İçeriğe Yönlendir

Arıza Lambası Sürekli Yanıp Sönüyor

Ümit Yaman

Recommended Posts

Ümit Yaman

Arkadaşlar Merhaba;

Aracım 2001 model ghia ford focus (tüplü). bugün yapmaktan imtina ettiğim bir iş yaptım ve aracın motorunu yıkattım ve yaklaşık bir saat sonra aracı kullanırken arıza lambası yanıp sönmeye başladı. aracı takip ettiğimde egzosdan pot pot pot diye ses geldiğini farkettim ayrıca çekiştede bariz bir düşüş olduğunu da farkettim acaba sizce sorun ne olabilir yıkama ile bir alakası olabilir mi ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Motor yıkama sırasında ateşleme sistemine de su kaçmış anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Arkadaşlar Merhaba;

Aracım 2001 model ghia ford focus (tüplü). bugün yapmaktan imtina ettiğim bir iş yaptım ve aracın motorunu yıkattım ve yaklaşık bir saat sonra aracı kullanırken arıza lambası yanıp sönmeye başladı. aracı takip ettiğimde egzosdan pot pot pot diye ses geldiğini farkettim ayrıca çekiştede bariz bir düşüş olduğunu da farkettim acaba sizce sorun ne olabilir yıkama ile bir alakası olabilir mi ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Buji ve buji kablosu kontrolünden başlayın.. :blush: Islaklık varsa kurutmayı deneyin..

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Tavsiyem motorun temizliğini suyla yapmayın hele tazzikli suyla.

suyla yıkanan motorda elektirik soketleri zamanla oksitlenme yapar temassızlık sonucu arızaya sebep verir se arazının bile nereden olduğunu bulmak zor olabilir..

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Motor yıkama sırasında ateşleme sistemine de su kaçmış anlaşılan.

Arkadaşlar teşekkürler

Ahmet bey ve diğer arkadaşlar buji ile ilgili bir sıkıntı varsa çözümü anladığım kadarıyla kolay fakat bobin su kaçma sıkıntısı var mıdır varsa kurutmayla giderilebilir mi yoksa bobin mefta mı olur teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Buji kablosuna su gelir, bobinden gelen akım bujiye geçemez, yanmamış yakıt teklemeye sebebiyet verir, katalitiğe çiğ benzin, bala yapışan kum gibi yapışır, ömrü kısa sürede biter, bu arada bobin de yanma riskine girer, yani motor yıkatma sonrası kurutma işlemi tam yapılmaz ise, tüm bunlar hızla gerçekleşir.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Buji kablosuna su gelir, bobinden gelen akım bujiye geçemez, yanmamış yakıt teklemeye sebebiyet verir, katalitiğe çiğ benzin, bala yapışan kum gibi yapışır, ömrü kısa sürede biter, bu arada bobin de yanma riskine girer, yani motor yıkatma sonrası kurutma işlemi tam yapılmaz ise, tüm bunlar hızla gerçekleşir.

Teşekkürler

Tüm bu söyledikleriniz bu kadar hızlı gerçekleşebilir mi ? Katalitik veya bobin zarar gördüyse işimiz var :blush:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Km veya süre vermek imkansız, teknik olarak ortaya çıkan riskler bunlar. Acilen kurutulmalı. Vesile ile, motor yıkama, rektifiye kadar önemli bir işlemdir, acısı 3-6 ay sonra çıkana çok rastladım, en son satın aldığım pekbidolu dahildi.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman

Arkadaşlar herkese teşekkürler internette yaptığım araştırmalarda da gördüğüm üzere aynen sizin söylediğiniz gibi ateşleme sistemi ile ilgili sıkıntı olma ihtimali yüksek görünüyor. Bakalım yarın sanayiye gideceğim artık hayırlısı. bir çin atasözü der ki şemsiye öyle her yerde açılmaz. :) yapacak birşey yok tekrardan herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman

Arkadaşlar Merhaba ;

Dün ve bugün yapmış olduğum sanayi ziyretine göre sorun buji veya kablosu ile alakalı olduğu anlaşıldı kabloyu sökünce su olduğu görüldü zaten kurutunca sorun bayağı azaldı fakat tamamen geçmedi. dün hafif hafif devam ediyordu bugün daha da azaldı ama arıza lambası dünden yandığı için ben tekrar gittim. ustayla konuşunca sorunun az da olsa devam ettiğini söylediğimde belki bujiler veya kablosu zarar görmüştür dedi. sizce bu ne kadar mümkündür. şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bobin yanmadan, kabloyu-bujileri değiştirin, pahalı ama orjinal kablo alın derim, bir daha masraf etmeyin.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Bobin yanmadan, kabloyu-bujileri değiştirin, pahalı ama orjinal kablo alın derim, bir daha masraf etmeyin.

Haklısınız bende öyle yapacağım zaten inşallah sorun tamamen ortadan kalkar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ben lpg taktırmadan evvel temizletmiştim. sorun olmadı ama 1 ay sonra eskisinden beter oldu :rofl: arada nemli bezle sağını solunu silin yeter su bastırmak sakat.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman

Arkadaşlar Merhaba

Ben bu işten birşey anlamadım bujiler ve buji kablosunu değiştirdim randımanlı olarak sadece birgün çalıştı araç. şimdi yine aynı ve arıza lambası da sorun çıktığı anda yandı. nedir bu ya canımı sıkmaya başladı. yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Bilgisayara bağlatın.Arıza koduna baksınlar.

Merhaba

Bağladılar 2. ve 3. pistonda ateşleme sorunu diyor.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Yani bobin arızalı.

Eğer bobin arızalı ise neden bujileri ve kablosunu değiştirince kısa bir süreligine olsa da düzelme oldu. Bu olağan bir şeymidir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Eğer bobin arızalı ise neden bujileri ve kablosunu değiştirince kısa bir süreligine olsa da düzelme oldu. Bu olağan bir şeymidir?

Olağandır.. Üç parça bir bütünü oluşturur..

Bobini de değiştirin, mis gibi olacaktır..

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Buji kablosu ne marka? Kaç TL verdiniz?

110 TL verdim Motorcraft olması lazım orijinal yani.

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
Olağandır.. Üç parça bir bütünü oluşturur..

Bobini de değiştirin, mis gibi olacaktır..

Emmi visteon nasıl bir marka araçta şu anda motorcraft marka var nette biraz araştırdım motorcraft bulamadım genelde visteon marka var. İyiyse ondan almak istiyorum. ne dersin Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
110 TL verdim Motorcraft olması lazım orijinal yani.

110'a orjinal motorcraft bulamazsınız...

Üstünde yazsa da Motorcraft değildir o bence..

Emmi visteon nasıl bir marka araçta şu anda motorcraft marka var nette biraz araştırdım motorcraft bulamadım genelde visteon marka var. İyiyse ondan almak istiyorum. ne dersin Teşekkürler.

Kablo mu ?

Ben motorcraft derim.. Ama orjinal derim..

Yorum bağlantısı
Ümit Yaman
110'a orjinal motorcraft bulamazsınız...

Üstünde yazsa da Motorcraft değildir o bence..

Kablo mu ?

Ben motorcraft derim.. Ama orjinal derim..

Pardon ben açıklama yapmadan yazmışım. ateşleme bobini için yazmıştım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...