İçeriğe Yönlendir

96 Mondeo Sorunlarım İçin Yapılanlar

Misafir

Recommended Posts

Misafir
Onların yanında ben ağzımı açmam :lol:

seni korurum emmi istedigini de :good1: :lol:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

bugun benzin alırken arabama talip oldular her yeri dagınık ama begendiler.şaşırdım dogrusu.incelediler sonra arabaya bakan kişinin arabasında oturan müşterim çıktı.konuştuk ford alıcaklarmış.satmayı düşünmüyorum dedim.temizleri 10.000 civarında dedim normal ghia olmayanları falan anlattım.ciddi şekilde düşünüyorlardı.dedim kartal parasına konfor sahibi olucaksınız ola bu dedim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
hadı hayırlısı abi ne alıyoz..... :)

bilmiyorum onlar alıcak.

bugun motorda farkettigim,

egr valfinin ucundaki ince boru küçük bir filtre tarzı elektirikle çalışıyor soketi mevcut ön kısma monteli bu parçaya baglı ve bunun diger ucundada ince bir hortum var.bu hortum bobinin altından biyere gidiyor ve ucu boşta duruyor egr borusuna plastik kelepce ile sıkıştırılmış.ama ucu boşta bu hortum takılı olması gerekmiyormu?bu durumda verecegi hatalar nedir?

elimle ince boru aradım yada delikçünki hortumun ucunda sert plastik var bir yere girmesi gerektigi belli,bulamadım gözle görünemiyor su pompası var önünde,üstüde bobinle falan kapalı.

Yorum bağlantısı
Misafir

kadir senin mondide bu bahsettigim hortum vardı resimlerinde görünüyor.motorun neresine monteli bakabilirmisin musait oldugunda.umarım aynı yere baglantılıdır fikir verirsin bana. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
bugun benzin alırken arabama talip oldular her yeri dagınık ama begendiler.şaşırdım dogrusu.incelediler sonra arabaya bakan kişinin arabasında oturan müşterim çıktı.konuştuk ford alıcaklarmış.satmayı düşünmüyorum dedim.temizleri 10.000 civarında dedim normal ghia olmayanları falan anlattım.ciddi şekilde düşünüyorlardı.dedim kartal parasına konfor sahibi olucaksınız ola bu dedim.

9000 e verip, yola otobüs devam edilmeli bu tip durumda,

tarif ettğiniz parça vakuma bağlanmalı diye tahmin ediyorum? :good1:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
9000 e verip, yola otobüs devam edilmeli bu tip durumda,

tarif ettğiniz parça vakuma bağlanmalı diye tahmin ediyorum? :good1:

satmayı hiç düşünmedimki.aracı alış niyetim oglum ve ailem içind. bu niyet saparsa iyi olmaz benim için.

vakum konusunu biraz daha açmanız mümkünmü? özellikle yeri hk.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

egr nin orada vakum ile çalışan diyafram vardır, bu da bir yerlere bağlı olmalı. Boşta ise, bağlandığı yer de atmosfere açık?

Yorum bağlantısı
Misafir
egr nin orada vakum ile çalışan diyafram vardır, bu da bir yerlere bağlı olmalı. Boşta ise, bağlandığı yer de atmosfere açık?

anladım.

bu durumun şu anki sorunuma katkısı olabilirmi ve yakıtada tabiki.?

Yorum bağlantısı
Misafir
hangi hortum abi söyle resim cekim hemen yollayim..

egr valfinin ucundaki ince hortum varya o hortum ön tarafa tutturulan küçük bi valfe gidiyor elektrik soketide var. o valfin diger ucundan çıkan hortumun nereye baglı oldugunu ögrenmem gerekiyor bendeki o hortum boşta adamlar.egr valfinin borusuna plastik kelepce ile tutturmuşlar ucunu bulamadım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Boşta duran her vakum hortumu , ön görülmeyen her türlü soruna sebebiyet verir.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

bu hafta perşembeden sonra kendime bi kaç gün izin kagıdı yazayımda mondi ile ugraşayım. :blush: umarım iş konusunda terslik çıkmaz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Misafir
(düzenlendi)

bu aralar yogunlugum çok hiç bir şey yapamadım.hayırlısı bakalım.forumda bile dolaşamıyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

avustralyanın düm düz yolunda epey gitmişler yol müsait.burda varmı o kadar uzun ve düz iyi yol.merak ettim.

Yorum bağlantısı
Misafir
konya adana yolu akşam saatleri gecenin karanlıgında 2-,2,5 saat boyunca 160-170 o aralıklarla gittim.

benzine al 220 yap.

aman kadir lazımsın bize.yapma.

Yorum bağlantısı
Misafir

perşembeden sonra demiştim kısmet olmadı.yagmurlardı falandı el degmedi.iş yogunluguda araya girdi.garibim bögürüp duruyo öyle.1 2 yere tamircilere götürdüm yaptıklarımı bahsetmedim.ne yaptıysam o parçalar degişecek göreceğiz dendi.forumdan bir arkadaşımız pc baglantısı için bir adres verdi oraya götürüp pcye baglatacagım.

benim mondiye ekogaz diye kit takılmış.filtresi brc nin takılmış.enjektöre giden hortumu 1 metreden uzun takılmış.kablolar motorun her yerinde ecu boşta sıkıştırılmış far ile akü arasına.hortumlar berbat.bi kısmını degiştirdim.tesisatı ile ugraşıcam ecu sabitleyeceğim.pc baglantısı içinde rs232 aparatı hazırladım.denemedim daha.bütün baglantı şemasını arıza anlatımlarını pc programını üreticinin linkinden indirdim.ugraşacagım

başka bir ekogaz bayi tüm tesisatı yenilemek için işçilik 150tl istedi.basınç regulatörü degişmeli dedi.filtre degişecek dedi.bunlar içinde benden kendi dükkanı için lcd monitor istedi.ikinci el veya sıfır farketmez dedi.en az 150tl de bu.300tl.

bakalım.tesisatı çok düzgün çıkartırım sorun olmazda.program ve ayarı kurcalamaya çekiniyorum ama programın orjinal motor verileri mevcut zaten.yardımı olacak.hayırlısı bakalım.

hala sürmekte olan arıza lpg kaynaklımı degilmi ortayada çıkar belki.

ateşleme konusundada tekrardan bakacagım.bayram dinlenmesi yerine ziyaretler sonrasında mondiyle ugraşmayı planlıyorum yoksa el süremeyeceğim.yakıtı içiyor iyice.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Muhtemelen senin araçtada bndeki gibi eksoz basınç sensörü arızası veya vakum regülatörü arızası var. Bilgisayara bağlatsan zaten görünür. o dediğim parçalarsa birtanasi silindir gibi olan parça (vakum regülatörü) diğeride dikdörtgen olan parça (eksoz basınç sensörü)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Muhtemelen senin araçtada bndeki gibi eksoz basınç sensörü arızası veya vakum regülatörü arızası var. Bilgisayara bağlatsan zaten görünür. o dediğim parçalarsa birtanasi silindir gibi olan parça (vakum regülatörü) diğeride dikdörtgen olan parça (eksoz basınç sensörü)

bi fırsat yaratıp bu hafta içi pcye baglatmak için gitmeyi düşünüyorum .bende merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
(düzenlendi)

dün akşam gece 21.40 sularında etlik aşağıeğlence gülhane kavşagını yeşil ışık sonrası sol şeritten geçerken aracım 2.vitese geçti biraz süratlendim ve aniden taksinin biri önüme geçmeye çalıştı.sellöktör fayda etmedi iyice dibime girdi frenle beraber ve hafif sola kırdım ama kavşaktaki göbegin çıkıntılı kaldırımına lastigi vurdum ve lastik yarıldı o an abs ve patinaj sistemi ciddi şekilde fayda gösterdi aracım oldugu yerde kaldı hemen ara yaya geçiş yerine aldım aracı taksici vınladı gitti.xxxxxx sonrasında takım lastigimin bozulmuş olması üzdü beni jantta sorun yok yüzeyi sıyrılmış.ama direksiyom kutum acayipleşti birraz.sol veya sag kıvrıldıgında son aşamada birden kendi sona dayanıyor vakum gibi çekiyor yani.önceden sertti ama şimdi pamuk misali oldu.saga soıla çekme yok bunu özellikle denedim.her hangi bir ses şu an için yok gibi ama bakalım sonrasında ne olacak.vakumlu lastigim vardı kullandıgım lastigin yapısıyla aynı sayılır ebatlarda aynı.verilmiş sadakam varmış.çok şükür durum bu.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

kolay kolay xxxx konuşan bir insan degilim çok soguk davranırım olaylara ama başa gelince bu sogukluk epey ılıyor.ve o an ne oluyor görmüyor duymuyorsun.yolun kenarına geçtim taksici epey uzaklaşmıştı sadece baktım.plakayı aldım ama faydasız.rabbime havale ettim o kadar.

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Geçmiş olsun,ne yazıkki taksici ve dolmuşçuların içinde çok dengesiz araba kullananlar var kendilerini ambulans zannediyorlar heskes onlara sürekli yol vermek zorunda..

Yorum bağlantısı
Geçmiş olsun,ne yazıkki taksici ve dolmuşçuların içinde çok dengesiz araba kullananlar var kendilerini ambulans zannediyorlar heskes onlara sürekli yol vermek zorunda..

tşk.yolun boş olması bile yetmiyor sanırım.yetinmiyorlar yada farklı düşünüyorlar.anlamak her zaman zor oldu benim için.

Rot ayarına sokmalı, neler eğilmiş görülür.

artık mecburen gideceğim sanayiye. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...