Mehmet Ozyurek 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 arkadaşlar bugün servise gittim ve direksiyon kutusunun arızalı olduğunu söylediler.bu konuyla ilgili yardımlarınızı (fikirlerinizi) bekliyorum.yaptırmazsak zararı ne olur,orjinal veya çıkma taktırsak maliyet ne olur...... Çok rahatsız etmiyorsa bence böyle kullan... Aracı aks TSB'si için servise götürdüm. Sağa dönüşlerde duyulan ses ile alakalı teste çıktık ama usta sesi pek duyamadı. Aks tsb yapıldı bir gece araç liftte kaldı genel olarak sesler kesilmiş gibiydi Fakat bu akşam araçta 4 kişi varken hafif eğimli bir yolda sağa dönerken ( geniş bir dönüştü) tak-tak-tak-tak diye dönüşüm bitene kadar sesler çok net duyuldu. Bu da mı direksiyon kutusundan acaba? Olayın geçmişini bilmiyorum ama aks gibi görünüyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 23 Ekim 2011 Paylaş 23 Ekim 2011 Çok rahatsız etmiyorsa bence böyle kullan... Olayın geçmişini bilmiyorum ama aks gibi görünüyor.. teşekkürler Mehmet bey. Yorum bağlantısı
Serdar Şenel 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 slmlar benimde sadece sağa dönüşlerde yol bozuksa tak diye ses geliyor yol düzse sıkıntı yok rotbalansçı baktı boşluk falan yok dedi başka biryere göstereceğim ama alakası olmayan parçaları değiştirmelerinden endişeliyim. Yorum bağlantısı
Murat Çukur 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 aynı sorunu halen yaşıyorum salıncaklar, z rotlar, amortisörler bilye ve takozuyla, beraber değişmesine rağmen. direksiyon kutusunu tamir ettirdiğim halde. 2 yıl önce kullandığım focus 2de de aynı sesi duymuştum. ancak bu ses ön takımdan mı geliyor km saatin arkasında bi yerlerdenmi kestiremedim. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 focus 2 lerin ön düzeninden gelen lokurtu, focus 3 ün iyileştirilmiş amortisör üst takozu ile çözülebiliyor,tecrübe ile sabittir buda focus 3 ün ön amortisör takozu,şikayetler üzerine ufak bir ilave ile iyileştirme yapılmış http://www.ebay.com/itm/FORD-OEM-CV6Z-18183-A-Strut-Cushion-Mount-Suspension-Strut-Mount-/231003411222?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2013%7CModel%3AFocus&hash=item35c8e05316&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 kulenin aynı olması lazım takabilmek için? yapan var mı duyduğunuz? Yorum bağlantısı
Sertaç Özdemir 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 Benimde F2 var. Mesela yol hafif bozuk olsun özellikle de Arnavut kaldırım diye tabir edilen yolda giderken sağa ve sola dönüşlerde tam tersi yönden lokurtu gelmektedir. Özel servise gitmiştim rot başları arka rotlar motor kulakçığı ve altta bir tabla gibi bir şey vardı değiştirildi fakat değişen bişey olmadı. Murat hocam bu parça değişimiyle ses kesildimi? Yorum bağlantısı
Murat Çukur 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 ön viraj demiri lastiklerini kepleriyle beraber orjinal olmak kaydıyla değiştirmenizi öneririm. hiç değişmediyse faydası olacaktır kısmi ön düzen seslerine. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Bu konu cozumden cok istatistik bilgi ile dolu madem, beni de ekleyin bari. Arabam daha yeni iken bu sorun ile karsilastim, Ford servisi dahil 7-8 tane farkli servise gosterdim, hala sorunu bulan olmadi. Aldirmamaya calisiyorum artik ama gercekten sinir bozucu bir durum. Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Bu konuyu gördüm demekki tek değilmiş im.. Aynı sorunu bende yaşadım Garanti'den direksiyon kutusu değişti ve sorun çözüldü.. Fakat 1 yıl olmadı bile tekrar aynı tıkırtı başladı.. Sağa dönüşte Soldan gelen rahatsız edici bu ses.. Garanti bitti.. Hadi uğraş bakalım.. Yorum bağlantısı
Mesut Balcı 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Aynı sıkıntı bendede var SERVİSİN CEVABI HAZIR :Direksiyon kutusu değişmeli ). Sanki 50-100 liralık bir parçaymış gibi kolayca söylediler. 2500 civarı masraftan bahsettiler.Ben amartisör ve takozları ve viraj demir lastikleriyla başlayacağım işe. Yorum bağlantısı
Murat Çukur 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 öncelikle viraj demir lastiklerini değiştirin. faydası olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 en güzeli,direksiyon kutusunu sağ-sol başlarına teflondan burç yaptıracaksınız,düzgün yağlanırsa 30.000 km sessiz sedasız bineceksiniz...öyle direksiyon kutucularınada gitmeyede gerek yok....kutu sökülmeden üzerinden ölçü alıp,yerine takan sanatkar ustalar var ... Yorum bağlantısı
Yakup Uçar 6 Temmuz 2014 Paylaş 6 Temmuz 2014 Arkadaşlar bu sorunu ben kendi 2008 focus umda da yasadim problem 100 de 100 tasiyicilara su girmis paslanmis dis yemistir yani tasiyicilarinizi ve dolayisiyla bilyeleri degistirin...ben saga veya sola keskin donuslerde kutttttt diye bir ses geliyordu 1 Yorum bağlantısı
Mesut Balcı 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 (düzenlendi) Amortisör, üst takazu ve bilyasıyla; viraj demir lastiklerini değiştirince ses kesildi sorun halloldu arkadaşlar.Ön takım inmişken Z rotunuda değiştim esnaf tabiriyle zenit saati gibi oldu. Yorum ve öneriler için teşekkürler. 1 Ağustos 2014 tarihinde Mesut Balcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Çukur 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Amortisör, üst takazu ve bilyasıyla; viraj demir lastiklerini değiştirince ses kesildi sorun halloldu arkadaşlar.Ön takım inmişken Z rotunuda değiştim esnaf tabiriyle zenit saati gibi oldu. Yorum ve öneriler için teşekkürler. Hocam geçmiş olsun ben 67000 km lerde aldığım focusumun ön aksamındaki parçaları komple değişip direksiyon kutusunada tamir ettirmeme rağmen bir türlü sesini kesemedim. aracı değişip kökten kurtuldum bu seslerden halen kredi kartı ektremde eski borçları ödüyorum. büyük konuşmak gibi olmasın bir daha kapımın yanına bile yaklaştırmam. tövbe Yorum bağlantısı
Mesut Balcı 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Hocam geçmiş olsun ben 67000 km lerde aldığım focusumun ön aksamındaki parçaları komple değişip direksiyon kutusunada tamir ettirmeme rağmen bir türlü sesini kesemedim. aracı değişip kökten kurtuldum bu seslerden halen kredi kartı ektremde eski borçları ödüyorum. büyük konuşmak gibi olmasın bir daha kapımın yanına bile yaklaştırmam. tövbe Teşekkür ederim üstad.Ayrıca Focus'u mu yaklaştırmazsınız Murat Bey? Bende sene sonunda arabayı değiştirmeyi düşünüyorum focus3 dizel ile jetta dizel arasında bir seçim yapacaktım.Ayrıca toyota d4 ü çok tavsiye eden var(Tamirciyi unutursun diyorlar ) Yorum bağlantısı
Murat Çukur 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Teşekkür ederim üstad.Ayrıca Focus'u mu yaklaştırmazsınız Murat Bey? Bende sene sonunda arabayı değiştirmeyi düşünüyorum focus3 dizel ile jetta dizel arasında bir seçim yapacaktım.Ayrıca toyota d4 ü çok tavsiye eden var(Tamirciyi unutursun diyorlar ) focus için söyledim doğrudur ama genelleme yapmak doğru olmaz belki benim şanssızlığıma denk geldi. ama cidden soğudum. astra h aldım tıkırtı mıkırtı yok. asvalt yada bozuk yol farketmiyor. imkanınız varsa jetta öneririm. toyotanın ön düzeninide pek iyi getirmiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Mesut Balcı 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 focus için söyledim doğrudur ama genelleme yapmak doğru olmaz belki benim şanssızlığıma denk geldi. ama cidden soğudum. astra h aldım tıkırtı mıkırtı yok. asvalt yada bozuk yol farketmiyor. imkanınız varsa jetta öneririm. toyotanın ön düzeninide pek iyi getirmiyorlar. Şimdilik Jette ağır basıyor ama Aralığa kadar zaman var nasılsa. Bakalım Mevla'm neyler... Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Sağa dönerken sol taraftan gelen ses bende de var. Ustalara kalsa bir şey yok. Yorum bağlantısı
Hasan Ekci 20 Kasım 2015 Paylaş 20 Kasım 2015 Aynı sesten muzdaribim, z rot, üst bilyeler ve takozlar orjinalleriyle değişti, helezona hortum uygulaması yapıldı ses devam ediyor. Özllikle site girişinde tam sağ ve sol yapınca ve bozuk yollarda tıkırtı var. Çözüm önerileriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Kasım 2015 Paylaş 20 Kasım 2015 Aynı sesten muzdaribim, z rot, üst bilyeler ve takozlar orjinalleriyle değişti, helezona hortum uygulaması yapıldı ses devam ediyor. Özllikle site girişinde tam sağ ve sol yapınca ve bozuk yollarda tıkırtı var. Çözüm önerileriniz nelerdir? tam sağ ve sol yapıp hareket edildiğinde geliyorsa,diğer zamanlar normalse,aks kafaları. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Ekci 20 Kasım 2015 Paylaş 20 Kasım 2015 tam sağ ve sol yapıp hareket edildiğinde geliyorsa,diğer zamanlar normalse,aks kafaları. Düz giderkende banket yada bozuk yolda tıkırtı var. Sadece dönüşlerde daha belirgin. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Kasım 2015 Paylaş 21 Kasım 2015 Düz giderkende banket yada bozuk yolda tıkırtı var. Sadece dönüşlerde daha belirgin. direksiyon kutusuna bakılacak o zaman 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts