İçeriğe Yönlendir

Aracın Tamamına Kredi Kullanmak

Hasan Şahin

Recommended Posts

Hasan Şahin

Sıfır focus titanyum sedan tdci 42000tl. tamamına kredi verirler mi arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

yanlış olmasın ama ya aracın %70 yada %80 ne veriyorlar. Kredi bitene kadarda ipotek.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şuanda konut kredisine %100 kredi veren bankalar var.Aslında normalde %75 ama ödeme gücü olana %100 veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

ihtiyaç kredisi kullanarak tamanını kredili almış olabilirsiniz.üstelik araç kredisinden daha düşük faiz oranlı diye biliyorum ihtiyaç kredisini.üstelik rehin derdi yok ne borcu bitince kaldırmayla uğraşırsınız nede satarken zorluk yaşarsınız.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
ihtiyaç kredisi kullanarak tamanını kredili almış olabilirsiniz.üstelik araç kredisinden daha düşük faiz oranlı diye biliyorum ihtiyaç kredisini.üstelik rehin derdi yok ne borcu bitince kaldırmayla uğraşırsınız nede satarken zorluk yaşarsınız.

İhtiyaç kredilerinin taşıt kredisi oranlarından düşük olduğunu hiç görmedim.Bazen kampanyalar oluyor ama cüzzi miktarlar için geçerli.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)

2008'di galiba kullandığımda ihtiyaç daha hesaplıydı ama dediğin gibi rakam yüksek değildi Ayhan abi.

Şimdiki durumlarını ise dediğim gibi bilmiyorum.

Edit: ama merak edip baktım şimdi YKB'nda ihtiyaçla-taşıt (kaskosuz) arasında 0,05 puan oynuyor.

tarihinde Emin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bankalar, ihtiyaç kredisi vermeyi, daha çok sever, zira, ödeme güçlüğü durumunda, sadece taşıta değil, tüm mal varlığına, maaşa da el konabiliyor :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Özgen Acar
(düzenlendi)

aracın kasko değeri yüksek gösterilip tamamına kredi kullandırtabiliyorlar,biz fiestayı öyle almıştık kasko değeri 32000 gibi bi rakamdı ama biz 27000 gibi bi değere anlaşmıştık..

şimdi baktım profilinize memleketimdenmişsiniz bizde aracı samsun otokoçdan almıştık :hahahoho:

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Aracın tamamına kredi uygulanırsa indirimlerden faydalanılamıyor diye biliyorum.. liste fiyatı üzerinden kredilendiriyorlar.. kredili liste fiyatları da farklılık gösteriyor..

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

İhtiyaç kredilerinde limit 20000-25000 gibi,2 farklı bankadan alınarak istenilen meblağ tamamlanabilir.Arabayı rehinletme durumu da olmaz.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Bankadan kredi çekerken örneğin;A BANKASI 1.32,B BANKASI 1.27'den kredi versin.Önemli olan hayat sigortası-dosya masrafı-ıvır zıvır...masrafları hesaplandıktan sonra toplam maliyeti göz önünde bulundurmak gerekir.B BANKASININ faizi düşük diye en uygun krediyi oranın verdiği anlamına gelmez,totalde bize olan maliyete bakmak gerekir.

Gerçi 1.35 ile aynı masraf oranında 1.40 arasında öyle olağanüstü farkta olmuyor.Atıyorum birine aylık 345 öderken diğeri 341 falan oluyor.Kefil vs...gibi evrak isteyen bankayla uğraşacağıma,aylık 3-5 fazla verip az evrak isteyen bankaları tercih ediyorum.

Neredeymiş bu banka?

