Mustafa Tüfekçi 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 sigorta paneline bak abi. Ön cam resiztansının hazırlığı var mı diye. Benim bildiğim ısıtmalı fıskıyeler ön cam resiztansıyla beraber çalışıyor. Yada avometre ile o soketi ölçmek lazım. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 +1 Ön cam için ön gögüste düğme soketi olmalı o sokete düğme takılıp bu işlevsellik devreye sokulabilir diye düşünüyorum.Fakat bu özellik olan bir c-max var ise ondanda kontrol edilebilinir. İşaretlediğin soketin arkasındaki gibi soket olması gerek Mondide öyle idi.Bu soket net görünmüyor ona benziyorsa dogru soket olabilir. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Ekim 2011 Yazar Paylaş 22 Ekim 2011 Mustafa kitapçık arabada bir bakayım bakalım birşeyler varmı diye. +1Ön cam için ön gögüste düğme soketi olmalı o sokete düğme takılıp bu işlevsellik devreye sokulabilir diye düşünüyorum.Fakat bu özellik olan bir c-max var ise ondanda kontrol edilebilinir. İşaretlediğin soketin arkasındaki gibi soket olması gerek Mondide öyle idi.Bu soket net görünmüyor ona benziyorsa dogru soket olabilir. Oktay buda güzel fikir, arka cam resistans düğmesinin orda 3 tane boş yer var bir resistans düğmesi alınıp ona aktarılabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 abi sigorta kutusuna bak röle için yer var mı yada sigortasının olması gerekn yerde kablo çekilmiş mi. sonra arabaının içinde arka cam rezistans tuşununu olduğu yerde ön cam tesisatı da var mı. varsa tuşunu alıp sigorta paneline gerekli röle sigorta takılırsa ön cam rezistansı tesisatını kullanarak ısıtmalı fıskiyleride kullanırsın. camın kırılırsada ön camıda ısıtmalı ile değişirsin ben baktım bizim araba için tesisat çekilmemiş ama bizim focusların bazılarında ön cam ve ısıtmalı fıskiye tesisatı var gibi. hatta geçen fırat abinin sigorta kutusuna baktım rölenin yeri hazır duruyor gibi geldi bana. olmadı bi ustaya derdini anlatır arka cam rezistansından fıskiylere kablo çektirirsin arka cam rezistansını açınca fıskiylelerde ısıtılır. nasılsa hava soğukken aynı anda kullanılan donanımlar sayılır. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 Abi kitapcık işe yaramaz genel bir kitaptır zaman öldürme.Araç üzerinde kontrol sıhhatli olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 Lokman abi sende ön hazırlık var gibi duruyor. Ön cam rezistans tuşu aldınmı, ve o soketten ısıtmalı fiskiyelere hat verdinmi iş tamam gibi duruyor. Belki sigorta kutusunda sigortası eksik olabilir ama kablo tesisatı sende mevcut gibi. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Ekim 2011 Yazar Paylaş 23 Ekim 2011 (düzenlendi) abi sigorta kutusuna bak röle için yer var mı yada sigortasının olması gerekn yerde kablo çekilmiş mi. sonra arabaının içinde arka cam rezistans tuşununu olduğu yerde ön cam tesisatı da var mı. varsa tuşunu alıp sigorta paneline gerekli röle sigorta takılırsa ön cam rezistansı tesisatını kullanarak ısıtmalı fıskiyleride kullanırsın. camın kırılırsada ön camıda ısıtmalı ile değişirsin ben baktım bizim araba için tesisat çekilmemiş ama bizim focusların bazılarında ön cam ve ısıtmalı fıskiye tesisatı var gibi. hatta geçen fırat abinin sigorta kutusuna baktım rölenin yeri hazır duruyor gibi geldi bana. olmadı bi ustaya derdini anlatır arka cam rezistansından fıskiylere kablo çektirirsin arka cam rezistansını açınca fıskiylelerde ısıtılır. nasılsa hava soğukken aynı anda kullanılan donanımlar sayılır. Mustafa yarın özellikle bakacağım ve fotoğraflarını çekeceğim abim. Abi kitapcık işe yaramaz genel bir kitaptır zaman öldürme.Araç üzerinde kontrol sıhhatli olur. Oktay uyarını dikkate aldım abim Lokman abi sende ön hazırlık var gibi duruyor. Ön cam rezistans tuşu aldınmı, ve o soketten ısıtmalı fiskiyelere hat verdinmi iş tamam gibi duruyor. Belki sigorta kutusunda sigortası eksik olabilir ama kablo tesisatı sende mevcut gibi. Mercan inşallah diyorum. yarın bir kurcalıyacağım, sonucu yazarım. Mercan bu tuşu nerde bulurum abim? 23 Ekim 2011 tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Ekim 2011 Yazar Paylaş 23 Ekim 2011 Can benim hoşuma gitti abim, bunlarda ayar varmı, yada sağ sol olayı varmıydı şöför tarafı biraz dışarı atıyor, olmaz ise yer değiştireyim. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Ekim 2011 Yazar Paylaş 23 Ekim 2011 tamam abim yarın bir yer değiştireyim ozaman. bilgi için sağol tekrardan Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Delik bölümü oynar tip diye biliyorum,toplu iğne ile sağa sola dönmesi gerekiyor.Abi kontrol et Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Mondideki ısıtmalıydı ve oldukca genişi açıda ayar yapılıyordu.Mehmet Mercan yorum yapacaktır buna ama ayarsız fıskıye Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Abi bunlar sprey tip o yüzden ayara gerek yok ama FIII için olduğu için camı tam hizalamıyor gibi geldi ama sıkıntı yaratacak bir şey yok bence. FI kasada denediğimizde sadece kaputun bombesi camın üst tarafına su atmasına mani gibi geldi onuda dingilizler altına conta vari bir şey koyarak yükseltmişler galiba nette. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ekim 2011 Yazar Paylaş 24 Ekim 2011 Mustafa bugün sigorta panelinin fotoğrafını çektim inan ben bir şey anlamadım siz bakın bakalım birşey bulacakmısınız. ısıtmayla ilgili 2 resim işaretledim ama bunlar değil sanırım. ayrıca arka resistans düğmesinin ordaki boş yuvaları açtım boşta herhangi bir kablo veya soket bulamadım. sanırım yapacağımız şu: birtane düğme alacaz, resistans düğmeside olabilir, direk fıskıyelere hat çekeceğiz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Alttaki işaretli olan arka cam rezistansının abi. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 abi sizde kaçtane sigorta paneli var. bu resimdeki araç içindeki panel gibi. işaretlediklerindende üstteki aynanın ısıtması alttaki arka cam ısıtması. ön cam ısıtması büyük bir röle olması lazım öyle minik sigorta olcağını sanmam. sizde motor bölümünde sigorta kutusu yok mu? ama bağlatabiliyorsan arka cam yada aynanın ısıtmasına bağlat. zaten sana ıstımalı fıskiye lazım olduğu zaman diğer donanımlarda lazım olanlar. ortak çalışır. uğraşırım diyorsan tuş alıp bağlatabilirsin ama o tuş pek ucuz değildir Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Lokman abi şu kahverengi kablonun durumu (bağlantı şekli) hiç hoş gelmedi bana.Herhangi bir sebepten ısınırsa o kısmı yakabilir. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ekim 2011 Yazar Paylaş 24 Ekim 2011 Alttaki işaretli olan arka cam rezistansının abi. Hocam ısıtma işaretli olanları işaretledim sadece abi sizde kaçtane sigorta paneli var. bu resimdeki araç içindeki panel gibi. işaretlediklerindende üstteki aynanın ısıtması alttaki arka cam ısıtması.ön cam ısıtması büyük bir röle olması lazım öyle minik sigorta olcağını sanmam. sizde motor bölümünde sigorta kutusu yok mu? ama bağlatabiliyorsan arka cam yada aynanın ısıtmasına bağlat. zaten sana ıstımalı fıskiye lazım olduğu zaman diğer donanımlarda lazım olanlar. ortak çalışır. uğraşırım diyorsan tuş alıp bağlatabilirsin ama o tuş pek ucuz değildir Mustafa motor bölümündede var sigorta paneli, orda olacağı hiç aklıma gelmedi, içerde olur diye sadece orayı çekmiştim yarın orayıda çekeyim bakalım düğme pahalı ise hiç gerek yok arka resistansa direk bağlıyayım gitsin, yada yarın ikitelliye bir bakayım belki orda ucuz bişiler bulurum. Bence Arka rezistans Düğmesinden 1 Hat çekip ısıtıcıları aktif edebilirsin abi Bu tip Alengirli işlerde Sana ERSAN ustayı Şiddet ile tavsiye ederim abim Can Ersan ustaya gitmek şart oldu gibi aynı yerinde değilmi? Can Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Evet arka cam için diğeride aynalar için sanırım. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Düğme bulup arka cam ile paralel alınıp düğme ile ayrımak iyi olur.Yanlız arka cam düğmesi var isekablo ucunu oradan almak dogru olabilir.İyi incelemek gerek. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ekim 2011 Yazar Paylaş 24 Ekim 2011 (düzenlendi) Adnan onu sanırım Salih usta bu otomotik cam kaldırma için özellikle bu şekide almıştı. yinede sorarım bunu kendisine. Oktay sağol abim, arka cam düğmesi var. şu durumda düğme bulamaz isem arka resistans düğmesinden paralel hat çekilecek galiba. 24 Ekim 2011 tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 24 Ekim 2011 Yazar Paylaş 24 Ekim 2011 arka tdci logosu söküldü, St logosu oraya alındı. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Isıtmalı fıskiyeleri Mustafa'nın (Çelik) aracında inceledim, ayar yapılamıyor ve tam sprey yelpaze şeklinde su atmıyor, bu yüzden Seat Ibiza'nın fıskiyelerinden arıyorum, bulabilirsem onu deniyeceğim. Mustafa benim Honda istediğin şekilde püskürtüyor. Tüm cama eşit dağılıyor. Daha kolay olur dulman. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Lokman abi sökümü kolay oldumu tdci logosu ve st logosunun ? Bende bugun yeni c-max yazısını yapıştırdım çok güzel oldu bende aslında bu tdci logosunu sökecektim ama arkadaş dedi sökmiyelim yanlışıkla petrolda benzin felan koyarlar kalsin dedi öle bıraktım benimde sökmeye çok niyetim var başka resimler varmi abi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Yakıt pompaları uçları ayrıdır, istese de depo ağzına girmez/ girebiliyor ise şikayet edin, tüm masrafları akaryakıt istasyonu öder ve tazmin eder Yorum bağlantısı
Recommended Posts