Fatih Karaca 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 (düzenlendi) ...Önceki kadar olmasada vites geçişlerinden sonra yine lak- lak sesi vardı gaz verip kesince geliyor....Gaz verip gaz kesince özellikle 4. viteste 1750-2000 devir arasında veya daha düşük devirlerde. Çok bariz ses yapıyor. Benim kullandığım araçta da gazı tamamen bırakıp yeniden gaza bastığımda sarsıntı hissediyordum. Ustam şanzıman kulağından olduğunu söyledi, yarım saatlik bir iş olduğunu ekledi. Sanırım parça değiştirdiler ve sorun çözüldü. O arada test sürüşünde beni uyarmayı da ihmal etmedi, böyle kullanmaya devam edersem bir süre sonra volanın da değişmesi gerekeceğini belirtti. 3 Kasım 2010 tarihinde Fatih Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 Benim kullandığım araçta da gazı tamamen bırakıp yeniden gaza bastığımda sarsıntı hissediyordum. Ustam şanzıman kulağından olduğunu söyledi, yarım saatlik bir iş olduğunu ekledi. Sanırım parça değiştirdiler ve sorun çözüldü. O arada test sürüşünde beni uyarmayı da ihmal etmedi, böyle kullanmaya devam edersem bir süre sonra volanın da değişmesi gerekeceğini belirtti. Evet ustanız doğru söylemiş aynı sorun benim araçtada vardı volan değişti ve araba adeta yeniden doğdu...n ses kaldı nede takırtı tukurtu...bence son damlasına kadar volanı zorlamayın maddi olarak imkanlarınız mevcut ise şiddetle değiştirmenizi tavsiye ediyorum size... Yorum bağlantısı
Koray Kahraman 2 Mayıs 2011 Paylaş 2 Mayıs 2011 Arkadaşlar, 2011 Focus için de böyle bir sorun var mı acaba? Servise gittiğimde söylerim, problem giderilir. Yorum bağlantısı
Erman Kızılyel 2 Mayıs 2011 Paylaş 2 Mayıs 2011 benim aracta son günlerde 1. ve 2. viteste iken düşük devirde gaza bastığımda motor kısmında tuhaf bir ses geliyor. ne olduğunu anlayamadım bilgisi olan var mı acaba. Yorum bağlantısı
Coşgun Demirci 2 Mayıs 2011 Paylaş 2 Mayıs 2011 Bugün aracımı 15.000 km. bakımı için yetkili bir ford bayisine bıraktım...Yetkili kişi aracı teslim alır almaz.Akslardan bir probleminiz varmı dedi hayır dedim. Baktı sizdede aynı sorun var dedi. nasıl yani dedim gerçektende sert kalkışlarda akslardan lak lak ses geliyordu.Bunun kronik bir arıza olduğunu 15.000km bakımı için gelen %90 focuslarda bu arızaya rastlandığı söyledi.Garanti kapsamı içinde proplemi çözeceğini söylediler.ve yaklaşık 6 saat de arzıayı gidereceğini söylediler 30dk hallediyolarmış ama aracın 6 saat sabit durması gerekiyomuş arızanın tam olarak giderilmesi için..herkesin bunda bir bilgisi olsun istedim mutlaka gittiğiniz serviste Aksları söylemeyi unutmayın çünkü aracın içinde pek bu sesi duymadığınız için anlamıyoruz. Bu akslardan gelen sesin bir zararı olur mu ? Bİrde bu sesi tam araba kavrama anında ve debriyajdan ayağı sert çekince mi duyuyorsunuz? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 Bugün aracımı 15.000 km. bakımı için yetkili bir ford bayisine bıraktım...Yetkili kişi aracı teslim alır almaz.Akslardan bir probleminiz varmı dedi hayır dedim. Baktı sizdede aynı sorun var dedi. nasıl yani dedim gerçektende sert kalkışlarda akslardan lak lak ses geliyordu.Bunun kronik bir arıza olduğunu 15.000km bakımı için gelen %90 focuslarda bu arızaya rastlandığı söyledi.Garanti kapsamı içinde proplemi çözeceğini söylediler.ve yaklaşık 6 saat de arzıayı gidereceğini söylediler 30dk hallediyolarmış ama aracın 6 saat sabit durması gerekiyomuş arızanın tam olarak giderilmesi için..herkesin bunda bir bilgisi olsun istedim mutlaka gittiğiniz serviste Aksları söylemeyi unutmayın çünkü aracın içinde pek bu sesi duymadığınız için anlamıyoruz. Merhaba, Bende aynı sorunu yaşıyorum ve uzun zamandan beri derdimi anlatmaya çalışıyordum. Bir yandan da bu konu ile ilgili çözümler arıyordum. Burada forumdaki yazılara istinaden ford firmasına ve şikayet var sitesine yazı yazdım.Biraz önce Mersin servisi bana geri dönüş yaptı. Araca tekrar bakacaklar sanırım. Gelişmelerden haber vereceğim. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Haziran 2011 Yazar Paylaş 3 Haziran 2011 Merhaba,Bende aynı sorunu yaşıyorum ve uzun zamandan beri derdimi anlatmaya çalışıyordum. Bir yandan da bu konu ile ilgili çözümler arıyordum. Burada forumdaki yazılara istinaden ford firmasına ve şikayet var sitesine yazı yazdım.Biraz önce Mersin servisi bana geri dönüş yaptı. Araca tekrar bakacaklar sanırım. Gelişmelerden haber vereceğim. Ford'un yayınladığı Bültende bu arıza açıklandı servislerin hepsinin bunda haberi var. yapılan işlemler aynı fakat zamanla aynı sesin tekrarlandığı konusunda şikayetler duydum. Bu akslardan gelen sesin bir zararı olur mu ? Bİrde bu sesi tam araba kavrama anında ve debriyajdan ayağı sert çekince mi duyuyorsunuz? evet sert kalkışlarda,özellikle ses daha net belli oluyor. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Haziran 2011 Yazar Paylaş 3 Haziran 2011 Aks'dan kaynaklı bu sesin giderilmesii için Otosan tarafından servis bülteni yayınlanmış. Bu konuda bakır alışımlı özel bir gres yağı uygulaması yapılıyormuş. Bu uygulama ile birlikte 2 ek parça daha değişiyor. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 Bu uygulama garantisi biten araçları da kapsıyor mu? Yorum bağlantısı
Akif Özkan 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Bu uygulama garantisi biten araçları da kapsıyor mu? Gözden kaçtı sanırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Tsb, sadece tamir şeklini tarif eder, Ancak geri çağırma kampanyası yazılmışsa garanti süresine bakılmadan ücretsiz yapılır. Yorum bağlantısı
Tacettin Kadı 26 Ağustos 2011 Paylaş 26 Ağustos 2011 her servis bununla uğraşmaya vakit bulamadığı için söylemeyi düşünmezler gittiğim servis gerçekten çok güleryüzlü ve bilgili kişilerden oluşuolardı çok yardımcı oldular..peki ertuğrul bey bu Aks arızasını sizde hallettilermi servise sorduğunuzda Merhaba. Ben de adam gibi bir servis arıyordum iyi denk geldi. Bu servis nerde adı nedir? ÖNEMLİ !!!! Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 26 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2011 Merhaba. Ben de adam gibi bir servis arıyordum iyi denk geldi. Bu servis nerde adı nedir? ÖNEMLİ !!!! Zeytinburnu Aydoğanlar Ford. Hasar danışmanı arkadaş yakın arkadaşımdır. Bu uygulama garantisi biten araçları da kapsıyor mu? evet kapsıyor... Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 10 Eylül 2011 Paylaş 10 Eylül 2011 Bu sesin nasıl bir şey olduğunu anlayamadım. Konuyu biraz daha açabilir misiniz? Bizim araçlarda da sorun varsa servise yaptıralım. Yorum bağlantısı
Kemal Güllü 13 Eylül 2011 Paylaş 13 Eylül 2011 Benim araçta da vites geçişi yaptıktan sonra gaza bastığımda ve gazı kesip tekrar verdiğimde lak lak sesi geliyor. Bunun sebebi volan diye yazılmış forumda. Bir arkadaş değiştirdikten sonra aracından çok memnun kaldiğini belirtmiş. Eğer bu bir kusursa servise gidip değiştirtmeye çalışacağım. Akstan gelen sesi tam anlayamadım. Bunun nasıl bir karakteristiğe sahip olduğunu biraz daha açabilirseniz sevinirim? Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Benimde akslardan ses geliyor. aracım 2006 model ve 185.000 km de . Benim aracımıda ücretsiz tamir edecekler mi bu durumda ? Yorum bağlantısı
Yusuf Yurttaş 17 Ekim 2011 Paylaş 17 Ekim 2011 Arkadaşlar yazıldı mı bilemedim yadıklarım ama bu ses akslardan geliyormuş, servisten söylediler. Artık nedense bir süre sonra boşluk oluşuyormuş. Bu ses bende de vardı ama serviste ücretsiz yaptılar, garanti kapsamında. Ayrıca 5-6 saatlik işlem süresinin nedeni ise 1 saat falan işlem sürüyormuş ondan sonra da 4-5 saat araç liftte beklemesi gerekiyormuş, tekerlere yük binmemesi için. Herkese iyi günler. Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul 26 Ekim 2011 Paylaş 26 Ekim 2011 Vurma sesini servise söyledim. Aksla ilgili bir işlem yapılmış. Bu seslerden dolayı vites değiştirirken rahatsızlık veriyordu. Şimdi ses yok Yorum bağlantısı
Serdar Kartal 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 (düzenlendi) Bende de 2008 1.6 titanum var ve aracın altından sanki demir sürtüyormuş gibi ( demiri demire vurduğumuzda çıkan ses gibi ) ses var. arasıra yapıyor, genelde dönüşlerde. buda aks sorunumu acaba? yoksa vites kolunun burcundan olabilir mi? 26 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Serdar Bey, foruma büyük harfle mesaj yazmıyoruz, bunu ben düzelteceğim.. Bilginize.. Yorum bağlantısı
Erkan Seyhun 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 (düzenlendi) Bu akslardan gelen sesin bir zararı olur mu ? Bİrde bu sesi tam araba kavrama anında ve debriyajdan ayağı sert çekince mi duyuyorsunuz? zamanla sorun artar ve arabayı kaldıramazsın. biraz yokuş biyerde dur-kalkta belli eder sorun varsa. geçen hafta bende servise götürdüm akstan rahatsız edici ses geliyordu kalkışlarda. lak lak diye vuruyordu. aksın şanzımana giren tarafında lale kısmı var onun içindeki bilye bozuluyormuş( en azından bendeki sesin sorunu bu) değişim doğru 30-40 dk flan sürüyor ama öncessinde garanti kısmı aksı iyice inceliyor ve değişim veya tamirine onay verdikten sonra işlemlere başlanıyor. ( bu süre biraz uzun) 27 Nisan 2012 tarihinde Erkan Seyhun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Otomatiklerde akslara binen yük düşük olduğu için bozmuyordur.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Otomatiklerde kullanıcı hatası çok daha az olacağından da olabilir olmaması gerekn yerde vites değiştirdikçe fazla da yakar manuel Yorum bağlantısı
Onur BOYACI 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 Önceki sayfalarda birkaç kişi sormuş, umarım başına gelen olmadığı için cevab yokdur otomatik focuslarda bir sorun yok değilmi ? Otomatik olunca akslarda mı farklı oluyor acaba? Otomatiklerde akslara binen yük düşük olduğu için bozmuyordur.. Otomatiklerde kullanıcı hatası çok daha az olacağından da olabilir olmaması gerekn yerde vites değiştirdikçe fazla da yakar manuel 2011 Otomatik focus kullanıyorum. Aracım 10 bin km'de. Aynı ses yaklaşık 1500 km'dir benden de geliyor. Soranlar için ses gelip gelmediğini kontrol etmenin en güzel yolu alış-veriş merkezlerinin kapalı otoparklarında radyoyu kapatıp camları açmak Yorum bağlantısı
Şahin Karabulut 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 2006 model TDCI focus aracım var. Araç 80 den 100e çıkarken kasayı sallıyor aşırı br titreme var. Açıkçası aksta boşluk var. Yağ sıktırdım bir şeye yaramadı. Servisler focusların tamir olmayacağını değişmesi gerektiğini söylüyor. Orijinali (tanesi) 2000tl, yan sanayi 120tl ancak yan sanayi takmak da istemiyorum. bundan önce pejo 206 aracım vardı yine aks sorunu olmuştu tamir ettirmiştim çok memnundum. sizce focus aks tamir olur mu? Bir de izmirde tamir için tavsiye edebileceğiniz yer var mı? yaptıran arkadaşlar memnun mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts