Mustafa Tüfekçi 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Evet abi, sana katılıyorum. Ama o megane-scenic fıskiyeleri de çok boynuz gibi geliyor bana, Tempra-tipo modelleri daha orjinal duruyor sanki. Hatta kapakları gövde rengi boyanabilir onların. Kuvvetli motor ve tesisat malzemelerini almak lazım. Röleleri ben getiririm bu arada, elimde 3 tane var OEM fıskiye+ jet c-max için tedarik ediliyor illa oem derseniz. far yıkama pompasını ben ankarada bir satıcıda buldum bmw için. hatta sipariş edecem. far yıkama pompası çoğu araçta ortak. Mustafa Abi cmaxlerde 4 tip su deposu var gözüküyor. İşin ilginci far yıkama pompasını ayrı göstermiyor. Ama far yıkamalı versiyonda deponun yanında yavru yedek depo göstermiş. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 tmam c max için de ayrı pompa gerekli imiş onunda şemasını buldum. Fı de tek yerde hepsini göstermiş c maxte ayrı bi resimde o yüzden pompa gözükmüyormuş. Lokman abi sizin arabada ısıtmalı fıskiye için ön cam ısıtması ile diye bişi yazıyor bu arada. Sen şase nosunu bi ara yollarsan bakayım bi şase nosu ile girince uymayan parçaları gösteriyor. bu da c max far yıkama ekipmanı 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Evet abi, sana katılıyorum. Bu arada bu fıskiye clio fıskiyesi Meganelerinki daha bodur ve altı düz. OEM jetler kapaklar aşırı tuzlu fordda. Tempra jetleride çabuk bozuluyor diyolar ve onlarda aşırı büyük. Ben bmw için olan far yıkama pompasını nette ucuza buldum bir adet bakalım gelsin bakacaz nası bişiymiş. Sanırım yan sanayi bir ürün ama inşallah taziklidir. Lokman abi eğer çıkmacılarda ( ki dağdelen de bi ara far yıkama tertibatı var demişti Mertol abi) far yıkama motoru bulursan şöyle 20-30 lira bişi derlerse banada hiç sormadan al. Bu hafta sınav haftası başlıyor ayın 30 unda eğer kısmet olursa far yıkama toplantısı yaparız mekanda Evde kendim sökecektim ama tek başına zor olur lift olmayınca. tamponu ve davlumbazı indirip keşif yapacam eğer parçalar uyarsa beleki orjinal su deposunu kullanacam olmadı o aldığım küçük depo ve inş taziği iyi olan bmw pompası ile bişiler uyduracam Bide Lokman abi pompayı çıkma bulursan pompanın depoya geçen kısmında bi lastik var onunla beraber al o conta pek bulunmuyor. Ha bide şöyle zamanlayıcı röle bulmam lazım tuşa basınca 5 sn elektrik veren cinsten 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 12 Nisan 2012 Yazar Paylaş 12 Nisan 2012 Tamam Mustafa, en kısa sürede çıkmacılara gidip araştıracağım bu konuyu. 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Yolunuz açık olsun projede kafam allak bullak oldu yahu. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Lokman abi; Cmax ile 500 km yol yapacağım. Sabit 120 km/s ile giderim diye düşünüyorum, sence 100 km.de kaç litre yakarım? Aynen haklısın. Mustafa bu konu seni, beni, Ademi yakından ilgilendiriyor, bunu üçümüz bir olup devreye sokmamız lazım. parçaları aynı yerden alıp, malum yerde montajını yapalım derim. tabi işimiz biraz zor ama ne yapalım. Bizimkini de ekleyelim. Bende böyle birşey istiyorum. Şu an bunu en hakeden araç cmax. İleri de mercekli far gelecek çünki.. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 12 Nisan 2012 Yazar Paylaş 12 Nisan 2012 Akan sağol abim, hiç sorma benimde kafam karışık, çıkmacı anlar herhalde. Hocam hayırlı yolculuklar, en fazla 28 litre diye tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Sen ne yaktın abi mesela 120 sabit giderken, varmı öyle aklında kalan. 5 lt. yakarmıyım. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 12 Nisan 2012 Yazar Paylaş 12 Nisan 2012 hocam nereye gideceksin ve kaç kişi olacak arabada, ona göre net tahmin yapayım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 13 Nisan 2012 Paylaş 13 Nisan 2012 Soruyu belki yanlış yere sorum ama yeni olduğum için kusura bakmayın... Bu hafta 2006 c-max dizel aldım,78.500 km de ve triger hiç değişmemiş.Araç 2006 ocak ayı trafik çıkışlı.Yani 6 yılı biraz geçmiş.İlk bakım ise 83.000 km de. Benim sormak istediğim triger için 83.000 km mi yoksa bir sonra ki bakım olan 93.000 km mi?Tahminim 3-4 ay sonra 83.000 km olacak... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Nisan 2012 Yazar Paylaş 13 Nisan 2012 arkadaşlar yarın çıkmacılara uğruyacağım sonucu yazarım. Soruyu belki yanlış yere sorum ama yeni olduğum için kusura bakmayın... Bu hafta 2006 c-max dizel aldım,78.500 km de ve triger hiç değişmemiş.Araç 2006 ocak ayı trafik çıkışlı.Yani 6 yılı biraz geçmiş.İlk bakım ise 83.000 km de. Benim sormak istediğim triger için 83.000 km mi yoksa bir sonra ki bakım olan 93.000 km mi?Tahminim 3-4 ay sonra 83.000 km olacak... Mehmet benim araç 2005 model 110.000 kilometrede değiştirdim, ustamın söylemesine göre en az 30.000 kilometre daha yapar demişti. ben sökülmüşken değiştirelim demiştim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Nisan 2012 Paylaş 13 Nisan 2012 pompa şundan olcak. hortum çıkışı kalın olacak tipi buna benzeyip çıkışı küçük olan fıskiye motoruda var. ford için üsteki pompa kesin far yıkama pompası da bmw vs bakarsan ( onlarda daha çok var far yıkama ) pompa çıkışına dikkat abi. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Nisan 2012 Yazar Paylaş 13 Nisan 2012 tamam Mustafa. gerekirse ordan ararım seni. bende telefonun yokmuş abim özelden yolla bana. 0505 2375316 benimki. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Nisan 2012 Paylaş 13 Nisan 2012 tamam Mustafa. gerekirse ordan ararım seni. bende telefonun yokmuş abim özelden yolla bana. 0505 2375316 benimki. 554 392 52 11 abi saat 2 ile 5 arası okulda olacam tel kapalı olabilir. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Nisan 2012 Yazar Paylaş 13 Nisan 2012 tamam abim. çaldır kapa yaparım, müsait olursan çaldırırsın, ben ararım seni. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Lokman abi iki tellide focus far yıkama pompasını bulmuş soketi ve 60 cm hortumu ile 120 lira. şimdi kontrol edeceler megane fıskiyesi ile saınırım Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 hocam nereye gideceksin ve kaç kişi olacak arabada, ona göre net tahmin yapayım. Sadece ben, izmir'e gideceğim, 500 km. yol. Duruma göre 120'nin altına düşebilirim ama üstüne çıkmam.. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Sadece ben, izmir'e gideceğim, 500 km. yol. Duruma göre 120'nin altına düşebilirim ama üstüne çıkmam.. Hocam gelmeden haber ver de benim ufaklığa okuyuver. Bana da okusan fena olmaz. Herşey ters gidiyor gibi. Hocametreyi de çağ kebabı kurundan açarsın artık. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Nisan 2012 Yazar Paylaş 14 Nisan 2012 (düzenlendi) Mustafa yazmış fiyatı. inanın 150 Tl.ye bulamazsınız diyor Mehmet, bilginiz olsun, sıfır deponun üzerinden söküp verecek belki yurtdışı sitelerden uygun bulunabilir. bilemiyorum. gelelim bugün neler yaptık, far yıkama motorumuzu ford orijinal olarak aldım, 2 adet megan II tampon fıskıye siparişini verdik pazartesi elimizde olacak ve montajını yapacağız. megan seçmemizin sebebi ucuz, takılması kolay ve ayarlanabiliyor olması, tek kötü yanı megandaki gibi çıkıntılı olması. belki soket çekilmişde olabilir deniyor öyle olursa, işimiz çok daha kolay olacak. motor ve tesisat resimleri. Hüseyin hocam, yaklaşık 5 litre yakarsın diye tahmin ediyorum. 14 Nisan 2012 tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Motora kaç pin giriyor abi? ve motoru denediniz mi? Tazik nasıl. bide o telefondaki adam megane fıskiyesi için biraz bozuldu gibi bana anlamdım çat diye kapadı telefonu 30 liraya çiftini almadım satılmış. sonra dediğim gibi 40 -50 lira bişiye aldım. hemde orjinal reno paketinde fransız yazılı felan Birde montaj işciliğine ne alacaklar onuda öğrenerisek güzel olur Birde gördüğüm kadarıyla tazik olsun diye hortum geniş. megane fıskiyesinin gortuna geçen kısımları biraz daha dar gibi. 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Nisan 2012 Yazar Paylaş 14 Nisan 2012 Mustafa inan bakmadım abim kaç pin olduğuna, resimde 6 pin görünüyor. bozulsun kafanı yorma burdada orijinali 40 tl. ama yan sanayisini bulduk pazartesi günü gelecek 15-20 tl. fiyat (tanesi) yapacak arkadaşla fiyatı konuşmadık, en fazla 50 tl. veririm motoru denemedik, aklımıza gelmedi. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 valla fıskiye serviste adeti 60 tl evet ama reno parçacıları gezdim dediğim fiyattan orjnalini buluyoruz. Hemde orjinal etiketli vakumlu poşette benim aldığım. Hatta servisteki fiyat belkide çift fiyatı olabilir. çünkü pakette iki tane vardı benim aldığım Adet oalrka satanlarda rafta tek tek gördüm. pompa dediğim gibi 40-50 lira olsa iyiydi. burda pek çıkmacı yok çıkmacı olsa dediğim fiyattan pompa bulurum gibi geliyor bana. ama senin aldığında soketi contası vs olduğu için güzel. E bayda komple jetli felan golf far yıkama seti buldum ihalede. şuan ihale bende. kargo dahil 120 liraya geliyor. 30 una kadar netten bakacam parçalara. 30 unda istanbula gelip çıkmacıda gezebilirim. Ama telde dediğim gibi kendi aracında pompa yuvası var mı ona baksan iyi olur. yine dediğim gibi tesisat hazırlığıda çıkabilir araçta. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Lokman abi fıskıyesi çalışan bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz. seninki olacak.Ne emmiini ki nede Çağlar abininki çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Resimlerde 3 kablo gördüm Abi kolay gelsin.Helal olsun harika gidiyorsun. :nazar: :nazar: 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 14 Nisan 2012 Yazar Paylaş 14 Nisan 2012 (düzenlendi) Fatih İnşallah benimki çalışacak Mustafa sen İstanbula geldiğinde ben götürürüm çıkmacılara. diğerleride pazartesi belli olur abim, inşallah sorun çıkmadan olur ve bir ilki gerçekleştiririz. Okayım sağol abim, evet 3 kablo görünüyor, soket altılı ama. bu arada ledin biri daha gitti Oktay. cam açma kapatmanın. 14 Nisan 2012 tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts