Misafir 15 Nisan 2010 Yazar Paylaş 15 Nisan 2010 Şehir efsanesi. Daha doğrusu reno 12 gibi sadece fan ve alternatör devredeyse ve kayış V ise olabilir. Şimdiki kayışların adı "V" de olsa tipleri kanallı. Çorap morap dayanmaz.Muhtemelen alternatör sıkışmış olabilir diyecektim ki triger kutusuna değmiş diyorsunuz. Bu durumda gerdirmeyi hatalı takmış olabilirler. Kutu yanlış takılmış olabilir. Kasnak boyu hatalı olabilir. Kayışta hata olmaması lazım. Arada bir ciyakkk yapma huyu var mıydı? Bir de anormalliği farkeder etmez aracı sürmemeniz gerektir prensip olarak. Nasıl olsa çekici sistemi mevcut. akü hatasını gördügümde zaten yavaşlamıştım sonra hata zinciri başlayınca durdum kontrol ettim sorunu gördüm ve karar verdim çekiciyi aradım ama uzun mesafe vardı ve otobanın ortası yanlız olsam sorun degil di çocuklar olunca durum farklı riske girip şehir merkezine kadar aracı zorladım mecburen ve ailem rahatladı biraz da olsa.bu benide gerginlikten kurtardı azcık.onları kardeşime emanet ettim bende çekiciyle ustanın dükkanına.ciyaklama yoktu hiç ve evden işe mesafem kısa gidiş geliş 22km.akşam sabah oda haftanın 3 günü sadece o kadar bu mesafede bişi anlamakta zor eve gidene kadar araç yeni ısınıyodu hep.hafta sonu ise mesafe bile denemez gittigim yerler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Nisan 2010 Paylaş 15 Nisan 2010 (düzenlendi) Şöyle ürünler var: http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-15908389852112_2098_121002377 ya da http://ecx.images-amazon.com/images/I/31MZ...L500_AA300_.jpg Geçmeli ucu var takıp gerdiriliyor acil durum için kısa süreli. Belki ucu açıldığı için takılabilir. Modern kadın çorabı 15 Nisan 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2010 Paylaş 16 Nisan 2010 131 çorap denemiştim, marşa basarken koptu, her yere sıkışmıştı , V kayış gergisi kontrol edilmeli, tekrarlamasın. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2010 Yazar Paylaş 16 Nisan 2010 (düzenlendi) 131 çorap denemiştim, marşa basarken koptu, her yere sıkışmıştı , V kayış gergisi kontrol edilmeli, tekrarlamasın. normalde surekli kaputu acar bakarım ne var ne yok diye yogunlukta bıraktım işte başıma geldi artık yogunlukta olsa kendimi zorlarım sanırım.bence eski geniş dilimli kravatlar daha saglam olurdu kayış yerine.igs den mesala bulunursa tabiii.benim evde rahmetli babamdan kalma var saklarım hala arabayamı koysam acaba düşüneyim.lazım olur bi gün. 16 Nisan 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 16 Nisan 2010 Paylaş 16 Nisan 2010 131 çorap denemiştim, marşa basarken koptu, her yere sıkışmıştı , V kayış gergisi kontrol edilmeli, tekrarlamasın. Kendi çorabını değil kadın çorabı deneyecektin. Ondandır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2010 Paylaş 16 Nisan 2010 Eee ikisi de aynı, yoksa ben yıllardır yanlış mı giyiyodum Kendi çorabını değil kadın çorabı deneyecektin. Ondandır. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2010 Yazar Paylaş 17 Nisan 2010 dün gece sincana gittim yine otobanda.sabahta istanbul yolundan şirkete döndüm.şehir içinde hararet maximum m ye kadar çıkıyor fan devreye giriyor sürekli takip ettim şu ana kadar sıkıntı olmadı.sabah ise hava serin oldugu için hararet yine alt çizgi yakındı.otobanda zaten hararet alt çizgiden yukarı çıkamadı bile buda normal çekişte falan sorun yok satabil çalışıyor motor.buda şimdilik güzel sonuç benim için. Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 Eee ikisi de aynı, yoksa ben yıllardır yanlış mı giyiyodum :lol2: Tercihlerine saygı duyuyoruz. Mümkünse admin arkadaşlardan birisi Çağlar hanımın ismini pempeye çevirebilirmi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2010 Yazar Paylaş 30 Nisan 2010 (düzenlendi) topuzu vidası sıkılı olmada kullanıyordum aklıma fikir geldi.ve uyguladım.hurdacılar topuza 80tl istedi.