İçeriğe Yönlendir

Aks Sorunu

İ.Göksel Yaman

Recommended Posts

Mehmet Şaşmaz

triger seti ve akü değişimi kaldı. bunlar bana kaça mal olur acaba?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

triger seti ve akü değişimi kaldı. bunlar bana kaça mal olur acaba?

Akü amperine ve markasına göre değişmekle birlikte ortalama 150TL. Triger degisimide yerine gore değismekle birlikte ortalama 500TL
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serdal Altınok

Herkese merhabalar, benim aracım da focus 2,5 tdci 109 hp hb collection modeli. Aracımın akslarından yaklaşık 10000 km sonra ses gelmeye başladı. Servis iki kez tsb uyguladı. Sonrasında şikayetim devam edince 29000 km de aracın baskı balatasının göbeği bozuktur diyerekten baskı Balata değiştirildi. Aracım 40000 km ye yaklaştı ve geçenlerde yine tsb uygulanmıştı. Lastik jant ölçüsü değiştiği için, yine serviste lastik ölçüsü araca tanıtılırken servis şefine aracı kullanmasını söyledim. Araçla deneme sürüşü e çıktı ve aks sorunun devam ettiğini kendide tespit etti. Değişim konusunda ısrarcı davranışlarım sonucu garantiden onay geldi ve komple akslar, şaftlarla beraber değişti.

Değişimin faturası garanti dahilinde olduğu için ücret ödemedim ama tutar 1983 lira idi. Yani 2000 tl lik işçilik ve malzeme değişti. Araç bambaşka oldu, yeniden doğdu, o lak şak sesler tamamen bitti. Vurma sesi ve gaza bas bırak anlarında çıkan o garip ses yok oldu.

Tavsiyem garantisi olan araçlar 3 kez tsb uygulatsın, sonrasında iyileşme olmazssa ki olmuyor değişim istesin.

Hülâsa benim aracımın garanti Dahilinde alternatörü (10300 pa kodlu olan başka bir kodlu alternatör ile) ,

Baskı balata seti,

Komple aksları, değiştirildi. Şimdilik sorun yok, aracımı seviyorum ve memnunum. Ama sıfır araçta bukadar problem olmamalı. Bence bu sorunlu parçalar belirli töleranslar dahilinde kullanılabilir olduğundan son üretim araçlarda geri dönüşümünden ziyade kullanıldı. O parçalar raflarda bekletilmek yerine kullanıldı sonunda da bizler son kullanıcılar uğraşmak zorunda kalıyoruz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

Merhaba arkadaşlar  daha bügün itibari ile aksda ses duydum normalde geri vitese attığımda kalkışta hafif bir cıtırdı geliyordu şimdi ise direksiyonu tam kırdığımda ilk ilerlemede sadece bir defa tık sesi geliyor ancak sürekli gelen bir ses değil bu şekilde ne kadar dayanabilir

Yorum bağlantısı
Serdal Altınok

Bunun belli bir km si yok bence. O ses manevralarda ilk belli oluyor, sonra gaza bas bırak durumlarında vurma seklinde ses oluşuyor, sonrasını tecrübe edemedim ama iyice bozar herhalde

Yorum bağlantısı

Aks başındaki civata gevşiyor . Sert kalkıştı civarının altındaki bul ise metal sesi yapıyor tahmini onarım süresi 30 dk dir. İyi akşamlar .

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ferhat Demirpolat

Arkadaşlar, aksın bilyaya giren frezesi özel spreyler ile temizlenir. Aksın bilyaya dayanan yeri özel bir yağ ile yağlanır ve frezelere özel sıvı sürülür, civatası değişir torkuna göre sıkılır ve ilaçların donması beklenir.

benim araçta direksiyonu çevirince birşey sıkışmış gibi sağ ön tkerden ses geliyor bunun nedeni ne olabilir ?

benim araçta direksiyonu çevirince sağ in tekerden birşey sıkışmış gibi bir ses geliyor neden kaynaklanıyor olabilir -*

Yorum bağlantısı
Ferhat Demirpolat

araç durur halde iken mi?

evet bugün ford servisine gittim yayı söktü yağladı  sorun geçti

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Yalçın Yurdakul

Aynı arızadan benim aracım da tamir gördü ancak bir süre sonra ses yeniden başlıyor. Afyon Ford Budan'da bu arızanın tamiri için kullanılan bir (yapıştırıcı) sıvı olmadığı, bununla ilgili bir servis bülteni de bulunmadığı söyleniyor. Pimlerin yerini değiştirip geçici bir tamir yapıyorlar. Yapmaları gerekeni anlatan servis bültenini nasıl anlatırız çalışanlara  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN

ohooo ben servise götürdüm aks dan dolayı değişecek deyip dünya bi masraf çıkardılar aldım parçayı özelde taktırdım 350 tl ye hallettim 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Doğan

Bizim araçtan da  vites geçişlerinde LOK LOK diye  ses geliyor çaresi nedir ve kaça mal olur arkadaşlar, bu arada eski focus ta aynı durum vardı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Enes Suzen

Salimbey es otodan çok memnun olmadığımdan adapazarındaki akgün otoya gidiyorum

Ortada fatura flan yok zaten araç garanti kapsamında olduğundan.

Benim düşüncem sadece acaba değiştirmeyipte değiştirdik deme gibi bir olasııkları varmı? Teknik ve malii olarak mümkünmüdür?

akgüne bende gidiyorum da derdimi anlatamıyorum heralde :)

Yorum bağlantısı
Enes Suzen

benim arabadada var heralde bu sorun arabam 2011 focus garajdan çıkarken geri vitese attığımda bi şakırtı sesi geliyor bu bir ikincisi viraja girdiğimde yol kasisli gibiyse bi lokurtu boşluk var gibi ses geliyor ve son oralar uzun yolda gaza bas bıraklarda tık tık ses geliyor yani gazı bırakırsan tık tekrar bastığım da aynı şekilde.   bu son anlattığım sorunu serviste belirttim test sürüşüne cıktık bu focusların hepsinde var dedi volanın orda 2 milim b oşluk bu ne oluyomuş bişeler dedi kandırdı beni işte  :)  benim arabanın sorunu nedir abiler ben sorunumu nasıl anlatayım servise?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Akaloğlu

sanırsam burada suçlu amörtisör üreticisi, focus sahipleri dertli,cruze sahipleri dertli,fiat punto,linea sahipleri dertli,hepsindede lokurtu var...ufak bi araştırma yaparsanız amortisörlerin ,üst takoz ve bilyaların şekil olarak farklı ama işlev olarak aynı plastik rulmandan yapıldığını ve  aynı üretici firma tarafından yapıldığını görebilirsiniz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Erman Nehir

Arkadaşlar aks kafası değişiminden verim alınıyor mu? Yaptırmak mantıklı mı ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kenan Koç

benim araçtada vardı 2011 focus kronik arıza zannedersem boya kullanarak haletmişlerdi dedikleri ama nasıl boya nereye boyaanlamadım.şimdilik arıza yok

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Yavaş
(düzenlendi)

fazla zaman keybetmeden garantisi dolmadan aracınızın gidin derim sonradan çok başınız ağrımasın...

okay ben böyle bir arızanın aracımda olduğunun hiç farkında değildim servis yetkilisi kendisi söyledi.ben çok şaşırdım...dediğiniz gibi debriyajı bıraktığınızda geliyor ses ve bariz bi şekilde Aks lardan geldiği ortada... kimseyi kandırmasınlar

aslında işlem 30dk.sürüyomuş bu işlem tamamlandıktan sonra 6 saat kadar aracın hareket etmemesi gerektiğini söylediler nasıl bir sistem uyguladıklarını konusunda bir fikrim yok böyle olduğunu duyunca servise bıraktım aracı yarın gelir alırım dedim ama bilgileri aldıktan sonra yarın paylaşıcam

aracın aks kafaları poryanın göbeğindeki aks ı porya ya bağlayan civata sökülüp akıs kafası geri kaydırılır daha sonrasındada x marka silikon sıkılıp tekrar takılır sonra 4 saat kuruması beklenir ve işlem tamamdır birdaha ses yapmaz 

tarihinde Ali Yavaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Coşkun Yılmaz

Evet bendede var aynı ses hatta benimki abartı 2 Vitrsde 3 te gaz kesip tekrar verdiğim de geliyor.

Dayıma sordum genç adamın arabasından gelir dedi o ses hatta gittikce artacak ...

Baskı ablaya gibi kopana kadar devam arac 162 binde

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ercan GÜNGÖR

Arkadaşlar benim aractada geri geri ilk hareket te sag onden surtme sesi ve gaza yuklenince titreme var aks bilyasını degistirmeyi düşünüyorum ankarada bu işi yaptıran varsa parça,usta ve fiyat hakkında yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

benim araçta direksiyonu çevirince birşey sıkışmış gibi sağ ön tkerden ses geliyor bunun nedeni ne olabilir ?

benim araçta direksiyonu çevirince sağ in tekerden birşey sıkışmış gibi bir ses geliyor neden kaynaklanıyor olabilir -*

Aynı sorun benim focusta da vardı.Rotil veya rota taş parçası sıkışmış o yapıyormuş.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mustafa Öz
(düzenlendi)

Arkadaşlar hepinize hayırlı günler.Yeni focus um ile tekrar aranızdayım.2011 focus 2.5 dizel  titanium aracım da sabit hızda gider iken gaza basıp çekince gelen ses bende de var.Bu ses kesin olarak AKS lar dan mı yapıyor?başka sebep leri de olabilir mi?Tekrar dan aranız da olmak çok güzel herkese arızasız günler :)  :)  :)

tarihinde Mustafa Öz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...