Murat Dere 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 bazen yazarken klavyeden eksik veya fazla harf hatası yapabiliyoruz.kontrol etmemize ragmen göremiyebiliyoruz.örneğin benim başıma bir kaç kez geldi affola Mesela noktadan sonra büyük harf gelir. Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk verilir. "g" ve "ğ" harfleri karıştırılmaz. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 (düzenlendi) herkes -> herkes teskere -> tezkere (askerliğin bittiğini belirten belge anlamında ise) yalnış -> yanlış yanlız -> yalnız 15 Ekim 2010 tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Cümle düşüklüğü yapılıyor. "Arabanın TDCİ Motor mu nasıl anlarız?" değil " "Araba TDCI motor mu nasıl anlarız?" olması gerekir. Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Cümle düşüklüğü yapılıyor."Arabanın TDCİ Motor mu nasıl anlarız?" değil " "Araba TDCI motor mu nasıl anlarız?" olması gerekir. Bu da aslında çok doğru sayılmaz. İkinci cümlede motor=araba gibi oluyor. "Araba TDCI motorlu mu nasıl anlarız?" ya da "Arabanın motoru TDCI mı nasıl anlarız?" ya da "Arabanın motorunun TDCI olup olmadığını nasıl anlarız?" daha doğru. Bir de "Hava filtresini değiştim." "değiştirdim" olacak. Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Sayın Mod;Sizin avatarda da bir çekim hatası var sanırım. Arz ederim. Define "çekim hatası" please. Yanlış sanıyorsunuz sayın üye... Bence sanmayın siz. (Olm çok resmi böyle be.) Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 bunda sonra daha dikkatli olacam..ama dalga geçer gibi düzeltmeyin lütfen.. Google Chrome kullan Erkan, güzel düzeltme yapıyor...Eksik karakter ve yuvarlanmış kelimeler hoş olmuyor, dikkat edince bir süre sonra istesen bile hatalı yazamıyorsun...Benim ilk mesajlarıma bakınca ben bile şaşırıyorum dikkatsizliğime açıkçası...Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalarımız, değil mi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Erkan, uyarı alırsan kulüp üyeliğin düşer.. Demedin deme Yorum bağlantısı
Vural Sarı 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Bir sonraki adım,FordClubtr İÖO.İkinci aşama Fordclubtr Koleji derken bu iş Fordclubtr Üniversitesine kadar gider. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Yok abi.. Biz İÖO 'dan mezun veremeyiz.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 Bir sonraki adım,FordClubtr İÖO.İkinci aşama Fordclubtr Koleji derken bu iş Fordclubtr Üniversitesine kadar gider. Yok abi.. Biz İÖO 'dan mezun veremeyiz.. İ.Ö.O. diye bir şey de yok zaten. Öyle olması için "İlk Öğretim Okulu" olması lazım. Halbuki İlköğretim Okulu, dolayısıyla İ.O. olmalı. O kadar. Hala (bir sürü öğretmen ve idareci bile) ilkokulla karışmasın ya da öyle sanılmasın diye İ.Ö.O. yazıyorlar. İ.O. yazınca ilkokulmuş gibi geliyor kanımca. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 Sanırsam-sanırım (forum da çok kullanılıyor). Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 İ.Ö.O. diye bir şey de yok zaten. Öyle olması için "İlk Öğretim Okulu" olması lazım. Halbuki İlköğretim Okulu, dolayısıyla İ.O. olmalı. O kadar. Hala (bir sürü öğretmen ve idareci bile) ilkokulla karışmasın ya da öyle sanılmasın diye İ.Ö.O. yazıyorlar. İ.O. yazınca ilkokulmuş gibi geliyor kanımca. evet.doğru yazılışı İ.O. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 kunlanma => kullanma doğrusu kullanma dır.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 Yanlış yazmıştır diye düşünüyorum.. yine de yazayım dedim.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 "debraj".... Doğrusu "debriyaj" olacak... Yorum bağlantısı
Onur Efe 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Şahsım adına, genelde her yazıda imla hatalarına ve anlaşılır doğru bir Türkçe kullanmaya azami gayret gösteririm. Bunun için yazdığımı yollamadan önce bir defa okur sonra yollarım. Yine bir problem görürsem "düzenle" komutunu kullanırım. Buna rağmen bazen kardeşimin minik bilgisayarını kullandığım zamanlar parmaklar klavyeye sığmayabiliyor ve imla hataları da klavye kaynaklı olabiliyor. Bu durumlar için özür dilerim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 Şahsım adına, genelde her yazıda imla hatalarına ve anlaşılır doğru bir Türkçe kullanmaya azami gayret gösteririm. Bunun için yazdığımı yollamadan önce bir defa okur sonra yollarım. Yine bir problem görürsem "düzenle" komutunu kullanırım. Buna rağmen bazen kardeşimin minik bilgisayarını kullandığım zamanlar parmaklar klavyeye sığmayabiliyor ve imla hataları da klavye kaynaklı olabiliyor. Bu durumlar için özür dilerim. Hatalar olabilir Onur Bey.. her zaman hoşgörü ile yaklaşmışızdır.. Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Yanlış = DoğruSlm = Selam duruyo = duruyor kunlanmak = kullanmak herkes = herkes olucak = olacak belirte bilirmek = belirtebilmek istiorum = istiyorum deneye bilmek = deneyebilmek tuaf = tuhaf Türkçemizi katletmeme adına, güzel bir konu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 muayne => muayene basılamıyca => basılamayacağı kalıor => kalıyor Yorum bağlantısı
Vural Sarı 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Forumdaki her konuyu ve her sayfayı okumaya çalışan biri olarak ,forumda yazan öğretmenlerimizin yazım hatalarını okuduğumda şaşırdığımı söyleyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ocak 2011 Yazar Paylaş 4 Ocak 2011 söledinde => söylediğinde yakışıo => yakışıyor öle => öyle gidio => gidiyor sölim => söyleyeyim dimi => değil mi duruyo => duruyor benzio => benziyor olucanı => olacağını takıldım => takıldığım Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Felan =>Falan Mesela bir şey anlatırken "dur felan dedim..." şeklinde söyleyenler resmen kulağımı tırmalıyor. Fotoraf =>Fotoğraf Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 sanırsam benim yazdıklarım uçmuş Sanırım benim yazdıklarım silinmiş Yorum bağlantısı
Recommended Posts