İçeriğe Yönlendir

Yanlış Yazılan Kelimeler

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Adnan Çakır

Bir "i" harfi için uğraşmayın bu kadar :p

Biz bu hataları düzeltmek için buradayız sıkıntı yok siz rahat rahat yazın ben düzeltirim :bi:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Burayı kimse okumuyor mu arkadaşlar... Aynı kelimeyi 100'lerce kez uyarıyoruz, alıcam değil, alacağım demelisiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kimse okumuyor değil, genelde düzeltme yapanlar okuyor. Yanlış yazanlar ise okumuyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

alcam da değil arkadaşlar.. alacağım olacak...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Adam "mal da yalan mülk de yalan" demiş, 200 gaymenin üstünde. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Kimse okumuyor değil, genelde düzeltme yapanlar okuyor. Yanlış yazanlar ise okumuyor.

Herkes okuyor ama kimsenin düzeltmeye çalışmak gibi bir gayret ve çabası yok.Cep ve Ipad icat oldu İmla bozuldu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bİz harf harf öğrendik okumayı. Yeni nesil kelime ile öğrendi. Bunun etkisi sizce var mıdır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yoktur Hocam.. okumayı öğrenmediklerinden kaynaklanıyor.. Ellerine geçen bir gazeteyi, kitabı, dergiyi okusalar, o kelimelerin doğru yazılışını görmüş ve öğrenmiş olurlar..

Evet, bence okumayı bilmiyor yeni nesil..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

devletin dağıtmış olduğu ilkokul 3 ( ya da 4) kitabında müzik aleti olarak CD Çalar denmişti. Dehşete düşmüştüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

halbuki dvd player lar var artık, dehşet hakkaten :crazy:

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Onur Çankaya
(düzenlendi)

Tommiks , Teksas Red Kit bile olsa okuyan büyüklerimiz Türkçe'yi daha iyi kullanıyor.Biz orta nesilde iyi kullanan da var kötü kullanan da var..Ama 1990 sonrası doğanlar bilgisayar çağı çocukları maalesef chat dilinden kurtulamıyorlar.

Düzeltme : Yanlışlıkla alıntı yapmışım.

tarihinde Onur Çankaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

Bu arada 1990 sonrası doğan genç kardeşlerimizi topa tutan kuşak düşmanı abi gibi gözükmek istemem..Sadece küçük bir tespitti..

Yorum bağlantısı
Adil Güzel

Otomotiv ile ilgili yazılarda ''salım'' yerine ''salınım'' çok geçiyor.

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

Direkt yerine Direk yazıldığı zaman yakışıksız oluyor.( Kocaeli'den direkt İstanbull'a geçtim gibi)

Kelime Türkçe değil ama madem kullanıyoruz doğrusunu kullanalım.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Direkt yerine Direk yazıldığı zaman yakışıksız oluyor.( Kocaeli'den direkt İstanbull'a geçtim gibi)

Kelime Türkçe değil ama madem kullanıyoruz doğrusunu kullanalım.

"Doğruca" ya da "doğrudan" varken niye "direkt" ki zaten?

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

"Doğruca" ya da "doğrudan" varken niye "direkt" ki zaten?

Aynı fikirdeyim.''Edit'' yerine de düzeltme yazılabilir mesela.

Bazı kelimeler dilimize oturmadan kurtulmamız lazım bence.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

devletin dağıtmış olduğu ilkokul 3 ( ya da 4) kitabında müzik aleti olarak CD Çalar denmişti. Dehşete düşmüştüm.

Sen bir de İngilizce kitaplarını göreceksin. Bir örnek: "Is there any cafés, shops and restaurants around the school?" Impulse Student's Book, page 34.

Aynı fikirdeyim.''Edit'' yerine de düzeltme yazılabilir mesela.

Bazı kelimeler dilimize oturmadan kurtulmamız lazım bence.

Zorla oturtulmak istenen sözcükler de var. Örnek verirsem bazıları -gereksiz yere- alınabilir. İnsanlar bir sözcüğü -yanlış da olsa- rahat hissettikleri için, Türkçe olmasına bakmaksızın kullanma ısrarındalar. Kimseyi kınamıyorum tabii ama doğru kullanılması için de elimden geleni yaparım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir gezi dergisinde, en güzel 10 "destinasyon" yazmışlar :bambam: Yazıları anlamak için ingilizce sözlük lazım dergi yanında.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Bir gezi dergisinde, en güzel 10 "destinasyon" yazmışlar :bambam: Yazıları anlamak için ingilizce sözlük lazım dergi yanında.

O "destinasyon" yazanları bulduğum ilk "okazyonda" biiiip. :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

O "destinasyon" yazanları bulduğum ilk "okazyonda" biiiip. :angry:

Bunlar hangi lokasyondalar abi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...