şimdilik alabilecegimi sanmıyorum.internettede guzel hoşuma giden bir topuz buldum belki onu alabilirim fiyatı 30dolardı.topuzun bozulmuş olan vida yuvasına 10mmlik kalın dişli vida aldım.vidayı sıkarak iyice güzelce diş oluşumu sagladım.sonrasında bir kalın telin ucunu düz şekilde egerek ölçüm için kullandım ve vidayı o boyutta uzun bi ugrastan sonra kestim.mengenem yoktu çünki.ve kestigim vidanın ucunu düz tornavida ile sıkılabilecek kadar iz açtım.düz başlı vidam oldu.yerinede sıkınca biraz içerde kalıcak şekilde kalıyor ele temas etmiyor.sıkı şekildede oldu artık sorun yok.orjinal vidası plastikten yapılmış dişleri sıyrılmış iyice oda başka bir amaçla kullanabilirim diyerek parca cekmecesindeki yerini aldı. 30 Nisan 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2010 Yazar Paylaş 30 Nisan 2010 o/d iptal dügmesinden bahsediyorsunuz. 97 kasa hepsi aynı peki o dügmenin kablosu varmı hiç söküp bakabilme şansınız oldumu.o yeşil uclu kablonun ne işe yaradıgını ögrenmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Nisan 2010 Paylaş 30 Nisan 2010 Vites kolunda o/d off tuşu varsa o kablo onun olması lazım.Ama kolda düğmeyi göremedim pek. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2010 Yazar Paylaş 30 Nisan 2010 Vites kolunda o/d off tuşu varsa o kablo onun olması lazım.Ama kolda düğmeyi göremedim pek. evet yok çünki topuzu tamamen kaplamışlar adını hatırlayamıyorum bu kaplamanın resimdeki gibi.vida yeride kapalıydı didkleyince buldum yerini.durum bu.topuzun dügmenin olması gereken yerde boşluk var gibi ama emin degilim çok sert toplu ignede işlemiyor batırıyım mdedim boşluk varsa diye nafile. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 30 Nisan 2010 Paylaş 30 Nisan 2010 (düzenlendi) 30 Nisan 2010 tarihinde Ya?ar Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2010 Yazar Paylaş 30 Nisan 2010 bu dügme için kablo cıkıyormu topuzun içinden bunu nasıl ögrenebilirim.bu dügmeye basıldıgında ön panelde ışık yanıyormu.bilginiz varmı tşk. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 30 Nisan 2010 Paylaş 30 Nisan 2010 bu dügme için kablo cıkıyormu topuzun içinden bunu nasıl ögrenebilirim.bu dügmeye basıldıgında ön panelde ışık yanıyormu.bilginiz varmı tşk. ışık yanması gerekiyor. kabloda topuzun içinde Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2010 Yazar Paylaş 30 Nisan 2010 ışık yanması gerekiyor. kabloda topuzun içinde tşk o vakit benim saglam bir topuz almam gerek begendigim topuzda bu dügmeden göremedim ama mesaj yollayım bakalım ne cevap gelicek. o yeşil kabloyu kısa devre edince o ışıgın yanması lazım o vakit anlaşılır.o/d dügmesimi degilmi. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2010 (düzenlendi) sabah gitiim aracın yanına yeşil ucu ölçtüm boşta iken voltaj yok kontagı açtıgımda voltaj geliyor araç çalıştıgındada aynı şeklide kesilme yoktu voltajda.buda o/d dügmesine baglanılamıyacagı anlamına gelir.kısa devre edilemez.başka bişiler var zannımca.bulucaz beraberce.başka kablo yok çünki. aslında bir ampul ile bu testide yapabilirim.eger bu uç o/d ye aitse ampul bagladıgımda ışık yanıcaktır diye düşünüyorum.denemekten zarar gelmez. 1 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 o kablonun ucu soket çeklinde değil mi? topuzun içinde onun karşılığı olması lazım. Bizim arabada lanet bir yerde. bir iki kez sökmüştüm takması çok uğraştırıyordu. Bu arada focus I fiesta mk6 ile aynı topuz kullanılıyor olması lazım. Ve bildiğim kadarıyla pahalıydı. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 sabah gitiim aracın yanına yeşil ucu ölçtüm boşta iken voltaj yok kontagı açtıgımda voltaj geliyor araç çalıştıgındada aynı şeklide kesilme yoktu voltajda.buda o/d dügmesine baglanılamıyacagı anlamına gelir.kısa devre edilemez.başka bişiler var zannımca.bulucaz beraberce.başka kablo yok çünki.aslında bir ampul ile bu testide yapabilirim.eger bu uç o/d ye aitse ampul bagladıgımda ışık yanıcaktır diye düşünüyorum.denemekten zarar gelmez. siyah üzeri yeşil kablo gözüküyor. elektirik yok şasi tamamlamalı Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2010 (düzenlendi) siyah üzeri yeşil kablo gözüküyor. elektirik yok şasi tamamlamalı anladım.aslında bu hafta içi hurdacılara bi gideyim orda vitesi üzerinde olan modeller vardı.umarım bakabilirim.en dogrusu bu olucak sanırım yinede lamba testini yaparım hafta içi. o kablonun ucu soket çeklinde değil mi? topuzun içinde onun karşılığı olması lazım. Bizim arabada lanet bir yerde. bir iki kez sökmüştüm takması çok uğraştırıyordu. Bu arada focus I fiesta mk6 ile aynı topuz kullanılıyor olması lazım. Ve bildiğim kadarıyla pahalıydı. yok kesilmiş ve bantlanmış işte bu şekilde duruyor. 2 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2010 kayış kontrolünü sürekli yapıyordum.pazar sabahı kayışın bir halkasının koptugunu farkettim.ve diger bölümlerde ayrılmaya yüz tutmuş şekilde idi.bu durumda kayışın bütün geçtigi kasnakları tek tek söküp bakmamız icap etmektedir,diyerek ustayla konuştuk.ve yarın evimin park yerinde kayışı yenileyerek dükkanın önüne götirecegiz.kasnaklar sökülecek ve sonucu paylaşacagım. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2010 şarj dinamosunun kasnagının önden bakınca sol baştaki bölümünde içe dogru keskinleşmiş sıyrık buldum buda bu kasnak takılırken oluşmuş oldugu anlamına geliyor.burayı iyice egeyle düzelttim.keskinlik gitti.düzleşti ışık iile her yerini inceledim bütün kasnaklarıda tabi tek sıkıntı marş dinamosundaki sıyrık çıktı olarak görünüyor başka sıkıntı göremedik.şimdilik eski v kayışımı ustaya taktırdım test için,kulanıyorum sorun yok bakalım ne olcak.içim rahat olmadıgı için kasnak arayışına başladım.ya komple şarj dinamosu degiştircem yada çıkma temiz kasnak bulcam.ebayda şarj dinamosu faal olarak yazanlar 20eurodan başlıyor.bakalım sorun devam ederse bi yol çare etcez hayırlısı. Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 Bu vites topuzunu adım adım nasıl sökeceğimizi hayırsever birisi yazarsa ziyadesiyle memnun olurum.(pozisyonları gösteren şerit kırıldı da-kırmızı olan-) Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2010 (düzenlendi) Bu vites topuzunu adım adım nasıl sökeceğimizi hayırsever birisi yazarsa ziyadesiyle memnun olurum.(pozisyonları gösteren şerit kırıldı da-kırmızı olan-) topuzun alt tarafında plastikten yapılma sanırım vida var onu söküyorsun ve topuzu hafifce çekerek çıkarıyorsun.o/d kablosu vardır sanırım viteste dikkat et soketinden çıkar.içte ince çubuk var oda çıkar önemli degil takılabiliyor rahatca.sonra alt kısımı tapuzdan boşalan yerden hafifce yukarı dogru çekmen gerek tırnaklı degil sıkıştırmalı gibi bişi.yavaş çek ama kablolar var.vites yerini aydınlatan lamba ve s m dügmesinin kabloları çok uzun degiller.lambanın duyusunu çevirince çıkıyor.patlakmı kontrol edebilirsin.ve dügmeninde tırnagını bastırarak çıkarabiliyorsun artık dip taraf elinde.ama zor kısım burası vitesi gösteren parçayı sökebilmen için alt kısımın içinde plastkle perçinlenmiş bölüm var.bunların başlarını maket bıçagı ile kes.çıkıcaktır.içinde yaylı plastik gösterge var yaya dikkat et.artık tamamen sökülmüş durumda.toplarken söküm işleminin tersi olucak.o plastik perçinlerinede ben tuttuırurken 1mm lik matkap ucuyla deldim ve oraya dişli 1.5mm lik vida sıktım.oyuncak arabaların bazılarında kullanılıyor bu vidalardan şapkalı olanları tercih ettim sen nasıl bulursan onu sıkabilirsin.yaklaşık 10 tane falan.sonra etrafına uhu tarzının plastikler için olan yapıştırıcısı var onuda daha iyi olsun diyerek etraflıca sürdüm.sen yapmabilirsin belki.vidalar yeteri kadar saglam oluyorişlem kısaca böyle.yaptıgın işlemleri resime dökersen burda paylaşmanı rica ederim.benim araç mk1 m2 lerinde bu şekildeyse çok zor degil.ama yol gösterir sanırım. 19 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts