İçeriğe Yönlendir

96 Mondeo Sorunlarım İçin Yapılanlar

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

kapakr.jpg

Motor üst kapagını sökmüştüm önceden ve çok kirli idi o resmi bulamadım bu biraz daha temizlenmiş hali

ve yaklaşık 3 saat süren detaylı bi,r temizlik sonrasında bundan biraz daha iyi duruma geldi

ve güzel bir zımpara sonrasında boyaya hazır oldu.

kapaklar.jpg

Hava filtresi üst kapagı,maf hortumu ve muhafazası,sigorta kutusunun üst kapagı,

Triger üst muhafazası,egsoz manifoldunun üst koruma kapagı bunlarında güzelce temizliğini yaptım ve zımparaladım.

Şu anki halleri böyle bazı küçük dokunuşlarla biraz daha güzel olacaklar.Boyam bitmişti maf hortumu kaldı.

Motor kulaklarının üst demiride bu boyadan nasiplenecek.Bazı bölümlerde boya için hazır haldeler.

Motordada mümkün olduğu kadar siyah yer bırakmamaya kararlıyım.

Üst motor kapağı ve egsoz manifold üst koruma kapagı 600derecelik boya ile boyadım.Diğerleri normal boya.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
:D Bu araç harika olacak abicim...
Abi ellerine sağlık,çok güzel çalışmalar yapmışsın :fiuw:

Sagolun.İşlerrimi toparlamak kısmet olursa mondinin üzerindede görmek nasip olacak. :p

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...

Mondi çalışırken hava gelen yeri buldum kelebek contasının oradan Epeyce şiddetli hava kaçıyor.Elimle bastırınca ses azalıyor.Elimi kelebeğin alt tarafına zor yaklaştırıyorum ama keşif için iyi oldu bu durum.Contayı değiştireyim sonrasında tekrardan bakıcaz.

Epeyce topladım mondiyi yakışıklıgı yerine geliyor yavaşca resimlendirmeye başlayacagım yakında.Boyadığım parçalar güzel durdu motor bölümünün ruhu açıldı siyahlar azaldı iyice :lol2: :lol2:

Yorum bağlantısı
abi orjinal contamı alıcaksın yoksa nasıl bir cözüm üretmeyi düşünüyorsun ora için..

sanırım tek satlan bir parça deyil otosanda ?

yanlış hatırlamıyorsam caglar abi oraya uygun bir conta bulmuştu.?_

Bende uygun bişiler bakıyorum.

Yorum bağlantısı

Mondimi şöylesine idareten topladım.Karman çorman tesisatı düzenliyorum onun için tekrar sökülecek bunlar.Hava hortumunun böyle boya atacağını biliyordum ama yinede boyadım işte :D Görünüş bence çok havadar iç açıcı oldu.Eski berbat resmini eklemek istemiyorum şimdi sonra detaylı resimler ile eklemek istiyorum.

motor1e.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Baba bunun aküsü yok !! Madem kaputu açtınız niye aküyü çaldınız ? Madem aküyü çaldınız kaputu kapataydınız ...

Yorum bağlantısı
Baba bunun aküsü yok !! Madem kaputu açtınız niye aküyü çaldınız ? Madem aküyü çaldınız kaputu kapataydınız ...

:D:p .

Akü hikayeside baş agrıtıcı oldu benim için.Yeni akü almıştım mutlu olmuştum mondi yatınca akü haliyle görevini terk etti Akü dolum olsun diye makinaya bağlattım adamlar ne yaptılarsa gümletmişler :pufpuf: Yerine yenisini aldım onlardan bu defa Mutlu calcium modelini aldım.

Trigerin kapağı nerede... ?

Çizilmesin diye poşette saklı.Tesisatta az işim kaldı. :pufpuf:

Yorum bağlantısı

Bunlarda ön tamponun zımparalı hali.Biraz daha zımparalayıp çelik macunlu hale getirdim ve macunuda zımparalayınca komple tek kat astar ve boya. :lol2:

tampon.jpgtampon1.jpg

Yorum bağlantısı

Durumum Rabbimin izniyle ve sabrım ve azmim ile biraz daha düzelsin çok fena yapacağım şeyler var ama kendim yapacağım hayırlısıyla. :flowers:

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Tebrikler Oktay bey,çalışmalarınız çok güzel,mondeonun son halini merakla bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
kimse bana bu araba mondi demesin :) dehşet bişey olmuş :( keşke benim elimden de böyle şeyler gelse :fiuw:

Sağ olasın :good1: Yok yok Mondi desinler :good1::p Tesisatta bitince eski berbat dagınık durumuna göre dehşet olacak çok şükür. :good1:

Çok güzel çalışmalar yapıyorsun oktay abi,eline emeğine sağlık :s

Sağ olasın :good1:

Tebrikler Oktay bey,çalışmalarınız çok güzel,mondeonun son halini merakla bekliyoruz.

Sağ olasın. :good1: İnan bende bekliyorum bunu :D

Yorum bağlantısı
Abi mart ayından beridir arabayı kullanmıyor musun hiç?

İçinde bulunduğum ve bahsettiğim sıkıntı geçen yıllardan bu yana vardı son demleriydi son direksiyon kutusu sorunu olunca mondiyi parka almıştım.Bahanem de bu oldu iyiki bırakmışım parka cidden buna maneviat olarak çok ciddi şekilde şimdi şükrediyorum.Umarım anlatabildim.Derine girmeyim. :police: Yoksa yaptıramayacak çok bir şeyi yoktu.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban
İçinde bulunduğum ve bahsettiğim sıkıntı geçen yıllardan bu yana vardı son demleriydi son direksiyon kutusu sorunu olunca mondiyi parka almıştım.Bahanem de bu oldu iyiki bırakmışım parka cidden buna maneviat olarak çok ciddi şekilde şimdi şükrediyorum.Umarım anlatabildim.Derine girmeyim. :) Yoksa yaptıramayacak çok bir şeyi yoktu.

abi inşallah istediğin gibi olur.abi sana bir sorum olacak park sensörü aldım bunun için bana montaj için bizim mondiye göre ölçü lazım bir fikir verirmisin.montajı kendim yapmak istiyorum.

Yorum bağlantısı

Sağolasın.

Emminin mevcut konusu var orada detaylı anlatmıştı senin için harika olur.Takma detaylarıda mevcut nede olsa aynı. :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İçinde bulunduğum ve bahsettiğim sıkıntı geçen yıllardan bu yana vardı son demleriydi son direksiyon kutusu sorunu olunca mondiyi parka almıştım.Bahanem de bu oldu iyiki bırakmışım parka cidden buna maneviat olarak çok ciddi şekilde şimdi şükrediyorum.Umarım anlatabildim.Derine girmeyim. :good1: Yoksa yaptıramayacak çok bir şeyi yoktu.

Senden önemli değil abi, koy otuna rahvan gitsin :)

Yorum bağlantısı
Mete Yaban
Sağolasın.

Emminin mevcut konusu var orada detaylı anlatmıştı senin için harika olur.Takma detaylarıda mevcut nede olsa aynı. :nazar:

tamam abi bilgi için saol.emmi ile bizim tamponlar biraz farklı ama prensip aynı herhalde önemli olan ölçü düzgün almak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim konum, ölçü olarak değil de teknik olarak kaynak olsun size..

Ölçüde hata yapmayın.. Sensörler yere tam 45 derece veya üstü olsun.. yeri görürse çok uğraşırsınız...

Yorum bağlantısı

Dün mondimin hiç bir yere sabitlenmemiş lpg ecu'sunu ve tesisatını daha uygun bir yere montajını yaptım.Kablo yıgını tamamen motor arkasına geçti.Ön taraf ferahladı.Sadece dolanarak birleştirilen uçlarınıda lehimle güçlendirdim.

Hava filtresinin alt kutusunun dibine sonradan açıldıgı bariz belli olan 3mm lik 3 adet ayrı yerlerde delik keşfettim,bu olmamalı diye karar verdim çünki matkap izi belli oldugu için siyah silikon ile doldurdum o bölgeden filtreye direk toz ve yag tarzı izler yapmış.

Sorum:Kelebek üzerindeki muhafa yerine bu açık hava filtresi setindeki metal boruyu koysam sıkıntı olurmu?Bu boru sadece bu set içinmi tasarlanmış oluyor.Sakıncası ne olur?

Çok yer kaplıyor meret boşaltayım diyorum ve Kelebek bogazıda hiç olmazsa kelepceli olur ve conta sıkıntısınıda kaldırmış olurum diye düşüncem var.Dediğim gibi olursa lpg hortumları için ideal olacak. :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Mondimin tesisatıyla ugraşım dünde sürdü.Bu tesisatla ugraşıpta böyle berbat bir ustalık anlayışına dün epeyce laf ettim.Kesilipte ek yapılmamaış 1 kaç soket kalmış.Önemli bir tespitim Egr vakum parçalarından sag tarafta olanı en küçügünün soketide ek yapılmış ve soket kırıktı bunu plastik kelepce ile sabitlemişler ve kablo uçları ters baglanmış.Yada aracımı en son ellettiğim ustalar bakımı sırasında soket kırık oldugu için söküp takılınca tersine takılmış olabilir ve çıkmasın diye kelepce atmış olmalılar.Diğer baştakı büyük egr vakum parçasınıda ben sabitlemiştim onun soketinide yeniledim.Kabloların hepsini bez bant ile güzelce lehimlerle sabitledikten sonra bantladım.Tam bitmedi radyatör bölümüne geldim ve far tesisatı kaldı bitiririm demiştim ama olmadı işi uzattım iyice irdeliyorum her yerini.Tesisat düzeldikce sabitlendikce boşluk alan oluyor çirkinlik gidiyor. :unsure:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

2.5 ay önce Ebayda sanruf motoru açık artırmasına 5 avro ile gecenin bir yarısında öylesine katılmıştım.Sonraki gün bende kalmış.Ve dükkandaki arkadaşımın kartı ile kargo ücretide dahil 45tl ye ödeme yaptım.1.5 hafta olmadan adam mesaj yolladı adres yanlışmış geri geldi diye ve bende dedim paypal adresim dogru şimdiye kadar soruın olmadı ya yollayın yada para iadesi yapın ve Ebaya şikayet mesajı yazarım mesaj panonuzdada bunu paylaşırım dedim ve uzun süre sonunda Sanruff motoru elimde.İlk olarak dişliye baktım oldukca sağlam içim rahatladı.Dişli parasına komple motor elimde. :lol2:

motor.jpg

motor1.jpg

Hafta sonu vakit bulursam motoru belki takabilirim.Ama önce tesisat ile ugraşacagım.Hurdacıdan temin ettiğim kırık olan tesisat kablo soketlerini değiştirecegim ve bez bant ilede izole edeceğim.Far tesisatı için soketleri yapmaya çalışacagım zaman kalırmı bilmiyorum ama çok agır yapıyorum işleri çok dikkat etmem gerekiyor.Far montajı için sıra gelirmi bakalım.

Hurdacıda gezerken Mondeo mkII direksiyon kutusu sabit halde iken resimlerini çektim belki faydası olur.Kutuya baglı hortum ve borular böyle.Vidalama yerleride belli.

direksiyonkutusu1.jpg

direksiyonkutusu.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...