İçeriğe Yönlendir

Dünden Bugüne C-max

Lokman Ceritlioğlu

Recommended Posts

Burhan Kahraman

hafta sonu parkları sokup led taktım, farların altına serit led yaptım ama resimde cok parlak cikti gunduz gozu daha sonra tekrar cekerim, sizce nasıl olmus

imag00361.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Burhan güzel olmuş, far içindenmi, tamponla far arasınamı yaptırdın.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Lokman Bey,

Duvarla araç arasındaki uzaklık ne kadar?

Sanki, duvardaki görüntüde farlar birbirine çok yakın gibi duruyor...

dün dediğim gibi Osram Night Breakeri taktım bu gecede kullandım duvar resimleri altta :nazar:

kısa 4300 k xenon

sadece uzun Osram Night Breaker

05012011041.jpg

yolda bariz fark olduğunu anladım :unknw: daha beyaz ve net bir aydınlatma.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Turkay hocam mesafe 15-20 metre civarı ondan yakın görünüyor. 10 metrede açıklık daha belirgin oluyor.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Lokman abi ya benim iç tavan ledleri devamlı göz kırpıyor değiştiriyorum bu 3.cü setim oldu bunlar neden bu kadar basit dayanmıyor.

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
hafta sonu parkları sokup led taktım, farların altına serit led yaptım ama resimde cok parlak cikti gunduz gozu daha sonra tekrar cekerim, sizce nasıl olmus

imag00361.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Far içine yapılmış ve çokta güzel olmuş eline sağlık, bende düşünürüm bunu yapmayı. Elektrik bağlama işi zomu acaba.?

Yorum bağlantısı
Emre Demir2
Lokman abi ya benim iç tavan ledleri devamlı göz kırpıyor değiştiriyorum bu 3.cü setim oldu bunlar neden bu kadar basit dayanmıyor.

Aynı tavan lambalarının "mtec" marka beyaz ampulleri var onlardan alın.Yaklaşık 1 seneye yakın kullanıyorum bende.Ledler sürekli kesme yapar.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Aynı tavan lambalarının "mtec" marka beyaz ampulleri var onlardan alın.Yaklaşık 1 seneye yakın kullanıyorum bende.Ledler sürekli kesme yapar.

Teşekkür ederim. Peki nerden bulabilirim bu beyaz ampülleri?

Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Emre Demir2

Aksesuarcılarda bulunur, Modifiye işi ile uğraşan yerlere sorun sizi daha iyi anlarlar.

Ürünün fotoğrafıda bu. 10TL gibi bir rakam olması lazım...

05082010406.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir
Teşekkür ederim. Peki nerden bulabilirim bu beyaz ampülleri?

Yardımcı olursanız sevinirim

lokman abinin son aldığı smd ledli olanlardan bulun alın dizaynı iyi.resim eklemişti sanırım.lokman abim yorumunu yapacatır yinede.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

alırken smd led diye sor al Yalçın. resimleri mevcut, çok çeşit var.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
Burhan güzel olmuş, far içindenmi, tamponla far arasınamı yaptırdın.

Lokman abi farlarla tampon arasında, farları soktum tampona yapistirdim , gunduz yanmazken de resim cekecektim ama fırsat olmadı hava kararıyor aksam cikistada cekemedim hafta sonu bir ara cekerim.

far elektrik soketi hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

benim ghia arması olan yere onceki sahibi led isik takmıs + ucu parka baglı ama sase govdeden alıyor sanırım cunki tek kablo sokete geliyor.

far veya park acikken yandaki lamba yanıyor, ama dortlu yada sinyal verirken yanıp sonuyor yani sinyale baglıymıs gibi , saseden dolayı farklı calismasını anlamadım, ledleri de aynı + uca balgadım - ucunuda saseye verince ledler park ile beraber yandı ama sinyal verince ledlerde yanıp sonuyordu :D sonra sokette park far hepsinin ortak - ucunu bulup ona bagladıgımda parkla beraber surekli yandıgını gordum, ledlerin sinyalle surekli yanarken sinyal verildiginde yanıp sonmesi olabilirdi , hic gormedigim icin ilk ben olmayayım istedim .

sokette 7 uc var sanırım

bunların anladıgım kadarıyla 2 tanesi motor icin digerleri de park uzun kısa ve 2 adet sase olarak

niye 2 ayrı sase var onu bilen varmıdır?

far soketinin yanında ayrıca bir soket daha var ucu kapatılmıs 2 kablolu bu soket ne icindir bileniniz varmıdır

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
alırken smd led diye sor al Yalçın. resimleri mevcut, çok çeşit var.

benim arka tavan aydınlatması beyazdı on sarı, arkadaki ledmis sokup baktım 12 smd led ve aynısından hic bir yerde bulamadım aksarayda baktım, modacarda baktım , kadıkoyde demirciogluoto var orda da yok, hepsinde en fazla 6 yada 9 ledli var bu 12 ledli den goren olmamıs, onceki sahibi nerden almıs bilmiyorum , arka park lambalarını soktum onlardada aynısından var. hepsi calisiyor sorun gorunmuyor ,

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Burhan ledler yanmazkende fotoğraf ekle :D

dediğin gibi scartta 7 uç var

1-sinyal

2-kısa

3-uzun

4-park

5- far motoru yukarı

6-far motoru aşağı

7- şase olarak tahmin ediyorum,

diğer soketi hiç farketmedim :D yandaki ledlerinde fotoğrafını ekle bir bakalım :p bence hiç elleme dursun.

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
Burhan ledler yanmazkende fotoğraf ekle ;)

dediğin gibi scartta 7 uç var

1-sinyal

2-kısa

3-uzun

4-park

5- far motoru yukarı

6-far motoru aşağı

7- şase olarak tahmin ediyorum,

diğer soketi hiç farketmedim :) yandaki ledlerinde fotoğrafını ekle bir bakalım :) bence hiç elleme dursun.

abi farları sokup gunduz gozu tekrar fotolarım hem soket yanındaki diger soketi ayrıca bir soket daha var farın tam altında ,

abicim elektrik soketindeki ucları bende oyle tahmin ediyorum cunki soket girisi ile lambaların uclarından tektek kontrolda ettim - + ucları ama kafama takılan sasenin neden yan lambanın sabit yanarken sinyal verilirken yanıp sonmesini saglaması. elektrikci olarak elektrik kurallarına aykırı bir durum :)

sase ile far soket sase ucu olcuyorum aynı ama saseye baglarken yanıp sonuyor kablodan verince direk yanıyor bunu anlamadım.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

farın altındaki plastik kapakla kapatılmış doğrumu? eğer o ise balans takmak için. orjinal mercekli farlardada var, benimkinde balans takılı. dur resim olması lazım bulunca eklerim şimdi ;)

Yorum bağlantısı
Misafir
abi farları sokup gunduz gozu tekrar fotolarım hem soket yanındaki diger soketi ayrıca bir soket daha var farın tam altında ,

abicim elektrik soketindeki ucları bende oyle tahmin ediyorum cunki soket girisi ile lambaların uclarından tektek kontrolda ettim - + ucları ama kafama takılan sasenin neden yan lambanın sabit yanarken sinyal verilirken yanıp sonmesini saglaması. elektrikci olarak elektrik kurallarına aykırı bir durum ;)

sase ile far soket sase ucu olcuyorum aynı ama saseye baglarken yanıp sonuyor kablodan verince direk yanıyor bunu anlamadım.

kontrol devresi varsa artı eksi ve 0 yani şase olarak kullanılmıştır.gayet normal durum bu.öyle olmasa bile siğorta kutusunda farlar için direnç kullanılmıştır oradan eksi ve 0 şase olarak ayrılmıştır.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Oktay güzel bilgi vermiş sağolsun. ;)

Burhan bak farın altında balans takılı beyaz içine aldım dediğin sanırım bu.

photo0041v.jpg

Yorum bağlantısı
Burhan Kahraman
(düzenlendi)

Lokman abi far altı derken far govdesinden bahsetmemistim, farın altında ama fara gelen elektrik baglantı kabloları ile gelen birtane 2li soket var ucu tıpa gibi birsey ile kapatılmıs soket bosta duruyor bu direk far kabloları ile gelip spiral icinden cikmis ayrı bir spiral yapilmis ve bosta, birde far altında metal bolumde sabitlenmis bir soket var onunda bosta oldugunu gordum bu soket biraz daha buyuk far soketi kadar ama uclarına bakmadım

kontrol devresi varsa artı eksi ve 0 yani şase olarak kullanılmıştır.gayet normal durum bu.öyle olmasa bile siğorta kutusunda farlar için direnç kullanılmıştır oradan eksi ve 0 şase olarak ayrılmıştır.

eksi ile 0 sase arasındaki fark nedir anlamadım, aku eksi kutup ile sase aynı degilmidir? oyle oldugunu dusunuyorum da , peki bu far besleme soketindeki eksi uc sase ile aynı oldugunu dusunursek( olcu aleti ile kontrol ettim aynı gorunuyor) lamba saseden sinyal yaparken kablodan eksi baglayınca niye surekli yanıyor?

Oktay bey ayrıca biraz once gecekusunda kablolarla ilgili yazıları okurken sizin mesajlarıda gordum, serit ledler az akım cekiyordur mevcut uzerindeki kablo ile bagladım ama kafama takıldı ısınma olurmu kaput altında? far soketinden alınıp camurluk kenarından far altına takılmıs durumda , kabloları birlesik ikili ve seffaf kablo kesiti cok ince gibi

tarihinde Burhan Kahraman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

anladım Burhan bir ara bende bakayım bendede varmı, heralde vardır :D

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Lokman abi far altı derken far govdesinden bahsetmemistim, farın altında ama fara gelen elektrik baglantı kabloları ile gelen birtane 2li soket var ucu tıpa gibi birsey ile kapatılmıs soket bosta duruyor bu direk far kabloları ile gelip spiral icinden cikmis ayrı bir spiral yapilmis ve bosta, birde far altında metal bolumde sabitlenmis bir soket var onunda bosta oldugunu gordum bu soket biraz daha buyuk far soketi kadar ama uclarına bakmadım

eksi ile 0 sase arasındaki fark nedir anlamadım, aku eksi kutup ile sase aynı degilmidir? oyle oldugunu dusunuyorum da , peki bu far besleme soketindeki eksi uc sase ile aynı oldugunu dusunursek( olcu aleti ile kontrol ettim aynı gorunuyor) lamba saseden sinyal yaparken kablodan eksi baglayınca niye surekli yanıyor?

Oktay bey ayrıca biraz once gecekusunda kablolarla ilgili yazıları okurken sizin mesajlarıda gordum, serit ledler az akım cekiyordur mevcut uzerindeki kablo ile bagladım ama kafama takıldı ısınma olurmu kaput altında? far soketinden alınıp camurluk kenarından far altına takılmıs durumda , kabloları birlesik ikili ve seffaf kablo kesiti cok ince gibi

eksi besleme devresi farklı olur.fordda anahtarlamalar genelde eksi uçtan yapılıyor.bu şekilde olması olası ark veya buna benzer hataların önüne geçmekteki en akılcı yöntem.eğer farklı devre varsa buradan diod veya transistör yardımıyla eksi olarak kullanılabilir.eksi ve şase normalde aynıdır ama kullanılan şemada farklı uçlar ile kullanılabilir.

şaselemesi iyi olması gereken devrelerde artı eksi ve 0 şase ayrıdır.bu ecu gibi kapalı kutuların izalasyonunu şase olarak kullanan devrelerde görmek mümkündür.kondansatör diod transistör yada direnç yardımı ile şase ve eksi uçlar birbirine bağlanır.hem şase arkları için siğorta görevi görür hemde daha stabil besleme sağlanır.

far tasının içinde ise bence mutlaka kablo izole edilmeli.yok dışında ise yine soğuktan kırılabilir kalınlıkta olduğu için makaron tarzı izalosyon kullanılabilir.diğer yönden ledlerin ısıtabileceği incelikte kablo değiller.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Metin benim tahminim doğru çıktı :crazy: far dışındaymış :)

Yorum bağlantısı
Misafir

lokman abi işaretlediğin balast.yeride iyi.peki üsteki parça nedir.ufak balast gibi olan.neye bağlı.ilk defa gördüm.bir-xenon motoru içinmi nedir o?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Oktay kahverengi olan yükseklik ayar motoru, diğer gri olanda bir xenon ateşleyicisi.

far orjinal olunca böyle oluyor Oktay :nazar:

Yorum bağlantısı
Misafir
Oktay kahverengi olan yükseklik ayar motoru, diğer gri olanda bir xenon ateşleyicisi.

far orjinal olunca böyle oluyor Oktay :nazar:

anladım abi.aslında en sıhhatlisi bu tabiki.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...