İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Sağa Dönüşlerde Tıkırtı

Gökhan Uçak

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
arkadaşlar bugün servise gittim ve direksiyon kutusunun arızalı olduğunu söylediler.bu konuyla ilgili yardımlarınızı (fikirlerinizi) :) bekliyorum.yaptırmazsak zararı ne olur,orjinal veya çıkma taktırsak maliyet ne olur......

Çok rahatsız etmiyorsa bence böyle kullan...

Aracı aks TSB'si için servise götürdüm. Sağa dönüşlerde duyulan ses ile alakalı teste çıktık ama usta sesi pek duyamadı. Aks tsb yapıldı bir gece araç liftte kaldı genel olarak sesler kesilmiş gibiydi Fakat bu akşam araçta 4 kişi varken hafif eğimli bir yolda sağa dönerken ( geniş bir dönüştü) tak-tak-tak-tak diye dönüşüm bitene kadar sesler çok net duyuldu. Bu da mı direksiyon kutusundan acaba?

Olayın geçmişini bilmiyorum ama aks gibi görünüyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak
Çok rahatsız etmiyorsa bence böyle kullan...

Olayın geçmişini bilmiyorum ama aks gibi görünüyor..

teşekkürler Mehmet bey.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Serdar Şenel

slmlar benimde sadece sağa dönüşlerde yol bozuksa tak diye ses geliyor yol düzse sıkıntı yok  rotbalansçı baktı boşluk falan yok dedi başka biryere göstereceğim ama alakası olmayan parçaları değiştirmelerinden endişeliyim.

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

aynı sorunu halen yaşıyorum salıncaklar, z rotlar, amortisörler bilye ve takozuyla, beraber değişmesine rağmen. direksiyon kutusunu tamir ettirdiğim halde.  2 yıl önce kullandığım focus 2de de aynı sesi duymuştum. ancak bu ses ön takımdan mı geliyor km saatin arkasında bi yerlerdenmi kestiremedim.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

focus 2 lerin ön düzeninden gelen lokurtu, focus 3 ün iyileştirilmiş amortisör üst takozu ile çözülebiliyor,tecrübe ile sabittir ;)

buda focus 3 ün ön amortisör takozu,şikayetler üzerine ufak bir ilave ile iyileştirme yapılmış :)

http://www.ebay.com/itm/FORD-OEM-CV6Z-18183-A-Strut-Cushion-Mount-Suspension-Strut-Mount-/231003411222?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2013%7CModel%3AFocus&hash=item35c8e05316&vxp=mtr

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Sertaç Özdemir

Benimde F2 var. Mesela yol hafif bozuk olsun özellikle de Arnavut kaldırım diye tabir edilen yolda giderken sağa ve sola dönüşlerde tam tersi yönden lokurtu gelmektedir. Özel servise gitmiştim rot başları arka rotlar motor kulakçığı ve altta bir tabla gibi bir şey vardı değiştirildi fakat değişen bişey olmadı.

Murat hocam bu parça değişimiyle ses kesildimi? 

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

ön viraj demiri lastiklerini kepleriyle beraber orjinal olmak kaydıyla değiştirmenizi öneririm.  hiç değişmediyse faydası olacaktır kısmi ön düzen seslerine.  

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gürçay Hüseyin

Bu konu cozumden cok istatistik bilgi ile dolu madem, beni de ekleyin bari. Arabam daha yeni iken bu sorun ile karsilastim, Ford servisi dahil 7-8 tane farkli servise gosterdim, hala sorunu bulan olmadi. Aldirmamaya calisiyorum artik ama gercekten sinir bozucu bir durum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Çıplak

Bu konuyu gördüm demekki tek değilmiş im.. Aynı sorunu bende yaşadım Garanti'den direksiyon kutusu değişti ve sorun çözüldü.. Fakat 1 yıl olmadı bile tekrar aynı tıkırtı başladı.. Sağa dönüşte Soldan gelen rahatsız edici bu ses.. Garanti bitti.. Hadi uğraş bakalım..

Yorum bağlantısı
Mesut Balcı

Aynı sıkıntı bendede var SERVİSİN CEVABI HAZIR :Direksiyon kutusu değişmeli :)). Sanki 50-100 liralık bir parçaymış gibi kolayca söylediler. 2500 civarı masraftan bahsettiler.Ben amartisör ve takozları ve viraj demir lastikleriyla başlayacağım işe.

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

öncelikle viraj demir lastiklerini değiştirin.  faydası olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

en güzeli,direksiyon kutusunu sağ-sol başlarına teflondan burç yaptıracaksınız,düzgün yağlanırsa 30.000 km sessiz sedasız bineceksiniz...öyle direksiyon kutucularınada gitmeyede gerek yok....kutu sökülmeden üzerinden ölçü alıp,yerine takan sanatkar ustalar var ...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yakup Uçar

Arkadaşlar bu sorunu ben kendi 2008 focus umda da yasadim problem 100 de 100 tasiyicilara su girmis paslanmis dis yemistir yani tasiyicilarinizi ve dolayisiyla bilyeleri degistirin...ben saga veya sola keskin donuslerde kutttttt diye bir ses geliyordu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mesut Balcı
(düzenlendi)

Amortisör, üst takazu ve bilyasıyla; viraj demir lastiklerini değiştirince ses kesildi sorun halloldu arkadaşlar.Ön takım inmişken Z rotunuda değiştim esnaf tabiriyle zenit saati gibi oldu. Yorum ve öneriler için teşekkürler.

tarihinde Mesut Balcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Amortisör, üst takazu ve bilyasıyla; viraj demir lastiklerini değiştirince ses kesildi sorun halloldu arkadaşlar.Ön takım inmişken Z rotunuda değiştim esnaf tabiriyle zenit saati gibi oldu. Yorum ve öneriler için teşekkürler.

Hocam geçmiş olsun ben  67000 km lerde aldığım focusumun ön aksamındaki parçaları komple değişip direksiyon kutusunada tamir ettirmeme rağmen bir türlü sesini kesemedim. aracı değişip kökten kurtuldum bu seslerden  :biggrin:  halen kredi kartı  ektremde eski borçları ödüyorum. büyük konuşmak gibi olmasın  bir daha kapımın yanına bile yaklaştırmam. tövbe

Yorum bağlantısı
Mesut Balcı

Hocam geçmiş olsun ben  67000 km lerde aldığım focusumun ön aksamındaki parçaları komple değişip direksiyon kutusunada tamir ettirmeme rağmen bir türlü sesini kesemedim. aracı değişip kökten kurtuldum bu seslerden  :biggrin:  halen kredi kartı  ektremde eski borçları ödüyorum. büyük konuşmak gibi olmasın  bir daha kapımın yanına bile yaklaştırmam. tövbe

Teşekkür ederim üstad.Ayrıca Focus'u mu yaklaştırmazsınız Murat Bey? Bende sene sonunda arabayı değiştirmeyi düşünüyorum focus3 dizel ile jetta dizel arasında bir seçim yapacaktım.Ayrıca toyota d4 ü çok tavsiye eden var(Tamirciyi unutursun diyorlar :))

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Teşekkür ederim üstad.Ayrıca Focus'u mu yaklaştırmazsınız Murat Bey? Bende sene sonunda arabayı değiştirmeyi düşünüyorum focus3 dizel ile jetta dizel arasında bir seçim yapacaktım.Ayrıca toyota d4 ü çok tavsiye eden var(Tamirciyi unutursun diyorlar :))

focus için söyledim doğrudur ama genelleme yapmak doğru olmaz belki benim şanssızlığıma denk geldi. ama cidden soğudum.  astra h aldım tıkırtı mıkırtı yok. asvalt  yada bozuk yol  farketmiyor.   imkanınız varsa jetta öneririm.  toyotanın ön düzeninide pek iyi getirmiyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Balcı

focus için söyledim doğrudur ama genelleme yapmak doğru olmaz belki benim şanssızlığıma denk geldi. ama cidden soğudum.  astra h aldım tıkırtı mıkırtı yok. asvalt  yada bozuk yol  farketmiyor.   imkanınız varsa jetta öneririm.  toyotanın ön düzeninide pek iyi getirmiyorlar. 

Şimdilik Jette ağır basıyor ama Aralığa kadar zaman var nasılsa. Bakalım Mevla'm neyler...

Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Sağa dönerken sol taraftan gelen ses bende de var. Ustalara kalsa bir şey yok. 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hasan Ekci

Aynı sesten muzdaribim, z rot, üst bilyeler ve takozlar orjinalleriyle değişti, helezona hortum uygulaması yapıldı ses devam ediyor.  Özllikle site girişinde tam sağ ve sol yapınca ve bozuk yollarda tıkırtı var. Çözüm önerileriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Aynı sesten muzdaribim, z rot, üst bilyeler ve takozlar orjinalleriyle değişti, helezona hortum uygulaması yapıldı ses devam ediyor.  Özllikle site girişinde tam sağ ve sol yapınca ve bozuk yollarda tıkırtı var. Çözüm önerileriniz nelerdir?

tam sağ ve sol yapıp hareket edildiğinde geliyorsa,diğer zamanlar normalse,aks kafaları.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

tam sağ ve sol yapıp hareket edildiğinde geliyorsa,diğer zamanlar normalse,aks kafaları.

Düz giderkende banket yada bozuk yolda tıkırtı var. Sadece dönüşlerde daha belirgin.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Düz giderkende banket yada bozuk yolda tıkırtı var. Sadece dönüşlerde daha belirgin.

direksiyon kutusuna bakılacak o zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...