İçeriğe Yönlendir

Autoking ve Mini Onarım Hakkında

Okay Çetinkaya

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Anadolu Sigorta...Bir yılı doldurma gibi bir şart var mı peki ? Öyle bir şey de duymuştum da..

Yok hayır, kaskonuz başlar başlamaz bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz..

Bu hizmetler ücretsizdir..

Bazı şirketlerde, autoking de yapılan tamiratlar tramere hasar olarak işlenir, başka şirkete geçişlerde sorun yaşarsınız...

Anadolu sigortayı yarın inceleyeceğim.. Tramere işlemiyor diye biliyorum.. Allianz tüm oto poliçesini tramere bildirmiyor ama F kasko yapılırsa bildiriyor.. Zaten F Kaskodaki de Autoking değil.. Akıllı mini onarım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

F kasko bildiriyor mu :s kötüymüş

F kasko autoking gibi değil, servislerde yapılıyor ve hasar dosyası açılarak yapılıyor, bu sebeple tramere de bildiriliyor...

Autoking'de hiç dosya açılmıyor, bizim hiç haberimiz olmuyor...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ayanoğlu

Merhaba Arkadaşlar,

Dün geceki fırtına ve rüzgarda nerden geldiğini tespit edemediğim bir algida şemsiyesi aracımın tavanına düştü ve göçüğe neden oldu,anadolu sigortadan kaskom var auto kingde mini onarım yaptırabiliyorum fakat resimi auto kinge gönderdiğimde bana dönüş yapan arkadas ilkten hemen boyasız düzelmiyceği bilgisini verdi,internetten arastırdım boyasız olarak düzeltilebilcek bir göçük oldugunu düşünüyorum daha kötü haldeki göçükleri bile boyasız düzeltebildiklerini gördüm dedim,kompile içten tavanın sökülerek denenmesi gerektiğini ama %100 düzelme olmayacagını düzelmenin en fazla %60 oranlarında olabilceğini söyledi.Sizin görüş ve önerileriniz nedir arkadaşlar

fordfocustavangk.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Bugün İkitelli Autoking şubesine uğradım, sıra bana geldiğinde daha ben soramadan görevli bayan elimdeki HDI poliçesini görüp, o firma ile anlaşmamız yok dedi :) Benim poliçemde de bir sürü mini onarım maddesi var dediğimde de, farklı bir firma ile anlaşmalı olabilir sigorta şirketiniz dedi. Ben mini onarım teminatı sunan tüm sigorta şirketleri Autoking ile anlaşmalı sanıyordum. Piyasada başka mini onarım firması var mı ?

Bunlar da anlaşmalı oldukları kurumlarmış. HDI Sigortalıların bilgisi olsun, kapıdan dönmesinler :)

http://www.autoking....ketleri_48.html

Biraz araştırınca Otto Zenith diye bir firma daha buldum. Tabii bu da HDI ile anlaşmalı değil :) Neyse ki, HDI'nın sayfasını kurcalayınca anlaşmalı oldukları kurumun Homer (Hasarlı Araç Onarım Merkezleri) diye bir kurum olduğunu öğrenebildim.

http://www.homerservisler.com

Bir tanesi çalıştığım yere 5 dakika mesafede bulunuyor. Kendileri kaşındılar, madem Autoking ile anlaşmaları yok, her öğle yemeğinde Homer'deyim o zaman...

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bugün İkitelli Autoking şubesine uğradım, sıra bana geldiğinde daha ben soramadan görevli bayan elimdeki HDI poliçesini görüp, o firma ile anlaşmamız yok dedi :) Benim poliçemde de bir sürü mini onarım maddesi var dediğimde de, farklı bir firma ile anlaşmalı olabilir sigorta şirketiniz dedi. Ben mini onarım teminatı sunan tüm sigorta şirketleri Autoking ile anlaşmalı sanıyordum. Piyasada başka mini onarım firması var mı ?

Bunlar da anlaşmalı oldukları kurumlarmış. HDI Sigortalıların bilgisi olsun, kapıdan dönmesinler :)

http://www.autoking....ketleri_48.html

Biraz araştırınca Otto Zenith diye bir firma daha buldum. Tabii bu da HDI ile anlaşmalı değil :) Neyse ki, HDI'nın sayfasını kurcalayınca anlaşmalı oldukları kurumun Homer (Hasarlı Araç Onarım Merkezleri) diye bir kurum olduğunu öğrenebildim.

http://www.homerservisler.com

Bir tanesi çalıştığım yere 5 dakika mesafede bulunuyor. Kendileri kaşındılar, madem Autoking ile anlaşmaları yok, her öğle yemeğinde Homer'deyim o zaman...

Otto Zenith'di duymuştum ama,homeri ilk defa duyuyorum bu iki firmanında iyimi kötümü olduklarını bugüne kadar kimseden duymadım,bu firmalarda mini onarım yaptırıp fikirlerini paylaşan olursa çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

MArkalar ayrı ama yaklaşık olarak tamir ekipmanları aynı, zaten hepsi yurt dışı sistemleri, işçilik değil de, kullanılan alet edavat farklı

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Ben bugün yemek molasında çalıştığım yere yakın olan Homer şubesi olan San Otomotiv'e gideceğim. HDI Sigorta'da başka alternatifim olmadığı için de, eğer küçük hasarlarım mini onarım şartlarına uyuyorsa, bu firmada randevu aldıktan sonra onarımı yaptıracağım. Çok bilinen firmalar olmadıkları için Autoking kadar yoğun olmadıklarını tahmin ediyorum. Tatmin edici bir sonuç alınıyorsa, tercih edilmemeleri için bir neden göremiyorum. Onarım sonrasında fikirlerimi paylaşırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Homer şubesi San Oto'ya gittim. Gidince biraz şaşırdım, çünkü daha önceden 2 kere far ayarı için gittiğim firma çıktı :) Firma adına hiç dikkat etmemiştim. Kaporta, boya, mekanik vs. gibi işlerin yanısıra Homer temsilciliğini alıp mini onarım konusuna da girmişler. Aracımda yapılmasını istediğim bölümlerin, üzerine cetvel koyarak fotoğraflarını çektiler. Bunları HDI Sigorta'ya göndereceklerini ve mini onarım kapsamına girenleri sigorta firmasının belirleyeceğini, mini onarım haklarının yetmemesi durumunda sigorta firmasının bana ulaşıp hasarlar arasından tercih yaptıracağını ve sonrasında kendilerine işe başlamaları için onay vereceğini söylediler. Onayın ardından hemen işleme başlayabileceklerini ilettiler. Yani sıra beklemem gerekmeyecek. (Tabii HDI'nin onay süresi de uzun bir süre beklememe sebep olabilir...) Hasar öncesi ve onarım sonrası resimleri, işlem bitince paylaşacağım.

Ancak bana garip gelen bir konu oldu. Homer ana sayfasında Başak / Groupama ile anlaşmalı oldukları görünüyor. Bu sigortaya sahip bir arkadaşım da benimle geldi, ancak ona Homer olarak Başak Sigorta ile anlaşmalarının sadece büyük hasarlar için olduğunu, mini onarım kapsamında anlaşmalarının bulunmadığını, mini onarımlar için Autoking'e gitmesi gerektiğini anlattılar. Ben arkadaşıma sigorta şirketi ile görüşmesini ve kesin emin olmasını söyledim, ancak doğruysa Homer internet sitesi yanıltıcı diyebiliriz.

Yorum bağlantısı

Ancak bana garip gelen bir konu oldu. Homer ana sayfasında Başak / Groupama ile anlaşmalı oldukları görünüyor. Bu sigortaya sahip bir arkadaşım da benimle geldi, ancak ona Homer olarak Başak Sigorta ile anlaşmalarının sadece büyük hasarlar için olduğunu, mini onarım kapsamında anlaşmalarının bulunmadığını, mini onarımlar için Autoking'e gitmesi gerektiğini anlattılar. Ben arkadaşıma sigorta şirketi ile görüşmesini ve kesin emin olmasını söyledim, ancak doğruysa Homer internet sitesi yanıltıcı diyebiliriz.

Doğru söylemişler benim aracımda groupama'dan kaskolu,mini onarımda autoking ile anlaşması var.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Tatlısu

geçen hafta yağan karda spin attığım için düşük bankete düşmemden ötürü tamponda hasar oluşmuştu.

dün 45 bin bakımı için sakarya akgün e gittim. ( bujiler hariç 284 tl ödedim ) adapazarına gitmişkende kaskomdaki mini onarım klozundan faydalanıp tamponumu yaptırmak için sakarya auto king e gittim. gitmeden öncede telefonla arayıp randevu da almama rağmen resimlerde gözüken hasarlar için aracı bırakmam gerektiğini söylediler.1 günde bitmez dendi. ayrıca sadece tamponu tamir edebiileceklerini ızgara yı mini onarımdan tamir edemeyeceklerini ektra olacağını söylediler. kaskoda 5 yıllık hasarsızlığım var. deldirmek istemiyorum. kendim mi yaptırsam mı yoksa mini onarımda israr mı edeyim.

7z49W.jpg

16kne3d.jpg

69p1jo.jpg

alqjqo.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

ızgaradaki sorun nerde diye bakıyorum yakından fotoyu görünce görebildim ancak.ızgara tamamen değişecek ise nikalajlılarından alınabilir bence.

geçmiş olsun :shok: nasıl çıktınız yoldan birde?

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

Geçmiş olsun :( Atraksiyon amaçlı el freni mi çektiniz yada nasıl yoldan çıktınız kötü olmuş :(

hiç zor olmadı. araç otomatik yüksek viteste yakalandım. frene dokunduğum an kızaklamaya başladı . bakakaldım.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun...mini onarımdan tamponu yaptırın,ızgara göze çokta kötü görünmüyor.

yok gözüme patıyor derseniz!kendiniz yaptırın derim ..kasko'yu bozmaya deymez diye düşünüyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

ızgaradaki sorun nerde diye bakıyorum yakından fotoyu görünce görebildim ancak.ızgara tamamen değişecek ise nikalajlılarından alınabilir bence.

geçmiş olsun :shok: nasıl çıktınız yoldan birde?

ızgara tamir edilmez mi ki ...

Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun...mini onarımdan tamponu yaptırın,ızgara göze çokta kötü görünmüyor.

yok gözüme patıyor derseniz!kendiniz yaptırın derim ..kasko'yu bozmaya deymez diye düşünüyorum :)

kaskoyu bozmaktan yana değilim. bi şekilde halledeceğiz inşallah.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Tamponu mini hasardan yaptırtın.Izgarayı Sponsorumuz Ford burada.com dan sipariş verin olsun bitsin ;) .Ha bu arada tampon yapıldıktan sonra kırık ızgarayı taktırmayın.O ızgaranın simetrisi bozulmuştur zaten. :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

Geçmiş olsun abi

sağol

Tamponu yaparlerken 3-5 bir şey verin ustaya, onu da aradan çıkartırlar. Ne kadar mal olabilir ki sonuçta...

Bunu görmemiştim, yenisini alın gitsin :)

fiyat uygunmuş. bildiğim iyi oldu. sağol sani.

Tamponu mini hasardan yaptırtın.Izgarayı Sponsorumuz Ford burada.com dan sipariş verin olsun bitsin ;) .Ha bu arada tampon yapıldıktan sonra kırık ızgarayı taktırmayın.O ızgaranın simetrisi bozulmuştur zaten. :flowers:

fordburada.com da varmış fiyatta uygunmuş. halledeceğim inşallah. sağol.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dıştan gözüken dışında, alt taraftaki plastiklerin hepsi sağlam mı? beyin kabı? radyatör alt ayakları?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Oto king nokta bile olsa 1 gün çekiyor, o yüzden gitmek bile istemiyorum.

İşçiliği saat-gün olarak fatura ediyor olabilirler mi ? :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...