Bazı bankalar düşük meblağlara (3000-5000)zaman zaman(Bayram vs...)böyle krediler veriyor.Maksat müşterinin ayağı alışsın. :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Özgen Acar
Aracın tamamına kredi uygulanırsa indirimlerden faydalanılamıyor diye biliyorum.. liste fiyatı üzerinden kredilendiriyorlar.. kredili liste fiyatları da farklılık gösteriyor..

sıkı bi pazarlıkla faydalanabilir :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ford markalarda tamamına kredi kullanabilirsiniz fordfinansda bu durum belirtilmiş ben geçenlerde şöyle bir bakındığımda bireysel kredilerin araç kredilerinden uygun olduğunu farketmiştim azda olsa yani.Yukrıdada bahsedildiği üzere kredi çekerken sadece faiz oranına değil dosya masrafı sigorta gibi işlemler içinde kesilen paraları hesaplamak gerekir

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bankalar her şekilde sizden mutlaka o parayı çıkarır, ister dosya masrafı olsun ister olmasın, adamlar mutlaka bir yolunu bulup uyduruyorlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Kredi risk hesabı nedeniyle aracın tamamına genelde kredi kullandırılmıyor. Ancak bazı istisnai durumlarda-kasa değişikliği veya modelin üretiminin sonlandırılması gibi durumlarda- aracın satış fiyatında ciddi indirimler yapılmış olabiliyor. Kasko bedeli üzerinden banka veya finans kurumu tarafından belirlenen oran dahilinde hesaplanan tutar indirimli fiyata takabül ediyorsa tamamına kredi almış oluyorsunuz.

Örneğin 2007 yılında Nissan Almera'yı dosya parası dışında hiçbir bedel ödemeden almıştım, krediyi yüksek tutup onu da ödememe seçeğinim vardı.

Bilindiği üzere peşinat miktarının artması faiz yükünün az olması demek, gönül ister ki dileyen herkes faiz ödemeden binsin istediği araca. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Neredeymiş bu banka?

mesajımı sonradan editlemiştim.

"YKB'nda ihtiyaçla-taşıt (kaskosuz) arasında 0,05 puan oynuyor."

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracın tamamına bile kullandırılsa, 3 senede 15bin liraya bir daha model yükseltirim...

Üstüne üstlük araç alacak güç yoksa, olası arıza durumunda araç yatacak mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel

Hasan bey ilk başta şimdi yazacaklarım için özür dilerim ama bu benim düşüncem. Diyelim ki banka tamamı için kredi verdi, bu aldığınız bir araba ve her geçen gün değeri düşüyor. Cebimde en azından alacağım arabanın yarı parası yoksa ben niye böyle bir şey yapıyorum ki. Hayat ne getirir bilinmez, şu 2000 yılı krizinde gazetelere çıkmıştı bir polis memuru sıfır araba almış, klasik her ay bu kredi taksitini rahat öderim diye. Sonra önüne yok benzin, yok araç bakımı sigorta, vergi, kasko vbg. şeyler gelip hesapta olmayan sorunlardan sonra canına kıymıştı. Hani gücün yoksa al bir 10-15 lik araba gitsin. Bu ekmek değil, ilaç değil. Ve bu düşünce konut kredisinde bile geçerlidir. Yok ev kirası öder gibi 10 yıl bankaya borçlu olacaksın da ödediğim para kendi evime gitsinde yorumları beni deli eder. Cebinde yarısı yoksa en ideali 3/4 bence, öyle kredi ile bir şey alınmaz. Çünkü çıkabilecek en küçük sıkıntıda hem ödediğiniz paralar boşa gider hem elinizdeki maldan olursunuz. Ortalama çektiğiniz kredinin yarı yılında yaptığınız ödemelerin çoğu faize gidiyor ve ani bir olumsuzlukta krediyi kapatmak istediğinizde bakıyorsunuz ki ödemeler sanki boşa gitmiş gibi kredi tutarı azıcık düşmüş. Hadi ayıkla pirincin taşını o andan sonra. Elindeki araba para etmez, aldığın ev, son 2-3 yılda olduğu gibi pirim yapmayı bırak fiyatı düşmüştür. Zaten zorda olunca malın para da etmez.

Ben çevremdekilere kredi denince bu ve benceri şeyleri anlatırım sonra gerisi size kalmış derim. Sizin kendinize özel durumuz olabilir ve bu dediklerim sizi bağlamayabilir ama ben yinede yazmak istedim.

Not: Bu durum ticari krediler(yatırım)için geçerli olmayabilir, ben hep bireysel krediler için düşüncemi yazdım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...