İçeriğe Yönlendir

Dünden Bugüne C-max

Lokman Ceritlioğlu

Recommended Posts

Emin Önal

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, iş güç olmayınca, kendimi buna veriyorum. :)

Hep unutuyorum sormayı.Senin arabanın neden 2 tane konusu var abi :biggrin:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hep unutuyorum sormayı.Senin arabanın neden 2 tane konusu var abi :biggrin:

:) abim burdaki konu hep modifiye, araç ve motor bakımı ile ilgili olanda diğer konu abim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

:) abim burdaki konu hep modifiye, araç ve motor bakımı ile ilgili olanda diğer konu abim.

Sürekli takip eden için zor oluyor yahu ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

haklısın Emin, hatta bir ara emmiyle birleştirelim dedik, konular çok karışacağı için vazgeçtik. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

haklısın Emin, hatta bir ara emmiyle birleştirelim dedik, konular çok karışacağı için vazgeçtik. :)

Bende onu tavsiye edecektim ama sayfa rakamlarını görünce vazcaydım :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

evet çoktandır aklımda olan ve TUV de istenen bir uygulama (bi-xenon farlarda) far yıkama olayı.

renault ve fiat araçların far yıkama fıskıyeleri toplamda 40 Tl. şimdi bunlardan alsak çalışırmı? veya birde far yıkama motoru alsak tabi bunu alınca da birde su deposu alınacak, bu şekilde daha güzel çalışacak, bunada normal cam yıkamadan paralel hat çekilecek, ön cam yıkamayı çalıştırınca far yıkamada devreye girecek, toplam maliyet işçilik hariç, 50-60 tl. Çağlar bu konuya ne diyecek bakalım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi far yıkama motorları basıncı fazladır camlarınkinden. Eğer cam yıkamadan paralel su hattı çekilirse farlar için camlara su gidemez.

Ammada devrik cümle oldu be :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

onun için yazdımya, kuş serisinin su deposu ve motoru ayrıca fıskıyelerini alsak yani bağımsız çaşışacak sadece fara püskürtecek, biz sadece elektirk olayını eski cam suyu püskürtme motorundan paralel çekeceğiz. bu şekilde olur galiba.

mangal olacak zaten :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi eğer imkan varsa, yok imkan değilde çalışma formu uydurulabilirse cam yıkama motoru yerine far yıkama motoru takılır, yüksek basınç ile far ve cam yıkanabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Abi işcilik işini hallederim dersen parça tedariği için ben yakın zamanda su deposu ve motorunu ayarlıcam slx depo-motor :) fıskiye olarak megane fıskiyesi en güzel olacak fıskiye :)

iş elektrik işini tüvden geçecek şekilde yapmakta kolay. bir adet röleye bakıyor :)

Servetim bunun fiyatı ne ortalama? veya bu iş görürmü?

http://www.sahibinde...-48584118/detay

Bunu tampona uydurmak zor ve maliyeti fazla yüksek.

8200083249_FAR_Y_4e9313ef159e6.jpg

megane hem sprey tip hemde tampona uydurmak daha kolay. ha illa orjinalindeki gibi jetli yani tampondan çıkıp püskürten istersen en temizi orjinal parçaları almak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

abi senin cam yıkama su depona bakmak lazım. genelde oem far yıkma motoru için depoda yer hazır sadece depoya deliğini delmen lazım o bmw motoru fiyatına mondeo çıkması vs yada sıfır yıkama motoru da alınabilir. çünkü ortak diye biliyorum motoru. hem böylece depo yeri vs araman gerekmez. ama orjinal motor parasına dediğim gibi tofaş depo+ pompa ve megane fıskiye alınabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

işcilik kısmında elektrik tesisatı kolay aslında. daha çok tampon sökümü ve orjinal su deposuna ulaşmak için davlumbaz vs sökümü var.

tabi bu modu TÜV için yapacaksan bence yapma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Mustafa TUV için yapacaz mecburen, geçen sefer hafif kusurlu geçtik far yıkama arızalı diye. (olmayan far yıkama) :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mustafa TUV için yapacaz mecburen, geçen sefer hafif kusurlu geçtik far yıkama arızalı diye. (olmayan far yıkama) :)

Hataya düşüyorsun :D eskiden otomatik far seviye sensörüne o kadar takılmıyolardı :) TÜV için en temizi halojen farı takıp geçmek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

haklısın abim, en son çare bunu yaparız artık :)

forumdan bir günlüğüne borç isteriz o zaman. :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Valla Bi-xenon'lara geçince Çağlar Abim'den alıcam farlarını TUV'e giderken 4 Ay Sonra :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...