Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 O ikisi aynı abi, örgü yapısı gereği yukarıda saydığın özellikler kullanılan iplik türüyle ilgilidir. Saten ya da atlas örgüye örnek S (A) 4/1 3YZ xxx.x x.xxx xxxx. xx.xx .xxxx Zeki Müren kipriği de biliyon mu len? Murat Hoca zaten almış. Murat Hoca'nın zateni var. Murat Hoca ve zatene gitmiş. Murat Hoca zaten gitmiş. Tüh, terbiyesiz seni! 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Murat Hoca zaten almış. Murat Hoca'nın zateni var. Murat Hoca ve zatene gitmiş. Murat Hoca zaten gitmiş. saten ben de aynısını yazacaktım 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) Zeki Müren kipriği de biliyon mu len? Tüh, terbiyesiz seni! Manda kasa mersedes ifadesinde olduğu gibi Zeki Müren kipriği de piyasa tabiridir, ben bilmez. düzeltme: piyada => piyasa 7 Ağustos 2014 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Manda kasa mersedes ifadesinde olduğu gibi Zeki Müren kipriği de piyasa tabiridir, ben bilmez. düzeltme: piyada => piyasa Kiprik nasıl bir şey ki ? Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Kiprik nasıl bir şey ki ? Olm hem benden alıntı gelince tırsıyon, hem kaşınıyon. Senin amacın ne aslanım? Murat Dere'nin zaten pijaması var Ayır, yok. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Olm hem benden alıntı gelince tırsıyon, hem kaşınıyon. Senin amacın ne aslanım? Ayır, yok. Murat Dere'nin ayırı kaçmış Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Murat Dere'nin ayırı kaçmış hayır demek istemiş ...siz de hemen saldırıyorsunuz! 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 hayır demek istemiş ...siz de hemen saldırıyorsunuz! Nerden bilsin bu susaklar beya? Ep saldırırlar bana agani. Katarlaym katarlaym gitmiyler. Kofti barolar. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Hikmet Abi, yaş grubuyla ilgili bir savunma sezdim, Murat Hocam hepten ayırsızdır, dikkat edesin. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Ben de 3. kuşak Selanik göçmenliğ var.. oradan yırtarım "hayır" yerine "ayır" desem zarar etmez de .... teyze oğluna bayram ziyaretine gittik .. hem deyeni ev almıştı.. adres tyarifinde :... sitesi "E" blok ..... falan no diye tarif etti ...yaklaşık 45 dakika kadar "E " blok aradık o aanda bu adamın muhacir olduğu aklıma geldi ve.... doğru adresi"H" blok olarak bulmuştuk... 2 Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Ben de 3. kuşak Selanik göçmenliğ var.. oradan yırtarım "hayır" yerine "ayır" desem zarar etmez de .... teyze oğluna bayram ziyaretine gittik .. hem deyeni ev almıştı.. adres tyarifinde :... sitesi "E" blok ..... falan no diye tarif etti ...yaklaşık 45 dakika kadar "E " blok aradık o aanda bu adamın muhacir olduğu aklıma geldi ve.... doğru adresi"H" blok olarak bulmuştuk... Bu yüzden macırlarda "Akan" ismi çokmuş abi. Nüfus memuru macır olmayınca tabii bi sürü "Hakan" olmuş Akan. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 Abe çocuğu yazdırırken kodlasanız ya Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 (düzenlendi) Ki'nin ek mi bağlaç mı olduğu konusunda püf noktası. Ki'nin sonuna ler eki eklenir eğer anlamlı ise ek anlamlı değilse bağlaçtır. Örnek: Benimkiler ek durumunda ve anlamlı Ben ki ler eki geldiğinde bağlaç durumunda ve anlamsız bir kelime olmuş 7 Ağustos 2014 tarihinde Yalçın Dağlıoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 Selâmün Aleyküm.. http://tr.wikipedia.org/wiki/Sel%C3%A2m%C3%BCn_aleyk%C3%BCm Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 YANLIŞ BİLİNEN ATASÖZLERİ VE DEYİMLER 2- ‘’Azimle sıçan duvarı deler’’sözü ‘’Azimli sıçan duvarı deler’’ şeklindedir. • Azimle sıçan betonu deler. Bilinenin aksine burada anlatılan bir eylem değil, sıçan hayvanıdır. Azimli sıçan mermeri deler bu sözün doğrusudur. • Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz. Sözün gerçeğinde anne değil Bağdat yakınlarında bulunan Ane uçurumundan bahsetmektedir. Yar kelimesi de küçük uçurum anlamında kullanılmıştır. • Ava giden avlanır. Burada anlatılmak istenen ava giden kişin av olabileceği değildir. Ata sözünde tembellikten kaçınılmayı öğütlemekte ve sadece ava giden kişilerin avlanabileceği vurgulanmaktadır. Yani sadece ava gidenler avlanabilir evde oturup yatanlar değil. • Göz var nizam var. Aslında olması gereken göz var izan vardır. • Haydan gelen huya gider. Genelde çaba harcamadan kazanılan bir şeyin kolay kaybedileceği gibi düşünülür ancak gerçeği Hayy'dan gelen Huy'a gelir anlamındadır. Tam anlamı Allah'tan gelen Allah'a gider. • Eşşek hoşaftan ne anlar. Olması gereken eşşek hoş laftan ne anlar. • Aptala malum olurmuş. Doğrusu Abdal'a malum olurmuş. • Su küçüğün söz büyüğün. Olması geren ''Sus küçüğün söz büyüğün'' .• Fukaranın düşkünü beyaz giyer kış günü. Aslında sözün doğrusu zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günüdür. Ancak buradaki zürafa bizim bildiğimiz zürafa değil zerafetine önem veren kişi anlamındadır. 3 Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 YANLIŞ BİLİNEN ATASÖZLERİ VE DEYİMLER 2- ‘’Azimle sıçan duvarı deler’’sözü ‘’Azimli sıçan duvarı deler’’ şeklindedir. • Azimle sıçan betonu deler. Bilinenin aksine burada anlatılan bir eylem değil, sıçan hayvanıdır. Azimli sıçan mermeri deler bu sözün doğrusudur. • Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz. Sözün gerçeğinde anne değil Bağdat yakınlarında bulunan Ane uçurumundan bahsetmektedir. Yar kelimesi de küçük uçurum anlamında kullanılmıştır. • Ava giden avlanır. Burada anlatılmak istenen ava giden kişin av olabileceği değildir. Ata sözünde tembellikten kaçınılmayı öğütlemekte ve sadece ava giden kişilerin avlanabileceği vurgulanmaktadır. Yani sadece ava gidenler avlanabilir evde oturup yatanlar değil. • Göz var nizam var. Aslında olması gereken göz var izan vardır. • Haydan gelen huya gider. Genelde çaba harcamadan kazanılan bir şeyin kolay kaybedileceği gibi düşünülür ancak gerçeği Hayy'dan gelen Huy'a gelir anlamındadır. Tam anlamı Allah'tan gelen Allah'a gider. • Eşşek hoşaftan ne anlar. Olması gereken eşşek hoş laftan ne anlar. • Aptala malum olurmuş. Doğrusu Abdal'a malum olurmuş. • Su küçüğün söz büyüğün. Olması geren ''Sus küçüğün söz büyüğün'' . • Fukaranın düşkünü beyaz giyer kış günü. Aslında sözün doğrusu zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günüdür. Ancak buradaki zürafa bizim bildiğimiz zürafa değil zerafetine önem veren kişi anlamındadır. O zaten zürafa değil "zürefa"dır janim. Bir şey öğretirken dikkatli olmalısın küçük. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 Çok aydınlandım vallah...herseyi yanlış biliyormuşuz ya la. Ama azimli sıçan gerçek anlamda azimli sıçan mermeri deliyormuş...öyle diyor büyükler[emoji4] Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 O zaten zürafa değil "zürefa"dır janim. Bir şey öğretirken dikkatli olmalısın küçük. Peki hocam. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Nisan 2015 Paylaş 8 Nisan 2015 O zaten zürafa değil "zürefa"dır janim. Bir şey öğretirken dikkatli olmalısın küçük. Hocam buradaki "zürefa" kelimesi "zarifler" demek midir? Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Nisan 2015 Paylaş 8 Nisan 2015 Hocam buradaki "zürefa" kelimesi "zarifler" demek midir? Kesinlikle öyle sevgili Mahmut. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts