Erhan Doruk 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 Pazar günü aracı kullanırken sağ ön tekerden bir ses geldiğini farkettim. Dİreksiyonu tam sola çevirip dönüş yaparken tekerin davlumbaza sürtmesi gibi bir ses geliyor. ses, yavaş dönüşlerde yapmıyor, çıkan ses de TIK TIK TIK şeklinde ve araçta titreşimini hissedebiliyorum. Aracın lastiğine de baktım. farklı bir aşınma yok. sağa dönüşlerde sorun yok. sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 Z-rot değilse tablalardan gelebilir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Haziran 2010 Yazar Paylaş 21 Haziran 2010 internetten fiyatlarına baktım. çok pahalı parçalar değilmiş. pazar günü Özgür Ford a gidicem bakalım ne çıkacak. Özgürden daha iyi ve uygun başka yer tavsiyeniz var mıdır? bi ara forumda zenit oto ismi geçiyordu. orası nasıldır? Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 21 Haziran 2010 Paylaş 21 Haziran 2010 Bijon gevşemeside aynı sesi yapabiliyor. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Bijon gevşemeside aynı sesi yapabiliyor. +1 bijonlar kontrol... Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Arka iki farklı tekerimde aynı sesleri duydum , problem bijon kaynaklı çıktı... Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 25 Haziran 2010 Yazar Paylaş 25 Haziran 2010 (düzenlendi) bijonları kontrol ettim, hepsi yerinde ve sıkı bir şekilde duruyor. sağ tekerdeki ses arttı. direksiyonu sola çevirip dönerken sağ tekerleğin olduğu yerden takır tukur sesler geliyor, sola çevirince de çok az ses geliyor. yarın sabahtan sanayiye götüreceğim ancak, bugün işlerim olduğu için aracı kullanmak zorundayım. sizce kullanmam ekstra masraf açabilir yada beni yolda bırakabilir mi? tabi görmeden bilinemez de sadece fikir almak için soruyorum. 25 Haziran 2010 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 25 Haziran 2010 Yazar Paylaş 25 Haziran 2010 Direksyon ile ilgili sorunlar beni her zaman korkutmustur, saga donmen gerek, direksyonu ceviriyorsun ama araba hala duz gidiyor, duvara duvara hemde. Nasil fobi ama ? Alt takim (lastik dahil) yola, dolayisiyla hayata baglayan parcadir arabada, sorunlarina daha ciddi egilinmesi gerek bence. Yerinde olsam kullanmaz hemen sanayiye giderdim. Haberlerde "evin icine giren Focus" diye seni okumayalim, benzer bir seyi ben ciddiye almadim, 4 gun boyunca salladim tamirciyi, 5. gun gittigimde adam lifte alip bana gosterdi, tekerlegi direksyon sistemine baglayan neredeyse hic bir ekipman kalmamis. doğru söylüyorsun, araç düz giderken hiçbir sorun yok, sadece tam sol yapınca sağ tekerden takır tukur sesler geliyor, sanki bilya dağılmış yada yalama olmuş plastik bir kısım yerinden çıkıp yeniden yerine giriyormuş gibi. zorunluluk zaten tek sorun. ancak önerini dikkate alıp taksi ile filan gideyim en iyisi. yarın sabahtan da sanayi yolları görünsün bana... Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 doğru söylüyorsun, araç düz giderken hiçbir sorun yok, sadece tam sol yapınca sağ tekerden takır tukur sesler geliyor, sanki bilya dağılmış yada yalama olmuş plastik bir kısım yerinden çıkıp yeniden yerine giriyormuş gibi. zorunluluk zaten tek sorun. ancak önerini dikkate alıp taksi ile filan gideyim en iyisi. yarın sabahtan da sanayi yolları görünsün bana... Ses aks kafalarından geliyor olabilir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 cumartesi günü ustama gidip baktırdım. Sorun aks kafası çıktı. diğerinden ses gelmiyordu. ikisini de değiştirttim. 150 tl tuttu ikisi. Ancak sağlam olan aks kafasını sökmek için çok uğraştılar, çekiçle baya bi vurdular çıkmadı. sonra tornacıya gitti, söküp yenisi takmış. 150 tl fiyat bu iş için nasıl? Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 cumartesi günü ustama gidip baktırdım. Sorun aks kafası çıktı. diğerinden ses gelmiyordu. ikisini de değiştirttim. 150 tl tuttu ikisi. Ancak sağlam olan aks kafasını sökmek için çok uğraştılar, çekiçle baya bi vurdular çıkmadı. sonra tornacıya gitti, söküp yenisi takmış.150 tl fiyat bu iş için nasıl? Fiyat biraz yüksek, son bir yıl içerisinde ikisinide değiştirdim. 35 aks kafası 15 de işçilik olsa toplam 50 olur 50+50=100 veya 120 olsun hepsi bu. Çok uğraştırılacak bir iş de değil rahatça çıkıyor. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 Fiyat biraz yüksek, son bir yıl içerisinde ikisinide değiştirdim. 35 aks kafası 15 de işçilik olsa toplam 50 olur 50+50=100 veya 120 olsun hepsi bu. Çok uğraştırılacak bir iş de değil rahatça çıkıyor. internetten fiyatlarına bakmıştım. 45 filan yazıyordu. 45x2 90 , işçilik de 60 almışlardır diye düşündüm. çünkü değiştirirken baya mi uğraştılar. insan orada olunca, önceden de nasıl değiştiğini bilmediği zaman tam pazarlık edemiyor işte. neyse, haftaya tekrar gidicem bakalım. fiyatı söylerim. teşekkürler bilgi için. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 sorun bilyadan değilmi ? aks kafasını içinde bilyalar sıkışma yapıyormuş. usta değişmesi lazım dedi ve değiştirdik. sorun kalmadı. ben diğeri de aynı sorunu yapar diye ikisini birden değiştirdim. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Bir hafta önce kuzenim geldi, ön sol tekerlekten arada metalin bir yere çarpması gibi ses geliyordu ama bu ses düzensiz bir şekilde arada bir geliyordu, bazen artıp bazen azalıyordu. Her türlü testi yaptım ama hiç bir parçada sorun var diyemedim En sonunda lastiği söküp yuvarladıktan sonra aynı sesi aldık, lastiğin içinden somun çıktı. Yuvarlandıkça arada janta çarpıyormuş. Çok hızlanınca merkez kaçtan dolayı lastikte kalıyor. Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 cumartesi günü ustama gidip baktırdım. Sorun aks kafası çıktı. diğerinden ses gelmiyordu. ikisini de değiştirttim. 150 tl tuttu ikisi. Ancak sağlam olan aks kafasını sökmek için çok uğraştılar, çekiçle baya bi vurdular çıkmadı. sonra tornacıya gitti, söküp yenisi takmış.150 tl fiyat bu iş için nasıl? Ben dedim ama aks kafası diye kafası bozulunca böyle gürültü yaparlar,birşey olmaz Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Mart 2021 Paylaş 23 Mart 2021 Bende bugün farkettim sağ tekerden ne zaman geldiğini çözemediğim bir ses gelmeye başladı. Yüksek hızda problem yok düşük hızlarda bozuk yolda veya dönüşlerde veriyor genelde Z Rotlar yeni. Sağ teker göğsün arkasından torpido un arkasında birisi yukarı vuruyormuş veya Z Rot çıkmışta davlumbaza vuruyormuş gibi bir ses. Problem Aks Kafası mı? Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 23 Mart 2021 Paylaş 23 Mart 2021 Çağrı Alaf yazdı: Bende bugün farkettim sağ tekerden ne zaman geldiğini çözemediğim bir ses gelmeye başladı. Yüksek hızda problem yok düşük hızlarda bozuk yolda veya dönüşlerde veriyor genelde Z Rotlar yeni. Sağ teker göğsün arkasından torpido un arkasında birisi yukarı vuruyormuş veya Z Rot çıkmışta davlumbaza vuruyormuş gibi bir ses. Problem Aks Kafası mı? Amortisör olabilir. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Mart 2021 Paylaş 23 Mart 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Amortisör olabilir. Amortisör konfor ile belli etmezmiydi Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 23 Mart 2021 Paylaş 23 Mart 2021 Amortisör üst takozu olabilir mi acaba Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Amortisör üst takozu olabilir mi acaba Abi Daha 7 ay olmadı ikisi de orjinal sıfırı ile değişti genel Bakıma girdiğinde. Ön ve Arka Tablalar Yeni - Z Rotlar yeni Sol Aks Kafası yeni bende sağ Aks Kafasından korkuyorum. Az önce yine yol yaptım tık yok. Canı istediğinde geliyor. 24 Mart 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Oflu 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Son zamanlarda travers söküldü mü? Benim araçta viraj lastiklerini değiştirmek için traversi söktükten sonra bir somun tam sıkılmadığı için benzer ses yapıyordu. Yorum bağlantısı
Celil Olgun 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Bende bugün farkettim sağ tekerden ne zaman geldiğini çözemediğim bir ses gelmeye başladı. Yüksek hızda problem yok düşük hızlarda bozuk yolda veya dönüşlerde veriyor genelde Z Rotlar yeni. Sağ teker göğsün arkasından torpido un arkasında birisi yukarı vuruyormuş veya Z Rot çıkmışta davlumbaza vuruyormuş gibi bir ses. Problem Aks Kafası mı? Aks kafası tam tur dönüşte tıkır tıkır tıkır... diye düzenli bir ses yapar. Aracı görüp sesi kendi işiten bir usta daha iyi anlar tabi ama sanki amortisör sesi gibi bence. SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Celil Olgun yazdı: Aks kafası tam tur dönüşte tıkır tıkır tıkır... diye düzenli bir ses yapar Sol Aks Kafasını da değiştirmiştim onu değiştirmeme iten sebep Hızlı kalktığım zaman sol tekerden gel küt sesiydi. Yarım Debriyaj ile kaldırdığımda çok yavaş kalktığında gelmiyordu mesela ama düzenli ses varmıydı onda hatırlamıyorum. Daha önce de amortisör sorunu yaşamadığım için o mu değil mi emin olamadım açıkçası önlerde Gazlı General Motors'lar takılı. Mekanikçime göstereyim müsait bir zamanda olmadı. Bir aciliyeti var mı bunun ? Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Sadettin Çelik yazdı: Fiyat biraz yüksek, son bir yıl içerisinde ikisinide değiştirdim. 35 aks kafası 15 de işçilik olsa toplam 50 olur 50+50=100 veya 120 olsun hepsi bu. Çok uğraştırılacak bir iş de değil rahatça çıkıyor. on yıl önceki fiyatlar da amma çokmuş 🤪 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts