sene olmadan yine başlar değmez kronik zaten bütün Ford larda varmış. Ne dersiniz bu sesle kullanacakmiyiz başka usta mi bulalım Antalya ya gidip. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2018 Paylaş 17 Kasım 2018 2 saat önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı: Direksiyon kutusundan dedi, 400-450 tamir tutar 1 sene olmadan yine başlar değmez kronik zaten bütün Ford larda varmış. Ne dersiniz bu sesle kullanacakmiyiz başka usta mi bulalım Antalya ya gidip. Kullanılmaz böyle.. Ben kullanmam yani.. Yaptır bence.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts