Uğur Şahinbaş 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 Diesel focus :-) alabilirsem bu konuyu daha detaylı inceliycem Yorum bağlantısı
Murat Gündüz 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 (düzenlendi) beyler yol sesi konusunda çok sıkıntı çekmiyorum çünki yola göre değişiyo iş .. neyse ama motor hiç değişmiyo ısınana kadar bana batıyo. şehir içinde kullanınca sürekli canavar ısınmıyo kolay kolay .. https://youtu.be/ZqCIPMLZ_NA 7 Nisan 2015 tarihinde Murat Gündüz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Şu ürün çok eski sayılmaz araç ses yalıtımı için tasarlanmış fakat uygulamada yapışkan gerektirdiği için kolayıma gelmiyor. Bagaj içlerine titreşimi önlemesi için bitüself yapmayı planlıyordum bu ürünü görünce kafam karıştı. Ne diyorsunuz? Son karar nedir bu konuda 2010 yılından bu yana bayağı bir fikir değişmiştir. Yorum bağlantısı
Murat Gündüz 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Şu ürün çok eski sayılmaz araç ses yalıtımı için tasarlanmış fakat uygulamada yapışkan gerektirdiği için kolayıma gelmiyor. Bagaj içlerine titreşimi önlemesi için bitüself yapmayı planlıyordum bu ürünü görünce kafam karıştı. Ne diyorsunuz? Son karar nedir bu konuda 2010 yılından bu yana bayağı bir fikir değişmiştir. emre bey resimde gördüğünüz bitüself ile sesyalıtımı süngerini ben bir araya getirip bütünleştirdim sonra uygulamayı yaptım .. eskisine göre araçta motor gürültüsü azaldı. yol sesi içinde yapılabilir belki ama bitiself tek başına yeter çamurluk içlerine .ben uğraşmadım onunla ama kapı fitilinin içine kablo döşemiştim vakti zamanında oda azda olsa dışardan gelen sesi kesmişti .. zaman isteyen işler kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Benim araçta motor sesi pek duyulmuyor fakat arka taraftan gelen yol sesi hoş değil. O nedenle bagaja bituself uygulayacagim inşallah. Arka koltugun altından başlayıp bagaji tamamen kaplarsam titresimden gelen sesi minimuma indirecegim kanaatindeyim. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Benim araçta motor sesi pek duyulmuyor fakat arka taraftan gelen yol sesi hoş değil. O nedenle bagaja bituself uygulayacagim inşallah. Arka koltugun altından başlayıp bagaji tamamen kaplarsam titresimden gelen sesi minimuma indirecegim kanaatindeyim. Teşekkürler Takipteyim, memnun kalırsan benim arabaya da yapalım, malzeme benden işçilik senden Bu arada hala tekerin eğri, sen bitüself ile uğraşıyorsun Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Takipteyim, memnun kalırsan benim arabaya da yapalım, malzeme benden işçilik senden Bu arada hala tekerin eğri, sen bitüself ile uğraşıyorsun Bir buluşursak işçilik konusunda sen zararlı çıkarsın abi Benim araba stock haliyle duruyor daha Bir gün baskına gelin de tatlı yiyelim 1 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Bir buluşursak işçilik konusunda sen zararlı çıkarsın abi Benim araba stock haliyle duruyor daha Bir gün baskına gelin de tatlı yiyelim Zararlı çıkmam sen merak etme Murat hoca ile görüşeyim inşallah bir gün denk gelir,geliriz yanına 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Özet 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Herkese selamlar 2 sene önce her iki ön davlumbazlara yaptığım bitüself+10 mm firex sünger uygulamasını dün kontrol ettim.firex sünger bayağı tozlanmıştı süngeri temizledim.herhangi bir salınım ya da yapıştırılan yerden ayrılma tespit etmedim.(forumda belirtilen pattex ile yapıştırılmıştı).Ancak araştırmalarım sonucunda firex 10 mm olursa 2,5 k nın üzerinde ses kesme özelliği başlıyor ve %40 civarı akustik sağlıyor.Ancak firex kalınlığı 20 mm olur ise 1k lardan ses kesme özelliğinin başladığı ve ses yalıtım özelliğinin 1k-5k bandında %60 lara çıktığı tespit edilmiş.Bu sebeple sol ön davlunbazın firex kalınlığını 10 mm den 20 mm ye çıkardım. bir ara sağ ön davlumbazı da 20 mm ye çıkaracağım çünkü 20 mm firex in ses yalıtım teknik verileri 10 mm ye göre nerdeyse 2-3 katı. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Aslında doğru söylüyorsunuz. Davlumbaz içlerine güzel bir yalıtım yapmak arabanın içine komple yapmaktan daha evla gibi. Sizin yaptığınızın aynısını ben de yapacağım inşallah. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Emre abi bagaj için ne kadar bitüself kullandın.? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Emre abi bagaj için ne kadar bitüself kullandın.? Tam 3 metrekare. Yani 15cm x 10m olandan iki tane rulo. Ben 3 paket almıştım 3. paketi de fırsat buldukça kaputa falan döşüyorum işte İbrahim. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 22 Haziran 2015 Paylaş 22 Haziran 2015 Tam 3 metrekare. Yani 15cm x 10m olandan iki tane rulo. Ben 3 paket almıştım 3. paketi de fırsat buldukça kaputa falan döşüyorum işte İbrahim. Ben bir rulo alim diyordum sonra yetmez die vazgectim musait bi zamanda alicam artik. Camurluklar falan 4 rulo gider ozaman. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Haziran 2015 Paylaş 23 Haziran 2015 Ben bir rulo alim diyordum sonra yetmez die vazgectim musait bi zamanda alicam artik. Camurluklar falan 4 rulo gider ozaman. Yan duvarlar ile çamurluklara arabanın içinden yaptım zaten. 15lik 2 rulo işini görür. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Özet 23 Haziran 2015 Paylaş 23 Haziran 2015 ben davlumbaz kaplama işini biraz daha ileri götürmeyi planlıyorum.ses yutma katsayısı 1000 hz-5000 hz(arabada en çok tespit edilen) aralığında ses yutma değeri 0,9-1.0 olan ve 5 cm kalınlıktaki taşyünü kullanılabilir.Taş yününü sıkıştırarak davlumbaz arkası boşluğa konabilir.Yanmazlık sınıfı A dır yani alev almaz sınıfında,ateş kaynağı uzaklaştırılmasa dahi hiçbir şekilde alevi üzerinde yürütmez.yanlız biraz nem kapabilir.Sadece davlumbazlar bu iş için uygun ama araç içi kullanılmaz..Ön davlumbazda yeteri kadar boşluk var, taş yünü için kullanılabilir.Taş yünü deyince ağır bir malzeme zannetmeyelim hafif lifli yapıda bir malzemedir.Ben dağılmasın diye 1mm kalınlıkta kapalı hücre pe bazlı bir malzemeye sarıp koymayı planlıyorum.ucuz ve kolay bulunabilen bir malzeme koçtaş ta plaka halinde 8 tl tanesi 1x1.5 metre büyüklükte.Kontrollü olarak bir deneme yapacağım.herkese selamlar. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 ben davlumbaz kaplama işini biraz daha ileri götürmeyi planlıyorum.ses yutma katsayısı 1000 hz-5000 hz(arabada en çok tespit edilen) aralığında ses yutma değeri 0,9-1.0 olan ve 5 cm kalınlıktaki taşyünü kullanılabilir.Taş yününü sıkıştırarak davlumbaz arkası boşluğa konabilir.Yanmazlık sınıfı A dır yani alev almaz sınıfında,ateş kaynağı uzaklaştırılmasa dahi hiçbir şekilde alevi üzerinde yürütmez.yanlız biraz nem kapabilir.Sadece davlumbazlar bu iş için uygun ama araç içi kullanılmaz..Ön davlumbazda yeteri kadar boşluk var, taş yünü için kullanılabilir.Taş yünü deyince ağır bir malzeme zannetmeyelim hafif lifli yapıda bir malzemedir.Ben dağılmasın diye 1mm kalınlıkta kapalı hücre pe bazlı bir malzemeye sarıp koymayı planlıyorum.ucuz ve kolay bulunabilen bir malzeme koçtaş ta plaka halinde 8 tl tanesi 1x1.5 metre büyüklükte.Kontrollü olarak bir deneme yapacağım.herkese selamlar.Hocam taş yünü lif yapılı bir malzeme olduğu için dagilacaktir nemde ciddi problem olacaktır taş yünü için ve nem aldığında çok kötü kokacaktir ağırlıklı ızolasyon işleri yaptığımız için malzemeyi çok iyi biliyorum taş yunune alternatif olarak orada daha kolay kullanılacak keçe benzeri yalıtım ürünleri var izoboz şuan teknik verileri tam olarak aklımda değil onu arastirmanizi öneririm Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Bu yalıtım işini ben biraz yaptım. Az biraz fark etti. Yapacağınız en iyi şey araca komple değil, önemli noktalara girişmek.. Focus için söylüyorum, davlumbaz içleri, arka koltuktan itibaren bagaj ve b ve c sütunu içindeki boşluklar. Lakin uyarayım. Gürültüyü azaltırsınız ama kesemezsiniz. Yani bir miktar iyileşme bekleyin ama öyle çok büyük bir fark olmuyor... Yorum bağlantısı
Burak TONĞA 10 Nisan 2016 Paylaş 10 Nisan 2016 pardon resimlerin hiçbiri gözükmüyor silinmiş olmalı tekrar yükleme şansımız var mı? yada yardımcı olabilecek. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Turkay hocam akvaryum hortumunu kac mmlik kullandin? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 16 Nisan 2016 Yazar Paylaş 16 Nisan 2016 Turkay hocam akvaryum hortumunu kac mmlik kullandin? Uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla çapı 8 veya 10mm idi... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla çapı 8 veya 10mm idi... Focusun fitil bayagi genismis. Ben de internette 4 ve 6 mm buldum ancak once arabanin fitil capini olceyim bari. Kapi kapanmasinda bir zorluk yasamadiniz mi hocam bu kadar kalin hortuma? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Araç: 2005 Focus Trend Tdci Sedan. Kullanılan Malzemeler: Patex yapıştırıcı, yalıtım süngeri, fırça, makas, falçata... Amaç 1 : Motor sesinin kabin içine girmesini azaltmak. Amaç 2: Motor sesinin hem dışarı hem de kabin içine girişini azaltmak. Amaç 3: Kapılardan araç içine giren tüm sesleri azaltmak. Kullanılan malzeme: Akvaryum hortumu ve kapı izolasyon bantı. Turkay Bey resimler silinmiş tekrar yükleme imkanınız var mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts