Adem Cengiz 11 Aralık 2010 Paylaş 11 Aralık 2010 BUnları yapamazlarsa kapatsınlar bence. Yapmaya yapabilirler de mini onarıma girmez gibime geliyor... Yorum bağlantısı
Adil Alpman 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 Arkadaşlar kaskolu arabamda umursanmayacak, küçük (tampon sürtmesi vb gibi) birkaç olayı toptan bir kerede tamirciye verip toptan yaptırsam eksper geldiğinde nasıl bir işlem yapar, problem yaratır mı? Ya da teker teker mini hasar sayılabilecek iki ayrı konu için bir seferde tamirciye götürsem ikisini bir büyük hasar sayıp eksper mi çağırması gerekir tamircinin yoksa her ikisi de ayrı ayrı birer mini hasar sayılıp onarlılır mı eksper gelmeden? Bir de başka kafama takılan bir konu var, aracımın kaskodan onarımı için mutlaka kasko firmasının anlaşmalı olduğu tamircilerin (yada servislerin) birine mi götürmeliyim arabamı yoksa benim tanıdığım servislerden birine götürsem onlar çağırdığında eksper oraya da gitmek zorunda mı ve eğer böyle oluyorsa bu durumda işlem bitimi ödeme bana mı servise mi yada nasıl, ne zaman kime yapılıyor? Bir defada birden çok soru sordum ama kusura bakmayın ne zamandır kafamda biriktirdiğim sorulardı bunlar... Tüm cevaplara şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 her bölge için ayrı hasar gibi işlem yapılır, mesela ön ve arka tampon boyancaksa, 2 defa hasarsızlık düşer gibi, ama mesela sol ön tampon+çamurluk+far+kaput tek hasar gibi değerlendirilir. Hasar işlemlerinin prosedürü, anlaşmalı/anlşamasız/yetkili/yetkisiz de aynıdır, sadece anlaşmasız yer, parayı sizden alır, sigorta sizin hesabınıza yatırır, burada karşılıklı güven söz konusu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 Çağlar önemli bölümünü açıklamış.. Şunu ekleyeceğim.. Kaskonuzda mini onarım varsa onu kullanarak, ön ve arka tamponunuzu hatta küçük kaporta hasarlarını hasarsızlığınız bozulmadan yaptırabilirsiniz.. Diğer sorunuzun cevabını acentenizden isteyin, çünkü her şirketin tutumu değişiktir.. Bazı şirketler, yada bazı poliçelerde sadece anlaşmalı servis şartı vardır.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 miniden anlamam, boyattın mı tam olacak 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Kaskodan tek bir hasar dosyası içinde boya işini hallederseniz aklınızda bulunsun, olur da aynı dönem içinde bir kez daha boya konusu gündeme gelirse "bu yıl ne de olsa hasarsızlık gitti, aynı dönem içinde yaptırayım" deyip bir dosya daha açtırmayın. Bu tip boya işleri maalesef hasar dosyalarında karşı tarafı olmayan ve sizin %100 kusurlu olduğunuz kazalar gibi değerlendiriliyor ve 2. hasar dosyasından sonra bir sonra yıl kaskonuzu yenilerken firmalar fiyatlarda oldukça acımazsız oluyorlar. Yorum bağlantısı
ömür ersoy 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 çağlar beyin dediği gibi her ayrı bölge için ayrı hasar dosyaları açılıyor.kaskolarda hasar dosyaları açılırken ben bu hasarı kaskodan yaptırır isem bir sonraki kaskomda ne kadar yansır die düşünülerek hasar dosyaları açılmalı bence örn.geçen yıl 2 100 tl kaskosunu yaptığım 2011 bmw 520 d arac 400 tl hasarı sonrası bu sene çıkan kaskosu 4 500 tl oldu .185 bin liralık aracın var 400 tl lik hasar için kaskoyu bozuyosun 2400 tl fazla para ödüyosun Yorum bağlantısı
Fatih Ada 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 çağlar beyin dediği gibi her ayrı bölge için ayrı hasar dosyaları açılıyor.kaskolarda hasar dosyaları açılırken ben bu hasarı kaskodan yaptırır isem bir sonraki kaskomda ne kadar yansır die düşünülerek hasar dosyaları açılmalı bence örn.geçen yıl 2 100 tl kaskosunu yaptığım 2011 bmw 520 d arac 400 tl hasarı sonrası bu sene çıkan kaskosu 4 500 tl oldu .185 bin liralık aracın var 400 tl lik hasar için kaskoyu bozuyosun 2400 tl fazla para ödüyosun Tek etkenin 400 TL. lik hasar dosyası olduğunu sanmıyorum.. Geçen sene araç bedeli ne kadardı? Yorum bağlantısı
Akan Belen 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Merak ettiğim birşey var benim de.Aynı anda farklı bölgelerde mini onarım yaptırabiliyormuyuz. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 miniden anlamam, boyattın mı tam olacak Çağlar Abi,Maslak'ta Auto King'te tanıdık var mı senin?Ben deki derin çizikler için gideceğim bir de haftasonu daha önceden boyalı kapıda göçme oldu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Tanıdık yok, gelirsin baktırırız, ayrıca Hakan King de var Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Mini onarım hizmetini dışardan alan sigorta şirketlerinde, haklarınız değişiklik gösterir. Bu nedenle bir firmanın verdiği hak , diğer firmada olmayabilir. Bu teminatlar, mini onarım firması ile yapılan anlaşma ve ödenen prime bağlıdır. Mini onarım için zaten ilgili firmaya gösterip ön bir çalışma yapılıyor. Mini onarıma girecek veya dışında kalacak haller açıkça belirtiliyor ve onarım için randevu veriliyor. Anlaşmalı servisler haricindeki yerlerde firmalar rutin şartlar yerine getirildikten sonra ödemeyi servise değil, size yaparlar. Eksper gönderilmeyecek durumlar olsa da buna sigortalı değil, sigorta şirketi karar verir. Bu nedenle onarım başlatılmadan, nerde yapılacaksa yapılsın hasar dosyası açılmalı ve sigorta şirketi ya da acente yönlendirmesine göre hareket edilmelidir. Önceden oluşan ve sigortaya bildirilmeyen hasarlar hasarsızlık indirimi hesaplanırken önemlidir. 1 sene önce oluşmuş bir hasarı geçmiş poliçe döneminde yaptırmayıp,hasarsızlık indirimine kavuştuktan sonra yeni poliçede yaptırmak hasarsızlık indiriminizin değil poliçe dönemi sonunda, o sene içinde zeyille geri alınmasına sebep olabilir. Bunlar sigortalının hesaba katmadığı ancak sigorta şirketleri için hassas ayrıntılardır. Birden fazla hasar birbirine bağlantılı değilse, bizim anlaşmalı servislerimiz tek bir hasar için dosya açar, diğer hasarı cebinizden karşılamanızı talep eder. Eksper geldiğinde tüm hasarları inceler. Servisin dosyasından açılan hasar servise ödenir, cebinizden ödenen ise gerekli incelemeden sonra size ödenir. Servisler prosedürleri iyi bildikleri için kendilerini riske atmazlar ve servise geliş nedeni ile olan hasar için dosya açıp, muallak olarak değerlendirilebilecek bir hasarın onarımına ödenecek tazminat için aracı olmazlar. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Mini onarımlar artık tramerde görünüyor diye duydum. Bu doğru mudur yoksa şehir efsanesi mi? Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2012 Paylaş 14 Mayıs 2012 Mini onarımlar artık tramerde görünüyor diye duydum. Bu doğru mudur yoksa şehir efsanesi mi? Gösteren şirketler var Halil Bey. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Gösteren şirketler var Halil Bey. Saygılarımla. Teşekkür ederim. Mehmet Abi bizim şirkette durum nedir o zaman? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Mini onarımlar artık tramerde görünüyor diye duydum. Bu doğru mudur yoksa şehir efsanesi mi? Senin poliçende görünmez... Bizdeki F-Kasko görünüyor sadece.. Mini onarımı autoking'ten alacaksın.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 miniden anlamam, boyattın mı tam olacak Coming Soon, I will be there with my Navy Blue, Will you be able to make same one. We will see. You understood it. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Coming Soon, I will be there with my Navy Blue, Will you be able to make same one. We will see. You understood it. Yorum bağlantısı
Çağdaş Lik 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Herkese merhabalar.aracımda ufak tefek çizikler ve arka çamurlukta çarpmadan dolayı küçük bir eziklik mevcut.Kasko deldirmeden 150 tl civarında 4-5 parçayı Auto King'in ücretsiz onardığını duydum bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve bilgilendirirseniz çok sevinirim... Yorum bağlantısı
Borga Tansel 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Kaskonuzda mini onarım diye bir madde var ise, kasko bunu karşılıyorsa duyduklarınız doğrudur. Mehmet Abi bu konuyu daha iyi bilir muhakkak. üstüne laf söylemek düşmez Yorum bağlantısı
Çağdaş Lik 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Anadolu Sigorta...Bir yılı doldurma gibi bir şart var mı peki ? Öyle bir şey de duymuştum da.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 autoking in bir şubesine giderek gösterin, farklılık oluyor uygulamalarda Yorum bağlantısı
Çağdaş Lik 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 autoking in bir şubesine giderek gösterin, farklılık oluyor uygulamalarda ilk olarak autoking'e mi gitmem gerekiyor yoksa kaskoya bir danışmama gerek var mı çünkü bulunduğum şehirde autoking yok 50km dışarıda bir yerde o yüzden soruyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Bir çok şirketin, autoking anlaşmasında para ile ölçülebilir bir bedel yoktur... Mesela Allianz şu şekildedir... Bu arada. Forumdaki mini onarım konularını birleştireceğim.. yeni açılmış olan bu konunuzu da başka bir konuyla birleştirmiş olabilirim.. takip edin lütfen.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts