İçeriğe Yönlendir

Yakıt Farkı..

Ömer Faruk Yılmaz

Recommended Posts

Ömer Faruk Yılmaz

Geçenlerde kardeşim sordu bu soruyu ve cevap veremedim. Sizden bilgi almak için buraya yazıyorum =)

1. viteste 2000 devirde gitmek 5 vites 2000 devirde gitmekle aynı yakıtı mı tüketiyor ?

Eğer 5.vites daha az tüketiyorsa araç daha yüksek bir hızda nasıl daha az yakıt tüketiyor ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Geçenlerde kardeşim sordu bu soruyu ve cevap veremedim. Sizden bilgi almak için buraya yazıyorum =)

1. viteste 2000 devirde gitmek 5 vites 2000 devirde gitmekle aynı yakıtı mı tüketiyor ?

Eğer 5.vites daha az tüketiyorsa araç daha yüksek bir hızda nasıl daha az yakıt tüketiyor ?

Aynı yakıtı tüketmez;

En basitinden 5. vites 2000 devirde yenmeniz gereken bir rüzgar direnci var. vs..vs...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Yenmeniz gereken rüzgar direnci burada önemsenmez,eğeröyle olsaydı daha fazla tüketirdiniz,burada birim zamanda kat edilen yol kavramı kuralı geçerlidir,1. vites ile 5. vites lerde gidilen aynı mesafe için zaman farkı çok aşırı olacağı için 1. vites de çok fazla tüketirsiniz.

Tamamen değişkendir.

Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil
(düzenlendi)

Basit olarak: Duran cisim durmak ister, hareket eden cisim hareket etmek :D

Anlık yakıt tüketimli bir araçta bile gözlemleyebilirsiniz aradaki farkı.

5. vites 2000 devir kesinlikle daha az yakıt tüketir bence.

tarihinde Taner Da?l?gil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz
Basit olarak: Duran cisim durmak ister, hareket eden cisim hareket etmek :rolleyes:

Bana göre 1.vites'te araç yüksek tork üretebilmek için fazla benzin tüketecektir. durum 5.viteste biraz daha farklı...5.vites te motor tork üretmekten ziyade giden aracı götürmeye devam edecek gücü sağlamaya çalışacağı için böyle bir fark çıkıyor ortaya ama anlamadığım konu tam olarak bu kısmı değil.

Motordaki pistonlar her vitesin 2000 devirinde aynı hızda aşağı yukarı hareket eder diye düşünüyorum. Pistonlar aynı hızda hareket ediyorsa 5.vites neden daha az yakıyor ?

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Motordaki pistonlar her vitesin 2000 devirinde aynı hızda aşağı yukarı hareket eder diye düşünüyorum. Pistonlar aynı hızda hareket ediyorsa 5.vites neden daha az yakıyor ?

Dişli farkı. Cevabını yukarıda Tansel Bey vermiş zaten.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yakıt aynı ancak gidilen mesafe az olduğu için tüketim yüksek kalıyor...lt/100 km. hesabı yani..Yoksa mesafe kat etmeden az yaksa ne olur gibi...:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz
Yakıt aynı ancak gidilen mesafe az olduğu için tüketim yüksek kalıyor...lt/100 km. hesabı yani..Yoksa mesafe kat etmeden az yaksa ne olur gibi...:blink:

bu yönden düşünmemiştim =) daha az yakmıyor aslında..1.viteste aynı benzinle daha az km gidildiği için çok yakıyor =) Aynı yakıtla 1.viteste az yol 5.viteste çok yol katetmenin sebebide şanzuman dişli farkı. Tşk ediyorum :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

mesala 90 km bir mesafe gideceksiniz 1.viteste 2000 devirde 15km/H hızınız var(tahminen) 90 km gitmek için araba 2000 devirde 6 saat boyunca yol kat etmesi gerekir.5.viteste 2000 devirde ise hızınız 80k/h (bundan eminim) 90km mesafeyi gitmek için 1saat 10-12 dk boyunca 2000 devir çevirecek daha az çalıştığı için daha az yakacaktır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yüksek hız olayından önce burada zaman kavramına bakılmalıdır...

1. vites 2000 devir 20 km hız yaparsa.. 5. vites 2000 devir 60 km hız yapsa... (Salladım hızları)

1 vites, 3 kat daha fazla yakıt yakar..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...