İçeriğe Yönlendir

Ses Yalıtımı Uygulaması

Turkay Enez

Recommended Posts

Mehmet Özet

Selamlar ben iç kısım taban yüzeyi ön-arka+ön davlumbazların içi dahil eni 15 cm olandan 5 rulo harcadım.Tanesini 35 tl den almıştım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Kara-2

Bende uzun süredir düşündüğüm yalıtım işine başladım.

-İşe lastikten başladım. Eskiyen michelenleri, goodyearla değiştirdim (69 dB'lik lastik). Yol sesi lastikle bile bariz azalmıştı.

-Arka bagaj kısmını ve davlumbaz üstü halısını söktüm (Tanıdık bir usta yardımcı oldu.) taban sacına ve davlumbaz üstü sacına saç kurutma makinesiyle bitüself+echebon (bondeks sünger kendinden yapışkanlı) kabladım.

-Bugünde ön lastikleri ve davlumbazı saç kısımları iyice temizledikten sonra bitüselfle kapladım ve bazı yerlerine (su gelmeyeceğini düşündüğüm) echobon süngerle kapladım. Yine davlumbaz üstünü süngerle kaplayıp yerine taktık (takarken biraz sorun oldu).  Ama bu iş ciddi emek istiyor.

SONUÇ:

Yol testine çıktık aracın sesi bariz azalmıştı. Araç benzinli olmasına rağmen rolanti sesi 49 dB (Telefondaki "ses ölçer" programıyla ölçtüm). Aynı programla sıcak asfaltta (kaliteli asfalt) ölçüm yaptım. Araç 120 km/h la giderken 65-66 dB ses ölçtüm (Bu da sınıfındaki en sessiz araçla eşdeğer, eğer ölçtüğüm programda bir sorun yoksa. Gerçi program sağlam gözüküyor. Rölantide 49 dB olan araç 120 km hızla 65 dB sonuç mükemmel bence). Kaliteli asfaltta motor sesi ve rüzgar sesi alıyorum kısmen.

Pütürlü asfaltta ise 100 km/h hızla seyrederken 70-71 dB gibi değerler ölçtüm daha önce 75 dB ölçüyordum. Tüm zemin ve kapıları yapmadan elde ettiğim bu sonuç tatminkar geldi bana.

Ancak bu aracın (Aracım focus comfort 2011 benzinli 1.6 100 hp) motor sesisi çok fazla geldi bana. Arkadaşımda 2012 model corolla var. Aynı programla ölçüm yaptım onun rölanti sesi sürücü kabininden 38 dB ölçtüm. Yani focustan 10 dB daha düşük bir motor sesi var, rölüntide (Bunun için kaput altındaki keçenin altındaki kaput sacına boşluklara parça parça bondeks sünger yapıştırdım ve keçenin arkasına 0,5 cm lik firex koydum ancak tatminkar bir sonuç alamadım (Sanki çokta fark etmedi. Yaniliyorda olabilirim.).

Motor sesinide iyi bir motor yağı ile bir kaç dB azaltamının derdindeyim (Bakım çok yakın motor sesini biraz kesecek yağ arıyorum. Mobil 3000 x1 tam sentitik düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak.).

KULLANILAN MALZEME RESİMLERİ

-Bitüselfi zaten herkes biliyor.

-Bondeks sünger (Firexten daha yoğun ve etkili). Bu ürünün resminide ekleyemedim, linkini ekleyincede sorun çıkarıyor.

izoal.com sitesindeki aşağıdaki ürün, siteye girip görebilirsiniz.

10 mm Bondeks 110 kg/m³ yoğunluk 8 TL/m²+KDV (Kendinden Yapışkanlı

Selam ve Saygılar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

2009 fokus titanyum aracımın ön kaput içinde bulunan ses yalıtım malzemesi yok. fakat yalıtım malzemesinin takılacağı delikler mevcut. çıkarılmış mı yoksa servisten böyle mi çıkmış acaba? 2. el çıkma arıyorum bulursam takacağım...

Yorum bağlantısı
Hakan Akdemir

2009 fokus titanyum aracımın ön kaput içinde bulunan ses yalıtım malzemesi yok. fakat yalıtım malzemesinin takılacağı delikler mevcut. çıkarılmış mı yoksa servisten böyle mi çıkmış acaba? 2. el çıkma arıyorum bulursam takacağım...

İkinci elle uğraşmayın kızılay cad. işlek otodan geçen hafta kaput izalatörü ve on tane klipsi 65 tl aldım, düşünüyorsanız bir uğrayın derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

İkinci elle uğraşmayın kızılay cad. işlek otodan geçen hafta kaput izalatörü ve on tane klipsi 65 tl aldım, düşünüyorsanız bir uğrayın 

kızılay cad. de ford akkaş tan fiyat aldım vicdansızlar 230 tl dediler... işlek otoya uğrayım bakayım. tesekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

İkinci elle uğraşmayın kızılay cad. işlek otodan geçen hafta kaput izalatörü ve on tane klipsi 65 tl aldım, düşünüyorsanız bir uğrayın derim.

hakan bey kızılay caddesinde işlek oto bulamadım. emin misin böyle bir parçacı olduğuna?

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

kızılay cad. de ford akkaş tan fiyat aldım vicdansızlar 230 tl dediler... işlek otoya uğrayım bakayım. tesekkürler..

ayrıca kaput izalatörü işine yaradı mı? problemi çözdü mü?

Yorum bağlantısı
Hakan Akdemir

Yeri kızılayda küçük bir dükkan camiyi geçip postahaneye doğru giderken görürsünüz.

Hidayet İşlek 0532 05010 46

0322 352 10 46 - 47 Kartvizitlerini almışım yazan numaralar bunlar

Seste bariz olmasa da bir miktar azalma var ilk çalıştırmada ki seslerde biraz azaldı, tabi tam verim için davlumbazlara da işlem yapmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

Yeri kızılayda küçük bir dükkan camiyi geçip postahaneye doğru giderken görürsünüz.

Hidayet İşlek 0532 05010 46

0322 352 10 46 - 47 Kartvizitlerini almışım yazan numaralar bunlar

Seste bariz olmasa da bir miktar azalma var ilk çalıştırmada ki seslerde biraz azaldı, tabi tam verim için davlumbazlara da işlem yapmayı düşünüyorum.

teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Özet

Selamlar; aracın en alt kısmında bulunan izolatör ne durumda ona da bir bakın derim.Davlumbazlara da bu forumun sayfalarında bulunan işlemleri yapabilirseniz.Çok fayda görürsünüz.Ben uyguladım gerçekten çok fark etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yusuf Bilgiç

lütfen konu hortlasın ve fotoğraflar tekrar yüklensin :)

5 mm süngeri hiç biryerde bulamadım. lütfen yardımcı olun

Yorum bağlantısı
Yusuf Bilgiç

o sünger 10mm malesef. tekzen stoklarında yok mağazalarda yok. stoklara ne zaman gireceği belli değil :( 10 mm benim kapılara kalın gelecek gibi. dün bagaja btm btüself koydum. sonra 3 mm kalınlığında bariyer koydum o bile kabardı. kapılara yapamam :( mecburen 5mm lik sünger olmak zorunda

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

o sünger 10mm malesef. tekzen stoklarında yok mağazalarda yok. stoklara ne zaman gireceği belli değil :( 10 mm benim kapılara kalın gelecek gibi. dün bagaja btm btüself koydum. sonra 3 mm kalınlığında bariyer koydum o bile kabardı. kapılara yapamam :( mecburen 5mm lik sünger olmak zorunda

http://www.piramitsungerfiyatlari.com/kursun-bariyer.html

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İlker Yüksel

Ön cam da akustik özellikli bir cam, yanlarda ise cam kalınlığını artırılmadığı sürece motor ve rüzgar sesinde cam önemli bir adım atılmaz. Ancak yol sesine ciddi anlamda azaltmak mümkün. 

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Artık arşivdeki yerini alan fotoları tekrar yüklemeyi deneyeceğim...

gpUy48L.jpglKygfKr.jpgMsKoqwQ.jpghzTGf6T.jpgbpycggn.jpg

mTBdpHi.jpgD5EEKh8.jpgIQM70jL.jpgfTd2SlG.jpgBkSti0e.jpg

DF3LJEQ.jpgT5oFeCz.jpgYxUyidn.jpgAHevTF5.jpgk9O7gq3.jpg

Jt4XT4Z.jpgUOoPHeW.jpglc6pLNJ.jpgrPNwZW0.jpgclEagPk.jpgliUWT9l.jpgPva7Cnc.jpgDQlo5Q2.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Artık arşivdeki yerini alan fotoları tekrar yüklemeyi deneyeceğim...

gpUy48L.jpglKygfKr.jpgMsKoqwQ.jpghzTGf6T.jpgbpycggn.jpg

mTBdpHi.jpgD5EEKh8.jpgIQM70jL.jpgfTd2SlG.jpgBkSti0e.jpg

DF3LJEQ.jpgT5oFeCz.jpgYxUyidn.jpgAHevTF5.jpgk9O7gq3.jpg

Jt4XT4Z.jpgUOoPHeW.jpglc6pLNJ.jpgrPNwZW0.jpgclEagPk.jpgliUWT9l.jpgPva7Cnc.jpgDQlo5Q2.jpg

sizin araçkaç model acaba. benim 2007 ghia aracımda bagaj kapağı içindeki tutacak yok ?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
Ramazan Altıntaş

bu siyah kaplama şeyleri süngermi su emiyormu 

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Güzel çalışma, elinize sağlık. Bu tip işler çok zevklidir, 3-4 saat ter dökülür, sonra üstü örtülür, yapılan iş göz ile gözükmez ama yola çıkınca oluşan fark insanı mutlu eder.

Vesile ile:

1. Bally tipi yapıştırıcıların spreyi mevcut, boya spreyi gibi. Homojen ve kolay uygulanıyor, zamandan tasarruf, kalitede artış sağlar

2. Yalıtım yapılacak malzeme iyice kontrol edilmeli, ıslanınca suyu içine almamalı (koku-mantar-küf yapar); çakmak ile yakılmaya çalışılınca çok zor alev almalı, alev bile alsa, çakmak uzaklaştırılınca anında sönmeli, uzun plastik yanığı gibi akma yapmamalı.

önemli bilgiler, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Gündüz

UYGULAMAYI YAPAN ARKADAŞTAN ESİNLENİP EK OLARAK MOTOR SESİ İÇİN BİTÜSELF İLE ZEMİNİ KAPLAYIP 2 CM LİK FREX DENEN SÜNGERLE BÜTÜNLEŞİNCE SESTE  HARİKA BİR AZALMA OLDU . ARKADAŞLARIN BU ŞEKİLDE UYGULAMASINI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM1Y5JZ1.jpgrgrOXB.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Eski aracım 2011 focus tit hb idi ve aracın tabanı, tavanı, kapı içleri motor-kabin arası, emniyet kemerlerinin olduğu sütunlara varıncaya kadar izolasyon yaptırmıştım. Malzeme olarak bitüself, firex ve izocamın ses ve ısı yalıtım süngerini kullanımıştım ve ciddi şekilde seste farklılık oluşmuştu. Tek kusur süspansiyonun vurma sesiydi ama davlumbazlara pütür attırsam belki bu sorun da ciddi şekilde ortadan kalkabilirdi. Her neyse, motor ile kabin arasında kalan bu kısımda firex süngeri kullanarak bir yalıtım yapmıştım ve motorun kabine giren sesindeki değişiklik bariz farkedilir nitelikte idi. Bu kısmın yalıtılmasını şiddetle öneririm.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...