Yaşar Demirci 17 Temmuz 2010 Paylaş 17 Temmuz 2010 Sorun Cözüldümü Mehmet bey bendede buna benzer bir sorunum varda bende sensörden şüpeleniyorum.birde ustalar bu sensör nasıl sökülür. kolaymıdır oksijen sensörü gibi anahtarlamı sökülüyor fişli bir aksam oldugu belli soketi var cıkarttıkdan sonra nasıl sökülesi lazım bilginiz varmı_? aşınıp aşınmadıgını kontrol amaçlı bakmak isterim.. soketi söktükten sonra yan tarafında çivatası var. civatayı sökünce çekip çıkıyor. görünüşünde bir problem yoksa erime, uç kısmında sürtme izi gibi arızalı oldugunuanlamak zor. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 17 Temmuz 2010 Paylaş 17 Temmuz 2010 tşk ederim ustam .. mondoelardada soketi cıkarttıkdan sonra yan tarafındaki vidayı sökünce cıkıyor dimi.? birde söktükten sonra yağ felan akmaz dimi .? sonra başıma başka bir sıkıntı daha almış olmayim....Görünüşünü meak ettim erime yada sürtünmeden aşınma . bir kontrol etmek iyidir.... bir sıkıntı olmaz ben kefilim size Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 17 Temmuz 2010 Paylaş 17 Temmuz 2010 bir sıkıntı olmaz ben kefilim size Bu kasalarda ckpnin mesafe ayarı varmı? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 17 Temmuz 2010 Paylaş 17 Temmuz 2010 Bu kasalarda ckpnin mesafe ayarı varmı? yok Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 17 Temmuz 2010 Paylaş 17 Temmuz 2010 Tşk ederim ustam..diğer bir konuda aslında arabamın ustundeki brc sıralı sistemin bir kablosu ek yapılmış krank sensörüne paralel baglantı yapılmış,LPG ecuya giriş var yanlış bir işlem yapmışlar ,oksijen sensörümü sandılar sanırsam yada ben öyle sanıyorum.. Güzel bir teşhis yapmışsınız.İlerisi için arıza sebebidir.İlk önce devir saatinde anormallikler başlar daha sonra araba hiç çalışmaz.Tam bir günümüzü aldı o arızayı bulmak. Yorum bağlantısı
Ali Bayar 3 Ağustos 2010 Paylaş 3 Ağustos 2010 Bir arkadaşımda 2001 ghia focus var. Tatilde hafif engebeli arazide giderken araç arıza ışığı yanıp stop etmiş. Bir dahada çalıştıramamış. Aracı çekici ile en yakındaki tamirciye götürmüş. Tamirci uzun aramalardan sonra krank sensörünün kırılmış olduğunu tespit etmiş ve değiştirmiş. Arabayı ilk çalıştırıp debriyaja bastığında debriyajdan ses gelmiş. Tamirci şanzıman inmesi lazım demiş. Ama arkadaşım tatilde olduğundan geçici , idare edebilecek çözüm sormuş. Tamirci krank sensörünün arkasına bir pul takmış. Arabayı o şekilde kullanmış ve bir problem yaşamadan tatilini tamamlamış. Krank sensörü nasıl kırılır? Aracı bu şekilde kullanmak sakıncalımı ? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Ali Bayar 3 Ağustos 2010 Paylaş 3 Ağustos 2010 Bir arkadaşımda 2001 ghia focus var.Tatilde hafif engebeli arazide giderken araç arıza ışığı yanıp stop etmiş. Bir dahada çalıştıramamış. Aracı çekici ile en yakındaki tamirciye götürmüş. Tamirci uzun aramalardan sonra krank sensörünün kırılmış olduğunu tespit etmiş ve değiştirmiş. Arabayı ilk çalıştırıp debriyaja bastığında debriyajdan ses gelmiş. Tamirci şanzıman inmesi lazım demiş. Ama arkadaşım tatilde olduğundan geçici , idare edebilecek çözüm sormuş. Tamirci krank sensörünün arkasına bir pul takmış. Arabayı o şekilde kullanmış ve bir problem yaşamadan tatilini tamamlamış. Krank sensörü nasıl kırılır? Aracı bu şekilde kullanmak sakıncalımı ? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Google ve sitenin kendi arama moturunda "krank sensörü" diye arattırdım bu konuyu bulamadım. Neyse çok iyi oldu bu bigiler. Demek kronik bir sorunmuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts